روش تبلیقاتشرکت غذایی مک دونالد

روش فروش رستوران مک دونالد آیا بخاطر فروش فست فود توانسته به کسب و درآمد خود رونق ببخشد؟ این سوالی است که در این جا به آن پاسخ خواهیم داد
 
مک دونالد، بزرگترین رستوران زنجیره ای جهان، 12 هزار 700 شعبه در سراسر دنیا داشت. اکنون 33 هزار شعبه مک دونالد در گوشه و کنار جهان فعالیت می کنند گسترش بی حد و حصر شعبه های مک دونالد در سراسر دنیا، در طول 61 سال بدون تردید موفقیتی بزرگ در عرصه کسب و کار است. یکی از نمونه های این موفقیت تصمیم مقامات این رستوران زنجیره ای برای تاسیس 200 شعبه در سال جاری، آنهم فقط در کشور چین است.                                            نخستین رمز موفقیت  این رستوران در این بود که محل های ایجاد شعبه خود را در مناطق محروم ایجاد کرد اما تنها این عاملی برای فروش میلیونی او نیست مک دونالد در مناطق دور افتاده و نواحی ایالات و شهر ها شروع به خرید باغ و مزرعه و بطور کلی شروع به خرید املاک می کند چراکه املاک در این نواحی بسیار ارزان قیمت می باشد این رستوران فست فود در قسمتی از املاک خریداری شده شروع به تأسیس یک شعبه از خود می نماید. رفته رفته  مردم برای خرید مجبور می شوند به این نواحی شهر مراجعه کرده و خرید نمایند و شرکت های  دیگر برای ایجاد فروش بیشتر در اطراف شروع به کسب درآمد می نمایند با گذشت زمان این نواحی تبدیل به یک منطقه تجاری معروف می شود و مک دونالد با فروش املاک خریداری شده به سود کلانی می رسد پس مک دونالد از طریق فروش مواد غذایی به ثروت نرسیده بلکه از طریق فروش املاک بطور غیر مستقیم به این ثروت و شهرت رسیده است سال ۲۰۰۰ شرکت مک دونالد با چالشهای عمیق و غیرمنتظره ای در محیط کسب و کار خود مواجه شد. اشباع بازار و توجه روز افزون جهانی به امر سلامتی و دوری از فست فود( غذاهای آماده) موانعی را بر سر راه رشد این شرکت به وجود آورده بود. این شرکت در راستای دستیابی به رهبری برند خود در سطح جهانی, استراتژیهای رشد متفاوتی را برپایه ماتریس رشد انسف طراحی و اجرا نمود.
 

