رساله رصدخانه طرح نهایی معماری رصدخانه مطالعات طرح نهایی رصدخانه مطالعات طرح نهایی مطالعات رصدخانه

رساله  رصدخانه طرح نهایی معماری  رصدخانه مطالعات طرح نهایی رصدخانه مطالعات طرح نهایی مطالعات رصدخانه رساله رصدخانه رساله  رصدخانه رساله  رصدخانه رساله  رصدخانه رساله رصدخانه رساله رصدخانه رساله رصدخانه رساله  رصدخانه معماری رساله  رصدخانه رساله  رصدخانه رساله  رصدخانه رساله  مسجد رساله  رصدخانه رساله رصدخانه مطالعات رصدخانه رساله  رصدخانه مطالعات رصدخانه مطالعات رصدخانه

دانلود رساله دانلود مطالعات معماری دانلود طرح نهایی دانلود پایان نامه معماری رساله آماده معماری ، مطالعات آماده معماری  مطالعات و رساله و طرح نهایی پروژه پایان نامه معماری عمران نقشه ها ، شیت های اتوکد و شیت  دانلود نقشه ، دانلود پلان آماده پروژه معماری طرح نهایی معماری پایان نامه معماری مطالعات معماری رساله معماری  دانلود رساله دانلود مطالعات معماری دانلود طرح نهایی دانلود پایان نامه معماری

 

رساله آماده معماری ، مطالعات آماده معماری 09357713300

http://09357713300.blogfa.com/

 

عنوان

صفحه

1- مقدمه

6

2- مبانی نظری

.

3- مطالعات جغرافیایی

.

4- مطالعات تاریخی 

.

5- بررسی سایت

.

6- نمونه های مشابه

.

7- استانداردها

.

منابع و مآخذ

157

 

 

مقدمه :

معماری همانند نقاشی ، موسیقی و ادبیات مولودی است زمینی ، و بمانند پوسته ای برای فعالیتهای بشری ، عاملی پیوسته به موجودیت اوست و پیوند ذاتی آن بروشنی از نیاز محسوب می شوند و از اینرو متفاوت با نیازهای تکنولوژی با احساسات و خواسته های بشری در آمیخته اند نیاز به داشتن خودرو ، رادیو و تلویزیون با نیاز انسان بداشتن مسکن قابل قیاس نبوده ، از این رو معماری از نقش والای در زندگی انسان برخوردار است.

از سوی دیگر معماری در ارتباط با فضاست و فرم ابنیه و تطابق آن با نیازهای عملکردی ، قوانین اصلی معماری را به صورت قوانینی نمادین پایه گذاری می نمایند . در میان هنرها تنها معماری در ارتباط با فضاست و فرم ابنیه وتطابق آن با نیازهای عملکردی، قوانین اصلی معماری را به صورت قوانین نمادین پایه گذاری می نمایند . در میان حفره ها تنها معماری در عین پاسخگویی به ساده ترین نیاز بشر یعنی سرپناه بیانگر امیال و ایده های حکومت ها ، معماری را به عنوان چهارچوبی برای گذراندن زندگی شخصی و فامیلی و نهایتاً ملی و به صورت یکی از پایه های اصلی فرهنگ بشری نمی توان نادیده انگاشت .

تمدن ها را به بهترین وجه از ابنیه باقیمانده معماری منظوم آن ها می توان شناخت، معماری متجلی علائق اجتماعی ، مهارت های سازماندهی ، فقر و ثروت ، شرایط جوی ، پیشرفت های تکنولوژی وادراک هنری و آئینه تمام نمای ساختار عام اجتماعی آن هاست.

در پاسخ به اصلی ترین سوال این کتاب که همانا تعیین معیارهای لازم برای تجزیه و تحلیل و نهایتاً شناخت معماری است توجه به سه عامل کلیدی ذیل اهمیت ویژه ای دارد : ابتدا بررسی شرایط جوی ، عامل توپوگرافی و ویژگیهای مکانی محل احداث ابنیه – این عوامل به صورت نیروهای شکل دهنده ای سرآغاز روشنی برای تجزیه و تحلیل آثار معماری بدست می دهند . اگر ساختمان به صورت دستگاهی مربوط و متصل به زمین مورد توجه قرار گیرد عوامل زمینی چون پستی و بلندی ها ، رودخانه ها ، گذرگاها ، درختان ، باد و باران و برف زیر مجموعه ای فراوان خود به صورت نیروهای موثر بر طراحی نمایانگر می شوند .

