تفاوت شهردار و سرايدار چيست ؟!
علاقهمندان فوتبال حتماً مطلع هستند كه امسال تيم فوتبال شهرداری تبريز دست به كار بزرگی زد و در ورزشگاه آزادی تهران، پرسپوليس را شكست داد. البته در اين نوشتار قصد ندارم به مسائل پيرامون مسابقات ليگ برتر فوتبال بپردازم و هدفم از نگارش اين متن، پرداختن به نكتهای بحثبرانگيز پيرامون عملكرد شهرداری تبريز و شهرداری خرمآباد است !
پس از پايان اين بازی، ذهنم به شدت متوجه نام شهرداری تبريز شد! شهرداری، نهادی است كه متولی اصلی خدمت به شهر و ساكنين آن است. بدون پيشداوری اين مسأله به ذهنم خطور كرد كه اگر «شهرداری تبريز» شهرداری است، پس چرا بايد «شهرداری خرمآباد» را هم شهرداری بناميم؟
ضمن اظهار ارادتی كه به بسياری از كارمندان و كاركنان محترم و زحمتكش شهرداری خرمآباد دارم، قصدم پرداختن به مسائل مديريتی و كلان اين شهرداری و نقد و بررسی برخی كاركردهای آن است، لذا در اين مبحث با اشخاص و كاركنان كاری نيست و منظور و مقصود، همانا برنامهها، تشكيلات و به خصوص مديران ارشد اين نهاد می باشد.
همان طور كه ذكر كردم به عنوان كسی كه بيشتر ورزشی می نويسد، سؤالاتی كه با موفقيت اخير شهرداری تبريز برايم پيش آمد اينهاست:
۱- چرا شهرداری تبريز میتواند در ليگ برتر ايران تيمداری كند و شهرداری خرمآباد حتا در ليگ دسته سوم فوتبال خرمآباد هم نمیتواند تيمی داشته باشد؟
۲- هزينههای چند ميليارد تومانی تيم فوتبال شهرداری تبريز از كجا تأمين ميشود و شهردار و اعضای موفق شورای اسلامی تبريز چگونه 26 سال است كه چنين تيمی را تحت پوشش قرار دادهاند و تا به اين مرحله رساندهاند و چرا شهرداری خرمآباد هميشه هشتاش گرو نُه آن است و در تأمين حقوق پرسنل خود نيز ناموفق است؟
۳- چرا در شهرداری تبريز واحدی به نام تربيتبدنی با بيش از ۱۵ كارمند وجود دارد، اما در شهرداری خرمآباد حتا یک تابلو نیز با چنین نامی دیده نمیشود و عملا نسبت به سلامت جسمی شهروندان بیتوجهی صورت میپذیرد؟
و چندین پرسش دیگر که به دلیل اطاله کلام از طرح و پیگیری آنها صرفنظر مینمایم.
چرا مردم خرمآباد هنوز به روح عليمحمد ساكی درود ميفرستند؟!
بررسي تاريخی عملكرد شهرداران خرمآباد اين مسأله را به ما مينمايند كه هر گاه از افراد نابغه و مدبر در رأس شهرداري خرمآباد استفاده شده است، علاوه بر رضايت شهروندان در عصر خودشان، آيندگان نيز از خدمات ماندگار اين شهرداران بهرهها بردهاند. نامهايي چون طغرل، شهنواز، غضنفري، شريعتيمقدم، سركشيك، ساكي، دوستي و مختاري كه روزگاري شهردار خرمآباد بوده و رضايت نسبي مردم در زمان تصدي آنها حاصل شده است، بهترين ملاك براي ارزيابي مديريتي و همچنين ارزيابي ديني آنها به شمار ميرود چرا كه دين مبين اسلام تأكيد بسياري بر روي خدمت و كمك به همنوعان داشته و در واقع اين افراد را ميتوان انسانهايي متدين دانست كه بيشترين تلاش را در زمينهي صرف زندگيشان براي بهبود وضعيت زندگي مردم خرمآباد به كار بستهاند.
