تاثیر روانی پارک ها
اثیر روانی پاركها
پارک های شهری سطح امید را در جامعه افزایش می دهد
همه مردم بازگشایی افتتاح میدانی با فضای سبز و امکانات رفاهی را احیای دوباره شهر می دانند.
محققان معتقدند که تاسیس یک پارک زیبا و یا فضای سبز میدان ها مردم را تشویق به پیاده روی می کند و ارزش اراضی را بالا می برد و همچنین به صنعت توریسم رونق می بخشد. در واقع به گفته "رابرت پنتس" ساختن فضاهای سبز در شهر حس جامعه گرایی و داشتن زندگی مسالمت آمیز را در جامعه بالا می برد. امروزه شهرها از پوسته قبلی خود ،که مکانی کثیف و آلوده بودند و مردم سعی داشتند تا فرصتی پیش آید و از آنجا فرار کنند، بیرون آمده است و اکنون می بینیم که با استفاده از فضاهای آزاد شهری پارک ها و فضای سبز ساخته می شود که چهره شهر را بسیار شاداب و جذاب می کند و سطح امید را در جامعه شهرنشینی افزایش می دهد.
بعنوان مثال پارک "ملینیوم" در شیکاگو بطرزی بسیار زیبا و خیره کننده در ضلع پارک تاریخی "گرانت" ساخته شده است منعکس کننده هنر معمار این پارک --"فرانک گهری"—می باشد. در شهر سیاتل شهردار "نیکلز" هم اکنون در حال تفکر بر روی پروژه ساخت 3 پارک در شهر است این 3 پارک مخصوص افرادی است که محل کار و یا زندگیشان نزدیک این پارک ها می باشد.
ساخت یک میدان با استفاده از گل، درختان و چمن در مرکز شهر چهره ناملایم و خشن شهر را بسیار لطیف و مسرت بخش می کند و یا با اضافه کردن فضای سبز مکانی را ساخته ایم که کرانه افق شهر را شگفت انگیز و زیبا جلوه می دهد. هنگامیکه که شما در این فضا می ایستید احساس می کنید که در یک دره سبز رویایی ایستاده اید.
یکی از این پارک های زیبا پارک "دیتروت 300" است. این پارک زیبا ناحیه های مختلف مرکزی شهر را به هم پیوند می زند این نواحی از سواحل رودخانه در مرکز تجاری شروع می شود و تا نواحی جنوبی ادامه دارد. به عقیده طراحان، این پارک مشکلات مردم در بخش های مرکزی و جنوبی شهر را تاحدودی مرتفع می کند و به عنوان حلال معضلات مرکزی شهر کاربرد خواهد داشت.
پارک نیاگاراپروژه پارک نیاگارا حاصل همکاری همه جانبه مهندسین مشاور کانادا، شهرداری منطقه نیاگارا، محله تجاری و مالی بوفالو، محله تجاری و مالی آبشار نیاگارا، و شرکت ها و موسسات دیگر از ایالت نیویورک و شهر نیاگارا می باشد.
ایده اصلی این پروژه در کمیسیون احیای نیاگارا مطرح شد این پروژه می تواند طی یک رویکردچند ملیتی به روندی پایدار از نظر اقتصادی و زیست محیطی دستیابی پیدا کند. این پارک یک پارک سنتی نخواهد بود. مؤسسین این پارک می گویند: "ماهرگز علف های این پارک را هرس نخواهیم کرد. زمین بیس بال جدیدی در این پارک ساخته نخواهد شد. از این گذشته نام این پارک که «پارک صلح نیاگارا» می باشد نام منطقه ای در همین مکان و همچنین سازمانی که به ما در ساخت این پارک کمک می کند می باشد."
در این پروژه تمامی منطقه "ایری" و "نیاگارا" از ایالت نیویورک تحت پوشش این طرح قرار خواهند گرفت و بخشی از"پارک صلح" خواهند بود. این بخش شامل تمامی طبیعت این منطقه می باشد و به سرمایه طبیعی این منطقه و مکان گردشگری تبدیل خواهد شد.
طرح "بازبینی مرزهای ناحیه نیاگارا" با هدف برانگیختن مباحث، نو آوری ها و همکاری در راستای دستیابی به فرصت های بیشتر برای این ناحیه که در مرکزیت آن رود نیاگارا قرار دارد، در دست اجرا می باشد.
