شورای صنفی کارمندان دانشگاه سیستان و بلوچستان
با توجه به دستورات صریح قرآن و دین مبین اسلام مبنی بر شورایی نمودن امور، كاركنان دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز جهت تسهیل امور مختلف رفاهي؛ اداری، آموزشي، فرهنگي و ... مبادرت به تشكیل شورای صنفی از سال ها قبل نمودهاند. اعضای شورای صنفی كاركنان دانشگاه سیستان و بلوچستان از بدنه كارمندی دانشگاه و به عنوان افرادی خبره در امور اداری و ... و درد آشنا، با داشتن اساسنامه قوی به فعالیت در شورا مشغول هستند. اعضاي شورای صنفی كاركنان دانشگاه سیستان و بلوچستان به عنوان پلی ارتباطی بین مدیران و كاركنان هستند كه در اين مسير زحمات فراوانی را متحمل می شوند. بسیاری از فعالیتهای شورای صنفی در راستای احقاق حقوق كاركنان قابل تقدیر است.
جناب آقای دکتر اکبری ریاست محترم دانشگاه سیستان و بلوچستان ضمن تشکر از خدمات جنابعالی جهت پیشرفت دانشگاه در اینجا لازم دانستیم در خصوص ضرورت تشكيل و فعاليت هاي شوراي صنفي كاركنان توضيحاتي ارائه نماییم.
در ابتدا سال جديد را خدمت شما و همكارانتان و همه كاركنان محترم و معزز دانشگاه تبريك ميگويم و اميدوارم با همت و تلاشي مضاعف بتوانيم اقدامات مؤثر و سازنده اي در پيشبرد اهداف اسلام و انقلاب داشته باشيم. در آموزه هاي ديني ما ارزش و اهميت فوق العاده اي به حركت هاي جمعي داده شده است. ارزش و اهميتي كه براي عبادات دسته جمعي مثل نمازهاي جماعت، نماز جمعه، شركت در فعاليت هاي اجتماعي و ... داده شده است در همين راستاست و فراتر از همه اينها دست خدا با جماعت دانسته شده است "يدالله مع الجماعه".
با جماعت است كه انرژي ها چند برابر مي شود، سخت ها آسان مي شود و هم افزايي فكري و برنامه اي صورت مي پذيرد. دانشگاه را حضرت امام مبداء همه تحولات ناميدند بديهي است كه تمامي اقشار دانشگاهي بايد بتوانند نقش تاريخي و بي بديل خود را در اين تحولات ايفا نمايند، هر قشري متناسب با وظايف و توان و پتانسيل خود.
كاركنان دانشگاه كه غالبا نيروهاي خوش فكر ، برنامه ريز و حساس به مسائل محيط و جامعه هستند با هم فكري و هم انديشي مي توانند در اين راستا نقش ارزنده اي داشته باشند. مدتها بود كه خلاء وجود تشكلي كه بتواند بار اين مسئوليت مهم را بر دوش بكشد احساس مي شد، از طرفي اين حساسيت نيز وجود داشت كه تشكلي شكل بگيرد كه فراگير و فارغ از محدوديت هاي فكري و جناحي موجود عمل نمايد و در عين حال بتواند تعامل سازنده اي بين مديران و مسئولين و ساير اقشار دانشگاه داشته باشد و زبان گويايي براي پيگيري امور صنفي كاركنان نيز باشد به همين جهت شوراي صنفي توسط جمعي از كاركنان دلسوز از چندین سال قبل پيشنهاد گرديد.
قابل ذكر است كه سابقه شكل گيري اين شورا به حدود ده سال پيش بر مي گردد كه به صورت خودجوش عده اي از كاركنان گرد هم آمده و با هدف پي گيري برخي امور صنفي جلسات مختلفي را تشكيل دادند و اقدامات مؤثري نيز انجام دادند اين وضعيت ادامه داشت تا سال ۱۳۸۸ كه به نظر رسيد بايستي براي ارتقاء فعاليتها سه محور اساسي در ادامه فعاليت اين تشكل مد نظر قرار گيرد.
