حرکت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال بسیار خوب و مطلوب بوده است

تهران- خبرگزاری ایسکانیوز: معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی، حرکت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال را بسیار خوب و مطلوب توصیف کرد.
138710090852_IM_1190500980.jpg
به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران" ایسکانیوز"از برترین های پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال با حضور دکتر رهنما ، معاون پژوهشی ، مهندس ذهبیون دبیر منطقه 8 دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از مدیران و مسئولان تجلیل شد . 
دکتر رهنمای رودپشتی در این مراسم با بیان این نکته که 25 سال تلاش دانشگاه آزاد اسلامی ، سالم ترین و پربرکت ترین حرکت علمی است افزود : دانشگاه آزاد اسلامی نیز دارای اهداف کوتاه مدت ، بلند مدت و میان مدت است.
وی با اشاره به سخن دکتر جاسبی مبنی بر این که « پژوهش اصلی ترین مسئله دانشگاه آزاد اسلامی است » گفت : دانشگاه آزاد اسلامی ابعاد مختلفی دارد و ابعاد این را دانشگاه را نمی توان بی توجه از مقوله پژوهش و تولید علم دانست ، البته تولید علمی که فایده ای در آن وجود داشته باشد. 
رهنما یکی از تفاوت های اساسی بین کشور هایی نظیر کشور ما و کشورهای توسعه یافته را اینگونه معرفی کرد که این کشور ها مقوله شکوفایی علمی را بسیار جدی نمی گیرند و بر عکس در کشور های توسعه یافته شاخص تولید علم ، شکوفایی علمی است یعنی از پژوهش ثروت را دنبال می کنند و ثروت اندوزی را .
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد : پژوهشی که ارزش آفرینی و ثروت زایی نداشته باشد ، نه می تواند پایداری و حیات داشته باشد و نه می تواند سرمایه ای که روی آن خرج شده را توجیه کند ، بنابر این باید قاعده متوازنی بین آن وجود داشته باشد تا سطح سرمایه و برگشت سرمایه را رقم بزند . 
دکتر رهنما با اشاره به روند صریح و روشن پیشرفت دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت : دانشگاهی که کارش را از یک اتاق شروع کرده بود در همان ابتدای کار نمی توان تصور داشت که اساس اش تولید علم و پژوهش باشد این امر در نگاه کوتاه مدت ، معمولاً معقول نیست حتی دانشگاههای مادر نیز سیر تحول و تکامل خود را برنامه ریزی کرده اند و زمانی که دانشگاه آزاد اسلامی دو دهه فعالیت خود را آموزش محور قرار داده بود بیشتر وظیفه ساماندهی داشت و ظرفیت سازی را انجام می داد تا متقاضیان آموزش عالی را وارد عرصه کند . این دیدگاه بحث ارتقای کیفیت به عنوان راهبرد اصلی دانشگاه در دهه سوم فعالیت آن است . 
وی گفت : آثار ارزشمند این نگاه راهبردی را در نیمه اول دهه سوم شاهد بودیم و هستیم.
رهنما با ارایه آمار شاخص های ارتقای کیفیت هم در بعد آموزشی و پژوهشی ادامه داد : ارتقای کیفیت در مقایسه با 5 سال گذشته از نظر آموزشی امکانات زیر ساختی ارتقا پیدا کرده است و هرم هیأت علمی این دانشگاه به شدت اصلاح شده است ، آزمایشگاهها و تجهیزات کتابخانه ای دانشگاه که می تواند زیر ساخت های آموزشی تلقی شود با نگاه هوشمندانه مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفته است و اینها نشانه روشنی از ارتقای کیفیت است . 
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی با ذکر این نکته که استادان و دانشجویان این دانشگاه که مخاطبین اصلی ما هستند ، این شهادت را می دهند که در روز اول ورود به دانشگاه و روز فارغ التحصیلی این آثار را عیناً مشاهده می شود افزود : اعضای هیأت علمی دانشگاه یک زمانی عمدتاً مربی ها بودند ولی امروز این گونه نیست و اکنون استادان مبرزو برجسته ای در این دانشگاه حتی در مقطع لیسانس حضور دارند .
وی همچنین به روند حرکت دانشگاه در بعد پژوهشی پرداخت و گفت : در بعد پژوهشی حرکت های جدی صورت گرفت پژوهش امروز یک دغدغه است برای این که دغدغه می تواند عامل حرکت باشد . این دغدغه در دانشگاه ایجاد شد ولی کافی نیست . ما در آغاز راه هستیم و امروزه چون رقابت در آموزش عالی شدت گرفته است بنابر این زمانی می توان در این رقابت ها ، موفق بود که روی زیر ساخت های پژوهشی مورد نیاز کار کرده باشیم . توسعه مراکز تحقیقاتی ، تجهیز کتابخانه ها به آخرین یافته های علمی ، کتابخانه های دیجیتالی ، اتصال به خط فیبر نوری و حجم زیاد اطلاعات در دنیای مجازی و غیر مجازی ، توسعه مجلات برای انتشار یافته های علمی می تواند به عنوان نمونه ای از این زیر ساخت ها در دانشگاه باشد .
رهنما گفت : دانشگاه آزاد اسلامی قبلاً یک مرکز تحقیقاتی داشته و در 5 سال گذشته این دانشگاه 150 مرکز تحقیقاتی ایجاد نموده است که این رقم در چشم انداز 20 ساله نظام به بیش از 100 مرکز ارتقا پیدا می کند و به قول دکتر جاسبی امیدوارم روزی برسد که به ازای هر واحد دانشگاه آزاد اسلامی ، یک مرکز تحقیقاتی داشته باشیم و این زیر ساخت باید مهیا شود تا شکوفایی علمی به دنبال داشته باشد .
رهنما در خصوص مجلات علمی دانشگاه آزاد اسلامی نیز سخن گفت و ادامه داد : دانشگاه آزاد اسلامی صاحب 157 مجله علمی یک مجله ISI ، نزدیک به 60 مجله علمی و پژوهشی و 82 مجله علمی ترویجی و علمی عمومی دارد و حرکت جدی را آغاز کرده و این حرکت باید با چالاکی ادامه یابد .
