پزشکانی با درآمد روزانه صد میلیون تومان!/ درآمد پزشکان ایرانی 5 برابر پزشکان آلمانی

در حاشیه‌ی «در حاشیه»؛

پزشکانی با درآمد روزانه صد میلیون تومان!/ درآمد پزشکان ایرانی 5 برابر پزشکان آلمانی

مهران مدیری سریالی با نام «اتاق عمل» برای به طنز کشیدن وضعیت جامعه پزشکی امروز ایران، ساخته که از‌‌ همان بدو رونمایی از موضوع، مورد انتقاد جدی جامعه پزشکی قرار گرفت! تا جایی که او را مجبور به تغییر نام سریال به «مرکز حاشیه» کردند! در تاریخ 24 اسفند 93 بود که وزیر بهداشت با انتشار نامه ای خطاب به ریاست سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به پخش سریال «در حاشیه» اعتراض کرد.

سرویس اجتماعی فردا: درآمد بالای پزشکان در جامعه شهرت دارد و به طور کلی همه می دانند که پزشکان جز قشر مرفه جامعه به حساب می آیند. اما گاهی اتفاق می افتد که برطرف کردن جان انسان ها از سوی پزشکان به نوعی تجارت تبدیل می شود. 


در این راستا مهران مدیری سریالی با نام «اتاق عمل» برای به طنز کشیدن وضعیت جامعه پزشکی امروز ایران، ساخته که از‌‌ همان بدو رونمایی از موضوع، مورد انتقاد جدی جامعه پزشکی قرار گرفت! تا جایی که او را مجبور به تغییر نام سریال به «مرکز حاشیه» کردند!

دی ماه 93 در آستانه پخش سریال طنز «در حاشیه» علیرضا زالی، رئیس نظام پزشکی در نامه ای به معاون سیما ضمن ابراز نگرانی از مضامین مطرح شده دراین سریال گفت: «بدون شک نظام سلامت و جامعه پزشکی ایران یکی از موفق ترین نظام های سلامت در منطقه و حتی جهان است.»

همچنین در تاریخ 24 اسفند 93 بود که سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت و درمان با انتشار نامه ای خطاب به ریاست سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به پخش سریال «در حاشیه» به کارگردانی مهران مدیری اعتراض کرد.

داستان «در حاشیه»، در مورد مامور شدن هومن صحرایی در یک مرکز درمانی تعطیل است تا آن را راه اندازی کند. اما در این مسیر با «سهراب کاشف» و «بهروز عشقی» که سابقه کلاهبرداری و شیادی دارند همراه می شود. وی که فردی متعهد و آرمانگرا ست بزودی به اهداف سود جویانه آنها آگاهی پیدا می کند و با کمک «دکتر کی مرام» که از اساتید معتبر دانشگاه و حوزه درمان است در جهت راه اندازی یک مرکز درمانی استاندارد و کار آمد برمی‌آید.  
 
پزشکانی با روزانه درآمد صد میلیون تومان!

تشکیل چند جلسه پی‌درپی طی آخرین روزهای سال ۹۳ در سازمان نظام پزشکی و به دنبال آن شورایعالی بیمه منجر به تصویب افزایش ۱۵درصدی تعرفه‌های پزشکی در سال 1394 شد تا باز هم همه چیز به نفع پزشکان باشد و به ضرر بیماران!

طبق بررسی های انجام شده در راستای مقایسه درآمد پزشکان با درآمد دیگر شغل ها در سال 92 ملاحظه می شود که درآمد پزشکان کم که نبوده بلکه درآمد روزانه اغلب آنها از درآمد ماهیانه سایر شغل ها بیشتر است! 

برای محاسبه میانگین حقوق مشاغل در سال 92، دو برابر حداقل حقوق را به عنوان میانگین حقوق در نظر گرفته ایم:

کمترین حقوق مربوط به «کارگران» و «پرستاران» می باشد. میانگین حقوق «کارگران» در سال 92 یک میلیون تومان و «پرستاران» یک و نیم میلیون تومان است!

پس از آن «مهندس ماهر» با میانگین حقوق 4 میلیون تومان و «اساتید دانشگاه» نیز با درآمد 4 میلیون تومان در ردیف بعدی قرار می گیرند.

به این ترتیب متوسط حقوق تمام وقت، مربوط به 176 ساعت کاری در بیمارستان دولتی یا بخش عمومی «متخصص اورولوژی» ماهانه 26 میلیون تومان، «متخصص جراح چشم» 30 میلیون تومان، «متخصص زنان و زایمان» 31 میلیون تومان،  «متخصص گوش و حلق و بینی» 32 میلیون تومان، «جراح قلب» 38 میلیون تومان، «متخصص ارتوپدی» 49 میلیون تومان و «جراح مغز و اعصاب» 65 میلیون تومان ماهانه درآمد دارند!

به وضوح مشاهده می شود «اساتید دانشگاه» و «مهندس ماهر» که همانند پزشکان تحصیل کرده اند، درآمد این چنینی ندارند.

