نظام اداری ایتالیا

نظام اداری ایتالیا
گردآورندگان:حسين تابنده-محسن احساني

 

 

 

موقعیت جغرافیایی: جمهوری ایتالیا در نیم کره ی شمالی و جنوب قاره اروپا, در طول جغرافیایی 6 تا 18 درجه ی شرقی و عرض جغرافیایی 36 تا 46 درجه ی شمالی قرار دارد. کشورهای همسایه ی ایتالیا به ترتیب طول مرز, عبارتند از: سوئیس (740 کیلومتر), فرانسه (488 کیلومتر), اتریش (430 کیلومتر), اسلونی (232 کیلومتر) و طول سواحل آبی این کشور نیز 7600 کیلومتر می باشد. کشور ایتالیا شبیه چکمه ای در میان دریای آدریاتیک و دریای مدیترانه قرار گرفته و با 303.323 کیلومتر مربع (کمتر از یک پنجم مساحت ایران) در رده ی هفتادمین کشور وسیع جهان قرار دارد.
در شمال ایتالیا, سوئیس و اتریش, در شرق, اسلوونی و دریای آدریاتیک, در جنوب, دریای مدیترانه, در غرب, فرانسه و نیز دریای مدیترانه, قرار دارند. کشورهای واتیکان (Vatican)در شهر رم, سان مارینو (Sanmarino) در شرق ایتالیا با طول و عرض جغرافیایی 44 و 12.30 درجه قرار گرفته است. همچنین جزایر سیسل (Sicily) و ساردینی (Sardinia) از وسیع ترین جزایر این کشور و در غرب این چکمه ی زیبا واقع شده اند.
مساحت     301،318 كيلومتر مربع
جمعيت     58،147،733 نفر
پايتخت     رم
واحد پول     يورو
دامنه اينترنتي     it.
پيش‌شماره     39+

مذاهب
     مسیحیت                           ۹۱٫۶٪                     
     بدون دین                           ۵٫۸٪  
     اسلام                                 ۱٫۹٪
    بودیسم                                ۰٫۳٪
    هندوئیسم                             ۰٫۲٪
    سیکیسم                               ۰٫۱٪ 
    یهودیت                                ۰٫۱٪
   
آموزش
    ميزان با سوادي : 97%. سنين تحصيل اجباري: 6 تا 14 سال تعداد دانشگاه : 59 ، شامل دانشگاه آزاد و دو پلي تكنيك همطراز با دانشگاه.
   
تحصيلات‌ پيش‌ دانشگاهي
    تحصيلات دورهٴ ابتدايي Elementare در کشور ايتاليا از پنج سالگي آغاز و به مدت پنج سال ادامه می یابد. دانش آموزان پس از اتمام این دوره، وارد يک دوره سه ساله متوسطه Media مي شوند که در آن دروس رياضيات پايه و علوم اهميت ويژه اي دارد. در پايان دوره پنج ساله ابتدايي و سه ساله متوسطه، امتحانات داخلي برگزار مي شود و پس از آن دوره پنج ساله دبيرستان آغاز مي شود. در پايان اين دوره که Superiore نامیده می شود، کليه دانش آموزان در امتحانات نهايي سراسري شرکت نموده و ديپلم دبيرستان موسوم به Diploma di Maturita مي گيرند.
   
     تحصيلات‌ دانشگاهي‌
    تحصيلات تکميلي در ايتاليا به دنبال توافق های سوربن (1998)، بولونيا (1999)، پراگ (2001) و برلين (2002) دستخوش تغيير و تحولاتي گرديد. براساس این توافق ها مقرر گردید طي دهه اول 2000، نظام تحصيلات دانشگاهي اروپا منطبق با سه دوره تحصيلي کارشناسي، کارشناسي ارشد و دکترا چنان پايه ريزي شود که جابجايي دانشجويان و دانش آموختگان و تاييد مدارک تحصيلي به صورت بين المللي امکان پذير گردد. در راستاي دستيابي به اين هدف، نظام آموزش عالي ايتاليا تحصیلات دانشگاهی را در بخش هاي 1) تحصيلات دانشگاهي، 2) تحصيلات عالي هنر و موسيقي و 3) تحصيلات عالي فني IFTS و گروه هاي تحصيلات تکميلي در نظر گرفته است. سيستم تحصيلات دانشگاهي ايتاليا از 82 مرکز تحصيلات دانشگاهي تشکيل شده که به بخش هاي زير طبقه بندي مي شود:
    1-    دانشگاه هاي دولتي
    2-    دانشگاه هاي غير دولتي مورد تاييد
    3-    دانشگاه هاي مجازي Telematiche
     
    دانشگاه های ایتالیا مستقل بوده و می توانند ارگان هاي اداره کننده (رئيس و شوراي دانشگاه) و ساختار آموزشي و تحقيقاتي خود را تعيين کنند.
   
گردشگري

کشور ایتالیا با جذب ۴۳. ۶ میلیون نفر گردشگر و ۳۸. ۸میلیارددلار درآمد، قادر                   بوده جایگاه پنجم دنیا را ازنظر پذیرش
گردشگر و درآمد حاصله دراختیار گیرد
شهرهاي مهم:
1-رم
2-ميلان
3-ونيز
4-ناپل و...

اقتصاد
شمال ايتاليا با دسترسي آسانش به ديگر نقاط اروپا، مركز اصلي صنعت ايتالياست. در مقابل، جنوب كشور غالبا زراعي است و محصولاتي از قبيل انگور، چغندر قند، گندم ، ذرت ، گوجه فرنگي و سويا توليد مي‌كند. اكثر مزارع كوچك است – و بسياري از كشاورزان جنوب نسبت به تغيير مقاومند – به اين علت ميانگين درآمد در جنوب ايتاليا (متسو جيورنو) در حدنسبتا زيادي از شمال كشور پايين تر است. كشاورزي در شمال بيشتر مكانيزه است و محصولات عمده آن شامل گندم، ذرت، برنج، انگور (براي صنعت مهم شرابسازي) ميوه و علوفه براي گله‌هاي صنايع لبني است. هم اكنون صنعتي كردن جنوب مجدانه تشويق مي‌شود. صنايع شمال كشور پيشرفته است و شامل صنايع الكتريكي و الكترونيكي، وسايل نقليه ، دو چرخه سازي، نساجي، پوشاك، كالاهاي چرمي، سيمان، شيشه، چيني و سراميك مي‌گردد. شمال از نظر مالي و بانكداري نيز منطقه مهمي است و شهر ميلان پايتخت تجاري ايتالياست. ايتاليا، به غير از سنگ – به ويژه مرمر – و رودهاي آلپي كه براي توليد نيروي هيدروالكتريكي مهار شد، ازمنابع طبيعي ناچيزي برخوردار است. صنعت توريسم و پولي كه ايتاليايي‌هاي شاغل در خارج به كشور مي‌فرستند منابع مهم درآمد ارز خارجي است. ركود و كسري بودجه بخش عمومي به مشكلات فزاينده اقتصادي ايتاليا افزوده شده است.

