‌‌‌مدرسه؛ کانون پیشرفت محلی

شمارۀ شانزدهم شوق‌تغییر به زودی منتشر خواهد شد که خبر انتشار آن به همراه معرفی مطالب درگونش اعلام می‌شود. کانون تغییر شمارۀ شانزده اختصاص داشت به موضوع«معلمان و دانش‌آموزان حرفه‌مند؛ ویژگی‌ها، صلاحیت‌ها و شایستگی‌ها»؛ ان‌شاالله این مجله را می‌خوانید و از مطالب آن لذت می‌برید. ولی به جهت این که برخی از همکاران و سروران اندیشمند، دوست دارند با مطالب و نوشته‌های خواندنی خود در مجله حضور داشته باشند، خواهان این هستند که از کانون تغییر و سوژۀ محوری شمارۀ بعدی خبردار شوند. به جهت اطلاع این دوستان باید عنوان کنم  کانون تغییر  شمارۀ هفدهم  شوق تغییر را «مدرسه؛ کانون پیشرفت محلی» نامگذاری کرده‌ایم.

برای آگاهی از این که در این شماره به چه موضوعات ریزتری خواهیم پرداخت، لطفاً ادامۀ مطلب را بخوانید.

 

شمارۀ 17 ویژۀ ماه‌های خرداد و تیر 94 است؛ ماه‌های آزمون‌های پایانی، آغاز تابستان، و فرا‌رسیدن فرصت دگرباره برای بازاندیشی دربارۀ جایگاه مکانی که در آن یا برای آن کار می‌کنیم؛ یعنی: مدرسه. به راستی مدرسه کجاست؟ مهم‌ترین وظیفه‌اش چیست؟ در اسناد بالادستی، برای مدرسۀ ما چه جایگاه تأثیرگذاری پیش‌بینی شده است؟

 کانون تغییر شمارۀ 17 این موضوع خواهد بود: مدرسه؛ کانون پیشرفت محلی. این موضوع را از هدف عملیاتی 7 سند تحول بنیادین و3 راهکار ذیل آن برداشت کرده‌ایم.  در  این هدف  بر  افزایش نقش مدرسه به عنوان یکی از کانون‌های پیشرفت محلی، به ویژه در ابعاد فرهنگی اجتماعی تأکید شده است. هم‌چنین در راهکارهای 3 گانۀ آن، فراهم‌آوردن زمینه‌های لازم برای نقش‌آفرینی مدرسه به عنوان کانون کسب تجربیات تربیتی محله و جلوه‌ای از جامعۀ اسلامی و حیات طیبه با تفویض اختیار و مسئولیت به آن و استانداردسازی تمام مؤلفه‌ها و عوامل درون مدرسه‌ای و نیز نهادینه‌سازی و تقویت همکاری مدرسه با مراکز فرهنگی و علمی محله، به‌ویژه مسجد و کانون‌های مذهبی و حوزه‌های علمیه و مشارکت فعال مدیران، معلمان و دانش‌آموزان در برنامه‌های مرتبط محله و ... تببین شده است. علاوه بر این، برقراری ارتباط سامان یافتۀ مراکز علمی- پژوهشی با نظام تعلیم‌وتربیت رسمی عمومی در سطح ملی و منطقه‌ای و بهره‌مندی از پشتیبانی علمی و تخصصی حوزه‌های‌علمیه و مؤسسات آموزش‌عالی و مراکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای، به‌ویژه دانشکده‌های علوم‌قرآنی، علوم‌تربیتی و روان‌شناسی در مدارس از جمله راه‌کارهای پیشنهادی در این هدف و راهکارهای ذیل آن است.

 ما در این ارتباط از یادداشت‌ها، نظرات، پژوهش‌ها و مقالات استادان، صاحب‌نظران و اندیشمندان تربیتی بهره‌مند خواهیم شد؛ ولی مانند همیشه مجله موقعی درخشش و خوانش بیشتری خواهد داشت که نیروهایی که مستقیماً خود دستی بر آتش دارند، تجارب زیسته و نوشته‌ها و مطالب خوب خودشان را در اختیارمان قرار دهند. اگر تمایل به حضور در شمارۀ هفدهم شوق‌تغییر دارید، حداکثر تا بیستم اردیبهشت نودوچهار نوشته‌ها و مطالب خودتان را ضمن تماس و هماهنگی قبلی با دفتر مجله یا از طریق بخش نظرات همین پست(برای جلوگیری از تکراری نبودن موضوعی که بدان خواهید پرداخت) برایمان ارسال کنید.


مطالب مشابه :


عوامل مؤثر در ترغیب دانش ‏آموزان به نماز با تأکید بر عوامل درون مدرسه ‏ای

اموزش ابتدایی - عوامل مؤثر در ترغیب دانش ‏آموزان به نماز با تأکید بر عوامل درون مدرسه ‏ای




مدرسه گریزی

در بخش دیگری از تحقیق ، مقایسه تأثیر عوامل درون مدرسه ای و برون مدرسه ای بر بی علاقه شدن




سنجش گرایش دانش آموزان به نماز

سپس با محوریت شاخص گرایش نسبت به نماز تلاش نمودیم عوامل درون مدرسه ای مرتبط با آن را




سنجش گرایش دانش آموزان به نماز

سپس با محوریت شاخص گرایش نسبت به نماز تلاش نمودیم عوامل درون مدرسه ای مرتبط با آن را




سنجش گرایش دانش آموزان به نماز

در واقع گرایش دانش آموزان نسبت به نماز ارتباط كمی به عوامل درون مدرسه ای داشته و عوامل




‌‌‌مدرسه؛ کانون پیشرفت محلی

با تفویض اختیار و مسئولیت به آن و استانداردسازی تمام مؤلفه‌ها و عوامل درون مدرسه‌ای و




برگزاری مراسم افتتاحیه المپیاد ورزشی درون مدرسه ای

برگزاری مراسم افتتاحیه المپیاد ورزشی درون مدرسه ای. البته عوامل پشت . صحنه هم که دیگه




برنامه سالانه مدیریت فعال در مدرسه

تحلیل وضعیت درون مدرسه در در مدرسه راهنمایی انگیزه ای عوامل درون مدرسه در




در مقابله با آسیب های اجتماعی ، آموزش و پرورش را تنها نگذاریم

ضمن تلاش برای کاهش عوامل مخاطره آمیز درون و بیرون مدرسه ، توجه ویژه ای به کودکان و




برچسب :