لازم به ذکر است که این درآمد بخش دولتی است و در بخش خصوصی مبلغ حقوق پزشکان 5 برابر می شود!!! یعنی یک پزشک جراح مغز و اعصاب مبلغی حدود 300 میلیون تومان در ماه درآمد دارد! البته یک پزشک خصوصی در بخش خصوصی با تعرفه های قانونی!

جالب است که بدانید ما 300 پزشک با درآمد یک میلیارد تومان در ماه داریم که اغلب شان مالیات هم نمی دهند! و حدود 2هزار پزشک در کشورمان که درآمدشان ماهیانه بالای 500 میلیون تومان است، وجود دارد!

در این میان پزشکانی هم هستند به صورت شاخص از آنها سوال شده است که روزی صد میلیون تومن درآمد دارند که حالا ثانیه ای هم می توانیم درآمدشان را حساب کنیم!!! 
 
پزشکان ایران ۵ برابر همکاران آلمانی خود درآمد دارند

علی گرجی رئیس مرکز علوم اعصاب دانشگاه مونستر آلمان حلقه مفقوده پزشکی کشور را اخلاق نامید و تأکید کرد که مشکل پزشکی ایران نه بیمارستان است و نه تجهیزات پزشکی و گفت: درآمد یک جراح مغز و اعصاب در ایران ۵ برابر کشور آلمان است.

وی افزود: در ایران یک پزشک متخصص نسبت به پزشک آلمانی پول خیلی زیادتری‌ می‌گیرد اما سرویسی که در مقایسه با آنها ارائه می‌کند بسیار پایین‌تر است.

رئیس مرکز علوم اعصاب دانشگاه مونستر آلمان ادامه داد: درآمد یک متخصص مغز و اعصاب در ایران با احتساب درآمد در بخش خصوصی، دولتی و زیرمیزی‌ها از همتای آلمانی به مراتب بیشتر است.

وی با بیان اینکه اگر تنها حقوق پزشکان از بخش دولتی را در نظر بگیریم درآمد پزشکان ایرانی‌ به مراتب‌ کمتر از آلمانی‌ها است، گفت: متخصص جراح مغز و اعصاب در ایران نسبت به همتای آلمانی خود پول کمتری از دانشگاه می‌گیرد. اما نکته مهم این است که پزشک آلمانی تنها می‌تواند در یکی از ۲بخش دولتی یا خصوصی فعالیت کند. اما در ایران این طور نیست!

گرجی خاطر نشان کرد: سرویسی که پزشکان ایرانی ارایه می‌کنند ۵ درصد سرویس پزشکان آلمانی است و من واقعاً متاسفم که در سیستم پزشکی چند سال اخیر مواردی دیده شده که جای تأسف دارد.

وی با اشاره به وجود پزشکانی پاک دست در جامعه پزشکی ایران گفت: البته همکارانی داریم که درست و با جان و دل کار می‌کنند اما مسأله پول در جامعه پزشکی بسیار پررنگ شده است.
رئیس مرکز علوم اعصاب دانشگاه مونستر آلمان با اشاره به الگوی پزشکان قدیمی گفت: زمانی الگوی ما دکتر «شیخ» نامی بود که در مشهد طبابت می‌کرد وی برای آنکه مستضعف هم بتواند هزینه درمان را بپردازند یک پاتیل در مطب قرار داده بود تا افراد سکه‌های خود را در آن بیندازند.

وی ادامه داد: مردم مستضعف سرهای شیشه نوشابه(تشتک) را جمع‌آوری می‌کردند و به جای پول در داخل این پاتیل می‌انداختند و این پزشک آنها را جمع‌آوری می‌کرد و پس از استریل کردن مجدداً جلوی در مطب به زمین می‌ریخت تا مستضعفان دیگر آنها را بردارند.

گرجی با اظهار تأسف از وضعیت کنونی جامعه پزشکی گفت: اکنون اگر از یک جوان بپرسید که می‌خواهید چه رشته‌ای بخوانی می‌گوید جراحی و در چرایی آن نیز تأکید می‌کند «چون پول در آن است».

وی گفت: متأسفانه این افراد محققان را آدم حساب نمی‌کنند و می‌گویند که این افراد مغز ... خورده‌اند که محقق شده‌اند.

رئیس مرکز علوم اعصاب دانشگاه مونستر آلمان خاطر نشان کرد: مشکل پزشکی ما نه بیمارستان است و نه تجهیزات چرا که تجهیزاتی که در بیمارستان‌های آلمان موجود است با اندک تفاوتی در ایران نیز وجود دارد؛ مشکل این است که پزشکان ما دل به کار نمی‌دهند با یکدیگر همکاری نمی‌کنند و وقت لازم را برای کار نمی‌گذارند.

به گفته‌ وی حلقه مفقوده‌ جامعه‌ پزشکی امروز اخلاق است و تا زمانی‌ که این مساله درست نشود بهترین امکانات و بهترین اموال پزشکی نیز برای کشور هیچ فاید‌ه‌ای در پی نخواهند داشت.