اول اينكه مشاركت كاركنان گسترده و تصميم ساز باشد، دوم آنكه اساسنامه اي جامع و فراگير نوشته شود و سوم آنكه به صورت قانوني به فعاليتهاي شوراي جنبه حقوقي و رسمي داده شود.
خوشبختانه معاونت وقت اداري و مالي دانشگاه (جناب آقاي دكتر سهیلی) نيز با درك اين موقعيت تعاملي سازنده داشتند كه بايد به نيكي از ايشان ياد شود.
بحمدالله هر سه محوري كه اشاره شد با برنامه ريزي بسيار خوب محقق و عملياتي شد.به گونه اي كه اساسنامه پيشنهادي هيات مؤسس پس از صدها نفر- ساعت كار، جمع بندي و به هيات رئيسه دانشگاه ارائه گرديد و با حسن نظر آنها به تصويب رسيد و متعاقب آن كميته هاي اجرايي و نظارتي تشكيل و انتخابات دانشكده ها و واحدهاي مختلف براي تعيين نمايندگان خود در مجمع و شورا با شور و اشتياق وصف ناپذيري به انجام رسيد. پس از شكل گيري شوراي صنفي واحدها، ساير اركان شامل مجمع عمومي نمايندگان، کمیته های تخصصی و شوراي صنفي مركزي تشكيل گرديد.
اگر چه از چنين تشكل هايي در ابتداي تاسيس انتظار اقدامات خاصي نمي رود ولي اين شورا توانست ضمن انعكاس توانمندي ها، مسائل و مشكلات كاركنان و جمع بندي و ارائه و پي گيري آنها، تعامل خوبي با مديران و مسئولين دانشگاه به وجود آورد. اقداماتي چون يارانه اياب و ذهاب، ثبت نام در مجتمع دانشگاه، امور اضافه كار كاركنان، بحث يارانه ها ي ورزش و مهد كودك و خانه هاي سازماني كاركنان و ... از اقدامات اين شورا مي باشد كه در همين جا از حسن نظر و همراهي جناب آقاي دكتر سهيلي معاون محترم اداري و مالي دانشگاه تشكر و قدرداني مي شود.
هر چند ايده كار گروهي را همه افراد مي پسندند ولي در عمل هم مشكلات زيادي بروز و ظهور مي كند كه بايستي با درايت و مديريت صحيح از كنار آنها عبور كرد. گاهي به نظر مي رسد ما در انجام كارگروهي ضعيف هستيم كه البته من آن را به حساب نوپا بودن و جديد بودن اين تشكل مي گذارم و به آينده بسيار اميدوارم.
ساختار دانشگاه، ساختاري علمي است و به تبع آن با مجامع مختلف داخلي و خارجي ارتباط دارد و اين ارتباطات فرايندها و استانداردهاي خاصي را مي طلبد
استانداردهاي ما همان روش ها و منش هايي است كه قرآن بر آن ها تاكيد دارد. قرآن همه ما را تشويق مي كند به اينكه شورايي فكر و كار كنيم. در هر بحثي مشورت كردن خوب و پسنديده مي باشد. طبيعي است كه جهت گيري فعاليت ها و اقدامات در راستاي همان استانداردها و تقويت آنهاست. البته مي دانيد كه راه رسيدن به هدف انحصاري نيست و كيفيت راه حلي كه براي يك مشكل انتخاب مي شود با تعداد راه حل هايي كه براي آن مشكل در نظر گرفته مي شود رابطه مستقيم دارد. مشكلي كه خوب تشريح و حلاجي شده باشد نصفش حل شده است كجا بهتر از يك جمع خوش فكر و خوشدل كه بتواند براي مشكلات مشترك راه حل هاي اصولي و مناسب اتخاذ كند. اتفاقا در بسياري موارد بايستي استانداردهايي تهيه شود.
مسير صاف و هموار نيست، سنگلاخي است. از مسير سنگلاخي و پر از گل و لاي نبايد هراسيد. افتادن در گل و لاي ننگ نيست، ماندن در گل و لاي ننگ است. عجب و غرور دو عامل ماندن در گل و لاي است. حركت هاي جمعي و شورايي كه معمولا قدرت تعامل انسان را بالا مي برد به نوعي فاصله گرفتن از اين خصلت هاي ناروا و پذيرش حق است اگر چه به ضرر خود انسان باشد.
