كاهش ترافيك با ارائه خدمات الكترونيكي، واقعيت چيست؟
بعد از مدتها از ارسال مطلب قبلي تصميم گرفتم دوباره شرح درد دلم را در اين وبلاگ بنويسم.
به ياد ماجراي حضرت علي افتادم كه درد خود را درون چاه فرياد مي زد تا سبك شود. خوب بنده نيز براي سبك شده در اين وبلاگ مي نويسم شايد كسي بخواند يا به گوش كسي برسد. اما اصل قصه . . .
در اين ايام كه سازمان غولپيكر ترافيك اقدام به ثبت نام آرم طرح ترافيك ميكند بسيار از دوستان و آشنايان و بستگان و ... از بنده التماس دعا دارند تا به قول خودشان از سازمان طرح ترافيك (كه الحق درست مي نامندش) برايشان طرح بگيرم. بگذريم كه براي هيچ كدامشان جز ارائه راهنمايي در اين خصوص كاري نكردم اما براي اينكه پيش وجدان خودم راحت باشم يكبار در جلسه خصوصي موضوع را با يكي از مديران ارشد مطرح كردم. ايشان نيز بنده را ترغيب نمودند كه شما ميتوانيد از حق خودتان استفاده كنيد و چرا براي ديگران تقاضا مي كنيد در حالي كه تا حالا خودتان از اين امتياز استفاده نكرديد! خلاصه، نتيجه اين جلسه اين بود كه بنده يك درخواست دستي در همان جلسه نوشتم و ايشان بر روي آن دستور صدور آرم را صادر فرمودند.
چند روز بعد از معاونت مربوطه تماس گرفتند كه مدارك مربوطه شامل (معاينه فني، خلافي خودرو، عوارض خودرو و ....) را تهيه و ارسال نمايم. تازه ماجرا شروع شد. تهيه و تكميل مدارك ...
معاينه فني:
خدا را شكر چون اين خودرو را پارسال صفر خريداري كرده بودم از اين بند معاف بودم. هر چند كه مدير معاينه فني (آواي سبز) از دوستان صمصيمي بنده است اما باز هم يكي از مراحل دشوار كار كم شده بود. (تازه براي اينكه از شر سفارشات دوستاني مثل بنده خلاص بشه بخش نامه ضد پارتي بازي هم صادر كرده است).پارتی بازی ممنوع
عدم خلافي:
ابتدا به پايگاه اينترنتي خدمات الكترونيكي نيروي انتظامي (http://epolice.ir/) مراجعه كردم. با اين عنوان دهن پر كن فكر كردم شماره پلاك خودرو شماره موتور و شاسي و شماره كارت ملي صاحب خودرو را بدهم خلافي خودرو را مشاهده خواهم كرد و بعد از طريق يكي از بانك هاي ملت، سامان يا پارسيان، مسكن و سپه (كه براي اين منظور در تمام آنها حساب دارم) جريمه خلافي را پرداخت كرده و گواهي عدم خلاف دريافت كنم. اما ...
در اين سايت فقط راهنمايي هاي ارائه شده بود كه بايد با چه مداركي به دفاتر خدمات الكترونيكي نيروي انتظامي مراجعه كنيد. اين دفاتر كه مديران كم IQ نيروي انتظامي آنرا به دليل همزماني با طرح خصوصي سازي و خدمات الكترونيكي باهم قاطي كردهاند، بيشتر به خاطر عدم جوابگويي به حجم بالاي تقاضاي شهروندان راه اندازي شده و خوب بعداز تغيير و تحول در مديران نيروي انتظامي اين افراد جديد بسيار ناشيانه اسامي جديدي و بي مسماعي براي خدمات ابداع نمودهاند.
و اما مراحل كار:
1- ابتدا بايد نزديكترين اين دفاتر را پيدا نمائيد. (كاربرد اصلي سايت epolice)
2- كارت خودرو را با يك عدد اسكناس 1000 توماني به متصدي مربوطه داده تا پرينت خلافي خودروي شما صادر گردد.