استراتژی نفوذ در بازار
مک دونالد دریافت شهرت و محبوبیت آن در بازارهای اصلی خود تحت خطر است زیرا توجه جهانی مردم به نقش غذای آماده در چاقی و بروز بسیاری از بیماریهای جسمی روز به روز بیشتر میشد. علاوه برآن , در پی تبلیغات منفی بسیاری از جوامع پزشکان و سازمان های اجتماعی در زمینه از بین بردن و کاهش علاقه مردم به این غذاها از سال ۲۰۰۱ این شرکت خود را با وضعیت دشوار و عدم ثبات در بازار اصلی خود، آمریکا، مواجه دید.
این شرکت برای اولین بار در ترازنامه سه ماه اول فعالیت خود در سال ۲۰۰۲ با زیان خالص مواجه شد و به تبع آن تلاش کرد تا دریابد”چرا مشتریان همچون گذشته روی به خرید محصولات ما نمی آورند؟”. مک دونالد در پاسخ به این سوال دریافت نیازمند ارایه انتخابهای بهتر و گزینه های سالمتر به مشتریان است. این شرکت با ارایه محصولات و گزینه های طراحی شده بر پایه سلامتی و پاسخگویی به این نیاز رو به رشد جامعه تلاش کرد تا بسیاری از محصولات گذشته را موقتاً کنار گذارده و محصولات جدیدی را به بازار ارائه کند. بر همین اساس بسته ای تحت عنوان McMeal طراحی گردیده و نیز سایت اینترنتی ” Bag a McMeal” در مدت کوتاهی پس از آن راه‌اندازی نمود. در این وب سایت شرکت تلاش نمود تا هر یک از کاربران علاوه بر آگاهی یافتن از محتوای تغذیه ای و ارزش غذایی هر یک از محصولات مک دونالد اطلاعاتی را در زمینه ویژگی‌های مثبت هریک از غذاها دریافت نمایند. همچنین این شرکت با راه اندازی مبارزات تبلیغاتی گسترده در سراسر جهان با شعار” I’m loving it” تلاش کرد تا ذهنیت گذشته مردم را نسبت به محصولات تغییر دهد و از جنبه‌های احساسی برای ترغیب مشتریان استفاده نماید. این تبلیغات یکسان جهانی جایگزین ۲۰ تبلیغ مختلف و متمایز مک دونالد در گوشه کنار جهان به زبان‌ها و شعارهای متفاوت گردیده و به این ترتیب این شعار در تمامی کشورها و بازارهای اصلی مک دونالد جایگزین شعارهای قبلی گردید. در سال ۲۰۰۴ مدیر بازاریابی مک دونالد، لری لایت، ضمن اعلام موفقیت این برنامه تبلیغاتی عنوان کرد :” موفقیت رویکرد ایجاد برند جهانی مشترک فراتر از سطح انتظارات مابود.از سپتامبر ۲۰۰۳ به تدریج شاهد بودیم تعداد مراجعات مردم به رستوران‌ها در گوشه و کنار جهان به میزان ۳/۲ میلیون مشتری در روز افزایش پیدا کرده و این رشد نقطه آغاز ماست”.
استراتژی توسعه بازار
اگرچه مک دونالد مجبور شد برخی از رستوران‌های خود را در بازارهایی نظیر انگلستان و ژاپن- که از سطح تقاضای کمتری برخوردار بودند- تعطیل کند, اما این شرکت همچنان با اتخاذ رویکرد توسعه بازارها در سراسر جهان ، این سیاست را به صورت رو به رشد ادامه داده و بیش از ۱۲۰۰ رستوران در سال ۲۰۰۳ در کشورهای مختلف افتتاح نمود. به این ترتیب در این سال تعداد کل رستوران‌های مک دونالد به بیش از ۳۰ هزار رستوران در ۱۱۹ کشور جهان افزایش یافت. به طور کلی در حدود ۶۵ درصد درآمد مک دونالد از خارج از بازار اصلی این شرکت ، بازار امریکا، کسب شده و بازار این شرکت در سال ۲۰۰۰ از بیشترین و سریع ‌ترین رشد در کشور چین برخوردار بود . این شرکت امیدوار است تا بتواند تا پایان سال ۲۰۰۸( المپیک چین ) بیش از ۱۰۰۰ شعبه را در سراسر این کشور راه اندازی کند.. مک دونالد در سالهای اخیر تلاش نمود با ارایه سالادهای متفاوت و نسبتاً گران قیمت با استفاده از انواع سس‌های مفید و مغذی برخورداری از موادغذایی کم ‌چرب و کم انرژی از طریق جلب زنان بین ۲۰ تا ۳۰ سال به برند خود, بازارهای جدیدی را در آمریکا ایجاد نموده و به این ترتیب گزینةهای مناسبی را برای پیوستن مشتریان جدید ارایه نماید.
استراتژی توسعه محصول
مک دونالد از سال ۲۰۰۱ تلاش کرد تا برند خود را با افتتاح اولین کافی شاپ در آمریکا تحت برند McCafe توسعه داده و با الهام از موفقیت Starbucks در کشورهایی نظیر اتریش و پرتغال دامنه محصولات خود را توسعه بخشد. یکی دیگر از موارد توسعه برند مک دونالد شکل گیری برند McTreat با انواع بستنی و دسرها در بسیاری از کشورها است . علاوه بر آن مک دونالد با ارایه منوی خاص و برگرفته از ذائقه و سلیقه مردم هر کشور در برخی از بازارها – نظیر فروش Teriyaki Burger در ژاپن و یا McNugget در انگلستان- تلاش نمود میزان گرایش مردم این جوامع را به سمت برند مک دونالد افزایش داده و با تکیه بر توسعه محصول بر پایه تقاضا و نیاز محلی ,استراتژی توسعه محصول خود را با موفقیت پیاده نماید.