کارشناسان به این امر واقفند که پتانسیل این منطقه برای ایجاد رونق و شکوفایی و بهبود سطح کیفی زندگی بالاست و این کار با فراهم آوردن فرصت هایی در جهت توسعه میراث فرهنگی و صنعت توریسم و در واقع طرح در بهسازی و بهبود بخشیدن به شرایط ظاهری، طبیعت و ساختمان های منطقه و توسعه خلاقانه اراضی صنعتی و سرمایه گذاری بر روی تجارت و حمل و نقل و پیشرفت اطلاعات مربوط به صنایع خلاصه می شود.
دهها سازمان اعم از دولتی، تجاری، آموزشی، زیست محیطی، موسسات خیریه و خدمات اجتماعی با محرک اصلی این طرح - سازمان احیای اراضی ساحلی و پروژه طراحی شهری دانشگاه بوفالو - همکاری می کنند تا بتوانند امکاناتی را که قبلا بدان اشاره شد برای این منطقه تامین کنند.
اولین جلسه رسمی این طرح در زمستان سال 1999 برگزار گردید و در مارس 2000 با یک گردهمایی دوملیتی دنبال شد. کنفرانس نوامبر 2000 بر روی پروژه های ععملی و ملموس و همچنین جزئیات چشم انداز ناحیه متمرکز شده بود. در کنفرانسی که در اکتبر 2001 ترتیب داده شد مساله آبشار این منطقه مدنظر قرار گرفت.
طرح "بازبینی مرزهای ناحیه نیاگارا" در جستجو و ترغیب کارهای عملی و ارتقای حس همکاری میان آژانس ها و سازمان های خود مختار در سطح ملی و منطقه ای است. به همین دلیل سازمان و موسسات علاقمند به همکاری دعوت می شوند.
آبشار نیاگارا یکی از معروف ترین و زیباترین آبشارهای جهان است. نواحی ساحلی این آبشار سرسبز و زیبا هستند و با اینکه تاکنون چندین پروژه عمرانی در منطقه نیاگارا صورت گرفته است اما باز هم پتانسیل این را دارند که به یکی از زیباترین مکان های توریستی دنیا مبدل شود. برای انجام این پروژه نیاز به راهکارهای خاصی دارد. این راهکارها با ید طوری باشد که عموم مردم بتوانند به راحتی به رودخانه، آبشار و حتی گردنه کوه که طبیعت بسیار شگفت انگیزی داشته و به عنوان منابع طبیعی تلقی می شود به آسانی دسترسی داشته باشند.
تا کنون بر مبنای چندین تحقیق، پژوهش و مطالعات انجام پذیرفته، ایده های بسیار موثری در مورد آبشار نیاگارا و اراضی ساحلی ارائه شده است تا بدین وسیله بتوان نقش این آبشار و کل ناحیه را در اقتصاد کشور تثبیت کرد. در این پروژه علاوه بر عمران منطقه نقش حمایتی از شهروندان هم لحاظ شده است.
راهکارهای ارائه شده موضعی روشن و مقتدر دارند و هدف نهایی آنها دستیابی همزمان به توسعه اقتصادی، محیط زیستی و اجتماعی می باشد. بدین منظور سه اصل مهم اعمال شده است:
-- اصل اول، ارتباط دادن آبشارهای نیاگارا با اراضی ساحلی رودخانه نیاگارا
-- اصل دوم، بازسازی و اصلاح هم محیط زیست شهری و هم محیط زیست طبیعی به منظور استفاده ساکنین و توریست ها از آن
-- اصل سوم، توسعه منابع برای نشان دادن جذابیت های شهر و منطقه و تاسیس صنعت توریست
این سه اصل رویکردی که این پروژه ها در قالب آنها شکل می گیرند را فراهم می آورده و اسباب ارتقا و ارجحیت بندی کردن پروژه ها و پیشنهادات موجود را مهیا می سازد. این پروژه ها نتیجه تصور، خلاقیت، بحث و گفتگو و تبادل نظر میان متخصصین بوده است و هدف آن احیای زیبایی ها و جذابیت های گذشته نوار ساحلی رودخانه نیاگارا می باشد.
به گفته کارشناسان اکنون زمان آن فرا رسیده است تا برنامه های عملی در این خصوص طرح ریزی شود و تغییراتی در کرانه ساحلی این رود پدید آید. این برنامه ها بر پایه سنگ بستر های ساحلی و با هدف ایجاد اقتصادی شکوفا، جامعه ای محکم و استوار و طبیعتی سالم طرح ریزی شده اند.