او افزود : ما اعتقاد داریم سهم دانشگاه آزاد اسلامی بیشتر از این ها است بنابر این دانشگاهی که 25 هزار عضو هیأت علمی دارد باید میزان تولید علم آن بیشتر منعکس شود همچنین سطح کیفی مجلات باید به جایی برسد که همه ی اما و اگرها و سو گیری ها و برداشت های ناصواب نسبت به دانشگاه آزاد اسلامی به کنار برود و این فقط با کار علمی ، با کار علمی ، و با کارعلمی شدنی است نه با هیاهو و تبلیغات . 
وی گفت : اگر می خواهیم دانشگاهی داشته باشیم ،باید « کیفیت زندگی دانشگاهی » داشته باشیم . این شعار ما است . این همان کیفیت زندگی اجتماعی است . استاد دانشجو و کارمند در این کیفیت همه سهم دارند و همه ذینفع هستند و همه باید علاقه مند باشند . بنابر این برای تحقق این شعار باید حمایت و انگیزش لازم ایجاد شود و این امر با .مکانیسم های انگیزشی بسیار روشنی که در بخشنامه هاکه در چند سال اخیر صادر شده است لحاظ گردیده است همچنین بودجه پژوهشی را هم متناسب با آن در نظر گرفته ایم . 
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی در ارتباط با بحث مقالات و رتبه علمی استادان و مکانیسم های تشویقی آن سخن گفت و اظهار داشت : استادان باید تشویق شوند که رتبه علمی خود را ارتقا بدهند . توسعه مراکز تحقیقاتی و رشته های تحصیلات تکمیلی به این عامل منوط است لذا حرکت جدی برای ارتقای سطح علمی استادان نیز لحاظ شده که در این صورت هرم علمی استادان اصلاح شده است .
او افزود : دانشگاه آزاد اسلامی تنها دانشگاهی در سطح کشور است که هم حق التألیف و هم حق التشویق کتاب را پرداخت می کند . اینها می توانند عوامل توأماً تشویقی و حمایتی تلقی شوند . به علاوه تا چند صباح گذشته از یک واحد دانشگاهی فقط یک استاد بیشتر نمی توانست در کنفرانس ها شرکت کند ولی امروز اگر کنفرانس معتبری برگزار می شود ، هر تعداد استاد با هرچه مقدار مقاله ارسال می شود شرکت می کند و هیچ محدودیتی برای حضور استادان در کنفرانس های بین المللی وجود ندارد و تنها یک محدودیت هست و آن این که تعداد مقالات باید جدا شود . ضمن این که در باب فرصت های مطالعاتی ، ضمن تنظیم قوانین و مقررات روشن ، تسهیلاتی داده شود تا جوانان و استادان در فرصت های مطالعاتی شرکت نمایند و می خواهیم فرصت ها را سهل تر کنیم اول این که از فرصت های مطالعاتی ، تولید علم افزایش پیدا می کند ، و دوم یک باز سازی علمی و بازنگری علمی صورت بگیرد ، تا نام دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان در دنیا مطرح شود . 
رهنما ادامه داد : در این راستا ما یک برنامه توسعه کیفی را برای دانشگاه تا سال 90 تنظیم و ابلاغ کرده ایم واحد ها در حال عملیاتی کردن این مأموریت ها هستند شعار ارتقای کیفیت زندگی دانشگاهی فقط بعد علمی نیست ، ابعاد مختلف آموزشی ، دانشجویی ، فرهنگی و ... را در بر دارد . بنابر این سند چشم انداز 1404 محور اصلی علم و پژوهشی و یک سند راهبردی برای دانشگاه آزاد اسلامی است همچنین از مقوله فرهنگی هم در دستور کار دانشگاه غفلت نکرده ایم چون مقوله فرهنگی بسیار برای ما حایز اهمیت است ما در این دانشگاه یاد گرفته ایم که اخلاق یکی از معیارها است . اخلاق آموزشی ، پژوهشی ، اخلاق کاری را هم باید مد نظر داشته باشیم . در این سند نگاه آرمانی را به حداقل خواهیم رساند اما با یک نگاه واقع بینانه نسبت به قابلیت ها و پتانسیل های واحد ها نسبتاً بلند پروازانه در نظر داریم .
معاون پژوهشی دانشگاه ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی می تواند در چشم انداز 1404 بزرگترین و معتبر ترین دانشگاه داخل و منطقه باشد و این دور از دسترس نیست هم ما وظیفه داریم به عنوان برنامه ریزان این عرصه و هم استادان و هم دانشجویان و کارکنان در این پروژه مسئولیت دارند . تحقق این سند با شعار و حرف امکان پذیر نیست . و باید به صورت عملی اقدام کرد.
او ادامه داد : بنده با آمارهایی که از واحد تهران شمال دیده ام ، حرکت علمی واحد تهران شمال را بر اساس آماری که داریم حرکت بسیار خوب و مطلوبی بوده و با این پتانسیل علمی که دارد انتظار ما از این واحد دانشگاهی بسیار فراتر از واحد های دیگر است . از دانشجویان توانمند هم انتظار می رود در کنار استادان خود حرکت علمی جدیدی را با یک نگاه جدید و با یک افق جدید دنبال کنند. این واحد می تواند در رقابت نفس گیری که امروزه وجود دارد در رتبه بندی دانشگاههای ما در داخل کشور و همچنین در بین الملل یکی از همان واحد های دانشگاهی باشد که قطعاً در برنامه ریزی ما یکی از واحد های منتخب خواهد بود . 
به گزارش ایسکانیوز، در این برنامه پیش از سخنان دکتر رهنما ، دکتر رضا مرندی با گرامیداشت هفته پژوهش به ارایه شاخص های پیشرفت در این بخش از واحد دانشگاهی پرداخت و خواستار تلاش بیشتری از سوی اعضای هیأت علمی و دانشجویان و پژوهشگران در زمینه رشد تحقیق و نهادینه سازی پژوهش شد .
معاون پژوهشی واحد تهران شمال در ادامه به روند رو به رشد طرحهای برون دانشگاهی ، خرید تجهیزات آزمایشگاهی ، حضور اعضای هیأت علمی واحد در کنفرانس های بین المللی ، تعداد مقالات ارایه شده در نشریات علمی پژوهشی واحد ، بخش ارتباط با صنعت اشاره کرد و افزود : حداکثر در سال آینده دو مجله علمی پژوهشی واحد با عنوان مجله شیمی کاربردی و فصلنامه زمین موفق به کسب درجه ISI شود .
در این مراسم برترین های پژوهشی واحد تهران شمال با حضور دکتر رهنما ، معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی ، مهندس ذهبیون دبیر منطقه 8 دانشگاه ، دکتر یعقوب نژاد ، رئیس واحد تهران شمال و جمعی از مسئولین و مدیران به شرح زیر مورد تجلیل قرار گرفتند :

