آپارتمان - جزئیات نحوه صدور پروانه ساختمانی و پایان کار در شهر تهران

آپارتمان - جزئیات نحوه صدور پروانه ساختمانی و پایان کار در شهر تهران

گروه مسکن – لیلا درخشان: اخذ پروانه ساختمانی اولین قدم در راه ساخت یک ساختمان به حساب می‌آید.
از آنجا که متقاضیان ساخت واحد مسکونی برای صدور پروانه ساختمانی باید مراحل زیادی را همراه با تهیه مدارک لازم طی ‌کنند، شناخت و مرور کلی این مراحل می‌تواند افراد را در پشت سر گذاشتن هرچه سریع‌تر این مرحله مقدماتی کمک کند.

---------------------------------------

از این رو در این گزارش جزئیات نحوه صدور پروانه ساختمانی و همچنین نحوه صدور پایان کار در گفت‌و‌گو با مهندس زهرا چگینی رییس بخش صدور پروانه ساختمانی منطقه 5 شهرداری تهران تشریح شده است.
مراحل زیر برای صدور پروانه ساختمانی در همه مناطق شهری تهران لازم است، رعایت شود.
در اولین مراحل صدور پروانه ساختمانی در ابتدای امر مالک با در دست داشتن اصل و تصویر سند مالکیت، اصل و تصویر شناسنامه مالک و فیش پرداخت عوارض نوسازی، درخواست خود را کتبا به شهرداری تهران باید ارائه دهد و سپس مشخص کند که آیا درخواست پروانه ساختمانی برای دریافت گواهی عدم خلاف یا پایان کار است. 
پس از این مرحله زمین یا ملک توسط شهرداری بازدید می‌شود و سپس کروکی وضع موجود و گزارش آن به طرح تفصیلی شهرداری همان منطقه ارسال می‌شود. البته طرح تفصیلی جامع تهران به تازگی تهیه شده که در آن تعداد طبقات، میزان تراکم در هر منطقه و بافت فرسوده و کاربری‌های مختلف آن مشخص شده است که تا این لحظه هنوز به شهرداری ابلاغ نشده است.
پس از این مرحله در شهرداری بررسی می‌شود که آیا مکان موردنظر برای ساخت با پروژه‌های عمرانی منطقه برخورد دارد یا خیر. در همین حال باید مشخص شود که تراکم آن چه میزان است و پس از آن اصلاحی‌اش مشخص می‌شود. 
پس از این مرحله به قسمت بروکف می‌رود و آنجا مورد قضاوت و اظهارنظر کارشناسان قرار می‌گیرد و پس از این مرحله به مالک دستور تهیه نقشه داده می‌شود.
بعد از این مرحله، مالک نقشه معماری مورد درخواست خود را با امضای مهندس معمار و برگه معماری به شهرداری ارائه می‌دهد که اگر نقشه اشکالی نداشته باشد به تایید می‌رسد و فیش پرداخت عوارض از سوی شهرداری به مالک ارائه می‌شود. 
بعد از این مرحله مالک باید نقشه‌های تاسیساتی، سازه، برق، مکانیک، آزمایش مکانیک خاک، برگه مهندس ناظر محاسب، تاسیسات و فیش‌های پرداخت عوارض، یا مفاصاحساب اداره درآمد را ارائه کند که پس از این مرحله پیش‌نویس پروانه تهیه و رییس صدور پروانه، معاون شهرسازی و شهرداری منطقه پرونده را تایید می‌کنند و سپس پروانه صادر می‌شود. البته قابل ذکر است جهت دریافت پروانه ساختمانی حضور مهندس ناظر با مهر در دبیرخانه شهرسازی الزامی است.
در صورتی که ملک دارای تخلف ساختمانی باشد پس از بازدید به بخش تعیین خلاف ارجاع داده می‌شود و در آنجا نوع خلاف سازه مشخص می‌شود که در این صورت قابل طرح در کمیسیون داخلی یا کمیسیون ماده 100 است.
کمیسیون ماده 100 دادگاهی است که متشکل از یک نماینده از وزارت کشور، کارشناس شهرداری و یک قاضی که براساس ماده 100 قانون شهرداری مالکین اراضی و املاک واقع در محدوده شهر یا حریم آن باید قبل از هر اقدام عمرانی یا تفکیک اراضی و شروع ساختمان‌سازی از شهرداری پروانه اخذ کنند که در این راستا شهرداری می‌تواند از عملیات ساختمانی ساختمان‌های بدون پروانه یا مخالف مفاد پروانه به وسیله ماموران خود اعم از این که ساختمان در زمین محصور یا غیرمحصور واقع باشد، جلوگیری کند. در همین حال برخی از پرونده‌های دارای خلاف به کمیسیون داخلی ارجاع می‌شود که در آن کمیسیون توسط اعضای آن اعلام عوارض می‌کند و کمیسیون ماده 100 یا کمیسیون داخلی پس از بررسی معمولا با توجه به نوع خلاف، یا جریمه می‌کند یا رای تخریب یا اعاده به وضعیت قبلی (رفع خلاف) را صادر می‌کند. پس از این مرحله توسط قسمت محاسبات مبلغ جرائم و عوارض محاسبه و به مالک اعلام می‌شود و مالک پس از پرداخت عوارض و ارائه گزارش به مهندس ناظر، پیش‌نویس عدم خلاف تهیه و تاییدات آن توسط رییس بازرس فنی، معاون شهرسازی، معماری و شهرداری انجام می‌گیرد و توسط دبیرخانه به مالک ارائه می‌شود.
