نکاتی چند در مورد بیمه کارگران ساختمانی و هنرمندان
نکاتی چند در مورد بیمه کارگران ساختمانی و هنرمندان
تامین اجتماعی یکی از اجزاء مهم نظام اقتصادی هر کشوری محسوب می شود. تامین اجتماعی نه تنها از منظر باز توزیع ثروت جامعه و توسعه عدالت اقتصادی و اجتماعی مهم و تاثیر گذار است بلکه یکی از پایه های توسعه اقتصادی و پیشرفت کشورها به شمار می رود. پیشرفت جوامع از نظر اقتصادی و فرهنگی رابطه مستقیم و معناداری با توسعه تامین اجتماعی در هر کشوری دارد. یکی از شاخص های توسعه در جوامع تامین اجتماعی است و هر جامعه ای که دارای توسعه بیشتری است از تامین اجتماعی پیشرفته تری نیز برخوردار است. در حال حاضر در دنیا تامین اجتماعی کارکردهای متفاوت وگوناگونی را برعهده گرفته است. خدمات و حمایت های تامین اجتماعی به سطحی گسترده و گوناگون است که تمامی شئونات بشر را شامل گشته و از تولد تامرگ را در بر گرفته است. از این رو هیچ دولت و نظام سیاسی نمی تواند نسبت به مقوله تامین اجتماعی بی تفاوت باشد. تامین اجتماعی در سالهای اخیر نقش مهمی در مناسبات سیاسی در کشورها ایفا کرده و یکی از مهمترین شاخص های قدرت گیری احزاب و گروههای سیاسی به شمار آمده است. دراین قالب لازم است با برنامه ریزی های مناسب و استراتژی مشخصی حرکت کرد و بسترهای لازم یک نظام پو یا و مناسب کشور را فراهم آورد.
از آنجا که سازمان تامین اجتماعی بزرگترین سازمان بیمه ای کشور محسوب شده و نقش دولت در کارکردها ، موجودیت و توسعه آن انکار ناپذیر است و همچنین با توجه به این که طبق قانون تامین اجتماعی (بویژه ماده 7) این سازمان این قابلیت را داراست که گروهها و اقشار مختلف جامعه را تحت پوشش قرار دهد، لذا ضروری است که به نقش سازمان تامین اجتماعی در امر توسعه بیشتر نظام تامین اجتماعی و اجرای موفق تر اصل 29 قانون اساسی توجه ویژه ای گردد. لازم است در این خصوص با درایت و دقت بیشتر عمل شده تا این سازمان که کوله باری از تجربه در زمینه تامین اجتماعی دارد و در حوزه تامین اجتماعی بعنوان یک سازمان حرفه ای و بی نظیر در سطح کشور مطرح است دچار مشکل نشده و به سمت سقوط و ورشکستگی سوق نیابد.
با توجه به موارد فوق در راستای توسعه تامین اجتماعی در سطح کشور قشر هنرمندان و کارگران ساختمانی جایگاه ویژه ای دارند. لازم است در خصوص بیمه این افراد نیز فکری اساسی شود.
کارگران ساختمانی:
آمارها گویای آنست که تعداد افرادی که در بخش مسکن فعال می باشند رقم بالایی را شامل می شود که بعضاً به دلایل قانونی و اجرایی از بسیاری از مزایا و ضروریات اجتماعی و رفاهی محرومند.
به دلیل ماهیت کاری آن ها که بصورت انفرادی و آزاد است هنوز چارچوب قانونی مشخصی برای آن ها تدوین و تصویب نشده است. یکی از بزرگترین مشکلات و کمبودهای کاری آن ها نداشتن بیمه و تامین اجتماعی است. قانون بیمه کارگران ساختمانی که در سال 52 به تصویب رسید فقط حوادث ناشی ازکار این نوع کارها را شامل گشته و بیمه کامل و تاثیر گذاری نیست. ضمن این که این قانون بخاطر کاستی هایی که دارد از نظر اجرا و ارائه خدمات درست به حادثه دیده نیز دارای مشکلاتی است. اگرچه در سالهای اخیر تلاشهای شده تا این قشر را به طور کامل تحت پوشش تامین اجتماعی در آورد ولی به دلایلی(مشکلات مالی، فقدان اطلاعات کافی و شناسی درست مشمولین و...) این امر هنوز محقق نشده است.
