راههای جوجه کشی بهتر

کبوتر ها هنگام جوجه کشی کلسیم بدنشون می پایین،که موجب لک لک شدن پوست تخم می شود  

یا وقتی که کبوتر تخم میگذارد شما تخم رو به هردلیلی بر میدارید وکبوتر را وادار به تخم گذاری مجدد

می کنید .در این موقع است که خطراتی برای تخم وکبوتر ماده رخ می دهد که عبارتند از:

۱-شکسته شدن تخم در مخرج کبوتر

۲- از بین رفتن تخم از نظر جوجه کشی

۳- هضم ودفع سخت غذا

پس بهتره که همیشه ما پیشگیری کنیم.شما باید سعی کنید از مکمل ها طبیعی برای کبوتر ها استفاده کنید:

۱-پوست تخم مرغ رو مثلا ۱۰ عدد رو به هر نحوی خشک کنید و داخل هاونگ(هونگ ) بکوبیدتا قابل

خوردن برای کبوتر باشد،سپس در ظرفی جدا در جایی قراردهید که فوضولات کبوتر بر روی آن ها اثر نگذارد

۲-استفاده از گل شور.(طرز تهیه آن به روش خودم براتون شرح می دم):

مواد لازم:نمک- خاک رس- سبوس و مقداری شن

سبوس رو می توانید از نانوایی بربری تهیه کنید دلیل من از اضافه کردن مقداری سبوس این است که

کبوتر ها با ولع و راحت تر گل شور رو مصرف می کنند

ابتدا خاک رس را با مقدار نصف خاک رس،سبوس و مقدار کمی شن ریز مخلوط کنید سپس بگذارید خشک شود و از آن برای کبوتر هاتون مصرف کنید.

۳-استخوان مرغ:این راه بهترین را و عملی ترین راه ممکن طبیعی است.

ابتدا استخوان مرغ را کاملا خشک کنید تا حدودی که ترد و شکننده شود،سپس در هاونگ قرار داده،

بکوبید و برای مصرف کبوتر ها تون قرار بدید.                                                                                     کبوتر(اگر از پیشینه کبوتر با خبر بودیم که چه بهتر) ـ رنگ چشم ـ رنگ نوک و ناخن ـ رسیدگی به کبوتر در هنگام جوجه کشی و سبد غذایی ـ نکته اصلی سو و برگشت پذیری می باشد.
۱- به یاد داشته باشید کبوتری که می خواهید جفت کنید حتماً پریده و ساعت مناسبی در فصول گرم سال بدست آورده باشد تا حداقل ۵۰ ٪ قضیه درست باشید ، به یاد داشته باشید کبوترانی
که تن می کنید حداقل ساعتی بالای ۴ یا ۵ را دارا باشند تا به امید خدا از نسل خوب و با اصل و نسبی نگه داری کنید.