بزرگترین برنامه توسعه محصولات جدید در این شرکت بر پایه توجهات جهانی بر نیاز روزافزون مردم به سلامتی , ارزش تغذیه ای غذاها و عاری بودن از مواد ناسالم شکل گرفت. مک دونالد با تغییر طراحی منوی غذایی خود و با حذف غذاها و همبرگرهای بزرگ و اضافه کردن گزینه‌های سالم‌تر – نظیر ارایه سالادهای تازه و طراحی محصولی با عنوان Happy Mealsبرای کودکان و همینطور ارایه سبد Happy Mealsبرای بزرگسالان شامل سالاد، آب معدنی و اضافه‌کردن دستگاه گام شمار برای ترغیب بیشتر مردم بر فعالیت بدنی – تلاش کرد تا در کنار توسعه محصولات, در جهت ایجاد تصویر سالم‌تری از برند خود گام بردارد . بدین ترتیب این شرکت در مدتی کمتر از ۲ سال به عنوان اولین شرکت تولیدکننده سالاد تازه و سالادهای آماده در سطح آمریکا شناخته میشد. علاوه بر آن, این شرکت تلاش نمود تا در کنار ارایه محصولات جدید ,مباحثی نظیر توجه به سلامتی و ارزش تغذیه ای غذاها، آموزش و فعالیت‌های بدنی را با شعار Go Active در بسیاری از بازارهای خود فرهنگ سازی نماید. مبارزه تبلیغاتی این شرکت با این شعار بر پایه هدف تغییر سبک زندگی مردم بنا شده بود و در آن ۲ تن از چهره‌های سرشناس آمریکا ، باب گرین و اپرا وینفری، ضمن اعلام حمایت و علاقه خود از محصولات مک دونالد ,توجه به سلامتی خود و توصیه سلامتی به دیگران را به علاقه مندان خود یادآور می‌شدند. این تغییر تمرکز مک دونالد به سوی استفاده از غذاهای سالم‌تر و فعالیت بدنی با معرفی رونالد مک دونالد – مدیر عامل مک دونالد – به عنوان “افسر ارشد سلامتی “و ایجاد چهره‌ای متفاوت از این فرد – به عنوان فردی که علاوه بر علاقة شخصی خود به ورزش , از فعالیت‌های ورزشی در سطح جامعه حمایت می‌کند – توانست تغییر نگرش گذشته جامعه به این برند را مورد حمایت قرار دهد. علاوه برآن , این شرکت درمواجهه با روند علاقه مردم به استفاده از قهوه مرغوب در آمریکا تلاش نمود تا با تمرکز بر فروش قهوة اعلا برای مصارف خانگی در بسته بندی‌های بزرگ تحت برند مک دونالد , در راستای اجرای استراتژی توسعه محصولات خود گامی به جلو بردارد. جدیدترین ایده این شرکت در ارایه محصولات, تهیه بسته‌های ویژة صبحانه، تحت عنوان McGriddle است ؛ این شرکت تلاش می‌کند تا با تمرکز بر روی دانش‌آموزان , دانشجویان و کارمندان جایگاه این محصول را تثبیت نماید.
استراتژی تنوع
محصولات متنوع مک دونالد گزینه‌های متمایزی را با طعم‌ها و مصارف مختلف پیش‌روی مصرف کنندگان قرار داد ؛ این تنوع نقطة اتکا مناسبی برای رشد بازارهای فعلی و نفوذ این برند در بازارهای جدید به شمار می آید. به عنوان نمونه مک دونالد در هنگام ورود به بازار هند تلاش نمود تا محصولات خود را با ذائقه مردم منطبق نماید. به دلیل عدم استفاده مردم هند از گوشت گاو (به دلیل مقدس بودن گاو در میان هندوها) , مک دونالد تلاش کرد تا با ارایه محصولی منحصر به فرد در این کشور به نام Maharaja Mac که تماماً از گوشت گوسفند تهیه شده – و تاکید بر اهمیت ارزشها و سلایق مردم نزد این شرکت در تبلیغات خود در اجرای اثربخش این استراتژی موفق گردد. این شرکت همچنین با طراحی سس‌هایی با استفاده از ادویه‌های خاص هر کشور توانسته است همگام با ذائقه مردم پیش رود (به عنوان مثال در هند مک دونالد سس‌هایی را با عنوان McMasala و Mclmli به همراه انواع سالاد و غذاها به مردم ارایه میدهد ؛ این سس‌ها در خارج از هند ابدا به فروش نمی‌رسند). در نتیجه استراتژی‌های رشد مک دونالد این شرکت توانست درآمدهای مالی خود را در مدتی کمتر از ۳ سال به رکورد جدیدی ارتقا بخشیده و علاوه بر آن، “اثر هاله‌ای مثبتی” را برای شرکت‌ها و رستوران‌های فعال در ارایه غذاهای آماده بر جای گذارده و بدین ترتیب تمامی صنعت غذاهای آماده به رشد غیرقابل پیش‌بینی دست یابد.| بازاریابی