علت عدم موفقيت نسبي ما در شورايي كار نكردن به خصوص در دانشگاه سيستان و بلوچستان چه فاكتورهايي مي تواند باشد؟
شورا علي رغم كاستي هاي فراوان تا بحال موفقيت هاي داشته است مسلما كار جمعي دشوار مي باشد خصوصا اين كه ما مشغول انجام امور محوله از جانب سيستم بوده و سعي مي كنيم كه به بهترين نحو آن را انجام دهيم اگر خوب نگاه كنيم همه ما در واقع مشغول كار گروهي هستيم، كم كاري هر كدام از ما در نهايت به ما حصل كار صدمه خواهد زد لذا در جهت پيشبرد اهداف شوراي صنفي مي بايستي همه ما به صورت فعال شركت كرده و همراهي كنيم و از كم كاري و تك روي پرهيز كنيم.
تا آنجا كه ما اطلاع داريم دانشگاه هاي ديگر داراي شوراي صنفي كاركنان هستند و هر چند يك بار، نمايندگان دانشگاه ها با هم تبادل اطلاعاتي دارند. در اين راستا دانشگاه ما تا به حال بسيار موفق بوده است. شوراي صنفي دانشگاه سيستان و بلوچستان اساسنامه مصوب و نيروي مجرب دارد همين نكته به عنوان الگويي براي ساير دانشگاه ها مورد استفاده قرار گرفته است.
مشكلات فعلي شوراي صنفي كاركنان چيست؟
اولين مشكل شورا مشكل مالي و مشكل مكان ثابت است. براي برگزاري جلسات ما مجبور مي شويم از بسيج كمك بگيريم و با توجه به حجم كاري واحدهاي مختلف دانشگاه ، معمولاً در برگزاري جلسات مشكلاتي را داريم. الحمداله مسئولين دانشگاه با ما همراه هستند و تا به حال كمك هايي را به ما اختصاص داده اند.
يكي ديگر از مشكلات ما نبود منابع مالي براي انتشار نشريه و كارهاي رفاهي و فرهنگي است
يكي از روشهاي خوب براي رسيدن به بهره وري اين است كه افراد را تشويق كنيم تا به صورت خودجوش وارد صحنه شوند و در قبال آن به فعاليت پرداخت و ايده و نظرات خود را نيز ارائه نمايند و يك بانك ايده تشكيل دهيم. متاسفانه بعضي دانشكده ها و واحدها به سختي در را به روي شورا مي گشايند و همكاران رغبتي به شركت در كارهاي گروهي نشان نمي دهد. روز مرگي اداري با ارتقاء سازگاري ندارد. بايد نسبت به محيط پيرامون خود حساس باشيم و نسبت به اتفاقاتي كه حتي براي همكارمان مي افتد از خود حساسيت نشان بدهيم. حتي بايد نسبت به اتفاقات كوچك هم بي تفاوت روزي احساس موفقيت مي كنيم كه حتي مستخدم واحد اداري ما به صورت شفاف و رسا نظر خود را عنوان نمايد.
بعضاً وقتي افراد به ما مراجعه مي كنند و مشكلات را بيان مي كنند مشاهده مي كنيم كه ريشه در جايي ديگر است و فرد امنيت شغلي ندارد. يا در واحد خود نمي تواند با همكاران خود تعامل خوبي داشته باشد كه راهكار آن همين شورا است. و پيشنهادي كه ما در اين زمينه داريم اين است كه همكاران هر كدام چند دقيقه در مورد مشكلات واحد صبحت نمايند. وقتي مشكل بيان مي شود راهكار هم خود به خود پيدا مي شود.يكي از كارهايي كه شوراي صنفي كاركنان انجام داده و مديريت رفاه خوب همكاري نموده. يك ديگر از مشكلات دانشگاه، آموزش ضمن خدمت كاركنان مي باشد. ما در طول سال آموزش ضمن خدمت كم مي بينيم. در حالي كه در پايان سال فرمهاي ارزشيابي ارائه مي شود كه ما بايد بگوييم در طول سال چه آموزشهايي را گذرانده ايم. مطمئناً براي اين آموزشها بودجه هايي از طرف دولت اختصاص يافته ولي چرا كم برگزارمي شود جاي سوال دارد؟
كلام آخر اينكه اميدوارم با تأسي به اين كلام حضرت امام (ره) كه هر كس هر جا هست همانجا را اصلاح كند و با تأكيد بر خط مشي اساسي رهبر انقلاب با همت و تلاش مضاعف جامعه و محيطي سراسر شور و شعور ايجاد كنيم.