3- قطعاً شما نيز به خلافي هايي كه نكردهايد (يا كردهايد) اعتراض خواهيد داشت. لذا بايد فرم خام مربوطه را از متصدي دريافت و پر نمائيد
توضيح (خدا وكيلي دسته بندي اي كه خود نيروي انتظامي در اين فرم انجام داده را ملاحظه كنيد به چند نكته پي خواهيد برد. 1- تمام آيتمها بجز آيتم آخر مربوطه به اشتباهها فاحش، نامعقول و غير منطقي كه خودشان هم وجودش را قبول دارند ميباشد. 2- آيتم آخر هم تقاضاي شما است براي بخشودگي گناهي كه نكردهايد. 3- حس بزرگ بيني، وكيلمآبانه و قيم تام الاختيار بودن مردم و در يك كلام بالاتر بودن از قانون بودن طراح اين فرم را به وضوح حس ميكنيد 4- ميزان هوش و IQ طراح فرم، كنترل كننده تصويب كننده و ... كل مسئولان نيروي انتظامي را خواهيد فهميد.)
4- موارد مورد اعتراض را نوشته و همراه با هزينه آن به متصدي تحويل ميدهيد. ايشان كه به سيستم آشنا است، دلشان برايتان ميسوزد و يكي از آيتم ها را به بند آخر منتقل مي كند. تا مشمول رفعت نيروي انتظامي شويد. (چون بقيه موارد سنار هم نمي ارزد)
(هزينه هم 1000 تومان ثابت و به ازاء هر مورد اعتراض 100 تومان اضافه بر مبلغ ثابت)
5- چند ساعت بعد از طريق اس ام اس به شما اطلاع مي دهند كه مورد آخر و حداكثر تا سقف 10% جريمه كاسته شده است.
6- دوباره 1000 تومان ديگه مي دهيد و پرينت مجدد مي گيرد. و تقاضا مجدد براي كسر خلافي و معرفي به شوراي حل اختلاف در اين مرحله مي توانيد مبلغ جديد را تا نصف كاهش دهيد. هر بار تكرار اين مرحله برابر با نصف شدن جريمه شما است.(به دليل كمبود وقت از خيرش گذشتم و به دنبال اين يكي نرفتم)
7- در آخر هم قبض را به بانك ملي برده و نقداً پرداخت مي نمائيد. (البته ميتوانيد از طريق سايت بانك ملي نيز اين كار ار انجام دهيد)
عوارض شهرداري
0- در سايت بانك سامان بخش پرداخت الكترونيكي عوارض شهرداري را كليك كنيد. وارد سايت شهرداري تهران خواهيد شد. در آن سايت هر چه بگرديد چيزي پيدا نخواهيد كرد فقط در صورتيكه قبلاً عوارض خودرو به شهرداري تهران پرداخت شده باشد مي توانيد ميزان عوارض خود را مشاهده نمائيد. بنابراين دوباره بر ميگرديد سر خط .
1- يعني ابتدا بايد به يكي از مراكز عوارض شهرداري مراجعه كنيد (بگذريم كه پيدا كردنش هم يه قصه دراز داره) براي اين منظور بنده به ساختمان شماره 4 شهرداري زير معاونت مالي واداري شهرداري (اقاي پورزرندي اينها) در خيابان كريمخان جنب پارك بهجت آباد مراجعه كردم.
2- يه بنده خدايي (كه بعداً توجه شدم يكي از مراجعينه) پست يه ميز نشسته و در داخل دفتري اسم مينويسه و به نوبت مي فرسته داخل. همه خلق الله هم در جلوي ايشان بر روي 30 الي 40 صندلي بايد بشينن و منتظر باشن اسمشون را بخواند.
3- اسم شما كه خوانده شد بايد همراه با سند خودرو (براي بار اول برگه كارخانه توليد كننده خودرو (يا گمرك) الزامي است) از روبروي رئيس دايره عوارض خودرو وارد اتاق كارمندانش شده و مدارك را به آنها داده تا در سيستم ثبت نمايند. و يك پرينت از فيش عوارض خودروي شما به شما بدهند.
4- با فيش مربوطه به بانك ملي مراجعه نموده و مبلغ را كه سالانه حدود 11 هزار تومان (به علاوه ماهي 2.5 درصد جريمه ديركرد) است را پرداخت مي نمائيد.
5- سپس دوباره به شهرداري برگشته و قبض را به كارمند مربوطه ميدهيد تا ايشان با رويت قبض مفاصا حساب خودرو را صادر نمايند. و مدتي بعد شماره خودرو را خوانده و مفاصا حساب را همراه با برچسب عوارض خودرو به شما تحويل ميدهند.