ذكر اين موارد بدان معنا نيست كه ساير شهرداران اين شهر كاري نكردهاند و موفقيتي نداشتهاند، بلكه مراد و مقصود اين است كه نفرات ياد شده منحيثالمجموع يك سر و گردن از همتايان خويش در اين عرصه بالاتر بوده و اين عامل باعث شده تلاشهاي سايرين در سايهي كارهاي ماندگارتر اين افراد قرار گيرد، لذا مطابق قانون نانوشته دنيا، هميشه از قويتر و بهتر ياد شود.
با نگاهي به روند انتخاب شهرداران خرمآباد از آغاز تا كنون در مييابيم كه نفوذ اعضاي شوراي شهر(انجمن شهر در ادوار پيشين) و همچنين باندها و جناحهاي سياسي در اين زمينه پررنگتر از ساير ملاك و معيارها در گزينش شهردار بوده و به جاي شايستهسالاري، مواردي منفي ديگري كه «اَظهر و منالشمس» بوده نيازي به ذكر آنها نيست در اين امر به شدت دخيل است كه تبعات منفي آن علاوه بر انتخاب شهردار به استخدامهاي بيرويه در اين نهاد نيز منجر شده است.
امام نهم ما شيعيان فرموده است: «هر كس بدون آگاهي و آشنايي دست به انجام كاري بزند و يا مسؤوليتي كه در توانش نيست را بپذيرد، فساد كارش، بيش از اصلاح آن خواهد بود». حال كلاه خود را قاضي كنيم كه در انتخابها و انتصابهاي مديران ارشد استان، تا چه حد اين معيارها رعايت شدهاند و آيا رادمردي پيدا ميشود كه در صورت پيشنهاد چنين پستهايي، به دليل فراهم نبودن زيرساختها يا سنجش با سطح توانايي خويش از پذيرش چنين مناصبي امتناع ورزد و يا اين كه اكثرا افراد در ديار ما براي رسيدن به چنين مقامهايي سر و دست ميشكنند و متوسل به چسباندن خود به جناحهاي سياسي يا نمايندگان مردم در مجلس و اعضاي شوراي شهر ميگردند؟! آيا اين افراد به عواقب خطرناك حضور تحميليشان انديشيدهاند؟
نردبان اين جهان ما و مني است عـاقـبـت ايـن نـردبـان افـتـادني است
لاجرم هر كس كه بالاتر نشست استخوانش سختتر خواهد شكست
روزي يكي از دوستان سؤال نمود: به راستي چرا مردم خرمآباد هنوز پس از سالها به مرحوم عليمحمد ساكي درود ميفرستند؟! حتم دارم كه شما خواننده فهيم و قدرشناس پاسخ اين سؤال را بهتر از هر كس ميدانيد! عليمحمد ساکي سال ۱۳۷۳ درگذشت، اما نه پارك و درياچه كيو را همراه خودش برد و نه شهر بازي و بلوارهاي علوي و ورودي شهر و هتلها و ديگر يادگارهاي مختلف احداث شده در دوران شهردارياش را. خداوند متعال وقتي صفت قدرشناسي را در وجود كسي به وديعه مينهد، ملاك و معيار محبوبيت افراد را در نزد او، بازخورد رفتاري و كاري ديگران قرار داده و هيچگاه با چوب اجبار نميتوان براي كسي محبوبيت تراشيد!
فرق عليمحمد ساكي با بسياري از شهرداران خرمآباد در اين است: ساكي به جاي اين كه اجازه دهد مردم ساعتها پشت درب اتاق كارش معطل شوند و به سراغاش بيايند، او به ميان مردم ميآمد و همواره ميتوانستي در كوچهها و خيابانهاي شهر ديدارش كني. جنساش مردمي بود، مثل بعضيها نبود كه مدير كل ادارهاي ۴۰ نفري در استان هستند و تابلويي درشت پشت در اتاقشان نصب كردهاند: «لطفاً با هماهنگي قبلي وارد شويد! ملاقات با مدير فقط صبح دوشنبه!»