كلامي از امام صادق (ع)
ما قضي مسلم لمسلم حاجه الا ناداه الله تبارك و تعالي: علي ثوابك و لا ارضي لك بدون الجنهامام صادق(ع)
يعني هيچ مسلماني در راه خدمت به مسلماني كوشش نميكند مگر آنكه خداوند متعال به او ندا ميدهد كه تعيين پاداش تو به عهدة من است و من به كمتر از بهشت براي تو رضايت نميدهم.
در خصوص سایت شورا نیز كه اختصاص به كارمندان دانشگاه دارد و ما آن را محدود به كارمندان نمیكنیم بايد گفت كه با پیگیریهایی كه به عمل آمد این سایت از درصد بازدید كنندگان خوبی برخوردار است و مرتب در حال اطلاع رساني به همكاران مي باشد و چنانچه هريك از همكاران تمايل به همكاري يا اطلاعاتي براي درج در سايت دارند مي توانند به نمايندگان شوراي صنفي واحدها يا كارتابل اينجانب ارسال كنند.
در خصوص بحث مطالبات مالی كاركنان نیز باید گفت: انتظار شورا از مدیران دانشگاه این است كه وقتي مطالبات حقيقي كارمندان پیگیری میشود موانع اجرایی آن را برطرف نمايند تا كاركنان اعتمادشان به مديران بيشتر شود.
در اینجا جا دارد كه از ناحیه كاركنان دانشگاه نيز تشكری از مدیران دانشگاه داشته باشيم و زحماتی را كه در سال گذشته با آن حجم و فضایی كه در دانشگاه حاكم بود؛ سختیهایی را متحمل شدند و كاركنان شاهد تحمل آن سختی بودند كه امیدواریم سال 89 سالی پربار براي دانشگاهیان باشد. مسئولين و ساير اعضاء هيات علمي بدانند كه مساله ارتقاء سطح علمي دانشگاه براي كاركنان اهميت خاصي دارد و تصور نشود اگر كارمندان پیگیر مطالباتي هستند حتماً بايد منافع مالي در آن وجود داشته باشد. هر چقدر شان دانشگاه در محافل ملي و بینالمللی بالاتر برود كاركنان دانشگاه نيز بیشتر به دانشگاه سيستان و بلوچستان افتخار خواهند كرد.
كاركنان دانشگاه یكی از اركان اساسی دانشگاه محسوب میشوند و نباید حضور كارمندان دانشگاه را در عرصههای خدمات به دانشجو، اساتید و ارتقاء دانشگاه ناديده گرفت. امیدوارم كه مدیریت دانشگاه با جایگاهی كه به شورای صنفی به عنوان خادم كاركنان داده و افزون خواهد نمود به عنوان مشاوری امین از آنها استفاده و از خدمات آنان به عنوان یك مجموعه يا تيم مضاعف علاوه بر مدیران در كنار خود داشته باشد تا موفقیتهای بیشتری كسب نمايد.
امیدواریم كه حوزههای اداری، مالی و رفاهی و ... هم شورای صنفی را در كنار خود ببینند و با اعتماد به شورای صنفی و در واقع با اعتماد این دو به یكدیگر بتوانند خدمات مفیدی برای كاركنان (هیات علمی و كارمندان) داشته باشند.
