مرگ جوان سقزي
مبادله حيات با مرگ روايت
مرگ جوان سقزي و نقش مراکز بيمارستاني
سريال تراژيک خطاهاي پزشکي از خردادماه امسال در مراکز بهداشتي ـ درماني و آموزش پزشکي کردستان کليد خورد و احتمال ميرود تا پايان امسال بر پرده زندگي شهروندان اکران تحميلي شود.
کردپرس؛ در روزهاي پاياني بهار امسال بود که برگهاي نهال سبز رنگ آتنا دختر پنج ساله سنندجي با باد بيگاه فصل خزان و خطاي تيغ جراحي پزشکان سرود وداع سر داد.200 روز از خداحافظي اجباري آتنا ميگذرد اما هنوز حکمي قضايي صادر نشده يا اگر هم شده رسانه اي نشده است.
بعد از آتنا، در روزهاي پاياني پاييز بود که عقربههاي ثانيه شمار زندگي ثانيه مادر باردار مريواني را متوقف و فرزندش براي هميشه از حلاوت شير، گرمي نگاه و مهر آغوش مادر محروم گشت و اينک مرگ نابهنگام اشکان دانشآموز 17 ساله سقزي شايد خطاي ديگري از سريال بيپايان خطاهاي پزشکي در کردستان باشد.
اشکان حيدري بعد از ظهر چهارشنبه هفته گذشته 14 دي ماه در حالي که راکب موتورسيکلت بود با يک دستگاه خودروي پيکان تصادف ميکند و از ناحيه ساق پاي چپ مصدوم ميشود.
به گفته اسماعيل حيدري عموي اشکان، بعد از وقوع اين حادثه بلافاصله مرکز فوريتهاي پزشکي در صحنه حادثه حاضر و بعد از اقدامات اوليه پزشکي اين جوان را به بيمارستان تامين اجتماعي سقز که نزديکترين مرکز درماني به محل حادثه است، انتقال ميدهد.
بنا به اظهارات اين خانواده نام اشکان با عنوان بيمار تصادفي ساعت پنج عصر همان روز در دفتر پذيرش اورژانس اين بيمارستان ثبت ميشود. کادر تيم پزشکي اقدامات اوليه پزشکي را روي زانوي شکسته پاي چپ بيمار با نظارت دکتر متخصص ارتوپد انجام ميدهد.
بنا به گفته عموي اشکان، پزشک معالج به دليل شدت شکستگي زانو دستور عمل جراحي را صادر ميکند اما به دليل اينکه بيمارستان تامين اجتماعي سقز فاقد امکانات و تجهيزات اتاق عمل ارتوپدي است مسئولان اين بيمارستان به استناد قانون پزشکي با مسئولان بيمارستان امام خميني (ره) سقز که داراي امکانات و تجهيزات لازم است رايزني و خواستار اعزام اشکان به اين مرکز درماني ميشوند اما با پاسخ مسئولان بيمارستان امام خميني (ره) مبني بر نبود تخت خالي در بخش جراحي مردان مواجه ميشوند.
خانواده جوان مصدوم با پزشک معالج و مسئولان بيمارستان امام خميني (ره) وارد مذاکره ميشوند اما به نتيجه نميرسند. در اين شرايط عقربه هاي ساعت همچنان در جهت مخالف زندگي اشکان ميچرخد.عموي اين جوان سقزي در تشريح بيشتر جزييات اين واقعه مي گويد که مسئولان بيمارستان امام خميني تنها از روي لجاجت حاضر به پذيرش اين جوان مصدوم نشده اند و در اين خصوص سليقهاي عمل کردهاند.
وي با اعلام اينکه اشکان به دليل عدم پذيرش در بيمارستان امام خميني از ساعت پنج عصر روز چهارشنبه 14 دي ماه تا ساعت 9 صبح روز بعد در اورژانس بيمارستان تامين اجتماعي به صورت بلاتکليف بستري بوده است، افزود: با اصرار خانواده اشکان ساعت 9 و 30 دقيقه صبح اين جوان به بيمارستان امام خميني منتقل و در بخش اورژانس اين بيمارستان مجددا بستري ميشود در حالي که بنابه تشخيص پزشک معالج ارتوپد وي نياز فوري به عمل جراحي داشته است.
