نمونه تحقیق به روش اقدام پژوهی
بیان مسئله
از زمانی که دانش آموز بوده ام و معنی کتابهای درسی و درس خواندن را فهمیدهام در اکثر پایهها و حتی در دوره راهنمایی و ... می دیدم که وقتی کسی به بازدید کلاس هایمان می آمد بیشتر و یا به راحتی می توانم بگویم حتماً از درس ریاضی ارزشیابی می کرد و معلمها نیز وقتی پیشرفت تحصیلی را اندازه گیری می کردند . بیشتر روی درس ریاضی تأکید می کردند و من با وجود اینکه در دوران تحصیلم خیلی به این درس علاقه داشتم ولی همیشه در انجام تکالیف این درس و در موقع امتحان دادن ( جواب ) اشتباهات جزئی داشتم و باعث می شد که نمرهام را پایین بیاید و این را نتیجه اهمیتی می دیدم که به این درس می دادند . و باعث به وجود آمدن اضطراب در وجودمان می شد . هنگامی که شغل معلمی را برگزیدم احساس کردم این مشکل فقط مشکل من است . ولی در طی این چند سالی که خدمت کرده ام بطور واضح این مشکل را هر سال در دانش آموزان خودم مشاهده کرده و می کنم و این سؤال برایم پیش می آمد که این مشکل در دروس اجتماعی ، علوم و ... پیش نمی آید یا خیلی کمتر است و دانش آموزان بدون دلهره و اضطرابی و با اعتماد به نفس کامل سعی در جواب دادن یا حل آنها دارند . اما درس ریاضی درسی دلهرهآور و اضطرابی بوده و در همین راستا چند سؤال به ذهنم خطور کرد ؟
الف : چرا بعضی از دانش آموزان در مورد حل مسایل ریاضی اعتماد به نفس کافی ندارند و اضطراب دارند ؟
ب: چرا بیشتر دانش آموزان درس ریاضی را نمی توانند به راحتی در موقعیتهای مشابه زندگی به کار ببرند ؟
ج : چرا بیشتر دانش آموزان به انجام تکالیف ریاضی علاقهای ندارند و انجام این تکالیف حالت اجبار را به خود گرفته است ؟
چگونه اعتماد به نفس دانشآموزان را تقویت کنیم ؟
کارهایی را که معلم باید در این راستا انجام دهد:
تشویق دانشآموزان به کارکردن و فکر کردن به طور مستقل راهی برای پیشرفت و رشد مهارتهای حل مسئله و موفقیت در انجام تمرینات و امتحانات است .
تقریباً تمام معلمها دانشآموزانی دارند که میتوانند مسائل ریاضی را به خوبی در کلاس حل کنند . اما در ارزشیابیهای رسمی نمیتوانند همه فهم و درک خود را نشان بدهند . بعضی ها در سر امتحان مشکلشان مشخص میشود بعضیها تا سئوال را میبینند دستشان را بالا میگیرند تا سئوال کنند و کسی کمکشان کند و بعضیها توضیحات نامفهومی مینویسند که کوچکترین نشانی از معلوماتشان ندارد . خبر خوش اینکه !
با چند تکنیک ساده میتوانیم سطح اعتماد به نفس بچهها را بالا ببریم ، عادت به انجام دادن کارهای مستقل آنها را افزایش بدهیم و به دانشآموزانمان کمک کنیم مهارتهای ارتباطیشان را برای روز امتحان زندگی آیندهشان بهتر کنند .
« در کلاس محیطی حمایت کننده به وجود بیاوریم »
برای ایجاد اعتماد به نفس ریاضی در بچهها سعی کنیم جو کلاس به جای رقابتی ، حمایتی باشد . که بهترین راهش این است از بچهها بخواهیم در گروههای کوچک و با هم کار کنند ولی با استراتژیهای متفاوت . مثلاً در هر گروه یک دانشآموز میتواند از مکعبهای بازی استفاده کند ، یکی دیگر نمودار بکشد ، دیگری از محاسبات استفاده کند و نفر دیگر تمام مراحل را بنویسد نه اینکه در عین حال بچهها را تشویق کنیم به طور منظم از همدیگر کمک و راهنمایی بگیرند و مدام منتظر ما باشند تا کمکشان کنیم این جمله را در کلاس مد کنیم که قبل از اینکه از معلم بپرسید از سه نفر دیگر بپرس ! این جمله ساده را به دانشآموزان یادآوری کنیم که آنها دانش لازم برای کمک کردن به هم را دارند و به آنها می گوید بچه – و نه فقط معلمها می توانند درست جواب بدهند و بالاتر از این در کلاس ( جو اعتماد – همکاری – مشارکت ) به وجود میآید و استقلال دانشآموزان را تشویق میکند .