در این خصوص توجه به موارد زیر ضروری است:
1- مشکل مالی یکی از مهمترین موانع پوشش کامل کارگران ساختمانی بوده است. این نکته که چه کسی متولی پرداخت حق بیمه برای کارگران مذکور باشد همواره جزو مناقشات اولیه بوده است. گروهی کمک کامل دولت را در این زمینه لازم می دانند و برخی کارفرما را در تامین حق بیمه مربوطه مسئول می دانند. به نظر می رسد بزرگترین مشکل نیز از همین یک بعد نگری و مطلق انگاری است زیرا در مقوله تامین هزینه ها و حق بیمه ها هیچگاه نباید از یک طرف جریان انتظار داشت. باید تمامی طرف های درگیر در این موضوع مشارکت داشته باشند. از آنجا که در این ارتباط کارگر و کارفرما و دولت هر سه نقش دارند بنابراین باید به شکلی هر سه ضلع این هرم داری نقش بوده و بخشی از هزینه های آنرا به عهده بگیرند. آنچه که به عملیاتی شدن این برنامه کمک می رساند و آنرا به نتیجه می رساند تقسیم مسئولیت بین سه رکن این جریان است.
2- تدوین ضوابط و دستورالعمل های لازم مربوط به کارهای ساختمانی و تنظیم مقررات مربوط به حقوق و مزایای این قشر زحمتکش یکی از نیازهای اولیه بشمار می رود. به نظر می رسد هنوز متولی خاصی برای پیگیری مشکلات و مطالبات این قشر وجود ندارد. بنابراین تقویت اتحادیه و تشکلات مربوط به این قشر از ضروریات است.
3 - احصاء و جمع آوری آمار مشغولین این مشاغل جهت برنامه ریزی صحیح برای آنها امری ضروری است.
4- تدوین وتصویب ضوابط خاص استانداردسازی کار و استفاده از وسایل و امکانات ایمنی برای این صنف که کارهای سخت و خطرناکی را نجام می دهد یکی دیگر از کارهایی است که باید انجام شود بنابراین اگر چنین اتفاقی بیفتد قطعاً کمتر این قشر دچار حوادثی می شود که نیاز به کمک داشته باشد اگرچه چنانچه چنین اتفاقاتی رخ دهد باید سازوکار لازم برای کمک به آنها موجود باشد.
5- از نظر اجرایی باید محدودیت ها و تضیققات مربوط به اجرای بیمه کارگران ساختمانی برطرف گردد و شفاف سازی لازم در امور دستیابی به حقوقشان صورت پذیرد تا هیچ سازمان بیمه ای به لطایف الحیل نتواند از ارائه خدمات مربوطه سرباز زند.
هنرمندان :
هنرمندان بخش مهمی از جامعه را شامل می شوند که خوراک فکری جامعه را تامین می نمایند. این قشر شامل نویسندگان، شعرا و کلیه کسانی ک در سینما تئاتر موسیقی،نقاشی و...می گردد که طیف وسیعی از فعالین جامعه را در بر می گیرد. بخاطر تاثیر گذاری این قشر بر فرهنگ و فکر جامعه باید به نیازها و خواسته های آنها توجه کافی صورت پذیرد. یکی از خواستهای اصلی و دیرینه آن ها بیمه و تامین اجتماعی است که متاسفانه بطور کامل برآورده نشده و کاستی های آن کاملاً مشهود است. اول این که هنوز بیمه هنرمندان جامعیت لازم را ندارد و خیل بزرگی از آن ها از این دایره بیرون مانده اند. دوم این که خدماتی که به آنان ارائه می شود در شان و اعتبار آن ها نیست.
