توصیه های کنکوری تیزهوشان ششم ابتدایی (ورودی هفتم ابتدایی)

هوالحکیم

مقدمه

سرعت رشد در کودکان متفاوت است . بطوری که بعضی از بچه ها سریعتر از دیگران رشد می کنند . یک کودک طبیعی مراحل رشد را یکی پس از دیگری پشت سر می گذارد و در هر سنی رفتار متناسب با آن سن را نشان می دهد . (1)

لیکن چنانچه برنامه های آموزشی و تربیتی مناسب با سن کودک و پاسخگو به نیازهای خاص آن سن باشد از بسیاری مشکلات و ناراحتیهای کودک جلوگیری می کند و نشاط و رضایت خاطر او را موجب می شود .

در مقاله گذشته ( دغدغه ای به نام تیزهوشان ) سعی شد تا پدران و مادران مشتاق که امید آن دارند فرزندشان را به عنوان تیزهوش و یا نخبه در جامعه معرفی نمایند چه اصولی را در پیش گرفته و چگونه کودک تیزهوش خود را شناسایی کنند .

اغلب دیده می شود که معلمان و خانواده ها می پرسند با یک چنین کودکی چگونه باید رفتار کرد ؟ طرح این گونه پرسشها بود که ایجاد کلاسها، آموزشگاهها و برنامه های خاص را برای آنها سبب شده است .

در این گفتار نیز قصد آن داریم در خصوص نحوه ی برخورد پدران و مادران با این قشر از دانش آموزان توضیح بیشتری داده و توصیه هایی نیز به دانش آموزان کنکور تیز هوشان داشته باشیم .

برنامه های آموزشی دانش آموزان تیزهوش (1)

برنامه های آموزشی که جهت آموزش دانش آموزان تیزهوش به کار می رود انواع مختلفی دار که عبارتند از :

1-برنامه های عنی سازی کلاسهای درس دانش آموزان تیزهوش که در کلاسهای عادی و به همراه دانش آموزان عادی و هم پایه تشکیل می شود .

2- کلاسهای ویژه دانش آموزان تیزهوش که بعضا توسط مدرسان مربوطه در مدارس و مراکز علمی برگزار می شود و معمولا مربیان و مدرسان این کلاسها در انتخاب دانش آموزان این گونه کلاسها نهایت دقت را به عمل می آورند .

3- آموزشهای مکاتبه ای که در جهت آموزش روشهای تست زنی و آمادگی برای کنکور تیزهوشان بکار رفته که توسط موسسات علمی و اموزشی در مدارس و مراکز تیزهوشان به اجرا در می آید .

4- آموزشگاههای علمی ویژه دانش آموزان داوطلب برای کنکور تیزهوشان نیز از جمله مراکزی هستند که در آن دانش آموزان آموزشهای ویژه و خاصی می بینند .

البته لازم به ذکر است در انتخاب دانش آموزان این مراکز باید نهایت دقت به عمل آید چراکه اگر اشتباهی در تشخیص تیزهوشی دانش آموزی رخ دهد و فرد در آموزشگاه با ضعف و شکست روبرو شود و دچار سرخوردگی و ناراحتی می شود

پنج توصیه برای والدین داوطلبین کنکور تیزهوشان

1-فرزند خود را درانتخاب دوستان با هوش آزاد بگذارید . البته کنترل اخلاقی و رفتاری دوستان از وظایف خطیر پدران و مادران است . لیکن کودکان تیزهوش نیازمند دوستی با کودکانی هستند که در توانایی های فکری و درسی با هم رقابت کنند . لازمه موفقیت این کودکان در کنکور تیزهوشان رقابت آموزشی در امور تست زنی و حل مسائل پیچیده و گاه بسیار آسان با همسالان تیزهوش می باشد .

2- مشاوره با یکی از کارشناسان مشاوره و برنامه ریزی در خصوص برنامه ریزی آموزشی و مطالعاتی فرزندتان از جمله روشهایی است که در ضمن دادن آزادی عمل کودکانه و برنامه ریزیهای منظم با توجه به روحیات کودک به فرزند شما تاثیر شایانی بر روند کار خواهد داشت .

