جایگاه ایران در لیزر درمانی

به گزارش جهان به نقل از ایرنا، در کنار این موضوع لیزر در صورتیکه کم توان شود نیز می تواند دارای اثر های یمونولوژیکی، متابولیک، ضد درد و ضد التهاب شود.

همچنین به عنوان مثال با لیزر می توان تومورهای سرطانی، پوسیدگی دندان ها ، ضایعات عروقی و مشکلات چشمی را تشخیص داد و حتی در زمینه زیبایی و جوان سازی پوست از آن کمک گرفت. با لیزر می توان جابجایی ژن ها را صورت داد و در بحث نازایی اعمالی از جمله IVF جای خود را به IUI بدهد.

سئوال مهم اما این است که آیا استفاده از لیزر در دستان افرادی است که در کنار تجربه ، دانش به کارگیری از آن را هم دارند؟ کشورمان در این راستا در چه وضعیتی است و افق آینده کار با لیزر در پزشکی در ایران چگونه است؟

در این ارتباط میزگردی تحت عنوان ˈ لیزر درمانی و جایگاه ایران ˈ در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) با حضور دکتر ˈ رضا فکر آزاد ˈ رییس انجمن علمی پزشکی لیزری ایران و دکتر ˈ آریستا شجاع الدینˈ عضو هیات مدیره این انجمن برگزار شد .

دکتر ˈ رضا فکر آزادˈ رییس انجمن علمی پزشکی لیزری ایران گفت: پیشرفت ایران در این زمینه بسیار شگفت انگیز است و می تواند به قطب علمی در زمینه لیزر پزشکی تبدیل شود کما اینکه در خاورمیانه نیز در زمان حاضر در ارتباط با تولید علم لیزر پزشکی در جایگاه نخست ایستاده است .

وی گفت: در زمان حاضر تنها کشوری هستیم که در دانشکده های دندان پزشکی اش درس آکادمیک لیزر را به دانشجویان ارایه می دهیم و می توان اذعان داشت که تا ۱۰ سال آینده در جهان در ارتباط با لیزر و دندان پزشکی و ارایه ۵۰ مقاله سالانه جزء مراکز معتبر جهانی باشیم .

رییس انجمن علمی پزشکی لیزری ایران تاکید کرد: هدف ما این است که در آینده لیزر ها را خودمان بسازیم و این فناوری را بومی سازی کنیم .

وی به سال ۲۰۰۶ کنگره بین المللی لیزر که در قبرس برگزار شد اشاره کرد که در آن انجمن پزشکی لیزر ایران به رغم اینکه برای نخستین بار در این کنگره حضور داشت توانست با ارایه ۱۵ مقاله ، رتبه چهارم مقالات را در موضوع لیزر کم توان به خود اختصاص دهد .

وی گفت: ایران همچنین توانست در سال ۲۰۱۰ در همین کنگره که در نروژ برگزار شد رتبه دوم مقالات را در این ارتباط کسب کند .

* آیا کار با لیزر پزشکی در مسیر درستی در کشور است؟

فکر آزاد در پاسخ به این سووال گفت: اکثر پزشکانی که با لیزر کار می کنند، حاذق هستند و می توان ادعا داشت که در ۷۰ درصد موارد ، کار با لیزر در زمینه پزشکی در مسیر درستی در کشور پیش می رود.

وی به ۳۰ درصد فعالیتی که در زمینه پزشکی و کار با لیزر در کشور در مسیر درستی انجام نمی شود اشاره کرد و گفت: نگرانی انجمن بابت این ۳۰ درصد است .

فکر آزاد گفت: اگر این روند به همین روال پیش برود، این نسبت معکوس می شود و در آینده شاهد رشد بالای کاربردهای غیر اصولی و غیر عملی در زمینه کار با لیزر در زمینه پزشکی خواهیم بود.

در این ارتباط رییس انجمن علمی پزشکی لیزری ایران در خصوص آن دسته از پزشکانی که آموزشی در زمینه لیزر ندیده اند و اما در این بخش فعالیت می کنند اظهار نگرانی کرد.

وی گفت: در زمان حاضر پزشکان در دوره های تخصص و فوق تخصصی دوره لیزر را در برنامه های درسی خود می گذرانند اما نگرانی ما برای آن دسته از کسانی است که این دوره ها را آموزش ندیده اند که به عنوان مثال هستند افرادی که ۱۰ سال است که با لیزر در زمینه پزشکی کار می کنند اما آموزش علمی ندیده اند .

وی اظهار داشت: این افراد که پزشکان عمومی از جمله آنها هستند ، هر چند تحت نظر پزشکان متخصص کار می کنند و تجربیاتی نیز اندوخته اند اما دانش لازم در زمینه لیزر را ندارند و بیشتر در حد اپراتوری فعالیت می کنند.

دکتر فکر آزاد افزود: هم اکنون در نظام پزشکی شکایت های زیادی در ارتباط با همین افراد وجود دارد .