تمامی سمایه گذاران، دست اندرکاران و عموم مردم این فرصت را دارند که در مورد امکان موفقیت و دوام پذیری این برنامه ها طراحان را مورد باز خواست قرار دهند و تمام کارشناسان و طراحان ذیربط مسوولند تا به این پرسش ها پاسخ قانع کننده دهند.
مسئله مطروحه دیگر در این مورد این است که در این مطالعات می بایست سلامت پروژه ها از نظر تخصیص اعتبار به مسائل میراث ملی و منابع طبیعی مورد محک واقع شود. در این بخش از پروژه ابتدا نقشه موقعیت جغرافیایی، منابع طبیعی، منابع فرهنگی و منابع تولید نیروی برق فراهم می شود. همچنین یک وب سایت مجزا برای این پروژه در نظر گرفته شده است. و هم اکنون در حال شناسایی منابع فرهنگی هستند.
باید گفت که این منطقه مجموعه ای از منابع انسانی، طبیعی و یا فرهنگی است که بطور یک جا در همین ناحیه گردآوری شده است که در این پروژه ها نقش شناسایی و حفاظتی آنها لحاظ می شود. در واقع می بایست این ناحیه منعکس کننده سنت ها، ارزشها، عقاید و رسومات و در کل زندگی مردم بومی این منطقه خواهد بود.
همچنین در این ناحیه فرصت های آموزشی و تفریحی برای بازدید کنندگان مهیا خواهد شد و بدین وسیله فعالیت های اقتصادی هم صورت می گیرد. تا کنون از سوی دولت فدرال امریکا 26 میراث فرهنگی و طبیعی در این کشور به ثبت رسیده است و 2 اثر در ایالت نیویورک قرار دارد که یکی از "کانال ایری" و دیگری "دره رود هادسون" می باشد.
پارک نیاگارا از نیروهای متخصص بهره می گیرد و فعالیت ها به صورت روزانه مورد بررسی قرار می گیرند. نقش پارک نیاگارا صرفاً به تأمین سرمایه و بنا به درخواست واحدهای مدیریتی بخش کوچکی از کمک های تکنیکی محدود شده است. استاندارد تأمین سرمایه برای هر یک از منابع و میراث ملی با قدمت بیش از 15 سال یک میلیون دلار در هر سال است در صورتیکه این منطقه پتانسیل جذب 10 میلیون دلار سرمایه در سال را دارد که البته برای جذب این سرمایه به معنای اختصاص 50 درصد از سرمایه های خصوصی به این مناطق می باشد. در واقع این مناطق می توانند تا حدود بسیار زیادی به جذب سرمایه کمک کند بعنوان مثال آژانس ها و شرکت های خصوصی مطمئن می شوند که در ازای 1 دلار سرمایه گذاری 9 دلار سود خواهند برد.
این نتایج از تجارب 26 منطقه توریستی و میراث ملی و چندین سری مطالعات درون مرزی و بین المللی حاصل شده است.
مطالب مشابه :
استاندارها در طراحی پارک و فضای سبز
طراحی فضای سبز - استاندارها در طراحی پارک و فضای سبز - بسم الله الرحمن الرحيم - طراحی فضای سبز
پارک ملت (پارک شاهنشاهی)
پارک ملت (پارک شاهنشاهی) پارک ملت در شمال تهران و در منطقه ۳ شهرداری تهران قرار دارد.این
دانلود فایل های آموزشی
طراحی فضای سبز - دانلود فایل های آموزشی - بسم الله الرحمن الرحيم سازمان پارک های بندر
اصول وضوابط طراحی پارک های شهری
مهندسی فضای سبز - اصول وضوابط طراحی پارک های شهری - مطالب راجع به رشته مهندسی فضای سبز
اصول مقدماتی طراحی پارک های شهری
شهر - اصول مقدماتی طراحی پارک های شهری - جغرافیا / برنامه ریزی شهری / شهرسازی / حمل و نقل
ضوابط طراحی پارک شهری
مهرازان - معماری - طراحی شهری - ضوابط طراحی پارک شهری - معماری - شهرسازی - طراحی شهری - طراحی
تاثیر روانی پارک ها
طراحی فضای شهری - تاثیر روانی پارک ها - شهرسازی-معماری - طراحی فضای شهری
ضوابط طراحی پارک شهری
معماری به مثابه ساخت-سجاد نازی - ضوابط طراحی پارک شهری - مجموعه مطالب معماری و تکنولوژی
برچسب :
طراحی پارک