مدتی است مک دونالد بازاریابی خود را براساس کتاب آغاز کرده است… بلکه با کتاب. مک دونالد قصد دارد طی ۵ هفته آینده یکسری کتاب های غیر داستانی  مثل سری کتاب های دی. کی. مانند (ستارگان و سیارگان)، (گربه های بزرگ) و اقیانوس ها را توزیع کند. پیش بینی می شود در پایان ۲۰۱۴ این رستوران زنجیره ای بیش از ۱۵ میلیون کتاب داستانی و غیر داستانی، در طرح (وعده های شاد) توزیع کند. در کنار ارایه کتاب به همراه وعده های غذایی، مک دونالد کتاب هایی را هم کمتر از قیمت معمولی برای فروش گذاشته است. این کمپین تبلیغاتی قصد دارد که خانواده ها را برای لذت بردن از مطالعه در کنار هم ترغیب کند. آخرین پژوهش موسسه خیریه باسوادی ملی در انگلستان، نشان می دهد که ۵۰ درصد از کودکان، کمی یا خیلی زیاد از مطالعه لذت می برند. مک دونالد یک رستوران زنجیره ای تولید غذاست که درآمد سالانه آن بالغ بر ۲۷ میلیارد است و حدود ۳۰۰ هزار کارمند در سراسر جهان دارد. آیا می دانید 16 اکتبر روز جهانی ضد مک دونالد نامیده می شود؟ آیا می دانید در آمریکا سالانه بیش از 300 هزار نفر در اثر مصرف غذاهای فست فود از دنیا می روند؟ آیا می دانید شخصیت دلقک مک دونالد بیش از 90 درصد کودکان زیر 9 سال را جذب رستوران های این شرکت می کند؟ آیا با چگونگی تهیه غذاهای مک دونالد آشنا هستید؟ برای یافتن این سوالات با گزارش ویژه مشرق همراه شوید...
به گزارش مشرق؛ شرکت مک دونالد دارای بزرگترین فروشگاه‌های زنجیره‌ای فست فود در سراسر دنیا است. این شرکت با فعالیت در 119 کشور روزانه دارای 68 میلیون مشتری است. تاریخ آغاز به کار این شرکت به 1940 باز می‌گردد، وقتی که برادران ریچارد و موریس مک دونالد در کالیفرنیا اولین رستوران خود را راه‌اندازی کردند.
تصمیم آنها به استفاده از "سیستم خدمات رسانی سریع" در سال 1948 پایه و اساس شکل‌گیری رستوران‌های فست فود در آینده را رقم زد. مک‌دونالد، بزرگترین رستوران زنجیره‌ای فست‌فود در جهان