در این خصوص چندین مشکل وجود دارد که ذیلاً به آن ها اشاره می شود:
1- اول اینکه باید جایگاه هنرمندان و نویسندگان در سطح جامعه افزایش یابد و همچون دیگر کشور ها این قشر بتوانند از زندگی متناسبی برخوردارشود.
2- شناسایی و جمع آوری این قشر پراکنده یکی از معضلات عمده است. اگرچه وزارت ارشاد متولی این بخش از فعالیت های جامعه بوده است ولی بنظر می رسد در شناسایی آنها، احصاء و جمع بندی مشکلات و مسائل آنها و ارائه خدمات لازم به آنها ناتوان بوده است که باید در این زمین اقدامات موثرتری صورت پذیرد. در اینجا نیز باید به تقویت تشکلهای مربوطه توجه ویژهای شود.
3- فقدان قوانین و مقررات مربوط به کار و فعالیت این قشر نیز بر این مشکلات دامن زده است.
4- در خصوص بیمه هنرمندان مشارکت دولت و خود هنرمند و بیمه شده ضروری است. باید باتدوین مقرراتی درصدی از درآمدهای افراد شاغل در این بخش توسط اتحادیه های مربوط بابت بیمه و تامین اجتماعی در نظر گرفته شود. بنظر می رسد با مشارکت جدی تر و بیشتر تشکلها و اتحادیه های مربوط می تواند بخش عمده ای از مشکلات مربوط به شناسایی هنرمندان و تامین حق بیمه مربوطه را برطرف سازد.
5- لازم است درصدی از قراردادهای مربوط به فعالیت های هنری به امر بیمه افراد شاغل اختصاص یابد.
مطالب مشابه :
بيشترين مرگ مربوط به کارگران ساختماني است
وبلاگ تخصصی بیمه های مسئولیت گودبرداری غیراصولی بیشترین علت مرگ در مشاغل ساختمانی
بیمه کارگران ساختمانی اختیار یا الزام قانونی؟
پورتال حقوقی متین فر - بیمه کارگران ساختمانی اختیار یا الزام قانونی؟ - تارنمای رسمی محمدرضا
نکاتی چند در مورد بیمه کارگران ساختمانی و هنرمندان
نکاتی چند در مورد بیمه کارگران ساختمانی و احصاء و جمع آوری آمار مشغولین این مشاغل جهت
قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی
قوانین و مقررات اجتماعی - قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی - مقررات و قوانین کار،تامین
فروشگاه مصالح ساختمانی بابایی تالش
بانک مشاغل و فروشگاه مصالح ساختمانی بابایی بیمه پاسارگاد نمایندگی آرش
ضرورت استانداردسازی طبقه بندی مشاغل در بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان
وبلاگ تخصصی بیمه (غیر ساختمانی ) تجربه شخصی این حقیر این است که ریسک مشاغل هم طبقه و
بيمه مسئوليت 2
بیمه ایران لذا تمام افراد جامعه و همه شرکت ها و صاحبان مشاغل مسئول جبران زیان (ساختمانی)
بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد ( خویش فرما )
انجام خدمات حسابداری - بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد ( خویش فرما ) - انجام کلیه امور حسابداری و
آگهی استخدام شرکت کارگزاری بیمه سلامت
بانک اطلاعات مشاغل البرز خدمات ساختمانی شرکت کارگزاری بیمه سلامت با شرایط
راهنمای ثبت نام سهام عدالت ویژه کارگران فصلی و ساختمانی
قوانین کار - راهنمای ثبت نام سهام عدالت ویژه کارگران فصلی و ساختمانی -
برچسب :
بیمه مشاغل ساختمانی