اقتصاد ایتالیا
بعد از جنگ جهانی دوم تغییرات اساسی در اقتصاد ایتالیا رخ داد که با گذشت زمان ایتالیا را تبدیل به یکی ازقدرتهای اقتصادی کرد.
با آغاز دهۀ 80 بتدریج  مرحله صنعتی شدن ایتالیا  با توسعه و گسترش خدمات بانکی ، خدمات بیمه ، تجارت،مالی و تبلیغات شروع شد. اقتصاد ایتالیا هفتمین اقتصاد در دنیا از نظر حجم و بزرگی محسوب میشود.
ایتالیا جزو کشورهای  صنعتی بشمار میرود که به خاطر برخی از ویژگی هایش آنرا از دیگر اقتصاد های اتحادیه اروپا متمایز می کند
. صنعت تولید ایتالیا درسیطره شرکتهای کوچک و متوسط است و شرکتهای بزرگ
بسیار کم میباشند.
در سالهای اخیر با توجه به افزایش رقابت در سطح جهانی و به خصوص با گسترش کالاهایی که در چین ،ویتنام،تایلند با هزینه پایین تولید میشوند شرکتهای کوچک ایتالیایی با مشکلات فراوانی مواجه شده اند درنتیجه این
شرکتها را بر آن داشت تا برای باقی ماند  در کورس رقابت تولیداتشان را عیر متمرکز کرده ومحصولاتشان را باکیفیت بالاتری روانه بازار کنند.
از صنایع مهم  ایتالیا می توان به
( صنعت مکانیک ( اتومبیل ، موتور ، لوازم خانگی
(صنعت دفاع (هلیکوپتر سیستم دفاعی ، سلاح های سبک ، خودروهای زرهی)
صنعت شیمیایی( دارو ،لاستیک ،
(صنعت مد(  منسوجات و چرم و مبلمان و کشتی سازی اشاره کرد
Lombardia ,Piemonte, veneto, Emilia Romagna. مراکز مهم تولید صنعتی ایتالیا در ناحیه واقع شده اند بطور سنتی شمال ایتالیا و بخصوص شمال شرق این کشور مرکز صنعت ایتالیا بوده است و
.بسیاری از شرکتهایی که کالا بهایران صادر می کنند در این منطقه حضور دارند
ایتالیا یکی از کشورهای پیشرو در تولید و طراحی خودرو و موتور سیکلت است که با گروه فیات در دنیا مطرح می باشد
Alfa Romeo,Lancia,Ferrari,Maserati و Iveco  از مهمترین تولیدات فیات می توان به اشاره کرد
Piaggio,Aprilia ،Italjet,Garelliصنعت مکانیک ایتالیا محصولات موتور هم تولید می کند که می توان به مارکهای
اشاره کرد. ایتالیا بابت تولیدات لوکس و مخصوص مد در دنیا شناخته شده است در همین زمینه مارکهای معروفی مانند
Prada,D&G,Armani,Benetton Gucci  بسیار مورد توجه قرار گرفتند.
در اقتصاد ایتالیا بخش خدمات نقش بسیار مهمی ایفا می کند اهمیت این بخش اقتصادی را می توانیم از تعداد
افراد شاغل در این بخش که برابر با 67% هستند و سهم 71 درصدی که از کل اقتصاد دارد درک بکنیم.
از 5.000.000 شرکتی که در حال حاضر در ایتالیا فعال هستند 51% متعلق به بخش خدمات هستند.
اقتصاد ایتالیا کشش بسیاری بسوی تجارت خارجی دارد بطوریکه در سال 2008 ششمین کشور صادر کننده وهفتمین کشور وارد کننده در جهان شناخته شد.
در سال 2010 صادرات ایتالیا رشدی 10.3% را نسبت به سال 2009 تجربه کرد . کشور های مقصدکالاهای ایتالیایی ، آلمان ، فرانسه ، اسپانیا ،انگلیس ، آمریکا هستند.
اقتصاد ایتالیا از بدهی عمومی بالا رنج می برد تا جاییکه در سال 2010 این بدهی بالغ بر 1.843میلیارد یورو برابر با
119% تولید ناخالص ملی برآورد شده است و در حال حاضر در اثر فشار اتحادیه اروپا ایتالیا مجبور به انجام یک مانوراقتصادی شد که بواسطه آن  بدهي های دولتی بطور تدریجی تحت کنترل در بیایند
از نظر نیروی کار ایتالیا ار 25 میلیون نفر نیروی کار بهره می برد بر طبق داده های سال 2009  3.9% نیروی کار در
بخش کشاورزی ،27.7% در بخش صنعت و 63.3% در بخش خدمات مشغول بوده اند
روند تولید ناخالص ملی در این چند ساله با نوسانات بسیاری همراه بوده است در سال 2008 ایتالیارقم -1.3% را
ثبت کرد و در سال 2009 بیشترین ضربه را از بحران مالی جهانی دید و رقم -5.2% را ثبت کرد اما درسال 2010
.هر چند به کندی اما تولید ناخالص ملی روندی رو به رشدی را آغازکرد و رقم 1.3% را ثبت کرد
البته قابل ذكر است كه فساد اداری سالانه بیش از 60 میلیارد یورو زیان اقتصادی برای ايتاليا در پی دارد

بيكاري:
-    نرخ بیکاری %5/12 (بالاتر از دیگر کشورهای اروپایی)
-    دلایل افزایش نرخ بیکاری:
-     قوانین سخت
-     بالا بودن هزینه نیروی کار

فرهنگ كسب و كار در ايتاليا

اطلاعات جامعي پيرامون فرهنگ تجاري و فضاي كسب و كار اين كشور ارائه مي‌شود كه مي‌تواند ياريگر شما در تعامل موثرتر با مشتريان و شركاي ايتاليايي باشد. هرچند هر كدام از زيررده‌ها بر يك زمينه خاص در فرهنگ كسب و كار در ايتاليا تمركز دارد، پيشنهاد مي‌شود اين بخش‌ها به ترتيب چاپ مورد بررسي قرار گيرند.
ممكن است پس از مطالعه اين بخش پيرامون فرهنگ كسب و كار ايتاليا، به مطالعه فرهنگ تجاري ساير كشورهايي كه با آنها سر و كار داريد، احساس نياز كنيد. در آينده نزديك اين كشورها نيز مورد بررسي قرار خواهند گرفت.
ايتاليايي‌ها به خانواده دوستي در جهان شهره‌اند و مي‌توان گفت‌اين رويكرد رابطه محور، به دنياي تجارت نيز كشيده شده است.
در واقع اگر بگوييم در هيچ كشور اروپايي (احتمالا‌ به جز اسپانيا) به‌اندازه‌ايتاليا كسب و كارهاي خانوادگي كوچك تا متوسط وجود ندارد، سخني به گزاف نگفته‌ايم. ‌اين بدان معنا نيست كه همه بنگاه‌ها با باندبازي خانوادگي و رابطه بازي‌هاي قديمي‌اداره مي‌شوند؛ اما هنوز قرائن حاكي از تفوق فرهنگ تجاري مبتني بر مجموعه‌اي از ارتباطات و احساسات محكم در‌ايتاليا است.
بنابراين، با وجودي كه شركت‌هاي‌ايتاليايي به سمت و سوي يك رويكرد سلسله مراتبي منظم سوق مي‌يابند؛ چارت سازماني لزوما‌ گوياي عملكرد واقعي و جزئيات انجام امور در سازمان نيست.
در واقعيت، ساختار سازمان از شبكه‌اي از روابط تشكيل مي‌شود كه در تمام اجزاي سازمان نفوذ مي‌كنند، چنان كه حتي گزارش‌هاي رسمي‌ سازماني نيز جايگاه ويژه‌اي را براي پيوندهاي ناملموس، اما مستحكم احترام و وفاداري شخصي در نظر مي‌گيرند.
عناوين شغلي هميشه بيانگر جايگاه، نفوذ و ميزان قدرت در اختيار شخص نيستند؛ بلكه‌اين پارامترها بيشتر براساس‌ اين كه «چه كسي را مي‌شناسيد» يا ‌اين كه «رابطه شما در زنجيره چه كسي است» مي‌باشد.
علاوه بر پيچيدگي‌هاي ذكر شده، عواملي چون قرابت‌هاي ديرپاي سياسي و تعصبات ناحيه‌اي نيز بر تمام ساختارهاي تجاري‌ ايتاليا (كشوري با سطح قابل ملاحظه صنايع ملي، در قياس با ساير كشورهاي اتحاديه اروپا) سايه مي‌افكنند.
يك اثر جانبي ‌اين رويكرد خانواده گرايي و عشق زيست بوم، ‌اين است ‌ايتاليا كه يكي از ساكن‌ترين جمعيت‌هاي مديريتي را در بين تمام كشورهاي صنعتي دارد و ‌اين مي‌تواند منجر به بروز مشكلاتي براي شركت‌هاي سرمايه گذاري خارجي، در امر تعديل و بهينه سازي دفاترشان (فرضا‌ بين رم و ميلان) گردد.
ساختار‌هاي فضاي كسب و كار در ‌ايتاليا