 همیشه این موضوع را به یاد داشته باشید: کبوتری که ساعت پرواز خوبی ندارد ارزش نگهداری
ندارد چه برسد به جوجه کشی. به احتمال زیاد کسانی که بدون دیدن پرش کبوتران ، آنها را به خاطر صورت زیبا و استیل خوب تن می کنند در آینده به مشکل برخورد کرده و تمام زحماتشان به هدر می رود.
نکته: بنده حقیر همیشه به دوستانم که تازه کار بودند میگفتم که : داشتن یک جفت کبوتر ۴ یا ۵ ساعتی بهتر است از داشتن ۱۰ جفت کبوتر ۱ ساعتی  است. عجله کردن در هیچ کاری جواب مثبت نمیدهد. اگر دوستی میخواهد شروع به کبوترداری کند و در ابتدای مسیر کبوتر داری میباشد باید با کبوتران ۴ یا ۵ ساعتی کار خود را شروع کند و بعد از گذراندن اوقات اندکی به دنبال کبوتر ۱۰ یا ۱۲ باشد (درسته که داشتن کبوتر ۱۰ یا ۱۲ ساعتی لذت بخش هست) نمیدانم چرا وقتی با کبوترداران عزیز به صحبت مینشینم همه این عزیزان حرف از کبوتر ۹ یا ۱۰ یا ۱۲ ساعتی میزنند ، همه کبوترداران که نباید گرو بند شوند . بنده حقیر به شخصه علاقه زیادی به بستن گرو دارم اما چون شرایط را برای این کار فراهم نمیبینم به داشتن همان کبوتران ۵ یا ۶ ساعتی رضایت میدهم و از کیوترپرانی به صورت غیر حرفه ای لذت میبرم.
مسئله مهم: دوستان عزیز ، وقتی یک کبوتر در فاصله زمانی ۱۵ خرداد تا ۱۰ تیر ماه حدود ۱۲ تا ۱۵ پرش انجام میدهد و در این ۱۲ پرش خود ۸ دفعه ساعتی بالای ۵ را به دست می آورد (ساعت های متفاوت) و میانگینی بالای ۵ را برای خود ثبت میکند نیازی به پراندن در سال های آینده ندارد و مستحق جفت شدن میباشد (البته به شرط داشتن حداقل ۲ سال سن ، که این ۲ سال سن چیز ثبت شده ای نیست و شما میتوانید کبوتر ۱ ساله را نیز تن کنید) ، زیرا این کبوتر خود را به اثبات رسانده و منِ کبوتر دار (مربی) هستم که باید بر آن کبوتر مدیریت کرده و اگر این کار را خوب انجام دهم ، ۳ سال که چه عرض کنم ۱۰ سال نیز همین معدل را کسب خواهد کرد(افزایش نیز خواهد داد)
دوستان عزیز ، کبوترداری به شرط داشتن دانش اولیه ، کار بسیار راحت و آسانی میباشد. البته به یاد داشته باشیم که داشتن سخت افزار لازمه هر کار است .
ازدوستان عزیز خواهش دارم ، وقتی میخواهند تعداد کبوتران خود را افزایش دهند به صورت اصولی این کار را انجام داده و هر کبوتری را جفت نکنند . اگر به کبوترداران حرفه ای نگاه کنید میبینید که این عزیزان در چند نسل کبوتر خود افزایش تعداد میدهند و در این نسل های مشخص ارتقاء کیفیت صورت می دهند پس چه خوب است که ما از همان ۵ یا ۱۰ جفت اصلی خود ،با برنامه ، جوجه کشی کنیم و افزایش تعداد همراه با ارتقاء کیفیت را در پیش بگیریم.
۲- ما باید کبوترانی را تن کنیم که خال و رنگشان به یگدیگر بیاید ،دوستان عزیز اگر به این صورت کبوتر تن کنیم نیاز زیادی به دقت در پیشینه کبوتر ها نیست. وقتی ما از پیشینه کبوتری با خبر نیستیم بهترین کار این است که این کبوتر را با یک خال نزدیک به خود تن کنیم و از زدن خال بر عکس و این چنین کار هایی پرهیز کنیم و باعث به وجود آمدن خال های عجیب و شگفت انگیز نشویم.(ولی اگر از پیشینه کبوتر خود آگاه بودید ،رنگ و خال به وجود آمده باعث تعجب شما نخواهد شد) پس به یاد داشته باشید که رنگ کبوتران به یکدیگر بیاید ، گاهی اوقات در بعضی از خال ها میشود خال بر عکس تن نمود ولی نباید این کار را در مورد همه کبوتران انجام داد. سعی کنید از فرمول رنگ روشن با رنگ روشن و رنگ تیره با رنگ تیره در جفت نمودن کبوتران بهره بگیرید.
مسئله : آیا تن کردن کبوتر زاغ با سفید مهر کار معقولی میباشد؟
به یاد داشته باشید که اگر کبوتران را با خال های مناسب تن کنید حداقل در مورد فروش کبوتر
به قیمت خوب به مشکل بر نمیخورید البته این مورد فقط و فقط به خاطر نپریدن کبوتر ذکر شد ، لطفاً فرصت های فراگیری آموزش را تنها به خاطر به دست آوردن پول از دست ندهید.
۳-بنده شخصاً بر این نظرم که رنگ چشم کبوتران باید به یکدیگر بیاید و این موضوع را خیلی بهش اهمیت میدم و به همه هم توصیه میکنم که این موضوع  براشون مهم باشه،در سالهای اول که عشق به کبوتر در وجودم ظاهر شد و کم کم خود را پدیدار کرد در پی آموختن فوت و فن های این کار برآمدم و با یاد گرفتن این فوت فن ها و اضافه شدن اندوخته های شخصی خودم به دانشی که از برادران ، اقوام و دوستان خود فرا گرفته بودم به این نتیجه رسیدم که رنگ چشم نشان از ذات کبوتر دارد و ذات هر رنگ چشم با رنگ دیگر متفاوت است که درباره آن توضیح اندکی خواهم داد.
۳رنگ اصلی در رنگ چشم کبوتر وجود دارد که پس از ادغام کبوتران با هم، کمرنگ یا پر رنگ میشوند
۱ـ زرد (پرتقالی) ۲ـ سیاه ۳ـ سفید (صدفی) یک عزیزی میگفت : که رنگ سیاه مابین دو رنگ دیگر است به شکلی که می توان کبوتر با رنگ چشم سیاه را با دو رنگ دیگر جفت کرد و ایرادی ندارد(کسانی که از کبوتران چشم تا به تا بدشان می آید این گونه تن کردن را انجام ندهند) من خودم به شخصه هرگز کبوتر بارنگ چشم متفاوت و باهم تن نمیکنم این ی نظر شخصیه شاید هم غلط باشه.

