بهروز فروتن صاحب صنایع غذایی بهروز

بهروز فروتن

دوران پرتلاطم بي‌پدري را  به سختي طي كرد و چون كوچك‌ترين عضو خانواده بود در واقع بخش عمده مشكلات خانواده را تحمل می کرد .او در كودكي مثل بچه های امروز که به کلاس های مختلف آموزشی و تقویتی می روند نبود،مانند برخی از بچه های هم سن و سال خود کار کرد و از فروش درصدي محصولاتش در آن زمان مانند بادبادك، فانوس،‌ روروك و تعمير دوچرخه و .... و همچنین با كار در تعميرگاه‌ها خود را اداره مي‌كرد و اموال پدري در زندگيش چندان نقش‌آفرين نبود . او تحصيلاتش را در رشته مديريت دانشگاه تهران ادامه داد و چون ذاتا ً خودساخته بود و رهبري و سرپرستي را دوست داشت، شغل معلمي را انتخاب كردم و نخستين شغل رسمي او دبيري بود. چند سال بعد سوابق تدريس خود را در كارهاي ديگري خلاصه كرد  اما به دليل آگاه نبودن به مسائل اقتصادي دچار ضرر و زيان شد. وقتي اين اتفاق افتاد با توجه به اينكه يك دوره تخصصي فني را در وزارت اقتصاد گذرانده‌ بود ، وارد فضاي كار فني (ريخته‌گري، مدل‌سازي و قالب‌سازي) شد .پس از اينكه دچار خسارت و ضرر و زيان در بحث تدريس شد ، تلاش خود را بيشتر كرد و كار پيمانكاري ذوب‌آهن را آغاز كردم اما پس از مدتي در اين حوزه نيز دچار ضرر شد  به طوري كه مجبور به فروختن منزل مسكوني خود شده  و نهایتا ًدر منزل شخصيش مستاجر شد . در اين زمان او به شدت در تنگنا قرار گرفت و به فكر كار و حرفه جديد افتاد و به پيشنهاد همسرش پخت شله‌زرد، ‌انواع ترشي‌جات و مرباها را در آشپزخانه منزل خود با نام محصولات بهروز شروع كرد و در این در واقع جرقه آغاز کار محصولات بهروز بود .او در شرايط بي‌پولي، قرض و مشكلات، مواد اوليه تهيه غذاها را با ژياني كه داشت تهيه كرده و در زيرزمين منزل استيجاري‌ پس از پخت‌؛ بسته‌بندي کرده و در بين مغازه‌ها توزيع مي‌كرد .او از همان آغاز، كار را بزرگ ديد و تلاش كرد  كه فعاليتش به درستي انجام گيرد. البته این کار سختی هایی هم داشت ؛ بارها محصولات او برگشت خورد و فاسد شد و از بین رفت اما او تسلیم نشد .توليد خانگي با محدوديت‌هاي تامين مواد اوليه، ‌پخت، بسته‌بندي و توزيع مواجه ‌شد .شاید براستی اگر او مجبور نبود و در ادامه این کار «باید»نمي‌گفت و اراده لازم را نداشت شايد به شرايط فعلي نمي‌رسيد.

ثبت شرکت و تولد صنایع غذایی بهروز

فروتن بعد از مدتي كه به توليد خانگي محصولات خود پرداخت از طرف بهداشت و ... تأکيد كردند كه او بايد همه موارد استاندارد، ‌بهداشت و بحث‌هاي صنعتي را در توليد مواد غذايي رعايت كند.در دهه شصت ،دريافت مجوزها و پروانه ساخت براي صنايع غذايي بسيار مشكل بود و موانع بسياري پيش‌رو قرار داشت. در حقيقت بسيار در برابر بهروز مقاومت شد . او آنقدر پي‌درپي مراجعه كرد که در نهایت مسولین حاضر شدند تا مجوز های لازم را به محصولات بهروز بدهند .

