منابع کنکور ارشد روان‌شناسی بالینی و عمومی

منابع پیشنهادی کنکور ارشد روان‌شناسی بالینی و عمومی، دانشگاه سراسری (بخش نخست)


پیش از هر چیز خواهشمندم به این هفت دلیل اشتباه برای تحصیل در رشته روانشناسی توجه کنید. اگر در انتخاب رشته خود مصمم هستید به خواندن این مقاله ادامه دهید.

این نوشته حاوی مطالبی در زمینه مطالعه جهت آمادگی کنکور سراسری کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی و عمومی (وزارت علوم) است، که در آن علاوه بر تجربه شخصی، از مقاله‌های موجود در اینترنت و تجربیات دانشجویان موفق سال‌های پیش نیز استفاده زیادی کرده‌ام. امیدوارم این مطالب به ویژه برای عزیزانی که از سایر رشته‌ها وارد دنیای روان‌شناسی شده‌اند، نقطه شروع مؤثری باشد.

تذکر مهم: این مطالب در سال 88 نوشته شده و ممکن است جوابگوی نیازهای متقاضیان کنکور در سالهای اخیر نباشد. لطفاً برای کسب اطلاعات دقیق‌تر به دانشجوهای روانشناسی که اخیراً کنکور داده‌اند مراجعه کنید. ضمناً بر خلاف سالهای قبل اخیراْ روند طراحی سوالات کنکور تغییرات مهمی داشته است. بدین معنی که فرض می شود شما به عنوان دانشجویان رشته روانشناسی در طول ۴ سال مقطع کارشناسی به طرق مختلف دانش خود را در زمینه های گوناگون این رشته توسعه بخشیده اید. بنابراین در کنکور سالهای آتی (همانند آنچه در کنکور ساهای ۸۸ و ۸۹ می بینیم) به تدریج مفهوم "منابع مطالعه" معنای قبلی خود را از دست خواهد داد و صرف حفظ کردن مطالب برای قبولی کفایت نخواهد کرد. این تغییر رویه را جدی بگیرید و سعی کنید مطالعات خود را در زمینه روانشاسی هرچه وسیعتر کنید. فهرست منابع این مقاله بر اساس پیشنهادات دانشجویان موفق سال‌های پیش و تجربه شخصی تهیه شده است.

نکاتی پیرامون کنکور کارشناسی ارشد رشته روان‌شناسی و نحوه مطالعه دروس

۱- بیشتر سئوالات آزمون کارشناسی ارشد مفهومی هستند و نه مانند کنکور کارشناسی خطی. این مسئله به خصوص در دو سه سال اخیر در کنکور روان‌شناسی به خوبی دیده می‌شود. سؤالات به گونه‌ای است که مطالعه و حفظ کردن صرف منابع تنها برای پاسخگویی به بخشی از سؤالات کافی خواهد بود، و در طراحی تست‌ها به جنبه‌های استدلالی و استنباطی (و حتی تجربه و شناخت عمومی) دانشجویان توجه ویژه‌ای می‌شود. بنابراین کار برای دانشجویانی که از سایر رشته‌ها برای کارشناسی ارشد روان‌شناسی اقدام می‌کنند چندان ساده نخواهد بود.

۲- دروس مهم تر (از نظر محتوای مطالب و نه تراز نمره در کنکور): روانشناسی بالینی (ضریب ۳)- روانشناسی رشد (ضریب۲)- روانشناسی مرضی (ضریب ۲)-

۳- دقت داشته باشید که برای کنکور ارشد اصل اول مرور چند باره و متمرکز کتاب‌ها و جزوات است. گرچه انتظار می رود دانش شما از وسعت نسبی برخوردار باشد اما اگر زمان کمی در اختیار دارید اولویت با مطالعه و مرور منابع مهمتر است. می‌ توانید با توجه به مدت زمانی که تا کنکور باقی مانده، از راهنمای تقریبی زیر استفاده کنید:

· اگر 9 ماه یا بیشتر وقت دارید: با یک برنامه‌ریزی مناسب به راحتی می‌توانید از هر درس دو منبع اصلی (و حتی برای دروس مهم‌تر مانند بالینی و مرضی بیش از دو منبع) را مطالعه کنید. حتماً مطالعه خود را با کتاب شروع کنید و سراغ جزوات خلاصه درس و تست نروید. این جزوه‌ها با این‌که منابع چکیده خوبی به شمار می‌روند اما اطلاعات عمقی و دقیقی به دست نمی‌دهند و حتی بعضاً اشتباهات علمی و چاپی دارند که باعث کژفهمی مطلب خواهند شد. احتمالاً مطالعه به روشی مشابه زیر بهترین روش برای شما خواهد بود: دور اول: مطالعه هر منبع به طور دقیق با حداکثر دقت و موشکافی و دید انتقادی به مطالب. دور دوم: مطالعه هر منبع به طور دقیق به همراه خلاصه نویسی از مطالب مهم‌تر هر منبع (حتما این کار را بکنید. نوشتن خلاصه مطالب ابتدا کاری دشوار و کمی وقت‌گیر است، اما در هفته‌های آخر که از طرفی زمان کمی دارید و از طرف دیگر نیازی به مطالعه خیلی از مطالب ندارید برایتان بسیار مفید خواهد بود). دور سوم به بعد: مرور و تکمیل خلاصه‌ها و احتمالاً یادداشت‌ برداری از خرده‌ مطالب پراکنده در کتاب‌ها.