 

اما به این نتیجه رسیدم که جفت کردن کبوتران با رنگ چشم های سفید و زرد کمتر از ۵۰٪ جواب می دهد،بیشتر جوجه های بدست آمده ازاین کبوتران از نظر سو و بازگشت پذیری به مشکل بر میخورند (البته این مورد از دانسته های بنده حقیر است و شاید اشتباه باشد)پس چه بهتر است که دوستان عزیز سعی کنند کبوترانی با رنگ چشم شبیه به هم تن نمایند تا محصول بهتری برداشت کنند. اگر دوستان عزیز روش جفت نمودن استادید این رشته را به دقت زیر نظر بگیرند متوجه میشوند که رنگ چشم اکثر کبوتران تن شده توسط این عزیزان همرنگ است و کمتر کبوترانی با رنگ چشم متفاوت (سفید و زرد) تن شده اند.

 


نکته مهم: رنگ چشم ـ سیاهی پا ـ درازی و کوتاهی دم و .... هیچ تائثیری در پرش کبوتران ندارد.

 


۴-از دوستان عزیز کبوتردار خواهش دارم که در هنگام جوجه کشی به تمیز بودن جای کبوتران بسیار دقت کنند ، حداقل هروز یا هر ۲ روز یکبار جفت کنی ها را تمیز کرده و هر ماه نیز خاک زیر جوجه ها را عوض کنند ، پاکیزگی جفت کنی و خاک زیر جوجه ها تاثیر زیادی در سلامت کبوتران به خصوص سلامتی جوجه های نو پا دارد که امیدوارم دوستان عزیز به این گونه نکات در جوجه کشی بیشتر دقت کنند. آب درون جا آبی کبوتران را نیز باید هر روز عوض کرد و باید به خاطر داشته باشیم که جا آبی ها همیشه آب داشته باشند. سبد غذایی کبوتران را نیز میتوان از دانه های مختلفی چون: گاودانه ـ عدس ـ ماش ـ ذرت ـ گندم ـ ارزن و ..... تشکیل داد. معمولاً کبوتران پس از استفاده از یک یا دو نوع دانه مختلف دان زده شده و دیگر میلی از خود نشان نمیدهند که شما میتوانید هر چند وقت یکبار با ایجاد تغییر در نوع دانه ها میل کبوتر به دان برداشتن را افزایش دهید و چه بهتر است که دان جلوی کبوتران در جفت کنی داخل یک جادانی کوچک ریخته شود تا از کثیفی دور بماند.
نکته: گل شور و صدف خرد شده ، شن و ماسه را فراموش نکنید ، همیشه در دسترس کبوتران باشد.
۵-نکته پنجم دهان جوری کبوتر است ، هیچ عشقباز و کبوترداری نمی تواند بگویدکه تمامی جفت کردن هایی که من انجام می دهم دهان جور می شوند ، موضوع دهان جوری یک مورد ۵۰-۵۰ است و در دست کبوتر دار نیست(جفت دهان جور جفتی است که جوجه هایش از نظر ساعت ، ساعتی بالاتر از پدر و مادر ،سو و برگشت پذیری بالاتری را به ارمغان بیاورد) هیچ موقع به کسی که می گوید هر چه من جفت می کنم دهان جور میشود اعتماد نکنید. اگر شما دوستان عزیز بتوانید به خوبی روی کبوترانتان شناخت پیدا کنید ، میتوانید روزی به جفت های دهان جور دست یابید ، گهگاهی شده است که کبوترانی را در خانه افراد نوجوان و تازه کار میبینیم که متوسط پرش آن ها ۵ یا ۶ ساعت است و جوجه هایی با ساعت های نجومی به صاحب خود میدهند (که همه کبوترداران برای آنها داندان گرد میکنند) و باعث حیرت کبوترداران عزیز میشوند که تمامی این مسائل نشان دهنده این است که دهان جور شدن کبوتران به صرف داشتن ۱۰۰٪ دانش و کبوتر عالی ممکن نمیشود و شانس را نیز باید چاشنی آن دانست.