وقتي بهروز در كنار برندهاي بزرگي چون مهرام و يك‌ويك وارد بازار شددر آن زمان فروتن چندان جدی گرفته نمی شد و از طرف سایر متولیان و صاحبان صنایع غذایی او را زياد تحويل نمي‌گرفتند .آنان فكر نمي‌كردند كه روزي بهروز هم همپاي آنها رقابت كند و عضو سنديكاي صنايع كنسرو شود . بهروز در آن زمان فكر مي‌كرد كه كارخانه‌هاي عضو سنديكا با همديگر غريب‌اند و در كنار هم قرار گرفتن آنها در سنديكا براي كسب سهمي از بازار است نه اطلاع از همديگر. بعد از چندماهي كه عضو اين سنديكا شد اعضای سندیکا اعلام كردند كه قرار است از واحدهاي همديگر بازديد كنند و اين بازديدها هم از واحدهاي تازه تاسيس انجام مي‌گيرد. بهروز اعضا را به كارگاه اجاره‌اي 800 متري در نزديك اكباتان براي بازديد دعوت كرد. در همين‌جا انواع ادويه‌جات، داروهاي گياهي، ‌ترشي‌جات، مرباها و ساير مواد غذايي را توليد مي‌كرد . وقتي بزرگان صنايع غذايي فضا را بازديد كردند، با تعجب به همديگر نگاه كرده و از فروتن پرسیدند سالن بعدي كجاست؟ او پاسخ داد همين! باز با تعجب عنوان كردند كه پس سالن توليد سس مايونز كجاست؟ وقتي توليدات بهروز بازار تهران را گرفته چگونه ممكن است همه آنها در همين مكان باشد!؟

این در حالی بود که بهروز تولید انبوه داشت و روزي 400 كارتن محصول را کمک با 25 كارمند تولید می کرد .محصولات او در آن زمان عبارت بود از سالاد الويه، كشك بادمجان- شله‌زرد، ترشي و بعد سس مايونز بود. چون رقبا پول داشتند ،‌سابقه و ارتباطات داشتند، او را جدي نگرفتند.

فروتن در سال‌هاي رشد و توسعه بهروز بيش از چندين بار دچار ضرر و زيان شد . در همين سال‌ها بود كه در اثر همكاري با بنکداران ، براي توزيع محصولات توليد شده، تصميم به ايجاد سازمان پخش گرفت. در آن زمان باز هم آه در بساط نداشتم. روز از نو، روزي از نو؛ مجددا آغاز كرد. در سال 65 شريك او بسياري از مراكز توزيع و توليد را برداشت و فروتن مجبور شد از اول شروع كند .در آن زمان بيش از 11 ميليون تومان بدهي داشت و يك پروانه بهره‌برداري كه در آسانسور از مديركل وقت گرفته بود .

دهه 70 دهه دوران شكوفايي بهروز بود و چون استقبال از محصولات افزايش يافته بود فروتن تصميم گرفت به تبليغات رو آورد . بنابراين با توجه به سابقه فرهنگي آموزشي كه داشت تبليغات فرهنگي را ترجيح داد براي مثال «دوست من سلام» را از دوره تدريسش برداشت و ايده فكري تبليغات را از آن زمان مي‌گرفت . او تنها برای معرفي محصولات جدید خود از تبلیغات استفاده می کرد وبر عکس دیگران برای تبلیغات از شعارهای فرهنگی سود می جست .«دوست من سلام» نخستين تبلیغ رسانه ای او بود که اولین بار در سال 64 پخش شد . چون تبليغات او فرهنگي بود از سوي صدا و سيما تخفيف خوبي هم دريافت مي‌كرد .

بهروز پس از معروفیت در بازارهای داخلی به صادرات رو آورد . هر چند این کار با مشکلاتی برای او همراه بود .از آن جمله می توان به يك محموله بزرگ سس مايونز اشاره کرد که توسط فروتن آمادهشده بود تا به امارات فرستاده شود . اما همه برگشت خورد چون پيش‌بيني‌اي كه براي نگهداري آن كرده بود كافي نبود و همه محموله‌ ارسالي در اثر گرماي هوا از بين رفت و پس از برگشت توسط او معدوم شد. اما پس از آن ساير كالاها را صادر كرده و پس از آن فروتن مشكل خاصي در زمینه صادرات نداشت .

