تازه های معماری جهان
تازه های معماری جهان
کارگاه و نمایشگاه بین المللی تابستانی
این کارگاه بین المللی توسط دانشکده فنی استانبول(I.T.U) و مرکز تحقیقات و مطالعات ساختمان سازی در تابستان 2004 برگزار شد. شرکت کنندگان می بایست حداقل دانشجوی دوره کارشناسی و ترجیحاْ دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری در رشته معماری و شهرسازی باشند. مدرسان این کارگاه غالباْ بومی بوده و از اعضای هیات علمی دانشکده فنی استامبول می باشند و دعوت از استادان دو ملیتی در دستور کار آینده این نمایشگاه است.
هدف این نمایشگاه کشف ویژگی های معماری فضاهای شهری و شیوه های نوین ایجاد تمدن شهری است. مضامین اصلی این کارگاه بصورت روابط نمادین در زیر بیان شده است:
*قدیمی_نوین *انعطاف پذیر_غیر قابل انعطاف
*تاریخی_معاصر *ادامه دار_منقطع
*طبیعی_تصنعی *نفوذ پذیر_غیر فابل نفوذ
*زیستی_ماشینی *در دسترس_غیر قابل دسترسی
*بومی_مدرن *مکرر_منحصر بفرد
*واضح_مبهم *درون ساختمانی_برون ساختمانی
*اجتماعی_جامعه ستیز *باز_محصور
*خصوصی_عمومی *روشن_تاریک
*راحت و آسوده_بی آسایش *فضاهای خالی_مجموعه های ساختمانی
*بر طبق معیارهای انسانی_مخالف مقیاس های انسانی *شفاف_چگال
*مقیاس بزرگ_مقیاس کوچک *همگون_متناقض
*معقول_نامعقول *همجوار_مجزا
چشم انداز مضامین این کارگاه بسیار وسیع است چرا که تمام این مضامین به پهنه ای به نام شهر منتهی می شود پهنایی که در آن انسان ها با فعالیت ها و عقاید گوناگون در فضایی به نام ساختمان زندگی می کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص به وب سایت زیر مراجعه فرمایید:
گالریWTF: معمار برجسته فنلاندی،آلوور آْلتو(Alvar Alto)
وی در سال 1898 در کورتان متولد شد و در سال 1976 در هلسینکی در گذشت. در سال 1921 از دانشگاه تکنولوژی هلسینکی در رشته معماری فارغ التصیل شد. در سالهای 1955 تا 1968 یکی از اعضای آکادمی فنلاند بود. وی یکی از مشاهیر معماری جهان در قرن اخیر بود که آثار بسیار ارزنده ای از معماری و نقشه کشی وی بر جا مانده است.
در میان معمارانی که در سالهای پس از جنگ می زیسته اند بیشترین مطالب در خصوص آلوار آلتو تالیف و ویرایش شده است. وی در حرفه اش آنقدر منحصر بفرد و به دور از تقلید بوده است که تا کنون هیچ فردی با تبعیت از "مکتب آلتو" شانس حضور در صحنه های بین المللی را نداشته است هر چند افکار و ایده های وی تاثیری نازدودنی بر ذهن و طرح های معماران امروزی نهاده است.
طراحی انبوه سازی
"انبوه سازی:آینده نقشه کشی جهانی"، نمایشگاه پرآوازه ای در حیطه طراحی نوین ساختمانی، تور بین الملی سه ساله اش را در گالری هنری ونکوور بریتیش کلمبیا و در ماه اکتبر آغاز کرد.
این نمایشگاه در مکانی به مساحت 1500 متر مربع با چشم اندازی بسیار خیره کننده برپا شد که در آن نمایشگاه یافته های جدید انبوه سازی و اقدامات و طرح های ساختمان سازی اخیر و همچنین مسائل محیط زیستی و افزایش سازگاری مصالح ساختمانی با طبیعت از طریق ساخت پلاستیک های ترکیبی و شیشه های عایق بندی شده و در معرض هوا قرار داده شده، در معرض دید عموم قرار گرفت.
در این نمایشگاه بطور مداوم این سوال مطرح می شد که "حالا که می توانیم کاری کنیم، بهترین کار چیست؟"
با توجه به توانایی رشته نقشه کشی در بسیاری از زمینه های فعالیتی _ساختمان سازی و شهرسازی، کنش ها، اطلاعات، تصاویر، فرآوری، نیرو های نظامی، تولیدات، بازرگانی، انرژی، و حتی خود واژه زندگی بطور مطلق_این نمایشگاه در صدد ظهور قابلیت های انبوه سازی و حل معضلات اخلاقی طراحی در جهان کنونی است.