در سال 1961 مک‌دونالد برای اولین بار نام و لوگوی تجاری خود که به شکل قوس‌های طلایی ((Golden Arches بود و به نوعی سمبل حرف ام به شمار می‌رفت را ثبت کرد. به عقیده کارشناسان شکل خاص و ترکیب رنگ زرد و قرمز استفاده شده در لوگوی مک‌دونالد خود یکی از دلایل جذب کودکان به سمت این رستوران است.

لوگوی مک‌دونالد که به قوس‌های طلایی معروف است و سمبل حرف ام در زبان انگلیسی است






مک‌دونالد دارای بیش از 31 هزار شعبه و یک و نیم میلیون کارمند در سراسر دنیاست. این شرکت که به عنوان نماد کاپیتالیسم آمریکایی در جهان شناخته می‌شود با صرف هزینه های سنگین تبلیغاتی در صدد حفظ موقعیت خود به عنوان رتبه اول در حوزه مواد غذایی است.

تمرکز و موفقیت این شرکت در امر تبلیغات را از آنجا می‌توان درک کرد که بر اساس تحقیقی در سال 2004 عکس دلقک رونالد مک‌دونالد در میان کودکان شناخته شده‌تر از تصویر مسیح یا جورج بوش بود.

کافی‌شاپ مک کافی که بعضا در خود رستوران‌های مک‌دونالد واقع شده‌اند



این شرکت برای افزایش مشتریان خود به ایده‌های بسیاری مانند ایجاد فضای بازی برای کودکان در کنار رستوران و یا تغییر دکوراسیون دست زد. مک‌دونالد از مدل تجاری جالبی استفاده می‌کند. این شرکت با خرید و افتتاح رستوران‌های خود در نقاط مهم شهرها به نوعی در حوزه املاک نیز فعال می‌باشد. البته این سیاست با توجه به متفاوت بودن شرایط در کشورهای مختلف تغییر می‌کند.
با وجود اینکه مک‌دونالد به عنوان یکی از شرکتهای بزرگ و به ظاهر موفق دنیا شناخته می‌شود اما تعداد افرادی که نسبت به نوع فعالیتها و محصولات این شرکت انتقاد دارند کم نیست. توسعه شرکتها و محصولاتشان در سطح جهانی اگرچه سود زیادی را برای صاحبان این نوع شرکها همراه دارد اما از طرف دیگر داشتن مشتریان و مخطبان بیشتر مسلما انتظارات زیادی را نیز به همراه دارد، مساله‌ای که عمدتا تحت تاثیر سود مالی قرار گرفته و زیاد به آن توجه نمی‌شود و همین موضوع باعث بوجود آمدن و گاها تشدید انتقادات از این شرکتها می‌شود. شرکت مک‌دونالد نیز از این قاعده مستثنی نیست.







مک‌دونالد، دشمن سلامت انسان

یکی از بیشترین انتقاداتی که مک‌دونالد طی 30 سال اخیر با آن مواجه بوده مربوط به غذایی است که در رستوران‌های آن به مشتریان عرضه می‌شود. منتقدین معتقدند که غذاهای عرضه شده در مک‌دونالد یکی از عوامل اصلی شیوع چاقی در میان مردم آمریکا و دیگر کشورهای پیشرفته است. مطالعات پزشکی نشان می‌دهد که میزان افزایش وزن در میان افراد انگلیسی بیش از دیگر کشورهای اروپا در حال بالا رفتن است و یک پنجم از مردم انگلیس به شکل خطرناکی از افزایش وزن رنج می‌برند ( و این در حالی است که مک‌دونالد در انگلیس دارای بیش از 1200 شعبه است).