حال قضاوت كنيد كه اگر نام عليمحمد ساكي شهردار باشد، برخي ديگر فقط اتاقدار يا جلسهدار هستند و نه بيشتر! عربها مثل قشنگي در اين زمينه دارند كه ميگويد: «سَيّدِ قومُ خادمُهُم»
***
شهرداري تبريز هزينههاي ميلياردي تيم فوتبالش را از كجا تأمين ميكند؟
باز گرديم به مبحث ورزش و اين پيدا كردن پاسخ اين سؤال كه چرا شهرداري ما از تأمين حقوق پرسنل خود نيز عاجز است اما شهرداري تبريز علاوه بر نداشتن مشكلي در اين زمينه و تأمين كامل هزينههاي عمراني و زيباسازي شهرش، كارش به جايي ميرسد كه در فوتبال نيز 26 سال تيمداري نموده و اكنون در بالاترين سطح اين رشته در كشورمان حضوري موفق و پربركت دارد و از اين راه به مردم شهرش «سلامتي و افتخار» هديه ميكند.
شهردار و شوراي شهر تبريز مشغول چه كاري هستند كه به اين موفقيتها رسيدهاند و شهردار و اعضاي شوراي شهر ما سرگرم چه كاري كه نتوانستهاند ابتداييترين مشكلات شهرداري نظير حقوق پرسنل، ساماندهي وضعيت استخدامي و عدم توفيق در درآمدزايي از موهبتها و جاذبههاي طبيعي فراوان اين شهر در كنار آثار باستاني و آن را به سرانجامي برسانند؟
«به يقين از پس امروز، فردايي هست» قلمداران و صاحبان انديشه بايد با پرداختن به عملكرد كساني كه فقط منافع شخصي خويش را مد نظر دارند، محيطي فراهم آورند كه هر كسي فرصت ابراز حضور در عرصههايي كه با منافع مردم شهر و استان مرتبط است را نيابد!
چرا مسوولين ارشد لرستان هيأتي را عازم تبريز نميكنند تا با الگوبرداري از شهرداري تبريز، راهكارها و برنامههايي كه باعث موفقيت اين نهاد در آن ديار شده را بررسي و آن را در خرمآباد نيز پياده نمايند؟! با صرف نظر از هزينههاي شهرداري تبريز ظرف 26 سال گذشته فقط رشتهي فوتبال، آنها از كجا بالغ بر 6 ميليارد تومان در يك سال اخير خرج تيمداري در ليگ برتر نمودهاند و با استخدام ميودراك يسيچ سرمربي كروات و بازيكنان خارجي طراز اول نظير کارلوس ادواردو سوآرز، بوژان بالیچ، دراگون زارکویچ، ساشا کراینویچ و همچنين سرمايههاي استانگريز ما نظير ابراهيم ميرزاپور و بهنام بيرانوند، پايههاي موفقيت و افتخار خود را مستحكم مينمايند؟
آيا كسي در لرستان هست كه بررسي نمايد نتيجهي مثبت حضور يك تيم ليگ برتري با نام شهرداري در مسابقات و اشتغالزايي در كنار كشاندن جوانان مشتاق اين خطه به ورزشگاهها چه اثرات سازندهاي در سرنوشت اين شهر دارد؟!