همان‌گونه كه پيش‌تر اشاره شد،‌ايتاليا به داشتن تعداد قابل توجهي شركت‌هاي كوچك تا متوسط كه به صورت خانوادگي اداره مي‌شوند به خود مي‌بالد، اما هنوز بسياري شركت‌هاي بزرگ (نظير فيات، بنتون و...) نيز هر يك عمدتا‌ متعلق به خاندان خاصي هستند.
در واقع به دليل فقدان تاريخي سرمايه‌گذاري‌هاي توام با ريسك در ‌ايتاليا، بسياري از سازمان‌ها با اتكاي صرف به سرمايه‌هاي خانوادگي آغاز به كار كرده و از سود حاصله نيز فقط به عنوان سرمايه ورودي براي سازمان خود بهره‌برداري كرده‌اند.
در چنين فضاي متكي بر ثروت‌هاي خانداني، اصلا‌ جاي شگفتي نيست كه خانواده‌ها خواستار حفظ تدابير كنترلي در اعتلاي درجه خود باشند.
در راستاي همين فضاي آكنده از رسوم خانوادگي، سيستم مديريت در‌ ايتاليا به گونه‌اي شديدا‌ سلسله مراتبي تكامل يافته است كه در آن اگر هم تصميمات مهم از بالا اتخاذ نشده باشند، در بسياري موارد از رده‌هاي مياني مديريت به رده‌هاي عالي تحميل مي‌شوند.

ممكن است وقت زيادي صرف به توافق رسيدن با يك مدير ‌ايتاليايي عالي‌رتبه شود؛ تا ‌اينكه در مرحله بعد مشخص شود كه تصميمات را اشخاصي اتخاذ مي‌كنند كه تاكنون نامي‌ هم از ‌ايشان برده نشده بود.
بنابراين در ‌ايتاليا، زمان مفيدي كه در مراحل اوليه كار با يك شركت، صرف يافتن تصميم گيرنده واقعي (و نه شخصي كه روي كاغذ در مقام تصميم‌گيري قرار دارد) مي‌شود، نسبت به ساير كشورهاي اروپايي بيشتر است
نظام حقوقي:
پارلمان و سیستم قانون گذاری
پارلمان این کشور متشکل از دو مجلس نمایندگان و سنا میباشد. نمایندگان مجلس ملی ((۶۵۰ نفر)) با رای مستقیم مردم برای مدت ۵ سال انتخاب میشوند و برای نمایندگی مجلس سنا نیز از هر ناحیه حداقل هفت نفر به این مجلس راه می یابند.
نهاد ناظر بر قانونگذاری ایتالیا نیز دادگاه قانون اساسیست، این دادگاه شامل ۱۵ قاضی حقوقدان است و
وظیفه آن نظارت بر مطابقت قوانین عادی با قانون اساسی است
نظام قضایی
نظام قضایی ایتالیا شامل مجموعه ای از دادگاهها و قضات است؛ این نظام در سراسر کشور واحد است و هر دادگاه، جزئی از این شبکه ملی را تشکیل میدهد.
در نظام قضایی ایتالیا، بالاترین دادگاه، دادگاه عالی تجدید نظر است که اختصاصا نسبت به امور حکمی
رسیدگی مینماید و وارد مسائل ماهوی نمیشود
دادگاههای کیفری
دستگاه رسیدگی کیفری در این کشور شامل قضات و محاکم و هیئت های رسیدگی جنایی است که شامل هیئت منصفه نیز هست «برخلاف دیگر دادگاهها که فقط مرکب از حقوقدانان است».
دادگاههای حقوقی
قواعد دادرسی مدنی (حقوقی) در خصوص اختلافات بین افراد حقوق خصوصی و در بعضی موارد بین اشخاص حقوق عمومی (اداری) اعمال میشود. این دادرسی به وسیله ی قضات صلح (مرجعی شبیه به شورای حل اختلاف) داوران، محاکم و دادگاههای تجدیدنظر و در نهایت دیوان عالی انجام میشود.
قضات صلح و داوران به تنهایی بر مسند قضا تکیه میزنند، در حالیکه محاکم تجدیدنظر، مراجعی جمعی
هستند که شامل چندین قاضی (بسته به پرونده، تعداد متغیر است) میباشد
دادگاههای اداری
دادگاههای اداری دو کارکرد دارد: حفاظت از منافع قانونی، یعنی حفاظت از حقوق اشخاص خصوصی که مستقیما با منافع عمومی در ارتباطند و دیگر نظارت و کنترل بر سرمایه های عمومی.
همچنین در این بین دیوان محاسبات نیز وجود دارد که وظیفه اصلی آن رسیدگی به امور مربوط به هزینه کردن مالیات است
مديران ايتاليا
نبايد توقع رفتار آمرانه از مدير را با توقع خودکامه بودن او اشتباه گرفت. مدير‌ايتاليايي که مستبدانه و بي‌توجه به افکار و نظرات زيردستان دستور صادر مي‌کند، احتمالا شاهد بي‌توجهي و حتي ممانعت آشکار نسبت به فرامين خويش خواهد بود. مصمم بودن بسيار حائز اهميت است؛ البته پس از مشورت کافي؛ پس ابتدا بايد شنيد و سپس تجربه و مهارت خود را در اتخاذ تصميم نهايي به کار گرفت.
قدرت يک مدير معمولا به واسطه ميزان استحکام روابط او با مدير ارشد معنا مي‌يابد. به همين منوال احترامي‌ که زيردستان براي شما قائل هستند و ميزان اشتياق آنها به تبعيت از فرامين و تصميمات شما، در نهايت تابع چنين ملاحظاتي است. پس طبيعي است که بخش عمده‌اي از زمان مدير، صرف برقراري و تقويت چنين شبکه‌هاي ارتباطاتي شود.
از آنجا که برنامه‌ريزي بلندمدت در‌ايتاليا رنگ و بوي بسيار متفاوتي نسبت به برنامه‌ريزي‌هاي مشابه در کشوري مثل آلمان دارد، کنترل و توان مقابله در برابر تغيير، فاکتور‌هاي اساسي براي مديران‌اين کشور هستند. مدير موفق کسي است که خود را در چارچوب کاري بگنجاند، بر امور جاري متمرکز شود، و در هنگام لزوم تعديلات لازم را اعمال کند.
مهم است كه پس از مشاوره كامل قاطعانه عمل كنيد