اگر کل زیربنا بالای سه هزار متر مربع باشد فقط نقشه‌های فاز یک را شهرداری تایید می‌کند و مابقی نقشه‌ها به سازمان نظام مهندسی ارسال می‌شود و ناظر هم از طریق سامانه کامپیوتری و از طرف سازمان نظام‌مهندسی به مالکان معرفی می‌شود. 
هر ساختمان بالای سه‌هزار متر مربع باید حتما یک مجری طرح و4ناظر داشته باشد که معمولا ناظر معمار، سازه، مکانیک، برق با هماهنگی هم، یک نفر را به عنوان ناظر هماهنگ‌کننده معرفی می‌کنند که گزارشات مرحله ساختمانی را ناظر هماهنگ‌کننده به شهرداری و سازمان نظام مهندسی تحویل می‌دهد. 
وی افزود: از تاریخ 1/10/86 نقشه همه زمین‌های بالای سه‌هزار مترمربع، از 1/4/87 زمین‌های بالای 2500‌متر مربع، از 1/7/87 زمین‌های بالای 2000‌هزار مترمربع، از 1/10/87، زمین‌های بالای 1500‌مترمربع، از 1/1/88 زمین‌های بالای 1000متر‌مربع از 1/4/88 وزمین‌های بالای 500متر مربع از 1/7/88 نیز به سازمان نظام‌مهندسی ارسال می‌شود تا به تایید آن سازمان برسد. همچنین صدور پروانه‌های ساختمانی برای ساختمان‌های 6طبقه نیاز به استعلام از سازمان آتش‌نشانی دارد.
پایانکار ساختمان
چگینی در ادامه درخصوص مراحل صدور پایانکار ساختمان گفت برای دریافت صدور پایانکار ساختمان ابتدا تشکیل پرونده لازم است که مدارک آن شامل اصل و تصویر سند، اصل شناسنامه، پرداخت فیش عوارض نوسازی سال جاری و حضور مالک یا مالکان یا وکیل قانونی با وکالت‌نامه معتبر و گزارش روز مرحله‌ای توسط مهندس ناظر است که پس از این مرحله وارد‌کردن گزارش بازدید مهندس ناظر ضروری است و معمولا وضع موجود ساختمان دقیقا با میزان تخلفات گزارش می‌شود و کروکی ملک ترسیم می‌شود، و پس از آن به قسمت بروکف که پیش‌ از این به آن اشاره شد، می‌‌رود. چگینی افزود: سپس مرحله تعیین خلاف است که اگر ملک ساختمانی خلاف نداشته باشد به قسمت محاسبات می‌رود که این قسمت شامل پرداخت فیش عوارض، گزارش ناظر در مرحله اتمام و برگ اتمام بنا است که برگ اتمام بنا شامل پیش‌نویس پایانکار و تاییدات رییس بازرسی است. وی خاطرنشان کرد اما اگر ملک دارای تخلف ساختمانی باشد یا در کمیسیون داخلی و در کمیسیون‌های ماده 100بررسی می‌شود. چگینی خاطرنشان کرد پس از آن تاییدات رییس بازرسی، معاون شهرسازی و شهرداری صادر و به دبیرخانه شهرداری منطقه تسلیم می‌شود. 
پایان کار آپارتمان 
وی در ادامه در مورد مراحل صدور پایان کار برای آپارتمان گفت: ابتدا تهیه مدارک لازم که شامل اصل و تصویر سند، اصل و تصویر شناسنامه و فیش پرداخت عوارض نوسازی و ارائه تصویر پایان کار ملکی که با حضور مالک یا مالکان یا وکیل قانونی با وکالت‌نامه معتبر است، ضروری است و پس از آن مثل مراحل قبلی مراحلی شامل تشکیل پرونده، بازدید توسط شهرداری، طرح تفضیلی و بروکف، محاسبات و پیش‌نویس و تاییدات رییس بازرسی فنی، معاون شهرسازی و شهرداری باید طی شود. وی خاطرنشان کرد: البته باید دقت شود مهلت گواهی پایانکار نامحدود است، لذا در زمان تحویل چنانچه دارای اشکال یا مغایرت باشد به واحد نظارت فنی اعلام می‌شود تا رفع اشکال و سپس صادر شود. 
وی افزود: خانواده‌‌های معظم شهدا و جانبازان و آزادگان جهت انجام امور مربوط به شهرسازی می‌توانند به نماینده ویژه مستقر در آن واحد مراجعه کنند. چگینی خاطرنشان کرد: خانواده‌های معظم شهدا، جانبازان و آزادگان از تخفیف عوارض صدور پروانه، بابت هر واحد مسکونی برخوردار هستند. وی افزود: به خانواده‌‌های شهدا بابت یک واحد مسکونی 70درصد تخفیف، به جانبازان به نسبت از کارافتادگی‌شان و همچنین به‌ آزادگان به نسبت سال‌های اسارت، تخفیف عوارض صدور پروانه تعلق می‌گیرد.


مطالب مشابه :


آپارتمان - جزئیات نحوه صدور پروانه ساختمانی و پایان کار در شهر تهران

جزئیات نحوه صدور پروانه ساختمانی و پایان کار در شهر تهران با تهیه مدارک لازم نقشه شهر




نقشه شهرستان خوی با جزئیات کامل

نقشه شهرستان خوی با جزئیات کامل اطلاعات 118 تهران و كل نقشه شهر خوی




100 پلان معماری با جزئیات اجرایی

100 پلان معماری با جزئیات نقشه پویای شهر تهران معماری به همراه تمامی جزئیات




نقشه کامل ایران به همراه تمام جزئیات با فرمت PDF

نقشه کامل ایران نقشه کامل ایران به همراه تمام جزئیات با آموزش وپرورش منطقه 6 تهران




برچسب :