میزان مرگ و میر ناشی از چاقی مفرط در امریکا بش از 300 هزار نفر در سال است که درصد بالایی از چاقی افراد ناشی از مصرف غذاهای فست‌فود است. حال اینکه میزان مرگ‌و‌میر ناشی از مصرف سیگار در همین کشور حدود 400 هزار نفر است. اینجاست که سهم و نقش مک‌دونالد به عنوان بزرگترین رستوران فست‌فود در آمریکا و جهان نمود بیشتری پیدا می‌کند. مورگان اسپورلاک در فیلم من دوبرابر (Supersize me)



تاثیر استفاده از محصولات مک‌دونالد برای کودکان نیز بسیار خطرناک است، حال اینکه این شرکت با تحت تاثیر قرار دادن کودکان از طریق تبلیغات تلوزیونی، وسایل بازی کودکان و از همه مهمتر استفاده از شخصیت دلقک رونالد مک‌دونالد هر ماه حدود 90 درصد کودکان بین 3 تا 9 سال را جذب رستورانهای خود می‌کند.










)














کودکان قربانی سیاستهای بازاریابی مک‌دونالد
اریک اسکلوسر (Eric Schlosser) در کتاب خود با نام ملت "وابسته به فست‌فود" که در سال 2001 به چاپ رسید به انتقاد از سیاستهای بازاریابی مک‌دونالد پرداخت. به عقیده وی این شرکت با ایجاد سیاستهای بازریابی به تقلید از شرکت والت دیزنی و ایجاد شخصیتهایی مانند دلقک رونالد مک‌دونالد و همراهش برای جذب بازار کودکان تمرکز ویژه‌ای کرده است. به عقیده کارشناسان بازاریابی این اقدام نه تنها موجب جذب کودکان، بلکه خانواده‌های آنها نیز می‌شود. از همه مهمتر این تاکتیک موجب حفظ محبوبیت این برند در دوره بزرگسالی و ایجاد نوعی حس نوستالژی در میان افراد خواهد بود. 









.
2 نقش برچسب ها در کاهش کالری
محققان می گویند خواندن برچسب میزان کالری روی بسته های غذایی میزان دریافت مواد غذایی کودکان را کاهش می دهد.
به نوشته هلث دی نیوز زمانی که اطلاعات تغذیه ای روی بسته های غذایی یا کنار منوی غذاها نوشته شود احتمال دریافت غذاهای پرکالری توسط والدین و کودکان کمتر است. زمانی که والدین اطلاعات مربوط به میزان کالری غذای انتخابی را می خوانند، در حدود 100 کالری کمتر در هر وعده به کودکان 3 تا 6 ساله خود غذایی دهند. در حالی که افرادی که از میزان کالری موجود در غذاها مطلع نیستند احتمال بیشتری دارد تا کالری بیشتری از راه غذا به فرزندان خود برسانند. یک صد کالری در یک وعده غذایی به میزان قابل توجهی در وزن گیری افراد موثر است. رستوران مک دونالد آمریکا در کنار هر غذا میزان کالری آن را هم درج کرده است و والدین با اطلاع از این موضوع غذا را انتخاب می کنند. تمامی سالادها، ساندویچ ها، پیش غذاها و دسرها و حتی نوشابه های کودکان از نظر کالری برچسب دارند. پژوهشگران معتقدند باید میزان نمک موجود در غذاها و قند موجود در نوشیدنی ها چربی و کلسترول موجود در غذاها هم مشخص شود تا افراد انتخاب بهتری داشته باشند



مانگا گاندی از نزدیکانایندیرا گاندی نخست وزیر فقید هند، در حمایت از حیوانات گفت: من مخالف مکدونالد هستم زیرا آنها بزرگ ترین قاتل گاو در جهان هستند. ما قاتل گاو رادر هند لازم نداریم. اما مشتریها اعتنایی به این حرفها نکرده و هندیهایطرفدار ادویه، فقط از کم بودن گوشت ساندویچ شکایت دارند. دومین رستوران مکدونالد بعد از دهلی، در بمبئی دایر شد و در اولین روز به ۱۲ هزار نفرسرویس داد.