جلسات در‌ايتاليا

براي کساني که به فرهنگ‌هاي رسمي ‌(که در آنها جلسات معمولا ساختار يافته و منظم اداره مي‌شوند) تعلق دارند، جلسات در‌ايتاليا معمولا‌ هرج و مرج آميز به نظر مي‌رسند. جلسات، گردهمايي‌هاي غيررسمي ‌هستند؛ هر چه کوچک‌تر باشند نيز از ميزان رسميت آنها کاسته مي‌شود.
دستور جلسات ( اگر اساسا‌ جلسه‌اي در کار باشد) بسيار منعطف هستند. هر يک از حاضران نقش پررنگي دارد؛ به وفور بين صحبت ديگران صحبت مي‌کنند؛ با بغل دستي‌شان گپ مي‌زنند؛ يا براي پاسخ دادن به تلفن همراهشان جلسه را موقتا‌ متوقف يا ترک مي‌کنند. ممکن است در کوران جلسه برخي حاضران جلسه را ترک کنند يا اشخاص جديدي با همان شور و حرارت وارد جلسه شوند.
به نظر مي‌رسد جلسات، تنها براي تاييد و تصويب نهايي تصميماتي که پيش تر در جاي ديگري اتخاذ شده‌اند تشکيل مي‌شوند؛ و غالبا‌ نيز همين گونه است. در اکثر موارد، تصميمات در جلسات کوچک لابي گرمي که پيش از جلسه اصلي منعقد مي‌شوند، گرفته مي‌شوند؛ و نه در خود جلسات که مناقشات و مناظرات در آن در مي‌گيرند. پس براي کسب قدرت نفوذ در جلسه نهايي، لازم است که در‌اين پيش جلسه‌ها شرکت کنيد: پرواز به‌ايتاليا براي مذاکره پيرامون تصميمي‌که پيش تر اتخاذ شده است، بي معناست.

جلسات، معمولا تنها براي تاييد و تصويب نهايي تصميماتي كه پيش‌تر در جاي ديگري اتخاذ شده‌اند تشكيل مي‌گردند

کار گروهي در‌ايتاليا

تيم‌ها در حالتي که تحت نظارت يک مدير آمرمآب باشند، بهترين عملکرد را دارند. چنين رهبري مي‌تواند روح اشتياق و حس وفاداري را در اعضاي تيم بدمد؛ و کارگشا و وحدت آفرين باشد.
تيم‌هايي که فاقد چنين راهنما و چنين ساختار نهادينه‌اي باشند، اسير نوعي حس نيرومند فردگرايي مي‌شوند؛ که مي‌تواند منجر به تک روي در اعضاي گروه و کم توجهي آنها به ساير اعضاي تيم شود.
به دليل ذات رابطه محور رويکرد کاري در‌ايتاليا، چنانچه تيم يکپارچه‌اي يافتيد، نگذاريد از هم بپاشد، بلکه به دنبال يافتن پروژه‌هاي ديگري براي آن تيم(خانواده) باشيد.