وی گفت: هر چند لیزر در علوم پزشکی همچون سایر علوم وارد شده و کاربردهای فراوانی از جمله در تشخیص و جراحی ها دارد اما متاسفانه برخی تصور می کنند که با لیزر هر کاری را می توان صورت داد.

وی با بیان اینکه لیزر همیشه معجزه نمی کند، گفت: لیزر فقط در جایگاه خودش می تواند به کار گرفته شود و از آنجا که برخی ذهنیت ها در خصوص کار با لیزر تغییر نکرده است برخی گروه ها نیز به علت اینکه تعریف مشخصی از کار با لیزر در پزشکی وجود ندارد از این وضعیت سوء استفاده می کنند.

وی به انجمن علمی پزشکی لیزری ایران که عمرش به حدود ۱۰ سال می رسد اشاره کرد و گفت: این انجمن به عنوان انجمن مادر همچون سایر انجمن های جهانی لیزر با هدف تشویق و گسترش کار با لیزر و به روز رسانی در پزشکی ایجاد شده است.

وی اظهارداشت: هدف ما درمان بهتر بیمار است و لیزر در خدمت درمان بهتر است بنابراین نباید لیزر به دست سوء استفاده کنندگان بیفتد.

وی افزود: لیزر یک فناوری است هم می توان با آن بیماری را تشخیص داد و هم می توان در یک جراحی آن را به یک چاقوی جراحی تبدیل کرد .

* فراگیری دانش لیزر نسبت به تجربه اندوزی در اولویت است

دکتر ˈآریستا شجاع الدینˈ عضو هیات مدیره انجمن علمی پزشکی لیزری ایران نیز گفت : پزشکی که با لیزر کارهای درمانی انجام می دهد در وهله نخست باید علم استفاده از لیزر را بداند و پس از آن تجربه بیاندوزد.

وی گفت: به عنوان مثال در زمینه پوست و زیبایی پزشکان عمومی زیادی با لیزر کار می کنند که در بهترین حالت باید آموزش های لازم را ببینند در غیر این صورت هم بیمار و هم پزشک ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند .

وی آموزش علمی کار با لیزر را از مهم ترین اهداف انجمن علمی پزشکی لیزر برشمرد و اظهارداشت: با آموزش، مطمئن می شویم که هم کاربران و هم بیماران دچار عوارض کمتری می شوند .

وی با بیان اینکه تمام تلاش انجمن آموزش آخرین فناوری های کار با لیزر در پزشکی است ، گفت: در زمان حاضر انجمن علمی پزشکی لیزری ایران کارگاه هایی همچون کارگاه های مقدماتی برای تمام شاخه های پزشکی دایر کرده است و در کنگره سالیانه ای که قرار است ۲۷ دی ماه امسال آغاز به کار کند نیز این کارگاه ها به صورت تخصصی برگزار می شود .

وی گفت: هنگامی که پزشک تحت آموزش قرار می گیرد خیلی مواقع متوجه می شود که چه کارهایی را نباید برای بیماران و یا هر بیماری انجام دهد .

مسوول آموزش انجمن علمی پزشکی لیزری ایران خاطرنشان کرد: در زمان حاضر به عنوان مثال در زمینه مشکلات پوستی بیماران زیادی هستند که می خواهند از خدمات لیزر استفاده کنند .

وی در ادامه گفت: این خدمات شامل موضوعاتی از جمله جوان سازی ، برداشتن موهای زاید، برداشتن خال و سایر موارد است که پزشکان عمومی نیز از جمله پزشکانی هستند که این خدمات را ارایه می دهند و باید در خصوص آموزش آنان تاکید کرد که صرف تجربه نداشته باشند و دانش لازم کار با دستگاه را نیز فراگیرند .

وی به درمان چاقی با لیزر به عنوان نمونه اشاره کرد و گفت: برخی فکر می کنند که می توان با لیزر هر گونه چاقی را رفع کرد اما این طرز تفکر درست نیست و برخی از افراد مبتلا به چاقی ممکن است اختلالات متابولیکی داشته باشند که درمان با لیزر چاره درمان چاقی آنان نمی تواند باشد .

* وقتی شرکت ها دانش لیزر را همراه دارند

دکتر فکر آزاد نیز به دانش آکادمیک لیزر در مقابل دانشی که شرکت ها ی سازنده تجهیزات پزشکی می آورند اشاره کرد و گفت : در زمان حاضر برخی شرکت ها در ارتباط با تجهیزاتی که تولید می کنند آموزش لیزر را به کاربران ارایه می دهند اما بهتر است که کاربران در کنار این قبیل آموزش ها ، آموزش های بی طرفانه یا بدون تعصب نسبت به یک سیستم خاص را نیز فراگیرند .

وی گفت: انجمن علمی پزشکی لیزری ایران تمایل دارد با تعامل با انجمن های پزشکی دیگری که در زمینه لیزر فعالیت می کنند به این آموزش ها بپردازد و هیچ گونه قصدی در آموزش های تخصصی رشته های مختلف لیزر در پزشکی ندارد .

