شرایط حفظ اشتغال ۹ هزار بافنده فرش دستباف نهاوند
شرایط حفظ اشتغال ۹ هزار بافنده فرش دستباف نهاوند
خبرگزاری تسنیم: فعالیت ۹ هزار نفر بافنده فرش سنتی در نهاوند بسیار حائز توجه است که حمایت دولت میتواند به حفظ و افزایش این تعداد اشتغال و نیز رونق صادرات کمک کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از نهاوند، سالانه بیش از 9 هزار بافنده فرش و قالی دستباف روستایی نهاوند 6 هزار مترمربع فرش تولید میکنند که زینتبخش خانههای مردم است و اگر حمایت دولت در بخش بیمه، وام و صادرات نباشد این صنعت خانگی به خطر میافتد.
مدیر عامل بزرگترین تعاونی فرش دستباف روستایی استان در نهاوند اظهار داشت: تعاونی قالی و فرش دستباف روستایی نهاوند به عنوان بزرگترین تعاونی استان همدان دارای 9000 عضو می باشد که تاکنون 2300 نفر آنها بیمه شدهاند اما متأسفانه چند سالی است به علت رکود بازار و گسترش کارخانههای فرش ماشینی این صنعت سنتی و قدیمی در نهاوند کمکم به فراموشی سپرده شده است.
کاظم حسنوند با بیان اینکه این تعاونی در سال 1371 با عنوان تعاونی قالی و فرش دستباف روستایی و با 10 میلیون ریال سرمایه اولیه و تعداد 1200 نفر عضو کار خود را آغاز کرد گفت:این تعاونی اکنون دارای بیش از 9 هزار نفر عضو است که سالانه بیش از 6000 مترمربع انواع قالی و فرش دستباف درجه یک صادراتی را تولید میکنند.
وی بیان کرد: شهرستان نهاوند با 151 روستای دارای سکنه، قطب تولید قالی و فرش دستباف روستایی در استان است که 9 هزار نفر در 6 هزار کارگاه خانگی تکنفره و 30 کارگاه چندنفره مشغول به فعالیت هستند.
فرشهای نهاوند با طرح عشوندی و گل حیدری شهرتی جهانی دارد
حسنوند افزود: فرش و قالی دستباف نهاوند بارنگ ونقشه های متنوع مانند عشوندی، گل حیدری، تبریزی و دهها طرح جدید مشتریان خاص خود را در داخل و کشورهایی در قاره آسیا، اروپا و حتی آمریکای لاتین دارد که توسط اتحادیه فرش ایران به این کشورها صادر میشود.
وی اظهار کرد: از جمله اقدامات این تعاونی برای رونق فرش وقالی دستباف خرید سالانه 50 تن پشم ومواد اولیه و معرفی کارگاههای فعال جهت دریافت وام و معرفی به اداره بیمه هست که با احداث کارگاه قالی و فرش دستباف روستایی در نهاوند در زمینی به مساحت 500 متر شامل کارگاه و نمایشگاه هست تا بار دیگر بازار صادرات فرش رونق بیشتری بگیرد و اشتغالزایی خوبی در شهرستان ایجاد شود.
هر مترمربع فرش دستباف نهاوند 600 هزارتومان به فروش میرسد
مدیرعامل تعاونی فرش دستباف روستای نهاوند افزود: هر مترمربع فرش دستباف این تعاونی به ارزش 600 هزارتومان به فروش میرسد که 95 درصد سود آن به تولیدکنندگان برمیگردد و فقط 5 درصد از این سود برای حق عضویت، انجام امور اداری، معرفی به بانک و اداره بیمه و تهیه مواد خام اولیه هزینه میشود که باز سود این تولید به خود بافندگان برمیگردد.
مجتبی رضایی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نهاوند نیزگفت: کل تولیدکنندگان فرش دستباف نهاوند در حوزههای کارگاه روستایی، شهری، کمیته امداد و بهزیستی بیش از 10 هزار نفر در غالب بیش از 7 هزار کارگاه میباشند که تولید آنها 7 هزار مترمربع است که نزدیک به 3000 هزار نفر از آنها بیمه هستند.
وی گفت: بافندگان تحت پوشش کمیته امداد که تعداد آنها حدود 500 نفر است سالانه 400 مترمربع فرش دستباف ابریشمی و پشمی تولید میکنند که ارزش ریالی آن 4 میلیاردریال هست همچنین 50 مددجوی اداره بهزیستی نیز نزدیم به 50 مترمربع تولید دارند.
7000 نفر کارت فرش دستباف را دریافت کردهاند
رضایی افزود: تاکنون برای 7000 نفر کارت فرشبافی صادرشده وتعداد زیادی از آنها که دارای کارگاههای بزرگ میباشند برای دریافت وام وبیمه معرفی شدند که پیشبینی میشود در صورت حمایت بیشتر دولت بر تعداد بافندگان و میزان تولید افزوده شود.