بیشتر کردن آگاهی دانشآموزان از خودشان به عنوان یادگیرندها توانایی در جهت موفقیت در امتحان است . این کار را با در دسترس قرار دادن تمام منابع درسی شروع کنیم . به بچهها یاد بدهیم که ابزارها ( لغتنامهها ماشین حساب ، وسایل کمک درسی
و ...) به همه تعلق دارد و باید در زمان لازم مصرف شوند . به این ترتیب به بچهها اجازه میدهیم بفهمند که ما مطمئنیم آنها می توانند مسائل را حل کنند و منابع مورد نیازشان را فراهم بیاورند .
به بچهها یا بدهیم دوری کردن از آنچه قبلاً میدانستهاند مثلاً به آنها نشان بدهیم چطور با استفاده از کتاب درسی به دالان حافظهشان سفر کنند این کار به خصوص وقتی با موضوع درسی جدیدی دست به گریبانند ، مفید واقع میشود . فعلاً اگر تفریق اعداد بزرگ ایجاد مشکل کرده است از بچهها بخواهیم صفحاتی را پیدا کنند که برای اولین بار تفریق دو رقمی در آنجا تدریس شده است . ما می خواهیم بچهها را تشویق کنیم که به تدریج به عقب برگشتن را خودشان انجام دهند این عمل بچه ها را به موفقیتهای گذشتهشان در یادگرفتن میاندازد و معلومات گذشته و جدید را به نحوی به هم وصل میکند ، تفکر روشن و واضح را به بار میآورد .
وقتی مسائل را حل میکند به بچهها جرات بدهیم تا ایدههایشان را به روشنی اول شفاهی و بعد کتبی بیان کنند . این فعالیت مهمی است و کمک می کند مهارتهای تفکر بحرانی دانشآموزان گسترش پیدا کند . علاوه بر این آنها کمکم زبان و ساختار سئوالات را تشخیص می دهند و با آنچه موفقیت آنها را میرساند آشنا میشوند . این رویه را قدم به قدم باید امتحان کنیم .
قدم اول : فکر کنند
از بچه ها بخواهیم در سکوت به راهی که برای مسایل دارند فکر کنند بعد استراتژیهایشان را برای پیدا کردن راهحل در گروه به بحث بگذارند . از آنها بخواهیم از اعداد در استراتژیهایشان استفاده نکنند این کار باعث میشود به جای حل یک مسئله ریاضی روی فرایند حل مسئله تمرکز کنند .
قدم دوم بنویسند
بعد از انجام قدم اول از بچهها بخواهیم به طور انفرادی با توضیح دادن مراحل کارشان شرحی درباره درستی جوابشان بنویسند . مطمئن شویم که بچه ها میفهمند . از آنها بخواهیم که به محاسباتی که انجام دادهاند رجوع کنند .
مطالب مشابه :
نمونه اقدام پژوهي - راههاي مقابله با ترس و اضطراب در دانش آموزان
مدیریت، روانشناسی، اقدام پژوهی، روش تدریس، اجتماعی و راهنمای تحقیق و اقدام پژوهی
نمونه تحقیق به روش اقدام پژوهی
نمونه تحقیق به روش اقدام پژوهی. تاريخ : جمعه پانزدهم آبان ۱۳۸۸ | 14:6 | نویسنده : اقدام پژوهی.
قسمت اول:خلاصه اقدام پژوهی خانم زارع(رتبه اول کشوری در برنامه چهاردهم معلم پژوهنده از ناحیه 2قم)
اقدام پژوهی بنابراین، در تحقیق حاضر که از نوع پژوهش در عمل بوده است، در پی آن بودم تا
اقدام پژوهی (پرخاشگری )
اقدام پژوهی (پرخاشگری ) تاريخ : چکیده: بنده حقیر در این تحقیق ابتدا مشکل (پرخاشگری)
اقدام پژوهی گوشه گیری
اقدام پژوهی گوشه لذا وقتی از این اقدام مایوس شدم در صدد بر آمدم این مشکل را از طریق
نمونه تحقیق به روش اقدام پژوهی
نمونه تحقیق به روش اقدام پژوهی. بیان
اقدام پژوهی
اقدام پژوهی اینجانب بعد از بررسی راه کارهای موجود در مرحله سوم تحقیق و همچنین با
اقدام پژوهی:چگونه مشکل ترس از مسائل ریاضی لیلا را کاهش دهیم ؟
روش تحقیق. مدیریت کلاس . مهارت های حرفه ای معلم . روش ها ، فنون و موضوع اقدام پژوهی:
برچسب :
تحقیق درمورد اقدام پژوهی