اسماعيل حيدري افزود: چون تلاشها و مذاکره خانواده اشکان از ساعت 9 صبح روز پنج شنبه تا بعدازظهر همان روز با مسئولان پذيرش بيمارستان به بهانه عدم تخت خالي در بخش جراحي مردان بينتيجه ماند؛ در نهايت ساعت 15 همان روز از روي ناچاري اشکان را به مطب دکتر ارتوپد بيمارستان امام انتقال ميدهند.به گفته وي پزشک متخصص ارتوپد در مطب خود در خارج از بيمارستان اقدام به گچ گرفتن زانوي شکسته اشکان ميکند و براي او استراحت پزشکي در منزل را تجويز ميکند.
بنابه گزارش عموي اين جوان سقزي، اشکان با پاي گچ گرفته به منزل باز گردانده ميشود اما ضجه و فغان وي از درد شديد پا، تا بامداد روز شنبه ادامه مييابد و در نهايت در کمال ناباوري چشم از دنياي آرزوهاي جواني فرو ميبندد. در حال حاضر خانواده اشکان حيدري مسئولان بيمارستان تامين اجتماعي و به ويژه مسئولان بيمارستان امام خميني (ره) را به خاطر عدم انجام اقدامات به موقع پزشکي مقصر مرگ فرزندشان ميدانند و با طرح شکايت در مراجع ذيصلاح، خواستار رسيدگي به اين پرونده پزشکي هستند.
* ما مقصر نيستيم
رئيس شبکه بهداشت و درمان شهرستان سقز از عملکرد مسئولان بيمارستان امام خميني (ره) دفاع کرد و گفت: بررسيها نشان ميدهد که اين مرکز درماني در فرايند ارايه خدمات پزشکي سهلانگاري و تخلف نداشته است.
فيضالله گلکار روايت خانواده اشکان را غيرواقعي و غيرمنصفانه دانست و گفت: بيمارستان تامين اجتماعي با دو نفر از پزشکان متخصص ارتوپد اين شهرستان قرارداد دارد و بهانه نداشتن امکانات و تجهيزات اتاق عمل و جراحي ارتوپدي نافي قصور و سهلانگاري آنان نيست.
وي با بيان اينکه اگر يک مرکز بهداشتي و درماني فاقد امکانات و تجهيزات اتاق عمل جراحي در بخش ارتوپدي است پس با هدف ارايه چه نوع خدمات درماني با دو پزشک معالج متخصص ارتوپدي قرارداد همکاري منعقد ميکند، گفت: با استناد به قانون، بيمار تصادفي در هر مرکز درماني اگر نياز به اعزام داشته باشد، مسئولان مرکز يا بيمارستان اوليه حداکثر شش ساعت فرصت زماني دارند که با مرکز شهرستان محل وقوع حادثه رايزني و در صورت انجام فرايند قانوني و اعلام پذيرش قطعي نسبت به اعزام بيمار با آمبولانس و حداقل با اختصاص يک نفر کادر پرستاري اقدام کنند.
وي افزود: مسئولان بيمارستان تامين اجتماعي بايد با مراکز بهداشتي و درماني شهرستانهاي همجوار و حتي مرکز استان براي اعزام اين بيمار مکالمه و مکاتبه ميکردند.رئيس شبکه بهداشت و درمان سقز با تاييد اينکه بيمارستان امام خميني (ره) در روزهاي 14 و 15 دي ماه فاقد تخت خالي در بخش جراحي مردان بوده است، گفت: خانواده اشکان عليرغم اعلام عدم پذيرش قطعي به دليل نبود تخت خالي، جوان مصدوم را به وسيله يک دستگاه تاکسي از بيمارستان تامين اجتماعي به بيمارستان امام خميني (ره) انتقال ميدهند.
گلکار با اعلام اينکه خروج بيمار تصادفي از هر نوع مرکز درماني حتي با رضايت خانواده غيرقانوني است، افزود: مسئولان بيمارستان تامين اجتماعي در اين زمينه بايد پاسخگو باشند.وي گفت: عليرغم اين اقدام غيرقانوني، مسئولان بيمارستان امام خميني (ره) اشکان را در ساعت 11 و 45 صبح در بخش اورژانس پذيرش و بستري ميکنند.