این انجمن با برگزاری کارگاه هایی همچون کارگاه های کوتاه مدت آموزش مقدماتی شامل آشنایی با تمام مباحث کاربردهای لیزر در پزشکی، ایمنی لیزر ، فیزیک پایه ای پزشکی لیزر و همچنین بر هم کنشی لیزر با بافت های مختلف بدن در جهت ارتقا کار با لیزر در زمینه پزشکی گام بر می دارد .

وی گفت: هر چند که از دستگاه های پیشرفته ای در پزشکی استفاده می کنیم اما گاهی اوقات در خدمات پس از فروش این تجهیزات نیز با توجه به تحریم ها دچار مشکلاتی می شویم به همین علت بومی کردن لیزر در کشور مورد تاکید است .

وی به نقشه راه لیزر برای ۱۰ سال آینده اشاره کرد که در این راستا انجمن پزشکی لیزر ایران نیز درآماده سازی این نقشه همکاری داشته است.

وی اظهار داشت: این نقشه در معاونت تحقیقات وزارت بهداشت ، درمان وآموزش پزشکی طراحی شده است؛ اما برای اینکه به تصویب برسد یک انتظار یکساله را می کشد .

* کنگره سالیانه لیزر پزشکی ۲۷ تا ۲۹ دیماه برگزار می شود

دکتر فکر آزاد به برگزاری کنگره سالیانه لیزر پزشکی توسط انجمن علمی پزشکی لیزری ایران طی روزهای ۲۷ تا ۲۹ دیماه اشاره کرد .

وی گفت: در این کنگره آخرین اطلاعات علمی مرتبط با لیزر در زیر شاخه های علوم پایه ، جراحی، داخلی، پوست و زیبایی، دندانپزشکی، سلول های بنیادی، فیزیوتراپی و پرستاری با حضور اساتید خارجی و داخلی در زمینه لیزرهای پرتوان و کم توان و فتودینامیک تراپی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

وی افزود: در این کنگره پروفسور ˈ کیوان مقیسی ˈ جراح ایرانی قلب و ریه در انگلستان که برای نخستین بار جراحی ریه را با لیزر انجام داد، به عنوان سخنران اصلی از طریق تله کنفرانس ، سخنرانی می کند .

وی اظهار داشت: پروفسور مقیسی تا کنون بیش از ۴۰۰ مقاله در زمینه جراحی لیزر و فتودینامیک تراپی ارایه داده است .

فکر آزاد گفت: همچنین پروفسور ˈ تینا کارو ˈ از آکادمی علوم روسیه و رییس مرکز تحقیقات لیزر روسیه که تاکنون ۳۰۰ مقاله ارایه داده است هم از سخنرانان کلیدی افتتاحیه این کنگره به شمار می آید.

وی اظهارداشت: این دو دانشمند عضویت مادام العمر انجمن علمی پزشکی لیزری ایران را نیز دارند .


مطالب مشابه :


مجموعه مقالات فیزیک پزشکی , لیزر در پزشکی , کاربرد فیزیک پزشکی در تصویر برداری

Medical physics Articles مقالات فیزیک پزشکیمجموعه مقالات فیزیک پزشکی , لیزر در پزشکی , کاربرد فیزیک




11.LASER / لیزر و چشم پزشکی

مقالات - 11.LASER / لیزر و چشم پزشکی | دانشگاه ازاد www.azmoon.com دکتری کنکور دانشگاه آزاد کارشناسی




لیزر چیست؟

مقالات - لیزر چیست؟ - واژه لیزر از سر کلمه‌های انگلیسی در عبارت Light Amplification by Stimulated Emission of




جایگاه ایران در لیزر درمانی

* کنگره سالیانه لیزر پزشکی ۲۷ تا پروفسور مقیسی تا کنون بیش از ۴۰۰ مقاله در زمینه جراحی




کاربرد لیزر در پزشکی (کاربرد لیزر در جراحی، لیزر مو، لیزر پوست، لیزر دندانپزشکی و ...)

من دانشجوی مهندسی فیزیک گرایش لیزر و اپتیک هستم تو این وبلاگ مقاله ها و مطالب مربوط به اپتیک




کاربرد و مزایای استفاده از لیزر در پزشکی

در سال 1958 هنگامی که پروفسور شاولو مقاله فنی خود را در یکی از کاربردهای مهم لیزر پزشکی ناشی




دانلود مقاله لیزر

دانلود مقاله لیزر ليزر مخفف عبارت: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiationمی‌‌باشد.




انواع لیزر

مهندسی پزشکی**biomedical انواع لیزر - به عنوان مثال جالبی از طنزهای علوم، مقاله اولیه




مهندسی پزشکی

مقاله- پروژه یکی از مهمترین مباحث مطرح در زمینه پزشکی، بحث استفاده از لیزر در پزشکی




دانلود مقاله لیزر و جوشکاری لیزر

مهندسی تکنولوژی جوشکاری - دانلود مقاله لیزر و جوشکاری لیزر استفاده از لیزر در پزشکی.




برچسب :