به گونه ای مشابه دومین عامل کلیدی برای تجزیه معماری یعنی برنامه طرح ونیازهای عملکردی به صورت نیروهای فرم دهنده بر مجموعه طرح معماری اثر می نماید . این فرم ها دارای گسترده وسیعی هستند ، می توانند خطی ، مرکز گرا ، ساکن و یا پویا باشند . فرم های ناشی از نیازهای عملکردی ساختمان ، عواملی سازمان دهنده و ساختاری شاخص ئر رسیدن به اهداف والای طراحی محسوب می شوند .

سومین عامل اصلی موثر بر معماری برایند حاصل از نیروهای جاری بر زمینه فرهنگی جوامع است . که خود طیف وسیعی از زیر مجموعه ها را شامل می گردد .

« اندیشه و تدبیر در طراحی معماری رهیافی در تجزیه و تحلیل فرم .جوفری اچ بیگر   با پیشگفتاری از جیمز استرلینگ – ترجمه سیروس بزرگ گرایلی  - چاپ اول 1381 .»

پهنه آسمان هماره ذهن جستجوگر شد را به تکاپو واداشته است . گاه خورشید ، ماه و یا اجرام سماوی را به عنوان الهه ، تکریم می کرده و گاه آنها را نشانه هایی از قدرت خدای یگانه بر می شمرده است . گاه با تعدادی از ستارگان شکل خیالی در ذهن خیالی در ذهن مجسم می کرده و زمانی تلاش جهت پی بردن به ساختار داخلی هر کی از آنها را سرلوحه کار خود قرار داده است .

البته علم نجوم بعضاً ارتباط مستقیم با زندگی روزمره نیز پیدا می کند که گاهشماری و تعیین اوقات شرعی از زمره این کاربردهاست . انسان نیز از دیرباز از بهترین و دقیق ترین علوم روز در جهت کاوش در گنبد کردن بهره جسته است ، از ساخت بندهای تقویمی و اسطرلاب تا ساخت تلسکوپ ها و فضا پیماها . در این بین بی شک ایران و ایرانی جایگاه خاصی داشته است . . چرا که ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی خود در بسیاری از اوقا سال دارای آسمانی صاف و جوی شفاف بوده و اندیشه ژرف نگر ایرانی را به تعمق و تجسسی وادار نموده است و در این میان بزرگان همچون غیاث الدین جمشید کاشانی را به دنیای علم عرضه نموده است .

دانشمندی که نه تنها در تکمیل ذیج های نجومی نقش موثری داشته بلکه از پایه گذاران رصد خانه سمرقند به حساب می آید . علیرغم این ویژگی ها و پیشینه تاریخی در یکی دو قرنن اخیر متاسفانه ایران نتوانسته جایگاهی در خور ، در میان کشورهای جهان در عرصه نجوم احراز نماید ولی تلاش هایی در چند دهه اخیر در جهت پایه گذاری علم نجوم مدرن در میهن اسلامی مان انجام گرفته و این تلاش  و کوشش هایی در دهه اخیر شتاب روز افزونی گرفته چرا که علاوه بر تشکیل گروههای نجوم آماتوری در گوشه و کنار کشور شاهد گام های بلندی در جهت نجوم آکادمیک در دانشگاههای ایران هستند .

امروزه لزوم وجود کاوشگران فضایی و مکان هایی به منظور شناخت این دنیای عظیم، بیش از پیش احساس می شود علمی چون رصد و مکانی همچون رصد خانه بر کشف مجهولات فضا نقش بسزایی دارد . وجود شناخت رصد به انسان این امکان را می دهد تا انسان به عنوان جزئی کوچک از این جهان عظیم به جایگاه خود در این دنیای مرموز پی ببرد .

علم رصد نیازمند مجموعه ای از امکانات و علوم مختلف دیگری است که بنایی به نام رصد خانه فراهم آیند . فقدان چنین مکانی در شرایطی که دانش روز به روز درحال دگرگونی است . آیه یی عظیم بر پیکر آگاهی محسوب می گردد . عدم وجود رصد خانه و مرکزی برای چنین مطالعاتی و نیز اهمیت علم نجوم ، مرا بر این امر داشت تا  رصد خانه را موضوع پایان خود قرار دهم . اگر چنین مرکز مطالعه ای در اختیار علاقه مندان قرار گیرد، می تواند محلی برای انجام تحقیقیات کامل نجومی و موجب جذب جوانان علاقه مند به این رشته می گردد .