تيم‌ها در حالتي كه تحت نظارت يك مدير آمرمآب باشند، بهترين عملكرد را دارند

نقش زنان در تجارت در‌ايتاليا

با وجودي که در‌ايتاليا، زنان بخش عمده‌اي از نيروي کار را تشکيل مي‌دهند؛ شمار زنان در پست‌هاي عالي مديريتي به نسبت اندک است.‌ ايتاليا در ‌اين جبهه در حال پيشرفت است؛ هر چند نرخ ‌اين پيشرفت نسبت به بسياري از کشور‌ها کند به نظر مي‌رسد.
زنان غالبا‌ در سازمان‌هاي تحت مالکيت خانوادگي، به سمت تصدي پست‌هاي ممتازتر سوق مي‌يابند؛ چرا که تعلق خاطر و همراهي با خانواده، يک شاخص کليدي براي پيشرفت است. از مديران زن عالي رتبه خارجي، همواره با ادب و احترام استقبال مي‌شود.
شمار زنان در پست‌هاي عالي مديريتي در ايتاليا به نسبت اندك است
کسب و کار زنان در حدود 8/23 درصد از کل مشاغل موجود در کشور ایتالیا را تشکیل میدهد.
5/2 درصد نرخ رشد کسب و کار زنان در نیمه نخست سال 2005 میلادی
این رشد در جنوب و مرکز ایتالیا از همه نقاط بیشتر است.
کارآفرینی درایتالیا:
ازنظر سنتی ساختار بهره وری ایتالیا با داشتن تعداد زیادی ازشرکت های کوچک معروف است. با توجه به طبیعت محصول, شرکت های کوچک ایتالیایی برروی بخشهای قدیمی متمرکزاست وسطح تکنولوژی آنها درحد متوسط می باشد.
سطح درک فرصت ها برای کسب وکارجدید درایتالیا ۲۵% است که دربین کشورهای اتحادیه اروپا دررده
دوم قراردارد. علاوه برآن نرخ شروع کسب وکاردرمیان افراد ۱۸ تا ۲۴ ساله ایتالیایی ۸% می باشد. که درمقام دوم بعد ازآمریکا می باشد. این برآورد نشان دهنده این است که تعداد افراد خود اشتغال درایتالیا افزایش یافته است ودلیل منطقی آن را می توان شرایط بازارکارجستجو کرد. ایتالیا پایین ترین سطح فعالیتهای فرشتگان کسب وکاررا داراست( ۲/۲%) .
علاوه برمحدودیت های مالی, کارآفرینان درایتالیا با مشکلات وموانع دیگری مواجهند که عبارتند ازسختی بازارکار, بوروکراسی اداری بالا به دلیل رعایت قوانین ومالیات ارزش افزوده نسبتا بالا.
نتایج GEM نشان می دهد که درایتالیا فعالیتهای کارآفرینانه درمیان نسل جوانتربیشتراست. بنابراین وجود این افراد جوان ترمی تواند برای حفظ یک بخش کارآفرینانه نسبتا بزرگ یک امرحیاتی باشد. افزایش مشارکت زنان برای کاستن این مشکل می تواند راه حلی محسوب شود.
ورود به فرهنگ محلی یک عامل مهم برای تقویت موفقیت شروع کسب وکارها محسوب می شود. درایتالیا به دلیل اینکه مشارکت زنان درکارآفرینی نسبت به سایر کشورها کمتراست و جمعیت تا سال ۲۰۲۵ , ۱۲% کاهش خواهد یافت و مقایسه خصوصیات اقتصادی اجتماعی, هنوزهم تفاوتهای ناحیه ای خیره کننده را نشان می دهد, الگوهای فعالیت کارآفرینانه دورازحد متوسط است.
۲- محیط کارآفرینی درایتالیا:
۱ ( محتوای اجتماعی کشور:یعنی ازشاخصهای اجتماعی رابطه سیستماتیک وعمده ای را با میزان شروع کسب وکارنشان می دهند که می توان ازآموزش, سطح درآمد و دموگرافی جمعیت نام برد.
2) شرایط کسب وکارملی: رشد تولید ناخالص داخلی ومیزان بیکاری را برای ارزیابی شرایط کسب وکاریک جامعه مورد استفاده قرارمی دهند. درایتالیا بین سالهای ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۸ رشد تولید ناخالص داخلی به طور متوسط ۲/۱% بوده است که درسال ۱۹۹۹ تا حدی کاهش یافته است . میزان بیکاری درایتالیا ۵/۱۲% می باشد که نسبت به سایرکشورها بالااست . نرخ بالای بیکاری تا حدی به دلیل سختی بازارکارایتالیا می باشد.
3 (شرایط چارچوب کاری کارآفرینانه : هنجارهای اجتماعی وفرهنگی, توانایی دستیابی به منابع مالی یکسان, دسترسی به خدمات شغلی, انتقال موثرتحقیق وتوسعه ووجود آموزش مفید ازجمله عواملی هستند که دارای همبستگی مثبت , با فعالیت های کارآفرینانه می باشد.
درایتالیا نا مربوط ترین جنبه های محیط کارآفرینانه عبارتند از: کمی انتخاب روشهای تامین مالی, فقدان R&D وانتقال های تکنولوژی می باشد.
درایتالیا شرکت های کوچکترسودآورترازشرکتهای بزرگترهستند. با وجود این برخلاف کاهش میزان بهره, درآمدهای حاصل ازمزیتهای بهره وری ازطریق هزینه های تامین مالی عمده, ازبین می رود. این هزینه های تامین مالی برای شرکتهای کوچک ۳/۱ سود ناخالص وبرای شرکتهای بزرگ درحدود ۱۷% می باشد. شرکت های کوچک ازنظر تامین مالی شکننده تر هستند وبیشتر در معرض وضعیت نامشخص چرخه کسب و کار قرار می گیرند. ایتالیا ازنظر سرمایه گذاران غیررسمی ازبقیه کشورها به جزژاپن کمتراست . درایتالیا انتقال تکنولوژی نسبت به سایرکشورهای GEM ضعیف تراست چون ازمنابع مانند دانشگاه ها , شرکت های بزرگ, شرکت های کارآفرینانه وآزمایشگاه های دولتی سرمی زند و هنوزهیچکدام ازنوآوری های ایجاد شده دردانشگاهها به صورت تجاری درنیامده اند.
۳ - بخش کارآفرینانه ایتالیا:
1 (درک فرصت های کارآفرینانه :
کارشناسان عقیده دارند که فرصتهای خوبی درچندین سال اخیردرایتالیا وجود داشته است واین مساله می تواند امید وارکننده باشد.
2)انگیزه وظرفیت کارآفرینانه:
فعالیت کارآفرینانه فقط درصورتی به وقوع می پیوندد که افراد علاوه بر آگاهی ودرک موقعیت ها دارای ظرفیت بهره برداری ازاین فرصتها باشند. ظرفیت کارآفرینانه نیازمند وجود مهارت های مناسب می باشد.
۳( اختلاف جغرافیایی :با ما تماس بگیرید
وجود تفاوتهای عمده درمیان ۲۰ ناحیه ایتالیا یک موضوع دیرینه و شناخته شده است. درایتالیا حدود ۲۰۰ ناحیه( ۱۲۵ مورد درشمال شرق ومرکزکشور, ۵۹ درصد درشمال غرب , ۱۵ مورد درمزوگیرونو) وجود دارد. درسال ۱۹۹۴ شرکتهایی که دراین نواحی فعالیت داشته اند ۴۲% ازنیروی کاررادراختیار داشته اند. این درصد درناحیه شمال شرق ۶۰ درصد وجنوب ۱۰% می باشد.
۴( خود اشتغالی درمقابل کارآفرینی :
تمایل کشور به سوی ایجاد تعداد زیادی ازشرکتهای کوچک درخود کفایی بیشترازرشد تمرکزدارد. این مساله با یافته هایی که نشان می دهد ایتالیا فاقد انتقال تکنولوژی بین تحقیق وفعالیت تجاری است, سازگارمی باشد. همچنین نشان می دهد که هرچند ایتالیا تعداد زیادی شرکت های کوچک ایجاد می کند, ولی فقط تعداد کمی ازآنها پیشرفت می کنند.
۴- آینده کارآفرینی درایتالیا:
چهارعامل اصلی برای تعیین سطح فعالیت کارآفرینی عبارتست از:
وجودیک فرهنگ مطلوب برای قانونی کردن کارآفرینی به عنوان یک فعالیت مورد احترام
وجود درک برای استفاده ازموقعیت های کارآفرینانه
وجود افرادی که با مهارتهای مورد نیازبرای استفاده ازفرصتهای تشخیص داده شده ویک سیستم محرک انگیزه های بالقوه کارآفرینانه
وجود روشها وانتخابهای سرمایه گذاری خارجی کافی
درمقابل این زمینه عمومی باید عملکرد ایتالیا را مورد ارزیابی قرارداد, درایتالیا مسائلی وجود دارد نظیر:
تجاری سازی تکنولوژی وانتقالهای R&D هردوبسیارپایین می باشد وهیچگونه ارتباطی بین صنعت و موسسات تحقیقاتی وجود ندارد.
تفاوتهای اقتصادی اجتماعی عمده ای هنوز بین نواحی کشوروجود دارد .
ساختارغیرقابل انعطاف بازارنیروی کارباعث کاهش محرکهای کارآفرینانه می شود.
شروع بسیاری ازکسب وکارها بیشتربه منظور خودکفایی صورت می گیرد.
کاهش مورد انتظارعمده ای که درنرخ جمعیت بوجود خواهد آمد, کشوررابرای افزایش یا حفظ سطوح جاری کارآفرینی تهدید خواهد کرد.
تمایلات کارآفرینانه درنسل جوان موج می زند.
دولت ازافراد کارآفرین حمایت می کند.
طبق تعریف, کارآفرینی مربوط به ایجاد شرکت ها وکسب وکارهای جدید به منظوربهره وری می باشد و این اقدام درجایی صورت می گیرد که یک موقعیت برای بهره وری ازطریق توانایی کارآفرین برای ایجاد نوآوری محصولات وسازمانها ایجاد شده است .
یک چارچوب محرک قوی نشان می دهد که دولت درقبال کارآفرینان متعهد می باشد ووجود چنین سیستمی می تواند باعث افزایش انگیزه کارآفرینانه شود.
درواقع درمیان کشورهای GEM آنهایی که ازسطح بالای فعالیت های کارآفرینانه دارا می باشند, دولتهایی دارند که نسبت به تدارک شبکه های ایمنی تاکید زیادی برعوامل محرک برای نوآوری دارند.
درایتالیا تمایلات به سمت حمایت ازابتکارات بوده اما مدرکی دال برتغییر این سیاست توسط دولتهای اخیروجود دارد. متاسفانه عدم ثبات دولتهای ایتالیا ارزیابی این تغییرات را مشکل می سازد.
لازم است ایتالیا درموارد زیرتقویت شود:
انتقالهای R&D تکنولوژی
انتخابهای سرمایه گذاری وتامین مالی
قابلیت انعطاف بازارنیروی کار
تفاوتهای ناحیه ای
ساختارجمعیت
توسعه یک فرهنگ رشد گرا
درمقابل خود اشتغالی یک رهیافت گسترده برای این موضوع توصیه می شود:
۱) دولت باید برایجاد یک محیط کسب وکارازطریق عوامل انگیزشی قوی تاکید بیشتری داشته باشد.
۲) افزایش سطح ظرفیت کارآفرینانه نیازمند تعهد اساسی دولت برای معرفی کارآفرینی به درون سطح سوم آموزش ( دانشگاه) بویژه درمیان دانشجویان علوم ومهندسی می باشد.
۳) افزایش سطح ظرفیت کارآفرینانه نیازمند تعهد اساسی دولت برای ارتقاء R&D وانتقال دانش فنی بین موسسات تحقیقاتی ودنیای کسب وکارمی باشد.
۴) به دلیل روند دموگرافیک ایتالیا, افزایش سطح ظرفیت کارآفرینانه به تعهد اساسی دولت برای معرفی قوانین مناسب مهاجرت وافزایش مشارکت زنان درکارآفرینی نیازمند می باشد.
۵) دولت نقش عمده ای درارتقاء وتدوین یک رفروم عمده درسیستم سرمایه گذاری دارد.
۶( درارتقاء رفروم بازارنیروی کاردارد.
7( دولت نقش عمده ای درشفاف سازی وترویج یک ذهنیت رشد گرا دارد.
8( اقدامات دولت ایتالیا برای ارتقاء کارآفرینی:
آموزش یک جامعه کارآفرینانه
دسترسی به منابع مالی برای شرکتهای کوچکترودریک مرحله زودترومنابع مالی برای شرکتهای درحال توسعه وتکنولوژیکی
دسترسی به تحقیق ونوآوری واستفاده بهترازپتنت های توسط SME ها
بهبود دیدگاه خدمات حمایتی
بهبود امور اداری
بهبود انتقال و شرایط کاری
۶- معرفی سازمانهای حامی کارآفرینانه درایتالیا:
Confapi
CAN
Confartigrananto
CASA با ما تماس بگیرید
اتاق بازرگانی
سازمان کارآفرینی جوانان
سازمان confidi
صندوق تضمینی مرکزی برای SME
وزارت تحقیقات وعلوم
وزارت صنایع
موسسه G.Tagliacarne
اتحادیه ملی اتاقهای بازرگانی
موسسه suiltppo Italia
AIFI انجمن سرمایه گذاران مخاطره آمیزایتالیا

