مصاحبه با شعله‌ قهرماني، مجري برنامه «سيماي خانواده»

آفت اجرا، از اين شاخه به آن شاخه پريدن است100812312377.jpgشعله قهرماني از سال 68 تاكنون كه وارد صدا و سيما شده، در قسمت‌هاي مختلف راديو و تلويزيون برنامه اجرا كرده و از سال 74 تاكنون در تلويزيون صرفا مجري برنامه‌هاي خانوادگي است. با وي كه در حال حاضر يكي از مجريان برنامه «سيماي خانواده» شبكه يك سيماست، گفت‌وگويي انجام داده‌ايم كه مي‌خوانيد.

چگونه وارد عرصه اجرا شديد؟

سال 67 صدا و سيما فراخوان استخدام داد و چون خواهرم استرس داشت من هم با او در آزمون شركت كردم و پس از 2 مرحله پذيرفته شدم و سال 68 در راديو مركز ياسوج كار خود را شروع كردم. تا اين‌كه سال 73 به تهران آمدم.

از كجا در تهران كار خود را آغاز كرديد؟

در آن زمان 2 شبكه راديويي بود. من كارم را با راديو 2 شروع كردم، سپس به راديو پيام و سراسري رفتم.

چه برنامه‌هايي در راديو اجرا كرديد؟

برنامه‌هاي متعددي داشتم. سال 75 در راديو هفته‌اي 28 ساعت برنامه زنده داشتم.

به ياد مي‌آوريد چه برنامه‌هايي در راديو سراسري داشتيد؟

برنامه خانه و خانواده، راه شب و...

چطور وارد تلويزيون شديد؟

سال 74 براي برنامه تصوير زندگي شبكه 2 تست دادم و از آن زمان تا مهر 79 آنجا بودم؛ البته همزمان در راديو نيز فعاليت مي‌كردم.

با توجه به تعداد برنامه‌هاي زنده‌اي كه در راديو داشتيد، كي فرصت مي‌كرديد برنامه تصوير زندگي را اجرا كنيد؟

در آن زمان برنامه تصوير زندگي توليدي بود. پس از مدتي پخش آن زنده شد.

كي به برنامه سيماي خانواده آمديد؟

از آبان 79 تا امروز يكي از مجريان برنامه سيماي خانواده هستم.

بجز اين برنامه، چه برنامه‌اي در تلويزيون داريد؟

از سال 82 تاكنون در شبكه جهاني جام‌جم برنامه‌اي اجتماعي ـ خانوادگي به صورت زنده دارم به نام خانه مهر.

چه تعريفي از اجراي برنامه‌هاي خانوادگي داريد؟

يك‌سري از ويژگي‌ها و مهارت‌هاي كار اجرا عمومي است مانند فن بيان، نداشتن لهجه، اطلاعات عمومي خوب، چهره قابل قبول(منظورم زيبايي نيست). اما در مورد اجراي برنامه‌هاي خانوادگي برقراري ارتباط صميمي و نزديك با مخاطب برنامه و هم احساس بودن با او بسيار اهميت دارد.

منظور از هم احساس بودن چيست؟

من خودم بايد با مسائل جامعه از جمله تحصيل فرزندان، اوقات فراغت، حس مادرانه و زندگي زناشويي مواجه باشم تا بتوانم با مخاطب برنامه كه خانواده‌ها و بيشتر خانم‌ها هستند، ارتباط خوبي برقرار كنم.

غير از اجراي برنامه‌هاي خانوادگي، اجراي ديگري به شما پيشنهاد شده؟

بله، اجراي مسابقه‌ها، برنامه‌هاي جنگ و... ولي نپذيرفتم.

چرا؟

چون آفت اجرا از اين شاخه به آن شاخه پريدن است. دوست ندارم به بهانه هر اجرايي جلوي دوربين بروم. براي مخاطب تلويزيون، حرمت و ارزش قائل هستم. مطالعه و همت خود را به اجراي برنامه‌هاي خانوادگي كرده‌ام.

بجز برنامه‌هاي خانوادگي به اجراي چه برنامه‌هايي علاقه داريد؟

به برنامه‌هاي گروه دانش علاقه دارم. وقتي در راديو بودم، چند برنامه در اين زمينه اجرا كردم.