متوليان استانداري لرستان كه همواره غيربومي بودهاند و از تاريخ و به خصوص تاريخ ورزشي اين ديار اطلاع چنداني ندارند و نميدانند كه لرستان يكي از ۵ استان پرتماشاگر فوتبال ايران به شمار ميرود، آيا گامي در اين زمينه برداشتهاند و مطالعه و تحقيقي را در اين زمينه پيشنهاد دادهاند؟ آنها همواره با در انتهاي صف قرار دادن مسألهي پراهميت ورزش كه امروزه در جهان به عنوان يكي از شاخصهاي توسعهي اقتصادي نيز به شمار ميرود، نوعي گريز و سرخوردگي را بين استعدادهاي ناب استانمان موجب شدهاند و ورزشكاران و ورزشدوستان لرستاني از بيتوجهي شديد آنها كه موجب كوچ نوابغ و افتخارآفرينان ما يا مرگ خاموش آنها ميشود، به شدت گلهمند هستند؟
اسفند ۱۳۸۹ دو بار با تلفن همراه شهردار وقت خرمآباد تماس گرفتم تا علاوه بر ارائه پيشنهادهايي در زمينهي حمايت از تيمهاي ورزشي و درآمدزايي در اين زمينه، از او تقاضا نمايم لوح تقديري به عنوان شهروند نمونه خرمآباد در سال ۱۳۸۹ به «ناصر ميرزايي» اهدا نمايد. متأسفانه ايشان نه به تلفن پاسخ داد و نه به پيامكها و طرح پيشنهادي كه چند بار نيز از طريق روابط عمومي شهرداري مركزي ارائه شد!
شما قضاوت كنيد: اهدا يك لوح كه سر و ته آن با دو هزار تومان هم ميآيد به مردي كه سالهاي بسياري از زندگياش را صرف اهدا سلامتي به جوانان اين شهر نموده، تا چه حد براي مسوولين شهرداري خرمآباد كاري دشوار و بياهميت بوده است!
فكر كنم اكنون دريافتهايد كه حل مشكلات فراوان شهر و شهرداري خرمآباد از عهده چه كساني بر خواهد آمد و اين كه چرا هنوز مردم عليمحمد ساكي را دوست دارند و از او ياد ميكنند ...
نهنگ آن است كه در دريا ستيزد ز آب خُرد ، ماهي خُرد خيزد
قلم ما تاريخنگاران، هرگز اجازه نخواهد داد ياد خادمين واقعي مردم در گذر ايام نابود گردد. نبوغ مديريتي داشته باشيد. خدمت كنيد و مردمي باشيد تا براي هميشه ماندگار و محبوب بمانيد. والسلام
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
زندگینامه مرحوم علیمحمد ساکیسگوند را اینجا بخوانيد (كليك كنيد)
http://jaydari.blogfa.com/8803.aspx
مطالب مشابه :
اعلام نتایج شهرداری تبریز
آزمون استخدام شهرداریها تا ۴۵ دانشگاه آزاد تبريز دانشگاه آزاد
شهرداري تبريز بعنوان سومين تيم ليگ برتري شهر تبريز
کافی نت سهنديه تبريز 04134431814 - شهرداري تبريز بعنوان سومين تيم ليگ برتري شهر تبريز استخدام.
گسترش فولاد دومين ليگ برتري تبريز ... متاسفانه شهرداري باخت: ياشاسين گسترش
کافی نت سهنديه تبريز 04134431814 - گسترش فولاد دومين ليگ برتري تبريز متاسفانه شهرداري باخت
اخبار جدید
تيم شهرداري تبريز روند مثبت و رو به جلوي اقدامي سريع دست به استخدام يك مدافع آخر
استخدام شهرداری 15 استان کشور سال 1390
آگهی ها و اعلام نتایج آزمون ها - استخدام شهرداری 15 استان کشور سال 1390 -
مرکز خرید لاله پارک (سیتی پلاس) در 5 طبقه تجاری پاییز 91 افتتاح می شود
مراكز خريد هتل مشاركتي لاله تبريز به عنوان يكي از گذاري شهرداري با نمايندگي
تفاوت شهردار و سرايدار چيست ؟!
شهرداري تبريز تومان در يك سال اخير خرج تيمداري در ليگ برتر نمودهاند و با استخدام
برچسب :
استخدام شهرداري تبريز