گرجی در پاسخ به این سوال که آیا سیستم باید فرد را ملزم به اخلاقمداری کند گفت: خیر سیستم اجباری را نباید داشته باشد بلکه مسائلی که در سیستم به آنها ارزش داده می‌شود خود به خود مهم می‌شوند و همه آن را رعایت می‌کنند.

وی با ذکر مثالی افزود: اگر در خانه یک پدر به درس و مدرسه اهمیت بدهد فرزند وی پی علم می‌رود و اگر پدری به پول اهمیت دهد فرزند او به سراغ کاسبی می‌رود.

رئیس مرکز علوم اعصاب دانشگاه مونستر آلمان ادامه داد: در سیستم پزشکی کنونی ما پول دارای اهمیت است به طوری که پزشک موفق را پزشکی می‌دانند که درآمد بالاتری داشته باشد.

وی در ادامه صحبت‌های خود در مورد ضعف اخلاق پزشکی گفت: امروز حتی استاد نیز معنای خود را از دست داده است موارد بسیاری دیدم که استاد راهنما پول پایان‌نامه را می‌گیرد اما به دانشجو می‌گوید که پایان‌نامه مشکل خودت است و خودت باید آن را انجام دهی.

گرجی با طرح این سوال که آیا تا به حال در جامعه ما از پزشکی به عنوان پزشک نمونه در اخلاق تقدیر شده است؟ گفت: ساعت کاری یک جراح مغز و اعصاب در آلمان از ساعت ۷ صبح تا ۱۶ است و معمولاً این افراد یکی دو ساعت نیز بیشتر کار می‌کنند بدون آن که اضافه حقوقی دریافت کنند.

وی با بیان اینکه در کشور آلمان تعداد ویزیت و تعداد عمل‌ها در درآمد ماهیانه پزشکان نقشی ندارد گفت: آنها رابطه میان ویزیت، پول و بیمار را از بین برده‌اند و در آنجا برخلاف ایران از کارانه خبری نیست.

به گفته وی در کشور آلمان برای یک پزشک فرقی نمی‌کند که روزی ۵۰ بیمار ویزیت کند و یا روزی ۲ بیمار چرا که رابطه پولی این موضوع از بین رفته است.

گرجی خاطرنشان کرد: آلمان‌ها اخلاق را در جامعه خود نهادینه کرده اند اما مشابه رفتار پزشکان آنها با بیمار را از سوی هیچ پزشک ایرانی نمی‌بینیم.

رئیس مرکز علوم اعصاب دانشگاه مونستر آلمان تأکید کرد: در آلمان پزشکان زیر ۲۰ دقیقه برای هر بیمار وقت نمی‌گذارند و اگر کمتر از این مدت با بیمار خود صحبت کنند از نظر اخلاقی صحیح به شمار نمی‌رود. اما در ایران نمونه‌ای سراغ ندارید که این مقدار زمان را برای یک بیمار خود بگذارد.
وی خاطرنشان کرد: به طور مثال درآمد ماهیانه یک جراح درجه یک مغز و اعصاب با تمام درآمدهای بخش خصوصی، دولتی، زیرمیزی‌ها و ... ۴ یا ۵ برابر یک پزشک آلمانی است.
 


مطالب مشابه :


پول ساز ترین شغل ها در ایران

1ــ متخصص بیهوشی. در 2ــ متخصص زنان و بالاترین درآمد:سالانه 2میلیون و 880میلیون




معرفی بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی زنان و زایمان کوثر

دکتر فرزانه برومند مدیر گروه زنان و متخصص زنان و زایمان حمزه یوسف قصریکی مسئول بخش درآمد.




برای خانم دکتر دودل میان زنان و بیهوشی

اما خوب، درآمد رشته البته در شهرهاي كوچك مگر بخواهيد به اندازه يك متخصص زنان درآمد




درآمد پزشکان متخصص ایران 7 برابر آمریکا

در نسبت با درآمد سرانه، درآمد پزشکان متخصص در ایران برابر، پزشک زنان و زایمان 31




۱۰ شغل برتر جهان از لحاظ حقوق:

۲ - متخصص زنان و زایمان: رتبه در برترین شغل ها : ۲۲. درآمد متوسط : سالانه ۲۲۲۰۰۰




درآمد پزشکان ایرانی 5 برابر پزشکان آلمانی

زنان و زایمان




زنان پولدار دنیا

دکتر جمشید دَوَنلو متخصص مغز و اعصاب - زنان پولدار دنیا - اطلاعات تماس در سایت www.drdavanlou.com درج




اجاره اتاق عمل براي كسب درآمد بيمارستان

اجاره اتاق عمل براي كسب درآمد بيمارستان - يك متخصص و جراح زنان و زايمان با تاييد چنين




پزشکانی با درآمد روزانه صد میلیون تومان!/ درآمد پزشکان ایرانی 5 برابر پزشکان آلمانی

درآمد پزشکان » ماهانه 26 میلیون تومان، «متخصص جراح چشم» 30 میلیون تومان، «متخصص زنان و




برچسب :