نظر شما در مورد اجراي تخصصي برنامه‌ها چيست؟

به نظر من، بعد از فراگيري الفباي كار اجرا، لازم است مجري يك رشته تخصصي را انتخاب كند زيرا هر چه دانش فرد در يك زمينه بيشتر شود، در كارش حرفه‌اي‌تر عمل مي‌كند و بيشتر با مسائل و جزئيات حيطه‌كاري مورد نظر آشنا مي‌شود. مثل رشته پزشكي كه بعد از اشراف در مرحله عمومي، گروهي تخصص و فوق تخصص مي‌گيرند.

آيا در اجرا الگوي خاصي داريد؟

بله، استاد ارجمند ميرفخرايي الگوي من هستند و يكي از افتخاراتم اين است كه سال‌ها پيش در راديو چند برنامه علمي با ايشان اجرا كردم كه از ثانيه به ثانيه آن برنامه‌ها نكته‌ها آموختم. خود را مديون ايشان مي‌دانم.

يكي از اين نكته‌ها را بگوييد؟

مجري در همه مراحل اجرا بايد خود را كنترل كند. هم در صحبت كردن كه مجال دهد كارشناس برنامه نيز صحبت كند و هم اين‌كه بتواند عواطف و احساسات خود را كنترل نمايد.

شما در شرايطي قرار گرفته‌ايد كه بر احساسات خود فائق آييد و آن را كنترل كنيد؟

چند سال پيش همزمان هنگام اجراي برنامه سيماي خانواده، پدرم جراحي داشت. از راه بيمارستان به استوديوي پخش آمدم و در فواصل برنامه با بستگانم تماس مي‌گرفتم. ياد گرفتم زندگي شخصي من نبايد روي برنامه كاري‌ام تاثير بگذارد. همان روز در برنامه به‌ظاهر مي‌خنديدم ولي در دل اشك مي‌ريختم.

اين را لازم مي‌دانم بگويم كه عكس اين موضوع نيز در رابطه با كار اجرا وجود دارد. يعني وقتي اتفاقي ناخوشايند همچون زلزله بم در كشور رخ مي‌دهد، مجري بايد با مردم همدل و همدرد باشد.

حال از سختي‌هاي كار اجرا بگويد؟

سختي اجراي برنامه زنده در اين است كه هر چيزي را كه بگويي، پخش مي‌شود و همه در لحظه اتفاق مي‌افتد. پس لازم است در زمان اجرا ششدانگ حواس مجري به برنامه باشد. به دور از دغدغه‌هاي ذهني فقط و فقط به صحبت‌هاي كارشناس برنامه گوش بدهد و كلامي سنجيده بگويد.

شما وقت مي‌كنيد برنامه‌هاي تلويزيون را ببينيد؟

برنامه‌هاي سريالي را دنبال نمي‌كنم، چون به دليل رسيدگي به كارهاي شخصي و خانوادگي نمي‌توانم خود را ملزم كنم در ساعتي خاص طي چند هفته سريالي خاص را ببينم. ولي فيلم سينمايي مي‌بينم. البته اگر فوتبال نباشد چون در خانه ما نظرها 3 به يك است. شوهرم و دو پسرم اهل ورزش و فوتبال هستند.

بهترين سرگرمي شما چيست؟

حل جدول. هر شب پيش از خواب جدول حل مي‌كنم.

اهل مطالعه هستيد؟

بله، مطالعه بايد جزئي از زندگي همه افراد باشد بخصوص براي من كه مجري هستم، مطالعه در حيطه مسائل خانوادگي و اجتماعي بسيار لازم و ضروري است.

رابطه شما با آشپزي چطور است؟

آشپزي را عاشقانه دوست دارم و به‌ همين خاطر صبح زود از خواب بيدار مي‌شوم تا غذا را آماده كنم. قبل از اين كه مجري برنامه‌اي خانوادگي باشم، لازم است به خانواده خود اهميت بدهم.


مطالب مشابه :


مصاحبه با شعله‌ قهرماني، مجري برنامه «سيماي خانواده»

پسر اینترنتی - مصاحبه با شعله‌ قهرماني، مجري برنامه «سيماي خانواده» - بیوگرافی و عکس های




اقتصاد وبرنامه ريزي در خانواده

مدیریت خانواده - اقتصاد وبرنامه ريزي در خانواده - اقتصاد و برنامه ريزي در خانواده.




هرمز شجاعي مهر از برنامه سيماي خانواده مي گويد

مهم ترین برنامه گروه خانواده شبكه یك، برنامه سیمای خانواده است كه یك برنامه تركیبی است و به




برچسب :