زهرا احمدبافنده فرشهای دستباف روستایی در مورد مشکلات کارگاه خود گفت: در منزل خودم دو دار قالی وفرش دارم که به تولید فرش وقالی میپردازم ولی متأسفانه تاکنون بیمه نیستم که اگر دولت و بخش خصوصی به بیمه و صادرات توجه جدی داشته باشد خیلی از مشکلات اقتصادی ما حل میشود.
دریافت وام مهمترین مشکلات بافندگان نهاوندی است
وی افزود: در بیشتر کشورهای دنیا مانند چین و ژاپن به مشاغل خانگی وصنایع دستی توجه جدی میشودودولت آنها وتاجران با کمک هم اقدام به صادرات میکنند که چند برابر قیمت نفت ما درآمد دارند ولی متأسفانه در کشورماآمار بهصورت ورقی و کاغذی است.
احمدوند بیان کرد: با دو بچه کوچک وشوهری کارگر مشغول به بافتن فرش و قالی هستم ولی بازرسی بیمه بهخوبی از کارگاههای خانگی انجام نمیشود و کسانی بیمه گرفتند که فقط روی کاغذ بافنده هستند مورد دیگر پرداخت نشدن وام کم سود از طرف دولت به بافندگان کمدرآمد است.
خانم معصوم فلک دین یکی از مهمترین بافندگان که چندین دار قالی و فرش در خانه خود دارد نیز از مشکلات فراوان ناله میکند و میگوید: تعاونی فرشبافی روستایی نهاوند کمک خیلی خوبی به ما کرده است و کارمان رونق گرفته است و من برای بیش از 20 نفر ایجاد اشتغال کردم.
وی افزود: مشکل عمده ما بازرسی نکردن بیمه و پرداخت نشدن وام کم سود با بازپرداخت طولانی مدت است و مشکل دیگر وجود واسطه و دلالان در بازار فرش و قالی ایران است که بیشتر سود آنم به جیب صادرکنندگان و دلالان میرود و بافندگانی که بیشترین زحمت را میکشند کمترین سود را میبرند.
فلک دین بیان کرد: اگر تمامی نقاط کشور مانند نهاوند به فکر تشکیل تعاونی باشند و دولت نیز حمایتهای مالی و بیمهای خود را در شرکتهای تعاونی فرشبافی بیشتر کند آن وقت شاهد شکوفایی این صنعت دستی چند هزارساله خواهیم بود زیرا تعاونی نهاوند مواد اولیه را تهیه و مبالغ بسیار کمی را بهعنوان وام به ما میدهد که باعث دلگرمی ما میشود.
بافندگان نهاوندی برای صادرات نیازمند حمایت دولت هستند
حسین سیاهپوش یکی از صادرکنندگان فرش و قالی دستباف نهاوند به کشورهای حوزه خلیجفارس میگوید: چند ماهی است که بازار صادرات فرش نهاوند رونق گرفته است و این کمک بافندگان و دولت را برای صادرات میطلبد.
وی اظهار داشت: بیشتر فروشندگان ما که بافندگان روستایی هستند از بیمه نبودن کارگاههایشان و پرداخت نشدن وام گلایه دارندو مشکل دیگر آنها گران بودن مواد اولیه و خرید ارزان تولیدات آنها است از طرف دیگر خریداران داخلی از قیمت گران تولیدات داخلی گلایهمندند ولی خریداران خارجی با اشتیاق آنها را خریداری میکنند.
این فروشنده و صادرکننده فرش دستباف نهاوندی گفت: ما نیز نیازمند حمایت دولت برای صادرات بیشتر هستیم و درخواست داریم هزینههای گمرکی واردات فرش و صنایع دستی را چندین برابر کنند تا شاهد ورود کالاهای بیکیفیت خارجی نباشیم همچنین میشود بافندگان خوب و با کیفیت را تشویق کرد.
مطالب مشابه :
شرایط حفظ اشتغال ۹ هزار بافنده فرش دستباف نهاوند
شرایط حفظ فرش و قالی دستباف فعال جهت دریافت وام و معرفی به
صنایع دستی:قاهان قالیبافی (1)
قالیبافی (1) قالی گذاشت و برای تولید بیشتر وام با بهره کم در قالی بافی شرایط بسیار ویژه
بهداشت حرفه ای درقالی بافی سنتی
قالی بافی. هنر اصیل و جهاد کشاورزی وام بهسازی در اختیار متصدیان واجد شرایط قرار می گرفت
کارگاهی به وسعت یک روستا
از بنگاه های کوچک و زودبازده گام بر می دارند، یک کارگاه آموزش قالی بافی وام تا زمان
بررسی صنعت ورنی بافی در شهرستان اهر
ساعات کار توسط زنان و دختران به هیچ عنوان تابع شرایط و نظم قالی بافی وام تسهیلات
مزایای کارآفرینی در قالب شرکت های تعاونی
طرحها و پروژههای خود در شرایط مساوی اولویت را دریافت وام آموزش قالی بافی .
برچسب :
شرایط دریافت وام قالی بافی