عوامل شکست ناپذیری مک دونالد
مک دونالد در سه ماهه سوم ۱۹۹۶ با مباهات توانست ۱۲۶ سه ماهه سودآوری متوالی، را اعلام کند. عوامل این موفقیتها عبارتند از:
منو و غذای ساده با کیفیت یکسان و هماهنگ در هزاران شعبه؛
تعیین معیار و استاندارد برای تمام جنبه های عملیاتی و نظارت مستمر بر ارائه خدمات، تمیزی و پاکیزگی؛
صمیمیت کارکنان علی رغم انبوه مشتریان و استفاده از تجهیزات انتقال غذا؛
تبلیغات سنگین به ویژه برای خانواده ها و بچه ها؛
تشخیصمحورهای مناسب تبلیغ در بازار یعنی خانواده و بچه ها و جلب رضایت آنها باارائه غذای باکیفیت به قیمت مناسب در بهترین محلهای شهر؛

 همواره برخی شرکت‌ها و فروشگاه‌های بزرگ داخلی و خارجی برای فروش محصولات خود، اقدام برای تبلیغات متناسب با این ماه مبارک را در دستور کار قرار می‌دهند.

به گزارش جهان به نقل از شبکه ایران با این حال برخی از این شرکت‌ها که اکثرا ریشه صهیونیستی دارند به مناسبت‌های مختلف مذهبی که در دین مبین اسلام وجود دارد و برای فروش محصولات خود به مسلمان، دست به سوء استفاده از شعائر مذهبی می‌زنند.
 
این امر اگرچه در وهله نخست معمول به نظر می‌آید اما از آنجا که این‌گونه شرکت‌ها اهدافی چون رواج جامعه مصرفی ندارند، اهداف آنان به نوبه خود با رویکرد جوامع مذهبی مغایرت خواهد داشت.
 
در همین ارتباط، رستوران‌های "زنجیره‌ای مک‌دونالد" نیز که از جمله مجموعه‌های فروشگاهی وابسته به نظام سرمایه‌داری محسوب می‌شود، به مناسبت ماه‌مبارک رمضان، از چندی پیش در تبلیغات خود از این موقعیت برای اهداف مصرف‌گرایانه خود استفاده کرده است.

شرکت مک‌دونالد که همواره از سبک‌های تبلیغاتی در جهت اقدامات خود استفاده می‌کند، در تصاویری نامناسب با استفاده از همین استراتژی، مسلمانان را مورد هدف قرار‌ داده است.

سپتامبر گذشته مک دونالد دست به انجام یک اقدام بازاریابی بزرگ در کشور های حوزه خلیج فارس زد. این کار با ساخت یک تبلیغ تلویزیونی چهل و پنج ثانیه ای به نام ” همراهی با خانواده برای همیشه ” شروع شد که داستان کودکانی را بیان می کرد که پدر و مادر های خود را برای همراهی با خانواده از محل کار خود می ربایند. این آگهی تبلیغاتی در سرتاسر کشور های حوزه خلیج فارس با حمایت تبلیغات در فضای بیرون، چاپی و دیجیتال و فعالیت درون فروشگاهی پخش شده است.



شرکت مک دونالد در تبلیغ خلاقانه فوق و در قالب یک بیلبورد به صورتی هوشمندانه اقدام به معرفی برند و محصولات خود نموده است. این بیلبورد محصولات غذایی مک دونالد را به ترتیب زمان مصرف نمایش می دهد. لگوی مک دونالد که به صورت m است طوری بالای این بیلبورد نصب شده است که در هر ساعت سایه این لگو روی محصول غذایی خاصی قرار می گیرد. به عنوان مثال در تصویر فوق که در ساعت 12 ظهر گرفته شده است سایه لگوی مک دونالد روی همبرگر مک دونالد قرار گرفته است. یعنی اینکه : الآن ظهر شده است و موقع خوردن همبرگر مک دونالد است.
این بیلبورد در هر ساعت به شما می گوید که وقت خوردن کدام یک از محصولات مک دونالد فرا رسیده است. به این ترتیب این بیلبورد تبلیغاتی تمام آنچه لازم است را بصورتی هوشمندانه و آنهم فقط با یک تصویر پویا به مخاطب انتقال می دهد.