اقدامات دولت براي ارتقاء كارآفريني:
حمایت های آموزشی

- طرح آشنایی دانش‌آموزان در سال آخر دبیرستان با شرکت‌ها (با همکاری سازمان‌های کسب و کار SMEها)
- ارایه راهبرد آموزش حرفه‌ای ـ فنی بالاتر (FIS) برای برآورده سازی نیازهای SMEها جهت آموزش کارگران سطح متوسط (کارگران فنی، حرفه‌ای، ماهر و…)
- ایجاد پروژه نمونه آموزش فنی بالاتر (IFTS) برای آموزش محققین سطح بالا، تکنسین‌ها، مدیران و اپراتورهای تولید (بیش از ۵۰ درصد کارکنان آموزشی از شرکت‌ها تامین می‌شوند) (۶۰۰ دوره آموزشی با هزینه ۷۰ میلیون دلار در سال ۲۰۰۰)
- ایجاد طرح آموزشی ویژه «آموزش شرکت» توسط اتاق‌های بازرگانی (۸۱۱ طرح آموزشی برای ۱۳۰۰ دانش‌آموز اجرا شده است)
- ارایه دوره‌هایی در مورد مهندسی صنایع یا مدیریت در بیش از ۲۰ دانشگاه ایتالیایی مثلاً دانشکده مدیریت کسب و کار باکونی (SDA)، ۸۵۵ دوره را برای ۱۰۰۰۰ نفر شرکت کننده به صورت آزاد اجرا نموده است.
- ایجاد یک دوره فوق لیسانس در مدیریت شرکت‌های کوچک به مدت ۱۲ ماه برای افراد زیر ۲۸ سال که قصد دارند در آینده یک کسب و کار خانوادگی را ارایه کنند

حمایت‌های مالی

- عدم وجود شبکه‌های فرشتگان کسب و کار در ایتالیا
- دادن وام بدون وثیقه برای افراد جوان و بیکار توسط سازمان کارآفرینی جوانان (تا فوریه ۲۰۰۰، ۲۱۲ پروژه سرمایه‌گذاری شده و ۱۰۰۰ شرکت تاسیس شده است)
- ایجاد راهبرد condifi که عبارت از سازمان‌هایی است که تضمین‌های گروهی و همچنین تسهیل دسترسی به اعتبارات یا وام‌های بانکی را به ویژه برای SMEها ارایه می‌دهند و شامل شرکت‌ها، اتاق‌های بازرگانی و انجمن‌های کارآفرینی می‌باشد
در سال ۱۹۹۸، حدود ۳/۶ میلیارد دلار را برای ۸۵۰۰۰۰ شرکت تضمین نمودند.
- ایجاد صندوق تضمین مرکزی برای SMEها
- اولویت سرمایه‌گذاری، برای طرح نوآور می‌باشد تاکنون ۱۳ میلیارد دلار برای ۸۶۰۰۰۰ شرکت سرمایه‌گذاری شده است
- قانون ۴۸۸ سال ۱۹۹۲، امتیازاتی را به شرکت‌های واقع در نواحی ضعیف اقتصادی اعطا می‌کند ۶۴ درصد از این سرمایه‌ها به منطقه جنوب و ۸۲ درصد به SMEها اختصاص یافته است
- ایجاد «مالیات درآمد دوگانه» در سال ۱۹۹۷، به منظور تحریک سرمایه‌گذاری شرکت‌ها از طریق تسهیل امور مالیاتی روی سرمایه‌هایی که مجدداً سرمایه‌گذاری می‌شود
- اعطای امتیازاتی به فعالیت‌های کارآفرینانه بدیع و نوآوری که توسط افراد جوان بین ۱۸ تا ۳۵ سال (شامل کمک‌های بلاعوض و وام‌های با نرخ‌های کم) انجام می‌شود
- تشویق افراد و زنان برای ایجاد شرکت توسط اعتبارات مالی و مالیات