 كشورهاي اروپايي، ژاپن، كانادا و كشورهاي عربي و ایالات متحده امریکا از جمله کشورهایی هستند که محصولات بهروز به آنها صادر شده است . او نخستين ايراني است كه در بازار آ‌مريكا مواد غذايي با برند ايران عرضه نموده و FDA آمريكا را دريافت كرده است .

صنایع غذایی بهروز امروز شامل يك كارخانه‌، يك دفتر مركزي و يك سازمان پخش است . در حال حاضر 1500 نفر در این صنایع مشغول کار هستند . شش واحد توليدي دیگر نیزد وجود دارد كه تحت ليسانس بهروز كار مي‌كنند كه البته آن هم به دليل ارزان تمام شدن توليد محصول در مبدأ است براي مثال آبليموي بهروز در هرمزگان پر مي‌شود يا رب‌گوجه‌فرنگي و مربا در مشهد انجام مي‌شود و از سويي واحدهايي كه با ظرفيت كم توليد مي‌كنند را به كار مي‌گيريم.بنابراين در شيراز، كرج و مشهد و هرمزگان و اصفهان هم تحت ليسانس بهروز مشغول فعالیت هستند .فروتن  كشت و صنعت هم دارد .بهترین خط تولید بهروز تولید سس مایونز است که بیشترین تولید و فروش را به خود اختصاص داده است.

 بهروز فروتن  با 11 نفر شروع كرد . الان بيش از 1500 پرسنل دارد . تولید خود را  در 12 متر شروع كرد. در حال حاضر واحد شماره يك بهروز بيش از 60 هزار متر وسعت دارد .او در ابتدا سالاد الويه توليد مي‌كرد ولی امروز بيش از 70 نوع محصول غذايي توليد مي‌كند توزیع محصولات بهروز با يك دستگاه اتومبیل ژيان توزيع مي‌شد اما امروز بيش از 40 هزار واحد پخش و توزيع در سراسر كشور دارد . شش واحد در كشور تحت ليسانس بهروز توليد مي‌كنند. اینها همه در سایه تلاش و پشتکار و اراده فردی شکل گرفت به نام بهروز فروتن .کسی که خود را گم نکرد .نباخت و فخر نفروخت .بلکه پشتکار داشت و باور داشت که باید برای رسیدن به اهداف خود با پافشاری کرد .


مطالب مشابه :


چرا بسته بندی مهمترین عامل موفقیت فروش است؟

شرکت مهندسی بازرگانی و صنعتی صنایع غذایی های خودکار فروش و کانال های فروش عمده می




تاریخچه بسته بندی و انواع آن

شرکت مهندسی بازرگانی و صنعتی صنایع غذایی صورت عمده فروش خطوط دست دوم صنایع




عمده فروشی ماهی قرمز با بهترین قیمت در سراسر کشور

مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تهران فروش کود و کرم عمده فروشی ماهی قرمز با بهترین قیمت




بسته بندی‌های صادراتی، فرصت یا تهدید

انجمن علمی صنایع غذایی ارز آور سهم عمده ای در درآمد آزمون های قبل از فروش




بهروز فروتن صاحب صنایع غذایی بهروز

بهروز فروتن صاحب صنایع غذایی واقع بخش عمده مشكلات تولید و فروش را




توزیع مویرگی و مزایای آن

شبکه خبری صنایع غذایی هنگامی که شما یک بنکدار یا عمدهفروش را از دست می‌دهید، ممکن




تصاویر (عکس های) نمایشگاه آشپزی و صنایع غذایی در تهران (گزارش تصویری) (پایتخت، ایران)

عکسهای نمایشگاه صنایع غذایی و آشپزی تبليغ و فروش خودشون هم که براي خريد عمده کالا و




ضعف بسته‌بندی بزرگترین مشکل صنایع غذایی

مهندسی صنایع غذایی از عمده مشکلات صنایع غذایی و طبیعتا فروش آن‌ها




آبمیوه

مهندسی صنایع غذایی فروش کود و فاقد فیبر است و قسمت عمده‌ای از ویتامین ث




برچسب :