.این آگهی مربوط به شرکت مک دونالد بوده و در یکی از خیابانهای کپنهاگ دانمارک نصب شده است ، روی اگهی نوشته شده : مک دونالد ( هنگام بارش باران ) پناهگاه شماست. این آگهی فقط از یک پوستر تشکیل شده که البته در جای مناسب نصب شده است.

 
 
ماه رمضان و تبلیغ مك دونالد
 

 
یكی از سبكهای تبلیغاتی كه همواره مورد توجه شركت مك دونالد قرار داشته است استفاده از سمبلها و مناسبتها است. در تصویر فوق با استفاده از همین استراتژی مسلمانان مورد هدف قرار گرفته اند. این آگهی كه توسط شركت تبلیغاتی معتبر لئو برنت طراحی شده است موفق شده است مدال نقرده جشنواره تبلیغاتی موندیال را نیز از آن خود سازد. ترجمه شعار این آگهی نیز می شود: رمضان مبارك باد
 

بیلبورد تبلیغاتی مک دونالد
 

 
شرکت مك دونالد در تبلیغ خلاقانه فوق و در قالب یك بیلبورد به صورتی هوشمندانه اقدام به معرفی برند و محصولات خود نموده است. این بیلبورد محصولات غذایی مك دونالد را به ترتیب زمان مصرف نمایش می دهد. لگوی مك دونالد كه به صورت m است طوری بالای این بیلبورد نصب شده است كه در هر ساعت سایه این لگو روی محصول غذایی خاصی قرار می گیرد. به عنوان مثال در تصویر فوق كه در ساعت 12 ظهر گرفته شده است سایه لگوی مك دونالد روی همبرگر مك دونالد قرار گرفته است. یعنی اینكه : الآن ظهر شده است و موقع خوردن همبرگر مك دونالد است.
 
این بیلبورد در هر ساعت به شما می گوید كه وقت خوردن كدام یك از محصولات مك دونالد فرا رسیده است. به این ترتیب این بیلبورد تبلیغاتی تمام آنچه لازم است را بصورتی هوشمندانه و آنهم فقط با یك تصویر پویا به مخاطب انتقال می دهد.
  تبلیغ هوشمندانه مک دونالد درشب
حرف M معروف و زرد رنگ شرکت بزرگ و نامدار آمریکایی رو دیگه همه باید بشناسند که لوگوی مک دونالد هست و خوشمزه ترین همبرهای جهان رو میزنه!مک دونالد همیشه تبلیغات متفاوتی رو داشته و این یکی هم که با زیرکی خاصی در شهر سیدنی استرالیا طراحی شده، زمانی که چراغ اون در شب روشن می شه حرف M کامل می شه و شما می تونید توی آینه بخونید که نوشته : ” همه شبها باز است “لینک منبع:ceek




مطالب مشابه :


شعار تبليغاتي

شعار تبليغاتي لینک های ارائه مدلی برای بودجه بندی و کارایی




روش تبلیقاتشرکت غذایی مک دونالد

رستوران‌های فست فود در سبک‌های تبلیغاتی در جهت و مادر های خود را برای همراهی




آدم کوچولوها و دروغ های بزرگ تبلیغاتی

میهمانی دادن در رستوران های فست فود های تبلیغاتی تا راه های رشد و توسعه را برای




تبلیغات جالب ومبتکرانه

ارسال اس ام اس تبلیغاتی فست فود . Fund با شعار Save the world with a few coins برای جلب کمک های




حقایقی شگفت انگیز درباره مک‌ دونالد

های فست فود بود برای گسترش رستوران‌های های سنگین تبلیغاتی در




حقایقی شگفت انگیز درباره مک‌دونالد

رستوران‌های فست فود در برای اولین بار صرف هزینه های سنگین تبلیغاتی در صدد




حقایقی شگفت انگیز درباره مکدونالد + عکس

های فست فود بود برای گسترش رستوران‌های های سنگین تبلیغاتی در




جزوه اصل و فنون تبلیغات 2

فست فود | فال از طریق رسانه های ارتباطــــــی برای از شعار های تبلیغاتی ، به منظور




برچسب :