در اينجا بايد به قانون تعميم ورزش به كاركنان دولت اشاره كنم؛ قانونگذار براي داشتن كارمند سالم و سازمان سالم و موفق بودجه اي بالغ بر (تا) يك درصد اعتبار دانشگاه را به اين امر اختصاص داده كه متاسفانه درصد فوق العاده كمي از آن براي تيم ورزشي كارمندان هزينه مي شود. چنانچه دانشگاه 40 درصد از بودجه ورزش را پرداخت كند بهترين خدمات ورزشي را به كاركنان دانشگاه ارائه خواهد داد.
حضرت علي(ع) در نامهاي به نمايندة خود در مكه مينويسد: پس از نماز ظهر و عصر در مسجد بنشين و به مراجعات مختلف شرعي، شهري و شكوائيهها پاسخ بده و واسطة بين مردم و تو فقط چهرة تو باشد و هيچكس را از ملاقات با خود محروم مدار؛ زيرا اگر كسي از پشت در اتاق تو بهعنوان اينكه وقت ملاقات نيست، رانده شود هر چند بعداً مشكلش به دست تو مرتفع گردد، موجبات شادماني و رضايت او فراهم نخواهد شد
گلايه هايي به مديران دانشگاه وارد است كه با انعكاس درخواستها و عليرغم قانوني بودن آن متاسفانه ترتيب اثر جدي به آنها داده نمي شود كه اميدوارم رويكرد مديران دانشگاه نسبت به خواسته هاي قانوني كاركنان بطور اساسي اصلاح گردد
پیامی به كاركنان شركتی، قرارداد معین، پيماني و رسمی دارم كه بدانند حرمت كاركنان به كاركردن آنهاست و با خوب كار كردن دِينِ خود را به سيستم ادا نمايند حتي اگر سيستم مديون انها گردد و بدانند كه كمك به سیستم به ارتقا جايگاه آنها كمك خواهد كرد. اما اگر حرمت آنها با وجود كاركرد شكسته شود، شورا از آنان حمایت خواهد كرد. شورا وظیفه خود میداند كه از افرادی كه حق آنها بطور جدی (علیرغم فعالیتهایشان) تضیع شده حمایت نماید. انشالله سیستم به جایی برسد كه مطالبات به صورت قانونی و خودكار پرداخت شود و هيچكس دغدغهای براي پيگيري پرداخت ها نداشته باشد. به عنوان حسن ختام این گفتگو اذعان میكنم كه كاركنان شورای صنفی خدمتگزاران كارمندان هستند و شورا صنفي دانشگاه به وجود آنان براي خدمت به همكاران افتخار ميكند. سال خوب و سرشار از سلامتي را براي كاركنان دانشگاه سيستان و بلوچستان ارزو داریم.
مطالب مشابه :
دانشگاه صنعتی سیستان
آخرین اخبار از دانشگاه سیستان و دانشگاه سیستان وبلوچستان سیستم جامع گلستان دانشگاه
...:::... شهادت حضرت فاطمه
دانشگاه سیستان وبلوچستان سیستم جامع
به یاد بهتریت روزها ولحظات در زیباترین دانشگاه(دانشگاه سیستان و بلوچستان)
زیباترین دانشگاه(دانشگاه سیستان و سیستان وبلوچستان سیستم جامع گلستان دانشگاه
معرفی دانشگاه سیستان
معرفی دانشگاه سیستان دانشگاه سیستان وبلوچستان سیستم جامع گلستان دانشگاه آزاد
مقاله ی مسلم صبوری (دانشجوی علوم تربیتی)درباره ی فیثا غورث
سایت سیستم جامع دانشگاه سیستان وبلوچستان. سایت بازارچه ی تحقیقات
شورای صنفی کارمندان دانشگاه سیستان و بلوچستان
کمیته رفاهی شورای صنفی کارمندان دانشگاه سیستان اي جامع و سیستم به جایی
نمونه سوالات امتحانی حسابداری دانشگاه پیام نور
دانشگاه سیستان وبلوچستان سیستم جامع
ازاد
دانشگاه سیستان وبلوچستان سیستم جامع گلستان دانشگاه آزاد دفتر اســــــتخدام دانشگاه
برچسب :
سیستم جامع دانشگاه سیستان وبلوچستان