راهنمای خرید اندروید فون -قسمت سوم: میان قیمت های اشرافی
در دو قسمت قبلی این راهنمای خرید به ترتیب به گوشی های ارزان قیمت و مدل های اقتصادی در رده میانی با سیستم عامل اندروید پرداختیم در قسمت سوم از این راهنمای خرید به سراغ مدل های گرانقیمت در رده میانی خواهیم رفت و بهترین های این کلاس را در رده قیمتی 420 تا 520 هزار تومان برای شما معرفی می نمائیم با ما در ادامه همراه شوید.
یکی از اصول نا نوشته بازار که تاثیر بسزائی در میزان امکانات سخت افزاری و قیمت نهائی تولیدات مختلف در سطوح گوناگون دارد رقابت بین برندها و یکپارچه گی نامحسوس مابین اعضای متعدد حاضر در یک کلاس قیمتی مشخص است؛ بعنوان مثال تقریبا تمامی نمونه های میان قیمت اندرویدی که در قسمت قبل به آنها اشاره شد نه تنها در مشخصات ظاهری و امکانات سخت افزاری مشترکات فراوانی با یکدیگر داشتند بلکه ساختار تحلیلی و پردازشی آنها نیز در اغلب موارد در سطح کاملا یکسانی قرار داشت. تشابه قطعات سخت افزاری در این قسمت علاوه بر مسئله یکسان سازی امکانات در رده های قیمتی مختلف به محدودیت چیپ ست های مورد استفاده سازندگان نیز باز می گردد این چیپ ست های پردازشی که اغلب تنها بوسله چند شرکت معدود ساخته می شوند خود محدودیت های مشخص و فراوانی را به تولید کنندگان تحمیل می کنند که از آن جمله می توان به محدودیت در وضوح صفحه نمایش و دوربین و حداکثر رزولوشن فیلمبرداری اشاره کرد. بدین ترتیب با اینکه سیاست های سازندگان در سطح امکانات بکار گرفته شده در رده های قیمتی مختلف موثر است اما در نهایت عامل بازدارنده اصلی به چیپ ست پردازشی گوشی های مختلف و محدودیت های سخت افزاری آنها باز می گردد. مدل های مورد بررسی در این قسمت راهنمای خرید اندروید فون در کلاس بالاتری نسبت به تمامی مدل های قبلی قرار گرفته و سطح امکانات سخت افزاری و پردازشی آنها در رده بهترین های بازار و تنها یک پله پائین تر از مدل های فوق پیشرفته در کلاس دو هسته ای قرار می گیرند. بهترین های بازار در کلاس قیمتی 420 تا 520 هزار تومان از دید از نویسنده این سطور به ترتیب شامل موارد زیر می شوند:
1- Samsung i9000 Galaxy S
Galaxy S را بدون هیچ شک و شبهه ای می توان رویائی ترین اسمارت فون سامسونگ در سال 2010 قلمداد نمود؛ فروش رویائی این گوشی که هم اینک نیز با شدت و حرارت کامل در تمامی بازارهای جهانی و داخلی ادامه دارد دلیل مناسبی برای کیفیت و مقبولیت این مدل است. Galaxy S از طراحی مدرن و جذابی برخوردار است که هر بیننده ای را در نگاه اول محسور می کند. از سوی دیگر بدنه پلاستیکی این مدل و فرم کاملا براق و جاذب اثر انگشت آن در روی دستگاه و بخصوص در بخش پشتی از جمله نکات نسبتا منفی طراحی این مدل است. ابعاد Galaxy S برابر 9.9×64.2×122.4 میلیمتر با وزن 119 گرم است که قطر و وزن پائین دو نکته کلیدی در این قسمت محسوب می شوند. صفحه نمایش i9000 که در زمان خود با کیفیت ترین و پیشرفته ترین پنل موجود در میان تمامی دیگر نمونه های موجود در این کلاس به شمار می رفت مدلی مبتنی بر فناوری اختصاصی سامسونگ موسوم به SuperAMOLED است که در حال حاضر نیز ظاهرا تنها فناوری جدید خود سامسونگ به نام SuperAMOLED Plus از کیفیت بالاتری نسبت به آن برخوردار است. کنتراست رویائی، زاویه دید بالا و عملکرد نسبتا مناسب در نور مستقیم خورشید نکات مثبت این پنل و روشنائی نچندان بالا در کنار استفاده از دو زیر پیکسل برای تشکیل هر پیکسل (فناوری PenTile) اصلی ترین نکته منفی آن به حساب می آیند. وضوح این صفحه نمایش WVGA یا 800×480 پیکسل است و از نمایش 16 میلیون رنگ پشتیبانی می کند. زیر صفحه نمایش در این مدل دو کلید لمسی Back و منو در دو سوی کلید فشاری مرکزی Home جای دارند و در بخش بالائی نیز حسگر Proximity در کنار اسپیکر برقراری تماس و دوربین VGA دوم دستگاه دیده می شوند. کنترلرهای جانبی این مدل شامل Rocker تغییر صدا در سمت چپ، کلید Power در سمت راست و پورت Micro USB و محل اتصال هدست در بالا می شود که نبود شاتر دوربین نقصی مشهود برای آن به حساب می آید.