اصل تبعیت فرم از کارکرد

برای وارد شدن به دنیای معماری مدرن یک اصل اساسی باید پذیرفته شود : « تبعیت فرم از کارکرد » . با پذیرش این اصل است که معمار مدرن آزاد خواهد بود که از عنصر درهر جا که بخواهد بهره ببرد تا جایی که به « کارکرد » مناسب دست یابد . آزادی در طراحی با مثالهای متعددی در کتاب زبان معماری بیان شده است : برای نمونه یک پنجره در بنا در کجا می تواند کاربرد داشته باشد ؟

از نگاه او پنجره در یک فضا ارتباط مستقیم با کارکرد فضا دارد . بهترین پاسخ با بهترین کارکرد فضا تناسب دارد . اگر به این کارکرد مناسب دست یافتیم دیگر از هر شکلی برای پنجره می توان استفاده نمود . مربع ، مستطیل ، مثلث و هر شل دیگری و با هر اندازه ای می تواند در هر جای سطوح دیوارها قرار گیرد ، می توان آنها را در بالا ، پایین ، گوشه، وسط و هر جایی قرار داد مادامی که با کارکرد فضا متناسب باشد .

این پنجره می تواند با پنجره اتاق یا فضای کنار آن از نظر شکلی متفاوت باشد . هیچ دلیلی برای کاربرد پنجره های یک شکل در یک بنا وجود ندارد . اگر هر پنجره با یک اتاق کار می کند و هر اتاق کارکرد مناسب خود را داراست هیچ لزومی برای کاربرد شکل های یکدست برای پنجره ها وجود ندارد. این به معنای وفاداری به کارکرد و گریز از هر نوع عامل شکلی است .مثالی که برای طراحی یک پنجره در یک اتاق آورده شد ، می تواند به هر نوع عنصری در مقیاس معماری تا شهرسازی گسترش و تعمیم یابد .

آنچه دراین میان مهم است کارکرد یا فونکسیون است . نزدیکترین تعریف برای کارکرد در معماری « مجموعه وظایف ، تالیف و مسئولیت هایی که شخص [ دراینجا بنا ] بواسطه مقام یا حرفه خود دارد » می باشد . می توان با مثالی این تعریف را در معماری دید .

اتاق خواب در یک واحد مسکونی وظایف خاص خور را بر عهده دارد . این اتاق می تواند در برگینده شش سطح محصور کننده و وسایل داخل آن باشد . با این عناصر ثابت و متحرک این اتاق وظیفه خواب را بر عهده می گیرد و مصرف کننده آن نیز به نیاز خود در این فضای ثابت لوازم خود را به نحوی قرار می دهد که بتواند از آن بهره خواب ببرید و نه نشیمن .

این اتاق هنگامی کارکرد خوب دارد که برای هدف آن یعنی خواب ، بهترین و مناسب ترین پاسخ را بگوید . بنابراین هنگامی که وسایل خواب در این اتاق نسبت به اجزاء ثابت آن یعنی در ، پنجره ، کمد ، و .... به بهترین نحوه چیده شوند کارکرد مناسب خواهد داشت .

برای دستیابی به کارکرد مناسب باید گزینه های متعددی از جابه جایی ها و قرار گیری عناصر مختلف اتاق نسبت به هم را آزمون نمود و از مقایسه آنها ، بهترینشان را انتخاب کرد . اینکار بدون طراحی نقشه اتاق و یا فکر به اجزای ساختمانی آن و تنها با نمودارهایی از روابط میان اجزاء قابل انجام است . زوی به آن « معماری بدون بنا » می گوید که در ادامه به آن خواهیم پرداخت .

در معماریی که به دنبال کارکردی بهتر است زیبا آن چیزی خواهد بود که خوب کار کند. با این نگرش اشکال بیانگر کارکردهایی می شوند که ساختمان برای آن ساخته شده است . با نگرشی این گونه به کارکرد در معماری مثال پنجره دریک اتاق یا فضا را می توان دوباره دید. زوی سوال می کند که چرا باید طرح یک اتاق شکلی منظم داشته باشد ؟ چرا چهارگوش ، شش گوش ، هشت گوش و هر شکل منظم دیگری . یک راه جل دیگر نیز وجود دارد و آن طراحی با « شکل یا فرم آزاد » است .

به نظر او با هر فرمی می توان طراحی نمود تا جایی که بهترین کارکرد را به ما ارایه دهد . با این دید ، هیچ نیازی نیست که اتاق ها با یک آهنگ منظم و سری وار در کنار هم قرار گیرند . اندازه ، سطوح ، پوشش ، پنجره و دیگر اجزای آن می توانند در اشکال گوناگون طراحی شوند مادامی که بهترین پاسخ کارکردی از فضای مورد نظر را به دست آوریم .