نکته مهم : دوستان عزیز حتماً شما پس از چندین سال کبوترداری به این مسئله پی برده اید که جفت کردن کبوتران قواعدی دارد که رعایت کردن آن باعث بهتر شدن جوجه هایمان خواهد شد ، از جمله این قواعد میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
۱ـ تن کردن کبوتر بلند با کبوتران گرده و کوتاه ۲ـ جفت کردن کبوتران تیزه بلند با تیزه کوتاه ۳ـ جفت کردن کبوتر کم بازی و بدون بازی با کبوتران پر بازی ۴ـ تن نمودن کبوتر دم بلند با کبوتر دم کوتاه و ....... که رعایت کردن این نکات باعث به وجود آمدن جوجه هایی خوب و عالی برای ما میشود ، در ضمن به یاد داشته باشیم ، کبوترانی را باهم تن کنیم که در فصول گرم سال میانگین قابل قبولی را کسب کرده اند، بنده حقیر به شخصه بر این باورم که کوتاهی و بلندی دم هیچ تاثیری در پرش کبوتران ندارد تنها نکته مهم در دم کبوتر این است که نباید فاصله ای میان آنها باشد و شل و ول نباشند.
۶-نکته اصلی این پست سو و برگشت پذیری کبوتر است ، شما باید سعی کنید از جفتی جوجه بگیرید که جوجه هایش کمتر باخت رفته و یا اصلا باخت نمیروند و یا اینکه وقتی جوجه هایشان خانه را گم میکنند ، پس از چند روز پرسه به خانه باز میگردند.این گونه کبوتران استحقاق جوجه گیری و تن شدن مجدد را دارند، البته به شرط دارا بودن نکته اول.پس به خاطر داشته که در پی بدست آوردن کبوترانی با چنین خصوصیات باشید و وقت گرانبهای خود را هدر ندهید. وقتی ما کبوترانی که خوش سو هستند را تن میکنیم ، دلیلی نمی شود که به ما جوجه خوش سو بدهند و گهگاهی اتفاق می افتد که پدر و مادر خوش سو بوده و جوجه هایی گیج و به اصطلاح خنگ میدهند . همیشه جوجه هایی که تولید کرده اید را مورد آزمایش (یعنی جلد کردن و ساعت گرفتن و امتحان از نظر هوش) قرار بدهید و جوجه ای را صرفاً به خاطر داشتن پدر و مادر پرشی و خوش سو نخوابانید.از قدیم گفته اند که امتحان پس داده از امتحان هراسی ندارد ، وقتی شما از پس جلد کردن پدر و مادر اصلی کبوتران خود بر آمده اید ۱۰۰ ٪ میتوانید جوجه های جدید خود را نیز جلد کنید.
تذکر مهم: به یاد داشته باشیم که کبوتران را اول پرانده ودر صورت آوردن معدل و ساعت خوب جفت کنیم و به ظاهر و استیل کبوتر تکیه نکنیم.
یک مسئله مهمی را در اینجا متذکر میشوم برای دوستان تازه کار ، بسیاری از عزیزان و اساتید وبلاگ نویس به مسئله پا سیاهی کبوتران پرشی اهمیت میدهند که بسیار صحیح و بجا است ، کبوتری که چندین سال متوالی در تیرماه پریده باشد به مرور زمان و بر اثر خون مردگی(به علت جمع بودن پاها در طول پرواز)رنگ پاها به بنفش و کبودی پیش میرود،اما در عجبم که چرا اساتیدی با سابقه ۲۰و ۳۰ و یا ۴۰ ساله به مورد دیگر که بر اثر جوجه کشی اتفاق می افتد اشاره نمیکنند که بعید میدانم از ندانستن باشد (الله اعلم). وقتی ما چند سال پیاپی از یک نر و ماده جوجه کشی میکنیم (۴ یا ۵ سری پشت هم در سال)رنگ پاها به علت خوابیدن بر روی تخم و جوجه ها به سمت کبودی و سیاهی میرود. پس دوستان عزیز در خرید کبوتر کهنه به شدت مراقب باشید شاید این کبوتران به عنوان حمال مورد استفاده قرار گرفته باشند، درمورد خرید کبوتر چندین عامل وجود دارد که منجر به خرید میشود پس تنها به سیاهی رنگ پا دقت نکنید