حمایت‌های نوآوری

- افزایش اختصاص هزینه‌های تحقیق توسط شرکت‌ها
- قانون ۳۱۷ سال ۱۹۹۱ در رابطه با مزیت‌های مالیاتی برای شرکت‌هایی که روی نوآوری سرمایه‌گذاری می‌کنند تصویب گردید
- کمک‌های مالی (به مبلغ ۱۴۰۰۰ دلار در هر سال برای هر کارمند جدید) به SMEهایی که برای امور تحقیقاتی، دانش آموختگان متخصصین را استخدام می‌کنند
- برنامه انتشار نوآوری فنّاوری (DIT) از طریق شبکه اتاق‌های بازرگانی در سراسر ایتالیا آموزش و همکاری‌هایی را ارایه می‌دهد (از سال ۱۹۹۰ بیش از ۲۰۰۰ SME برای توسعه قابلیت‌های خود در زمینه فنّاوری و نوآوری بازار، توسط این برنامه حمایت شده‌اند
- قانون ۱۴۰ وزارت صنایع، امتیازاتی را برای SMEها ارایه می‌دهد که شامل سر فصل‌هایی برای تحقیق، توسعه و نوآوری در بودجه آنها می‌باشد
- ایجاد ۲۰ مرکز اطّلاعاتی در سطح ناحیه‌ای برای افزایش آگاهی کاربران بالقوه از ثبت اختراع‌ها
- پروژه‌ رایانه ای کردن راهبرد ثبت ثبت اختراع در حال اجرا می‌باشد
- اعطای جایزه بازرگانی (ECommerce) برای SMEهایی که روی اینترنت فعالیت می‌کنند

بهبود دیدگاه خدمات حمایتی

- تاسیس آژانس جدید Sviluppo Italia برای توسعه کارآفرینانه و ناحیه‌ای (از سطوح فعالیت این آژانس می‌توان به ارتقای تولید و طرح‌های تامین اشتغال، کارآفرینان جوان، توسعه سرمایه‌گذاری‌ها، تقاضا برای نوآوری و… اشاره کرد)
- تالیف کتابچه خود راهنمای که تهیه کنندگان خدماتی نظیر شرکت‌ها، سازمان‌ها، کنسرسیوم‌ها و صادر کنندگان را فهرست می‌کنند و به SMEها کمک می‌نماید تا به بازار متصل شوند ۷۰۰ شرکت مشاوره‌ای و کارشناسی ثبت شده و بیش از ۱۰۰۰ درخواست به صورت ماهانه از طریق اینترنت دریافت می‌شود
- راه‌اندازی راهبرد ملی ارتباط از راه دور ثبت شرکت‌ها از طریق راهبرد اطّلاعاتی Infocamere

بهبود امور اداری

- تصویب قوانین Bassanini مربوط به فرآیند ساده سازی امور اداری در سال ۱۹۹۸
- ایجاد مدل ایتالیایی بازارچه کسب و کار برای شرکت‌ها (ساده سازی روش‌های اداری) در سال ۱۹۹۹ این مدل تمام روش‌های لازم برای کسب مجوز برای تعیین محل، تاسیس، تجدید ساختار، گسترش، اتمام کار، شروع مجدد، انتقال، اجرای کارهای داخلی و تغییر محل واحدهای تولیدی را در کنار هم ارایه می‌دهد و شهرداری از طریق این مدل، یک سند کسب مجوز را منتشر می‌کند.
- تاسیس واحد Simplification task Force برای تسهیل روش‌ها و قوانین در دفتر نخست وزیر
بهبود اشتغال و شرایط کاری
- ارتقای کارهای پاره وقت با سرمایه‌گذاری ۲۸۰ میلیون دلار در طی یک دوره سه ساله در سال ۲۰۰۰ که ۱۰۰۰۰۰ فرصت شغلی جدید را ایجاد کند
- طرح ارتقای شرکت‌ها و سرمایه‌گذاری در جنوب در تابستان سال ۲۰۰۰ توسط دولت ارایه شد که معافیت از مالیات برای کارکنان تازه استخدام شده را در پی‌داشت
كارآفريني در دانشگاه هاي ايتاليا:
وزارت علوم ایتالیا برنامه ای طراحی کرده تا با همکاری دانشگاهی ودانشجویان درتوسعه یک ایده اساسی کمک وهمراهی نماید که کارآفرینی دردانشگاههای ایتالیا به صورت ذیل مطرح می شود:
۱ ( دانشگاه بولوگانا: برنامه این دانشگاه شامل آموزش, تحقیق ومشاوره و... می باشد. هدف این دانشگاه ازکارآفرینی کاربرد تکنولوژی وتاسیس شرکت می باشد.
۲ ( انستیتو پلی تکنیک میلان: دراین دانشگاه هدف ازکارآفرینی شامل موارد زیراست:
ایجاد فضای مناسب دردانشگاه وهماهنگ کردن سیستم
فراهم نمودن ارتباط با افراد نوآوردرصنعت
همکاری وارتباط با برگزارکنندگان سمینارهایی دررشته های اقتصاد, ساخت ونوآوری وکارآفرینی
۳ ( انستیتو دانشجویی: هدف آن تربیت وحمایت ازموسسین شرکتها و موسسات تحقیقاتی است که فعالیتهای این انستیتو برای شرکت عبارتند از:
مشاوره واطلاعات برای پیشبرد برنامه ها
آگاهی درجهت گیری به سوی کارآفرینی
رشد دادن کارآفرینان درشرکتهای کوچک
توسعه وایجاد کارآفرینی دردرون موسسات
دانشگاه تورنتو: فعالیت این دانشگاه درزمینه آموزش, تحقیقات ومشاوره و....می باشد.
دانشگاه باکونی: این دانشگاه فعالیتهایی درزمینه آموزشی , تحقیقاتی ومشاوره و... درزمینه کارآفرینی ارائه می دهد.

RIDITT
شبکه نوآوری و انتقال فنّاوری بنگاه‌های کوچک و متوسط ایتالیا، برنامه ای است که با استفاده از راهکارهای زیر، کارآیی و بهره وری بنگاه‌های کوچک و متوسط را در ایتالیا بهبود می‌بخشد:
-    ارتقای اشتراک دانش در زمینه روشها، تجارب موفق و منابع
-    تقویت بازاریابی برای خدمات برای ارتقای نوآوری و انتقال فنّاوری در بنگاهها
-    تقویت شبکه نوآوری موجود و تشویق به ایجاد شبکه‌های جدید مبتنی بر فنّاوري و ...
-    تسهیل فرآیند جهانی شدن مراکز نوآوری و شرکتهای وابسته آنها.

-    Sviluppo Italia
رشد، شتاب بخشیدن و گسترش تولید و کارآفرینی را بر عهده دارد.
-    مهارتهای خاص در پروژه‌های توسعه‌ای
-    توانایی همکاری با موسسات محلی و نمایندگان اتحادیه‌های تجاری، سامانه‌های مالی و دانشگاهها
-    شبکه گسترده و قوی از تجربیات شرکتهای محلی، پروژه‌های خاص و ....
-    حمایتهای مالی، حمایتهای مركزرشدی و ...
IPI
موسسه ارتقای صنعتی، آژانسی دولتی است که وظیفه رشد و ارتقای رقابت پذیری بنگاههای تولیدی را در ایتالیا بر عهده دارد.
-    مشاوره‌های فنی، مدیریتی، خدمات بازار، خدمات شبکه سازی و انتقال فنّاوری، عضویت در برنامه‌های توسعه و ارتقای بنگاههای کوچک و متوسط (در سطح جهانی و قاره ‌ای)، تلاش در جهت بهبود قوانین و فرآیندهای دولتی و ... از جمله فعالیتهای مهم این موسسه در راستای رشد و ارتقای بنگاههای تولیدی به شمار می آیند.