برای استحکام های ادعای خود از پنج اصل مهم لکربوزینه در معماری کمک می گیرد:

1) پلان آزاد ،

2) نمای آزاد ،

3) کاربرد پیلوت برای آزاد سازی طبقه همکف ،

4) کاربرد پنجره های طولی که آنرا از سازه های بنا آزاد می کند.

5)  آزادی در ساخت پوشش .

در ذهن معماری هیچ پیش فرض فهرست گونه ای که در طراحی از آن تقلید نماید نباید وجود داشته باشد . وظیفه معمار مــــدرن آزادی در این « فهرست پیش ساخته » است . این « فهرست » در ذهن نقش می بندد و زوی آنها را « دگمها و خــــدایان ســــاختگی » می نامد. چگونگی رهایی از این « دگمها و خدایان ساختگی » را زبان معماری مدرن تعیین می کند . این زبان واژه ها و ساختار خاص خود را دارد و با هدف مبارزه با معماری کلاسیک طراحی شده است . در هدف کار گذاری باید هدفها دقیقاً مشخص شوند و مبارزه و نشانه گیری دقیقاً به سوی آنها صورت گیرد . این نشانه ها چه هستند ؟

سیری در مبانی نظری معماری ؛ تالیف دکتر غلامحسین معماریان ؛ چاپ 1384 .

 

دانلود رساله دانلود مطالعات معماری دانلود طرح نهایی دانلود پایان نامه معماری رساله آماده معماری ، مطالعات آماده معماری  مطالعات و رساله و طرح نهایی پروژه پایان نامه معماری عمران نقشه ها ، شیت های اتوکد و شیت  دانلود نقشه ، دانلود پلان آماده پروژه معماری طرح نهایی معماری پایان نامه معماری مطالعات معماری رساله معماری  دانلود رساله دانلود مطالعات معماری دانلود طرح نهایی دانلود پایان نامه معماری

 

رساله آماده معماری ، مطالعات آماده معماری 09357713300

http://09357713300.blogfa.com/

پروژه معماری طرح نهایی معماری پایان نامه معماری مطالعات معماری رساله معماری

دانلود رساله دانلود مطالعات معماری دانلود طرح نهایی دانلود پایان نامه معماری

فصل های رساله ها شامل مبانی نظری طراحی ، تعاریف و مفاهیم ، استانداردهای طراحی ، اصول و ضوابط طراحی ، دیاگرام ارتباطی ، سرانه طراحی ، نمونه های مشابه ، شناخت بستر طرح ، آنالیز سایت ( تحلیل سایت ) و روند طراحی می باشد .

انجام رساله معماری مطالعات رساله با موضوعات خاص در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مطابق با آئین نگارش دانشگاه تهیه می شود . جهت مشاهده حضوری نمونه کارهای انجام شده با 09357713300 هماهنگی فرمائید .

لیست به روز شده در سایت 09357713300.blogfa.com

 


مطالب مشابه :


معرفی کتاب سیری در مبانی نظری معماری

معرفی کتاب سیری در مبانی نظری دکتر غلامحسین معماریان معرفی و دانلود کتاب معماری




منابع پیشنهادی آزمون دکترای معماری

معماریان، غلامحسین- سیری در مبانی نظری معماری- تهران: آکوستیک در معماری دانلود فیلم




منابع کنکور کارشناسی ارشد معماری

( اکوستیک در معماری ) سیری در مبانی نظری معماری ؛ غلامحسین معماریان .




رساله رصدخانه طرح نهایی معماری رصدخانه مطالعات طرح نهایی رصدخانه مطالعات طرح نهایی مطالعات رصدخانه

سیری در مبانی نظری معماری ؛ تالیف دکتر غلامحسین معماریان معماری دانلود طرح




منابع کنکور ارشد از زبان آرتور امید آذری

سیری در مبانی نظری معماری ؛ غلامحسین معماریان . امتحان پایانی مبانی نظری معماری عکس




منابع درس مبانی نظری معماری...پیشنهادی برای کنکور کارشناسی ارشد طراحی شهری و معماری

معماریان، غلامحسین؛ سیری در مبانی نظری معماری ؛ نشر سروش دانش. دانلود نرم افزار+بازی+بازی




پایان نامه و رساله خانه کودک

مبانی نظری اندیشه و تدبیر در طراحی معماری 18- معماریان،غلامحسینسیری در مبانی




231- منابع کامل و جامع آزمون ارشد معماری

معماری ، دانلود کتاب و مقاله معماری سیری در مبانی نظری معماری ؛ غلامحسین معماریان




برچسب :