3- آموزشهای ویژه و تخصصی از جمله راهکارهایی است که امروزه اکثر اولیای مشتاق ، فرزندان خود را در کلاسهای آمادگی کنکور تیزهوشان ثبت نام نموده و سعی دارند تا فرزندشان با آمادگی کامل در این آزمون حضور پیدا کنند .

در این گونه کلاسها می بایست مفاهیم آموزشی به گونه ای واگویی شود که دانش آموزان بتوانند مفاهیم علمی و پیچیده را بسیار سریع و با کمترین توضیحی درک نموده و همچنین فرایند پیشرفت خود را در طول این کلاسها مشاهده کنند و نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند . البته همکاری و تعامل معلمان محترم مدارس با مدرسان این کلاسها تاثیر بسزایی در روند پیشرفت آنان خواهد داشت . چرا که تاکید بعضی از معلمان مدارس بر انجام تکالیف کلیشه های و تفصیلی باعث بی علاقگی دانش آموزان گشته و معلمان می توانند با شناخت دانش آموزان تیزهوش تکالیفی در حد فکری و ذهنی آنان تدوین نمایند .

4- گاهی شکستهای تحصیلی این کودکان باعث افسردگی و دلزدگی آنان می شود و لازم است خانواده ها با تشویق آنان به تلاش بیشتر و توضیح اینکه ((همه افراد نابغه و نخبه نیز گاهی شکست می خورند )) آنان را به مطالعه بیشتر دلگرم نمایند . عدم کسب نمره کافی در دروس امتحانی مدارس برای این کودکان گاهی به دلیل سهل گیری امتحان توسط دانش آموزان تیزهوش بوده و یا بدلیل حل مسائل پیچیده ی کنکوری آنان را از حل مسائل عادی و آسان غافل می کند .

5- تغذیه خوب و پر انرژی مهمترین عامل است که در آمادگی مغز برای حل مسائل پیچیده ضروری به نظر می رسد . ضمن آنکه فعالیتهای روزانه همچون خوابیدن ، تنفس هوازی ، بازی کردن و ورزش روزانه برای تقویت ذهن ضروری بوده و نباید از آن غافل بود .



10 توصیه به دانش آموزان داوطلب کنکور تیزهوشان



و اما دانش آموزان نیز برای شرکت در آزمون ورودی تیزهوشان نیازمند راهنمایی در خصوص برنامه ریزی درسی هستند که بهترین مشوق و همراه آنان مدرسان کلاسهای تیزهوشان بوده و معلمان با تجربه می توانند با ارائه برنامه های جنبی به آنان ، روند پیشرفت آنان را تسریع کنند .

در این بخش تذکراتی نیز قابل توجه دانش آموزان خواهیم داشت که توجه به موارد ذیل ضروری است



1-با اعتماد به نفس و با اتکال به خداوند متعال دروس خود را مطالعه کنید . چرا که داشتن اعتماد به نفس و تلقین این موضوع که ((من می توانم استعداد درخشانی باشم )) در ادامه راه بسیار موثر است . ضمن اینکه توکل به خداوند گار متعال و اولیا الهی و معصومین همیشه نقطه ی اتکا افراد نابغه بوده و تقویت روحی مناسب خود را از توکل به خداوند متعال و ایمان به عنایات الهی بدست آورده اند .

2-برای درس خواندن هیچ گاه دیر نیست . لذا ، از همین ساعت برای فهم بیشتر دروس تلاش کنید و برای پیشی گرفتن از رقبای خود درس خواندن و تمرین بیشتر را فراموش نکنید .

3- به تستهای دروس علوم و ریاضی و تستهای هوش بیشتر توجه کنید . چراکه با توجه به ضریب بالای این دو درس در کنکور تیزهوشان توجه شما به این دو درس می تواند نتیجه آزمون را به نفع شما رقم بزند .