نخست‌وزیر ایتالیا و یک کارآفرین موفق
-     
-    سیلویو برلوسکنی، سیاستمدار و میلیاردر ایتالیایی، در حال حاضر نخست‌وزیر ایتالیا و یک کارآفرین موفق است. برلوسکنی كه با ثروت 5/6 میلیارد دلار هفتادمین ثروتمند جهان است دومین نخست‌وزیر ایتالیا از لحاظ مدت باقي ماندن در مقام نخست‌وزیری است.
-   
برلوسکنی تاكنون به مدت سه دوره نخست‌وزیر ایتالیا بوده است. برلوسکنی در کنار مسوولیت‌های نخست‌وزیری در مبادلات و توسعه املاک نیز فعالیت دارد. او مالک یک شبکه تلویزیونی است و در کشورهای مختلفی تلویزیون‌های تجاری راه‌اندازی کرده است. برلوسکنی همچنین مالک یک چاپخانه و تیم ‌آ.ث. میلان در لیگ قهرمانی فوتبال ایتالیا است.
برلوسکنی به کسب‌وکار و تجارت علاقه‌مند بود و این از زمانی که به عنوان یک خواننده در کشتی‌های کروز کار می‌کرد تا برای تحصیلاتش در رشته حقوق تامین مالی شود، مشهود شد. صنعت ساخت‌وساز ایتالیا بعد از جنگ بسیار رونق گرفت. برلوسکنی به سرعت از این فرصت آگاه شد و به آن چنگ زد و در سال 1969 پس از قرض گرفتن مبلغ قابل توجهی پروژه میلانو2 را احداث کرد. میلانو2 شهرکی با حدود 10500 واحد آپارتمان است که برلوسکنی در سگریت در حومه شرقی شهر میلان ساخت. برلوسکنی برای ارائه خدمات تلویزیونی به مردم این منطقه ایستگاه تلویزیون کابلی تله میلانو را تاسیس کرد. این اولین گام او در ورود به صنعت رسانه بود و راه را برای ایجاد سه کانال تلویزیونی تجاری دیگر باز كرد. تلویزیون ایتالیا در آن زمان در انحصار کانال دولتی رادیو تلویزیون ایتالیانا (RAI) بود. از آن جایی که این شبکه تنها شبکه ملی بود، سیلویو مجموعه‌ای از ایستگاه‌های محلی تاسیس کرد که به شکل همزمان برنامه‌های یکسانی پخش می‌کردند.
سیلویو برلوسکنی برای مدیریت مجموعه متنوع و در حال رشد فعالیت‌های خود شرکت فینیوست را در سال 1975 تاسیس کرد. او با استفاده از این شرکت سه کانال تلویزیونی خصوصی کانال5 در سال 1980، شبکه ایتالیا1 در 1982و رته4 در سال 1984 را خرید. با عوض شدن قوانین رسانه‌ها در ایتالیا در سال 1976، کل رسانه‌های کشور تحت سلطه برلوسکنی و دولت قرار گرفت. برلوسکنی تنها به ایتالیا بسنده نکرده و شبکه‌هایی در فرانسه (لا سنک)، آلمان (تله فانف) و اسپانیا (تله‌سینکو) راه‌اندازی کرد. فینیوست در حال حاضر مالک شرکت‌های معروفی چون شرکت بیمه مدیولانوم، شرکت تولیدکننده فیلم مدوزا و باشگاه میلان است. برلوسکنی با خرید نشریه پانوراما وارد صنعت نشر نیز شد. او همچنین چاپخانه معروف ماندادوری را خرید.
برلوسکنی با توجه به جایگاهی که در کشور پیدا کرده بود حزبی با عنوان زنده باد ايتاليا تاسيس کرد. او با اتکا بر این حزب و با شعار ایجاد یک میلیون شغل توانست در انتخابات سال 1994 برنده شده و نخست‌وزیر ایتالیا شود. او وعده داده بود که مالیات سنگین را برای کسانی که شغل آزاد دارند کاهش دهد تا مشوق کارآفرینی باشد، البته این برنامه‌ها با رکود 25 درصدی بازار سرمایه و افزایش بدهی‌های ملی به انجام نرسیدند. به علاوه فینیوست به خاطر فساد مالی دچار نزاع شده و برلوسکنی نیز به دادگاه کشانده شد و نهایتا مجبور به استعفا شد، اما مجددا در سال 2001 در انتخابات پیروز شد.
گفته می‌شود برلوسکنی فردی است که توانایی کسب وکار را با قدرت سیاسی ترکیب کرده و تصویر جدیدی از یک سیاستمدار را در اروپا و جهان ایجاد کرده است.


فهرست:موقعيت جغرافيايي
مذاهب
مديريت آموزشي
گردشگري
اقتصاد
بيكاري
فرهنگ كسب و كار
نظام حقوقي
مديران ايتاليا
چگونگي انجام جلسات در ايتاليا
نقش زنان در تجارت
كارآفريني در ايتايا
اقدامات دولت براي كارآفريني
نخست وزير ايتاليا ويك كارآفرين موفق
مقدمه:مثل ايتاليايي  موفقیت برای اشخاص کم ظرفیت مقدمه گستاخی است.



منابع فارسي:
دنياي اقتصاد
ساز وكار مديريت وتوسعه كارآفريني

منابع لاتين:


Pangan.blogfa.com
commercioit.aliairaan.ir
creativity.ir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


مطالب مشابه :


آثار الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی بر صنعت بیمه

آثار الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی بر صنعت بیمه. ومالیات پرداختی قوانین و مقررات




تاثیر ملحق شدن ایران به سازمان تجارت جهانی بر صنعت بیمه

تاثیر ملحق شدن ایران به سازمان تجارت جهانی بر صنعت بیمه قوانین و ومالیات پرداختی




مبنای محاسبه عیدی و سنوات و مرخصی استفاده نشده

مبلغ فوق مشمول کسورات بیمه ومالیات سربازی در بیمه قوانین و گانه صنعت بیمه




حسابداری ثبت ذخیره مطالبات مشکوک الوصول

کمتر میشه وسود زیاد میشه ومالیات صنعت پیمانکاری سربازی در بیمه قوانین و




نظام اداری ایتالیا

نظام اداری ایتالیا گردآورندگان:حسين تابنده-محسن احساني موقعیت جغرافیایی: جمهوری ایتالیا




حمایت از تولید ملی نیازمند سیاستهای مکمل کنترل واردات

قیمت گذاری کالا، وام بانکی، نرخ سود و سایر هزینه های مالی و تولید، قوانین کار و مالیات و




استانداردهاى حسابداری بخش عمومی

کسورات بیمه ومالیات. ظرف‌ مهلت‌ مقرر در قوانین‌ و کشاورزی و منابع آب، صنعت و




برچسب :