در این نمایشگاه بازدید کنندگان بدنبال آشنایی با "اقتصاد شهری" با ساختمان سازی قطعه قطعه (واحدی)، پشت بام های سبز، رد پاهای زیست محیطی و ابتکار زیست محیطی یکی از شهر های برزیل با نام کوریتیبا آشنا می شوند.
بلند مرتبه های سنگدل همچنان مردم را به سوی خود جلب می کنند.
در حالیکه معماران و برخی از مهندسان به یافته های جنجال برانگیزی در زمینه ساختمان سازی، کمتر کسی پیدا می شود که مسوولیت این ساخت و سازها را بر عهده گیرد و ابداعات معماری را عملی سازد. امسال در مراسم اهدای جایزه "هنری سی ترنر" برای ابداعات تکنولوژی ساختمان سازی، این افراد معرفی شدند.
در آگوست 2004، موزه ملی ساختمان سازی و شرکت سازه ای "ترنر" نام "چالرز.ای.دیبینیدیتیز" را بخاطر ساخت ساختمان های "تیشمن اسپیر" بعنوان سومین دریافت کننده جایزه "ترنر" اعلام کرد. "دیبینیدیتیز" سابقه 50 ساله درخشانی در ساخت ساختمان های دیدنی در تمام نقاط دنیا دارد و در این راستا ابتکارات بدیعی در تکنولوژی ساختمان سازی، مصالح ساختمانی و متد های نوین ساختمان سازی از خود بر جا گذاشته است.
وی در سال 1979 با عضویت در Tishman Speyer Propertiesا(TSP) بعنوان یکی از بنیانگذاران و مدیران ارشد نقشه کشی و ساختمان سازی نائل آمد. او در ساخت ساختمان اداری 70 طبقه "میسیتورم" فرانکفورت_بلندترین ساختمان اروپا که طراخی و نقشه کشی آن توسط مورفی و جان صورت گرفته بود_ کار نظارت را بر عهده داشت. وی همچنین کار ساخت "سانی سنتر" در برلین را برعهده داشت.
نقشه کشی ساختمان به شیوه دیجیتال
امروزه با توجه به پیشرفت فن آوری کامپیوتر و استفاده از آن در نقشه کشی معماری، می توان با استمداد از کامپیوتر به طراحی پیش نقشه ها و مدل سازی سازه ها پرداخت. اگر چه ممکن است ساخت و ساز در اندازه واقعی بسیار بزرگتر باشد چرا که یک شهر در مقیاس بسیار بزرگتر است و نیاز بیشتری به تخصص و مهارت دارد.
در این تکنولوژی آنچه در ذهن بشر در خصوص ساخت و ساز شهری خطور می کند در صورت مدل سازی شده بسیار نزدیک به صورت واقعی نمایش داده می شود که می توان با توجه به آن مصالح، امکانات و فضای مورد نظر را مورد بحث و تجزیه و تحلیل قرار داد. در این شیوه طراحی نقشه کش همانطور که مداد را در دست می گیرد با استاده از سوییچ های کامپیوتر به طراحی می پردازد با این تفاوت که در صورت اشتباه و داشتن خطا کامپیوتر این موارد را به معمار و نقشه کش تذکر می دهد. همچنین با توجه به جهانی شده معماری با استفاده از اینترنت هم می توان به تطبیق بیشتر نقشه کشی با صورت بنا شده سازه پی برد.
مطالب مشابه :
تالار مشاهیر و موزه راک اند رول
معمار کوچک - تالار مشاهیر و موزه راک اند رول - معماری جهان معماری نیوز مشاهیر ایرانی
فرشید موسوی
مشاهیر ایران - فرشید موسوی - معرفی مشاهیر و چهره های ماندگار ایران در حوزه های مختلف علمی
تازه های معماری جهان
وی یکی از مشاهیر معماری جهان در قرن اخیر بود که آثار بسیار ارزنده ای از معماری و نقشه کشی وی
گنبد سلطانيه ؛شاهكار هنر معماري ايران و جهان اسلام
هنر معماری گنبد سلطانيه ؛شاهكار هنر معماري ايران و جهان اسلام مشاهیر معماری جهان
برچسب :
مشاهیر معماری جهان