جمعبندي :
خلاصه تمام اين موارد و شناسايي مراحل كار و انجام آنها (با توجه به بعد مسافت بين بانك و اين مراكز) سه روز به درازا كشيد (روزي 3 ساعت) تا مدارك تكميل شده و بنده مدارك درخواست آرم ترافيك را تكميل و ارسال كردم.
اما آنچه كه براي بنده جالب است اين است كه چرا تمام اين كارها را كه ميتوان به راحتي بصورت اينترنتي انجام داد به اين صورت انجام ميگيرد. شايد 12 الي 15 نفري(اعم از كارمند بانك، كارمندان و مديران خدمات الكترونيكي نيروي انتظامي، كارمندان و مدير بخش عوارض شهرداري و راننده تاكسيها و . . .)كه تماماً در حال انجام كار خدماتي هستند را حذف نموده و يا به 2 الي 3 نفر كاهش داد و از اين افراد در بخشهاي توليدي كشور استفاده نمود.
متاسفانه روندي كه در كشور حاكم شده است عمدتاً بر روي توسعه خدمات است تا توسعه توليدات. به عنوان مثال همين راه اندازي دفاتر خدمات الكترونيكي دولت/شهر ، دفاتر خدمات الكترونيكي پليس بعلاوه 10 و ...
نتيجه گيري:
مديران كشور بايد توجه داشته باشند كليه امور و خدماتي را كه ميتوان به كمك فناوري اطلاعات انجام داد نبايد بيش از اندازه چه بصورت خصوصي و چه دولتي توسعه داد. به نظر اينجانب توسعه بيش از اندازه دفاتر الكترونيكي شهرداري و يا نيروي انتظامي كار اشتباهي است. بايد مردم را به استفاده از خدمات الكترونيكي عادت داد. اين كار بايد از دبستانها و دبيرستانها شروع شود. يعني بطور مثال كودكان دبستاني تكاليف خود را از طريق اينترنت دريافت نموده و انجام داده و براي معلم خود ارسال كنند . برخي از كلاسهاي آنها در محيط اينترنت و بصورت گفتگوي اينترنتي برگزار گردد و ... تا به اين صورت به استفاده عملي از فناوري اطلاعات عادت نمايند. اما چه كنيم كه نمايندگان مجلسامان به جاي در خواست اين موارد از وزير آموزش و پرورش هر روز ايشان را براي عدم توسعه كمي خدمات و نيروهاي خدماتي كشور به استيضاح مي كشند. بجاي اينكه عدم برنامه براي استفاده كيفي از امكانات و تجهيزات لازم براي دانش آموزان كشور را مطالبه كند. در نتيجه وزير مخابرات كشور (كه خدا از برادري كمشان نكند) جرات ميكند ادعا كند اينترنت 56 كيلوبايت دايل آپ از سر ما زياد است.
در انتها 4 نكته زير را به عنوان راهكار عملي كشور پيشنهاد مي كنم:
1- متاسفانه پياده سازي نامناسب خصوصي سازي توسط برخي از مسئولان ارشد نظام جمهوري اسلامي باعث ايجاد روندي شده است كه كليه افراد نخبه وارد بخش خصوصي شده و بخش دولتي كه قرار است سياست گذار و برنامه ريز كلان باشد متكي بر تعداد نيروي فرسوده و غير كارآمد شده كه نتيجه اي جز كاهش سرعت توسعه كشور نخواهد داشت. جالب اينجا است كه اين نخبگان يا به سرعت از كشور خارج شده و يا پس از تمكن مالي ناشي از حضور در بخش خصوصي بار سفر براي زندگي در ساير كشورها مي بندند. زيرا حكومت عدهاي ضعيفتر از خود را بر خود نميپذيرند. ادامه اين روند در دراز مدت صدمات جبران ناپذيري را بر اين كشور وارد خواهد نمود.
2- پيشنهادمي شود در سال چند بار مديران به عنوان يك كاربر ساده از سيستم خود استفاده كنند. يعني آقاي قاليباف و يا معاون مالي ايشان يك بار تمام مراحل اخذ عوارض خودرو را شخصاً و بطور ناشناخته انجام دهند. و يا سردار احمدي مقدم مراحل گرفتن خلافي خودروي شخصي خودشان را و ...