4- از امروز برای خودتان برنامه ریزی کنید و بجز انجام تکالیف درسی مدرسه تان، حداقل 2 ساعت در روز را به تست زنی نمونه سئوالات تیزهوشان اختصاص دهید .

5- از کتابهای آزمونی که در آن از آزمونهای مختلف استفاده شده و محیط حداقلی کنکور را برایتان فراهم می کند استفاده نمایید .

6- از کتابهایی استفاده کنید که سئوالات مفهومی و مهم را دارا می باشند استفاده کنید تا ضمن بالابردن آمادگی در درک مفاهیم ، شما را برای تست زدن مهیا کند .

7- کتب فارسی و هدیه های آسمانی را فراموش نکنید . چراکه با پاسخ دادن به سئوالات آسان این بخش نمره تراز خود را در آزمون بالا می برید . بنابر این تست زنی این کتب درسی را حداقل هر 2 روز یک بار در برنامه آمادگی خود برای آزمون تیزهوشان داشته باشید .



8-همیشه یادتان باشد (( موفقیت هرکسی در گرو تلاش آن فردبوده )) و میزان پیشرفت شما نیز در گرو کوشش بی دریغ و خستگی ناپذیر خواهد بود .

9- به این نکته توجه کنید که شما در کلاس درس با دیگران تفاوت دارید چرا که یک گام از همسالان خود جلو بوده و این موضوع نباید منجر به غرور شود زیرا غرور بیجا شکست را به ارمغان خواهد آورد .

10- برای اینکه حل مساله ای در ذهن شما تثبیت شود می بایست پس از مطالعه دروس و کشف راه حل جدید به بررسی پرسشها و تمرینات مشابه به آن پرداخت و مطالعه تشریحی و تست زنی را همزمان انجام داد . ضمن اینکه در تست زنی می بایست زمان را نیز در نظر داشت و سرعت تست زدن شما هر روز سریع تر از روز گذشته شده و در زمان کمتری تست بیشتری را با پاسخ درست حل کنید .


مطالب مشابه :


قلم چی: از معلمی شروع کردم

قلم چی با سرمایه زیر صفر و در واقع همان حقوق معلمی شروع کرد. ساختمان سید خندان را اجاره کرد و




قبولی های تیزهوشان 92

تیزهوشان سمپاد(کلاسهای آزمون تیزهوشان) (قلم چی) نویسنده مقالات علمی در مجلات نیمکت




تست IQ , EQ چیست؟

تیزهوشان سمپاد(کلاسهای آزمون تیزهوشان) (قلم چی) نویسنده مقالات علمی در مجلات نیمکت




باور کن می­توانی!

تیزهوشان سمپاد(کلاسهای آزمون تیزهوشان) تیزهوشان سمپاد(کلاسهای آزمون تیزهوشان) (قلم چی




کتابهایی که تالیف نموده ام

بازار خوب هستن اما کتابهایی که من تالیف کردم حاصل سالها تدریس در کلاسهای تیزهوشان




دانلود نمونه سوالات و مطالب پایه ی ششم

teachers pen قلم آزمون قلم چی دوره ی ابتدایی مخصوصآ کلاسهای چند پایه و از پیش




آزمون تیزکوشان!

رو دو سالِ تمام به کلاسهای خصوصی، قلم چی که در مدارس تیزهوشان تحصیل نموده اند و




توصیه های کنکوری تیزهوشان ششم ابتدایی (ورودی هفتم ابتدایی)

کانون فرهنگی آموزش قلم چی. کلاسهای درس دانش مدرسان کلاسهای تیزهوشان بوده و




انیمیشن های آموزشی فصل ۳ و ۵ ریاضی ششم ابتدایی

کمال،کلاسهای المپیاد و imcکره جنوبی و خلاقیت و تیزهوشان ارشد قلم چی، طراحی تست




این مطلب را خانواده ها باید بدانند

(لبخند قلم- تیزهوشان به قلم چی و به برگزاری کلاسهای هوش و خلاقیت تحت نظر




برچسب :