**اعضای هیأت علمی :
1- دکتر اکبر اسماعیلی : دارای دکتری تخصصی شیمی آلی ، ارایه 15 مقاله ISI ، ارایه 5 مقاله علمی – پژوهشی ، ارایه 25 مقاله در کنفرانس های داخلی و خارجی – اجرای 2 طرح پژوهشی . 
2- دکتر علی حاجیها : دارای دکتری مدیریت صنعتی و مدیر گروه مدیریت در مقطع کارشناسی ارشد ، ارایه 3 مقاله علمی پژوهشی و 6 مقاله در مجلات بین المللی و کنفرانس های خارجی ، اجرای 10 طرح پژوهشی در صنایع کشور ، ترجمه 2 عنوان کتاب . 
3- دکتر محمود رضا سهرابی : دارای دکترای تخصصی در رشته شیمی تجزیه و معاونت دانشکده شیمی ، دارای 14 مقاله ISI ، 5 مقاله علمی – پژوهشی ، ارایه 46 مقاله در سمینار های داخلی و خارجی ، تالیف و ترجمه 2 عنوان کتاب و 1 طرح پژوهشی . 
4- دکتر سید بابک فرزانه : ریاست کانون قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی و مدیر گروه زبان و ادبیات عرب ، ارایه بیش از 40 مقاله علمی ، ترجمه و تالیف5 عنوان کتاب . 