وي با اشاره به اينکه کادر پزشکي اورژانس اين بيمارستان تمام اقدامات اوليه پزشکي روي زانوي فرد مصدوم انجام دادهاند، افزود: با تلاش مسئولان بيمارستان امام خميني(ره) در نهايت ساعت 15 روز پنجشنبه 15 دي ماه ( 23 ساعت بعد از وقوع تصادف) يکي از تختهاي بخش جراحي مردان براي انجام عمل جراحي اشکان خالي و آماده ميشود اما خانواده اين جوان سقزي با اصرار و رضايت خود خواهان ترخيص فرزندشان به بهانه انجام عمل جراحي در مطب پزشک معالج ارتوپد شدهاند.
وي گفت: ما حاضر به پاسخگويي به تمام مراجع هستيم و در اين زمينه اسناد لازم مبني بر عدم تخلف پزشکي در بيمارستان امام را ارايه ميدهيم.
* ما وظيفه خود را انجام دادهايم
رئيس بيمارستان تامين اجتماعي سقز نيز وقوع هرگونه تخلف و سهلانگاري در اين مرکز بهداشتي و درماني را رد کرد و گفت: ما بر اساس قانون به بيمار تصادفي تمام خدمات پزشکي را ارايه دادهايم.
شيرزاد قادرپور اقدام عقد قرارداد با دو پزشک ارتوپد عليرغم نبود امکانات و تجهيزات عمل جراحي را به منظور ارايه خدمات درماني و رفاه جامعه هدف دانست.
وي در خصوص عدم اعزام اشکان به مراکز بهداشتي درماني و آموزش پزشکي شهرستانهاي همجوار استان نيز گفت: اعزام هر بيماري بنابه تشخيص پزشک معالج انجام ميشود که در اين زمينه پزشک متخصص ارتوپد اين بيمارستان اعزام اشکان به خارج از شهرستان را ضروري تشخيص نداد.
* صبر کنيد
مدير پزشکي قانوني شهرستان سقز حاضر به پاسخگويي پيرامون علت مرگ، فرايند کالبد شکافي و زمان اعلام نتيجه پزشکي قانوني نشد و گفت: ما به هيچ خبرنگاري تلفني پاسخ نمي دهيم.سربازي گفت: نتيجه کالبد شکافي سه تا چهار ماه آينده اعلام ميشود.
* دليل فوت اشکان
اسماعيل حيدري عموي اين جوان سقزي بنا به اظهارات اوليه پزشکي قانوني اين شهرستان آمبلي چربي و نفوذ آن در ريه و ششهاي اشکان را دليل مرگ عنوان کرد.
گزارش: شيروان ياري
مطالب مشابه :
بررسي علل و هزينه مراجعات مجدد بيماران به بخش جراحي ارتوپدي بيمارستان
بررسي علل و هزينه مراجعات مجدد بيماران به بخش جراحي ارتوپدي بيمارستان شهيد چمران شيراز طي
مدير شبكه بهداشت و درمان خبر داد :كمبود ١٨٠ تخت بيمارستاني در تربت حيدريه
بيمارستان نهم دي تربت حيدريه كه در بخش هاي اطفال، زنان و زايمان و ارتوپدي با
مرگ جوان سقزي
اشکان حيدري بعد از ظهر چهارشنبه هفته گذشته 14 دي ماه ارتوپدي است بيمارستان
مهدی محرری از الف تا ی
به عنوان كار دانشجويي از 1367 تا بهار 1369 در بخشهاي مجروحين، ارتوپدي و بيمارستان (دي ماه
بيمارستان سوانح طالقاني مشهد فقط افتتاح شد، فعال نيست
خبرنگار خراسان - بيمارستان سوانح طالقاني مشهد فقط افتتاح شد، فعال نيست -
معرفی بیمارستان امام خمینی(ره) تهران
بيمارستان امام دوم يا سوم دي ماه امسال كه بيماران غدد، گوارش، ارتوپدي، اعصاب همه
آدرس و شماره تلفن بیمارستانهای شهر تهران
انجمن جراحان ارتوپدي بيمارستان دي ( بستري بجز قلبي ) تقاطع خيابان وليصر و خيابان شهيد
برچسب :
ارتوپدي بيمارستان دي