3- ميتوان با استفاده از فناوري اطلاعات بخش عظيمي از كارهاي خدماتي كشور را انجام داد و از نيروهاي مازاد بخش خدمات در بخش توليد استفاده كرد. اين روند فعلي برون سپاري وظايف دستگاهها و ادارات دولتي كه به اسم خصوصي سازي و يا دفاتر خدمات الكترونيكي_ چه در دولت و چه در شهردار ي و چه در نيروي انتظامي_ هر چند گامي مثبت و رو بجلو است اما به زودي خود به معضلي بزرگ تبديل خواهند شد.
4- نهادينه كردن استفاده خدمات الكترونيكي بخصوص در نسل جوان كشور بايد از امروز به شدت آغاز شود. به درستي مي توان ادعا كرد كه هر روز تاخير در اين مساله منجرب به چند روز عقب افتاده از توسعه همه جانبه كشور خواهد شد.
مطالب مشابه :
سایت خلافي خودرو www.rahvar120.ir
بدلیل حجم بالای داده ها و عدم ارتباط آنلاین به بانک اصلی ، در حال حاضر بهنگام رسانی اطلاعات بصورت هفتگی مصوب و اجراگردیده است.در صورت تامین امکانات مورد نیاز با تلاش کارشناسان ، بروزرسانی اطلاعات بصورت روزانه انجام خواهدشد. به استناد قانون ...
خبر خوش! / پرداخت اينترنتی قبوض جريمه
جام جم: سرهنگ مرتضي دهقان درباره ريز صورت عدم خلافي از طريق اينترنت با اشاره به مشکلات امنيتي از اين طريق، گفت: درصدد هستيم پس از رفع مشکلات امنيتي، ريز صورت عدم خلافي را از طريق اينترنت فعال کنيم. وي، با اشاره به ارسال قبوض جريمه ...
كاهش ترافيك با ارائه خدمات الكترونيكي، واقعيت چيست؟
عدم خلافي: ابتدا به پايگاه اينترنتي خدمات الكترونيكي نيروي انتظامي (http://epolice.ir/) مراجعه كردم. با اين عنوان دهن پر كن فكر كردم شماره پلاك خودرو شماره موتور و شاسي و شماره كارت ملي صاحب خودرو را بدهم خلافي خودرو را مشاهده خواهم ...
چرا پرداخت جریمه اینترنتی نیست؟!
به عنوان مثال متقاضیان طرح ترافیک برای تکمیل پرونده خود نیازمند داشتن برگه عدم خلافی خودرو هستند که این خدمت توسط دفاتر پلیس+10 انجام ميشود. کاربر با مراجعه به این دفاتر باید برای هر برگ خلافی مبلغي بپردازد و در صورت داشتن اعتراض ...
راه کاهش خلافی ماشین در 6 روز
خلاصه بحث: مراحل کسر خلافی: 1- روز اول: حضور در پلیس +10 و اخذ خلافی (با پرداخت 1200تومان) و شکایت به خلافی( با پرداخت مجدد1200تومان و نیز به ازای شکایت نسبت به هر خلافی 100تومان)-حدود نیم ساعت. 2- روز دوم: مراجعه به پلیس+۱۰ و گرفتن ...
قابل توجه متقاضیان مجوز طرح ترافیک (دوره 1391) ساکن استان تهران
به کلیه متقاضیان تاكيد ميگردد ثبت نام اینترنتی از طریق سایت سازمان حمل و نقل و ترافیک تهران به آدرس http://tehran.ir/ از تاریخ 15 آبان 1390 تا تاریخ 30 آبان 1390 به مدت 15 روز به انجام رسانده و كد رهگيري لازم را به كانون هموفيلي ... لازم به ذکر است با توجه به فاصله زمانی آغاز ثبت نام و تحویل مدارک به سازمان حمل و نقل و ترافیک تهران ممکن است متقاضیان دو بار مجبور به ارائه مدرک عدم خلافی خودرو گردند لذا توصیه می شود متقاضیان از هم اکنون نسبت به اخذ مدرک مذکور اقدام نمایند.
برچسب :
عدم خلافی اینترنتی