معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش گفت: طرح ارتقای تدریس قرآن در پایه سوم ابتدایی از سال تحصیلی 90 ـ 89 اجرا میشود.
به گزارش باشگاه خبری فارس «توانا» به نقل از مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، فاطمه قربان با بیان اینکه طرح ارتقای تدریس قرآن در پایه سوم ابتدایی از سال تحصیلی 90 ـ 89 اجرا میشود، اظهار داشت: اجرای این طرح کمک میکند تا دانشآموزان سوم ابتدایی در روخوانی و روانخوانی با مشکلی روبهرو نشده و قرآن را بدون غلط بخوانند.
قربان به اهمیت حضور معلمان متخصص، علاقهمند، شاداب و خلاق در کلاسهای آموزش قرآن اشاره کرد و ادامه داد: حضور معلمان خلاق و شاداب در کلاس درس قرآن سبب میشود تا علاقهمندی نسبت به معلم در میان دانشآموزان ایجاد و دانشآموز، مربی خود را به عنوان الگو و مرجع بپذیرد.
وی افزود: زمانی که دانشآموز، معلم را به عنوان الگو بپذیرد، آموزش قرآن آغاز میشود و مربی قرآن در کلاس درس میتواند با استفاده از محبوبیت خود در کلاس، عشق به قرآن را میان دانشآموزان ایجاد کند.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اجرای طرح آموزش و تربیت مدرسان قرآن طی ماه گذشته گفت: این طرح با اعلام فراخوان در سراسر کشور به اجرا درآمد؛ بر اساس این فراخوان از هر استان بیش از 5 نفر از مدرسان و معلمان قرآن انتخاب و در طرح آموزش مدرسان قرآن شرکت کردند.
وی عنوان کرد: در این طرح آموزشهای لازم در مورد شیوه، نحوه و روشهای نوین تدریس قرآن ارائه شد تا معلمان با یادگیری این شیوهها، بتوانند نحوه تدریس قرآن در مدارس را به سایر معلمان و مدرسان در استان خود نیز ارائه دهند.
* آموزش قرآن از دوران ابتدایی اهمیت بسیار دارد
قربان با بیان اینکه رویکرد تمام آموزشهای ما در مدارس باید قرآنی و اسلامی باشد، بر اهمیت آموزش قرآن از دوران ابتدایی تأکید کرد و افزود: در صورتیکه بتوانیم از همان دوره ابتدایی، دانشآموزان را قرآنی تربیت کنیم، قطعاً در دوران نوجوانی و جوانی انس زیادی با قرآن میان دانشآموزان ایجاد میشود.
وی در خصوص برنامههای معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در زمینه جمعآوری شیوههای تدریس قرآن گفت: هر چند که همایشی را به منظور ارائه روشهای تدریس قرآن با حضور مربیان قرآنی برگزار کردیم اما آمادگی آن را داریم که با آغوش باز از تمامی طرحهای قرآنی استقبال کنیم؛ البته در این راستا پذیرای تمامی طرحهای قرآنی اساتید و کارشناسان خارج از وزارت آموزش و پرورش نیز هستیم.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش به روشهای تدریس قرآن در مدارس اشاره کرد و ادامه داد: بهترین و اثرگذارترین شیوه تدریس قرآن در مقاطع مختلف تحصیلی و به ویژه مقطع ابتدایی، برقراری ارتباط بین دانشآموز و معلم است.
*خوشرو بودن معلمان در جذب دانشآموزان به درس قرآن مؤثر است
وی نحوه حضور معلمان در کلاس قرآن را در جذب جوانان به قرآن و انس با کلامالله بسیار مؤثر دانست و اظهار داشت: مرتب بودن، خوشرو و خوشاخلاق بودن همچنین بانشاط بودن معلم در کلاس قرآن بهترین شیوه برقراری ارتباط میان دانشآموز با معلم است و البته زمانی که دانشآموزان معلم خود را دوست داشته باشد، بیشک در درس خود موفق میشوند.
قربان بر اهمیت کتابهای درسی در تدریس قرآن اشاره کرد و ادامه داد: تغییر ساختار نظام آموزشی بر اساس تحول بنیادین در آموزش و پرورش انجام شده است؛ البته تحول بنیادین تنها با تغییر ساختار محقق نمیشود و تغییر محتوای آموزشی و تغییر روشها نیز وجود دارد.
وی افزود: در حال حاضر کارشناسان و اساتید در معاونت پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش تلاش میکنند تا کتابهای ابتدایی را تغییر دهند؛ در صورتی که این تغییرات در کتابهای درسی اعمال شود به طور قطع در شرایط بهتری قرار خواهیم گرفت و میتوانیم رشد قابل توجهی را در کتابهای درسی به ویژه کتاب درسی قرآن مشاهده کنیم.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در پایان گفت: به طور قطع زمانی میتوانیم، ادعا کنیم در تدریس قرآن موفق شدهایم که رفتار قرآنی را در میان دانشآموزان مشاهده کنیم؛ اگر پس از آموزش قرآن، رفتار قرآنی در عمل دانشآموز پدیدار شد و آموزههای قرآنی را در زندگی خود پیاده کرد، میتوانیم، بگوییم که در تدریس قرآن موفق بودهایم اما اگر این موضوع را در عمل مشاهده نکردیم، موفق نبودهایم. |