· اگر تقریباً 5 تا 8 ماه وقت دارید: پیشنهاد می‌کنم از دروس مهم‌تر دو منبع و از سایر دروس یک منبع را مطالعه کنید. با توجه به زمانی که در پیش دارید، روش مطالعه‌ای که در بالا ذکر شد برای شما هم مفید خواهد بود.

· اگر 4 ماه یا کمتر وقت دارید: پیشنهاد می‌کنم (مخصوصاً اگر در دوره کارشناسی دانشجوی روان‌شناسی نبودید) از مطالعه کتاب‌ها (به جز در مورد درس زبان انگلیسی) صرف‌نظر کنید. با این‌ که مطالعه منابع اصلی تأثیر زیادی در یادگیری مفاهیم دارند، اما با توجه به زمان کمی که تا کنکور باقی مانده، خواندن آن‌ها فقط باعث سردرگمی و حتی ناامیدی شما خواهد شد. مطالعه کتاب‌های مرجع را به بعد از کنکور موکول کنید. با این حال حتی یک روز را هم از دست ندهید! شانس شما برای قبولی از هیچ‌یک از داوطلبان دیگر کمتر نیست! می‌توانید با تهیه مجموعه خلاصه دروس و تست مختلف موجود در بازار، کمبود زمان را به خوبی جبران کنید. این مجموعه‌ها حاوی خلاصه مهم‌ترین مطالب هر درس از منابع مختلف، به همراه تست‌های مهم سال‌های پیش هستند. برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌توانید این جزوات را از دانشجویانی که سال قبل کنکور داده‌اند تهیه کنید. در زمینه روان‌شناسی کتابهای انتشارات سنجش تکمیلی، پوران‌پژوهش و پردازش منابع خیلی خوبی هستند. برای اشراف بیشتر بر دروس مهم‌تر حداقل مطالعه کتاب‌های دو تا از منابع ذکر شده را توصیه می‌کنم.

۴- بعضی از دروس منابع کمتری دارند مانند درس علم النفس و روانشناسی عمومی و بعضی منابع بیشتر. سعی کنید در دروسی که اکثر سئوالات آن از یک منبع طرح می شود مانند علم النفس، زمان مطالعه آن درس را بر روی همان منبع مهم و اولیه گذاشته و بجای مطالعه منابع بعدی آن درس که تعداد کمی سئوال از آن طرح می‌شود به مطالعه منابع دروسی بپردازید که سئوالات آنها از چندین منبع طرح می شوند مانند درس روانشناسی رشد و...


۵- با توجه به اینکه هر سال تعدادی از سوالهای هر درس تکراری هستند یا دست کم مشابه تست های سالهای گذشته هستند، پیشنهاد من این است که یک بار بعد از آشنایی مختصر با مطالب هر درس و یک بار نیز بعد از تمام کردن منابع آن درس تستها را مطالعه کنید؛ بار اول به‌منظور این که مطالعه خود را چطور تنظیم کنید، چه بخوانید و چطور بخوانید و بار دوم بمنظور آزمون کردن خودتان، کشف نقاط قوت و ضعف خود و دیگری بیاد سپردن تستها بمنظور جواب دادن به تستهای تکراری آزمون کارشناسی ارشد.


مطالب مشابه :


منابع کارشناسی ارشد سراسری روانشناسی بالینی 94

کارنامه رتبه‌های منابع موثق و مرجع کنکور سراسری کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی و




منابع کنکور ارشد روانشناسی بالینی و روانشناسی عمومی

منابع کنکور ارشد روانشناسی بالینی و روانشناسی عمومی 92 نمونه کارنامه های ارشد فراگیر پیام




منابع کنکور ارشد روان‌شناسی بالینی و عمومی

منابع پیشنهادی کنکور ارشد روان‌شناسی بالینی و عمومی نمونه کارنامه های ارشد فراگیر




دفترچه سوالات آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه سراسری بیوشیمی بالینی

بیوشیمی بالینی. نمونه کارنامه های ارشد نمونه سوالات ارشد، نمونه سوال ارشد




"به کنکور مــــــیـــــرســـــم ... ؟"

منابع کارشناسی ارشد و کارنامه رتبه‌های کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی, جزوات ارشد




«منابع كارشناسي ارشد روانشناسي باليني»

ضریب 3 بالینی نمونه کارنامه های ارشد نمونه سوالات ارشد، نمونه سوال ارشد




منابع پیشنهادی آزمون کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی کد 1133 (وزارت علوم، دانشگاه آزاد و وزارت بهداشت

روانشناسی بالینی: ظرفیت دانشگاه ها برای پذیرش دانشجویی ارشد کارنامه و درصدهای رتبه های




منابع توصیه شده رتبه 4 آزمون ارشد

(ویژه کنکور ارشد بیوشیمی بالینی نمونه کارنامه های ارشد سوالات ارشد، نمونه سوال




برچسب :