5- دکتر احمد مجد : چهره ماندگار گروه زیست شناسی ، مدیر مسئول مجله زیست شناسی تکوین و بنیانگذار رشته زیست شناسی واحد تهران شمال ، و دکتری زیست شناسی گیاهی گرایش سلولی – تکوینی . 
6- دکتر زهره میر حسینی : عضو هیات علمی گروه کتابداری و اطلاع رسانی ، ارایه 32 مقاله ، تالیف و ترجمه 6 عنوان کتاب و اجرای 8 طرح پژوهشی . 
7- صدیقه میر شمسی : عضو هیات علمی گروه الهیات ، ارایه 9 مقاله علمی – پژوهشی . 
8- دکتر پریسا نجات خواه معنوی : عضو هیات علمی گروه بیولوژی دریا ، مدیر مسئول مجله پژوهشهای علوم و فنون دریایی ، ارایه 20 مقاله علمی پژوهشی ، اجرای 4 طرح پژوهشی ، ارایه 28 مقاله در کنفرانس های داخلی و خارجی و. 
9- سید حمیدوزیری : ( پژوهشگر نمونه واحد ) دارای 2 دکتری تخصصی در رشته زمین شناسی از ایران و ژاپن ، استاد گروه زمین شناسی و معاونت دانشکده علوم پایه ، دارای 20 مقاله علمی – پژوهشی ISI ، 26 مقاله در کنفرانس های بین المللی و یک عنوان کتاب ، 5 نقشه زمین شناسی در سازمان زمین شناسی ، 3 طرح پژوهشی ، 5 نوشتار تحقیقی . 

**دانشجویان برتر 
1- حسین پاشا ابراهیمی : دانشجوی ممتاز و رتبه اول شیمی فیزیک مقطع کارشناسی ارشد ، حائز رتبه برترین پایان نامه دانشجویی در گروه علوم پایه در کل کشور . لازم به ذکر است ایشان در حال حاضر دانشجوی مقطع دکتری در دانشگاه صنعتی شریف هستند.
2- ساسان پسندیده : دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مترجمی زبان انگلیسی ، تالیف و ترجمه 4 عنوان کتاب . 
3- فریده شفیعی : پایان نامه برتر در هفتمین جشنواره پایان نامه های برتر قرآنی دانشجویان کشور و حائز رتبه اول . 
4- مریم مظفری : دانشجوی برتر کارشناسی ارشد رشته فیزیک ارایه 6 مقاله در سمینار های داخلی و خارجی . 
همچنین دانشکده علوم پایه واحد به عنوان دانشکده برتر ، مجله شیمی کاربردی و فصلنامه زمین به عنوان نشریات علمی ، پژوهشی برتر ، انجمن شیلات دانشکده علوم فنون دریایی به عنوان انجمن برتر، 9 نفر کتابدار، 12 نفر کارشناس آزمایشگاه و 2 نفر رئیس اداره پژوهش برگزیده و مورد تقدیر قرار گرفتند .


مطالب مشابه :


معرفی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال

دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران شمال 10 آبان 1365 تأسيس و با 30 نفر دانشجو حركت دانشگاهي خود را




معرفی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال

معرفی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال علوم پایه، علوم دانشگاه آزاد تهران شمال.




توصیف دانشگاه علوم پایه دامغان(1)

توصیف دانشگاه علوم پایه سردر دانشگاه آزاد یا تهران ویا هر دانشگاه مطرح




تصویب دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

علوم پایه دانشگاه آزاد تهران پزشكي دانشگاه آزاد تهران شمال دانشگاه آزاد




منابع ارشد ژئوفیزیک هواشناسی دانشگاه سراسری علوم پایه

منابع ارشد ژئوفیزیک هواشناسی دانشگاه سراسری علوم پایه تهران، دانشگاههای آزاد




حرکت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال بسیار خوب و مطلوب بوده است

حرکت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال همچنین دانشکده علوم پایه واحد




مشخصات فردي (در حال تكميل)

واحد تهران شمال علوم پایه دانشگاه آزاد علوم زیستی دانشگاه آزاد




دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

دانشگاه آزاد دانشکده فنی این دانشگاه در تهران دانشکده علوم پایه این دانشگاه




برچسب :