 


مطالب مشابه :


ساخت ماشین جوجه کشی خانگی

پرورش مرغ مینا در خانه. ساخت دستگاه جوجه کشی وسایل مورد نیاز: 1. یک یخدان به ابعاد مورد




نحوه نگهداری قناری در خانه

نحوه نگهداری قناری در خانه. می دهیم باید دما افزایش یافته و در فصل جوجه کشی در ۲۳ درجه




پرورش بلدرچین تخمگذار

شروع شد که هر شخصی در خانه و محل زندگی پرورش بلدرچین در منزل دستگاه جوجه کشی




جوجه کشی از فنچ - کلیاتی در مورد فنچ

تفاوت زندگی در پرنده خانه با زندگی در طبیعت در طبیعت و برای جوجه کشی در تعداد کم می




آموزش های عمومی درباره مرغ و نگهداری از مرغ

آوردن مرغ ها به خانه جوجه کشی و ماشین جوجه کشی خانگی در ایران مطرح میباشد ما به




تغذیه کبوتر در فصل جوجه کشی

تغذیه کبوتر در فصل جوجه کشی که این دان رو در دارو خانه های جوجه كشی در بیشتر




راههای جوجه کشی بهتر

به این گونه نکات در جوجه کشی و یا اینکه وقتی جوجه هایشان خانه را گم میکنند ، پس




جوجه کشی : از سیر تا پیاز

خانه; آرشیو; ایمیل به طور کلی کاهش تهویه در جوجه کشی باعث طولاني شدن زمان جوجه‌كشي




جوجه کشی در مرغ بومی

تخم مرغ هایی که در ماشین جوجه کشی قرار می دهیم باید تمیز و بدون آلودگی باشند.




برچسب :