پشت گوشی از طرح دانه دانه و کاملا براقی برخوردار است که همانطور که گفتیم به شدت جاذب اثر انگشت است و در کسری از ثانیه با اثرات انگشت فراوان پوشیده می شود. اسپیکر اصلی دستگاه و دوربین 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس گوشی در این قسمت جای گرفته اند. کیفیت تصاویر این دوربین با اینکه در سطح بهترین های این کلاس نیست اما در نوع خود نسبتا مطلوب ارزیابی می شود فیلمبرداری 720p با 30 فریم در ثانیه آن نیز کیفیت متوسط و تقریبا مناسبی را ارائه می دهد. i9000 در ابتدا با نسخه 2.1 سیستم عامل اندروید به بازار ارائه شده و با پشتیبانی کامل سامسونگ به آپدیت های بعدی این سیستم عامل شامل 2.2 و 2.3 دست یافت در حال حاضر آخرین آپدیت ارائه شده برای این مدل 2.3.3 است و قرار است بزودی آپدیت 2.3.4 نیز بعد از نکسوس اس و نکسوس وان بصورت رسمی برای این مدل نیز در دسترس قرار گیرد. پوسته نرم افزاری TouchWiz UI دیگر همراه همیشگی سامسونگ در اسمارت فون های لمسی این شرکت است که نسخه 3.0 آن در i9000 دیده می شود. پردازنده 1 گیگاهرتزی دستگاه در چیپ ست اختصاصی Sumsung Hummnigbird با پردازشگر گرافیکی قدرتمند PowerVR SGX540 جای گرفته که قدرت فوق العاده ای به این مدل در هر دو سوی پردازشی و گرافیکی بخشیده است. 512 مگابایت حافظه RAM، حافظه فلش 2 گیگابایتی و حافظه داخلی 8 یا 16 گیگابابتی با امکان ارتقا تا 32 گیگابایت سایر مشخصات مرتبط با حافظه این مدل را تشکیل می دهند. سریع ترین گزینه اتصالGalaxy S به 3G تا سرعت 7.2Mbps تعلق دارد و Wi-Fi با استاندارد 802.11b/g/n با پشتیبانی از DLNA و hotspot، بلوتوث نسخه 3.0 و گیرنده GPS نیز در آن به چشم می خورد. مهمترین نقاط قوت این مدل به صفحه نمایش با کیفیت، پشتیبانی نرم افزاری گسترده، پردازنده قدرتمند با قدرت گرافیکی بالا، امکانات ارتباطی پیشرفته و دوربین فیلمبرداری مطلوب تعلق دارد و از دیگر سو نیز کیفیت نچندان بالای ساخت بدنه، دوربین عکاسی نچندان فوق العاده، حافظه RAM نسبتا پائین و قیمت بالا عناوین اصلی مشکلات این مدل را تشکیل می دهند. قیمت فعلی i9000 Galaxy S در هر دو رنگ سفید و مشکی برای ورژن 8 گیگابایتی در حدود 485 و در ورژن 16 گیگابایتی برابر 530 هزار تومان است.
2- Samsung Nexus S
پس از همکاری گوگل با HTC در ساخت نکسوس وان، دومین تجربه این شرکت برای حضور مستقیم در بازار موبایل با کمک سامسونگ و مدل Nexus S صورت پذیرفت طراحی متفاوت این مدل و قابلیت های آن در ترکیب با چیپ ست های پردازشی قدرتمند سامسونگ و پشتیبانی طولانی مدت گوگل، نکسوس S را در کلاس ویژه ای نسبت به دیگر رقبای این رده قرار می دهد. نکسوس اس در حقیقت نسخه دوم Galaxy S با برخی تغییرات مشخص است که جنس این تغییرات شباهت های فراوانی به تغییرات صورت پذیرفته در Nexus One نسبت به HTC Desire دارد. تنها دلیل قرارگیری نکسوس اس در جایگاه پائین تری نسبت به i9000 اندک برتری های Galaxy S در رده سخت افزاری ست که در ادامه به آنها اشاره می کنیم. اولین نکته ویژه در رابطه با Nexus S طراحی متفاوت بدنه دستگاه است این مدل برخلاف Nexus One تمام فلزی، بطور کامل از پلاستیک براق و جاذب اثر انگشتی ساخته شده که علیرغم کیفیت بالا مطمئنا جذابیت های کمتری نسبت به یک مدل تمام فلزی دارد. نکته تعیین کننده دیگر در طراحی این مدل خمیدگی رو به داخل صفحه نمایش در قسمت پائین آن است که فرمی منحصر به فرد به Nexus S بخشیده است. ابعاد این مدل 10.9×63×123.9 میلیمتر است که 1 میلیمتر در قطر و 1.5 میلیمتر در ارتفاع بزرگتر از i9000 بوده اما عرض آن نزدیک به 1.2 میلیمتر کوچکتر شده است. وزن 129 گرمی گوشی نیز 10 گرم از حریف سامسونگی خود سنگین تر است. نکسوس اس در دو ورژن مختلف که تنها در صفحه نمایش با یکدیگر متفاوتند ساخته می شود نوع گرانقیمت تر این مدل که از آن بعنوان i9020 یاد می شود دارای پنلی کاملا مشابه با i9000 از نوع SuperAMOLED بوده و پنل مدل ارزان قیمت تر از نوع S-LCD ست. تفاوت های این دو پنل به کنتراست و زاویه دید بیشتر در نمونه SuperAMOLED و روشنائی بیشتر در پنل S-LCD باز می گردد سایر مشخصات این دو صفحه نمایش شامل وضوح WVGA، فناوری لمسی خازنی و نمایش 16 میلیون رنگ هیچ تفاوتی در این دو نمونه ندارد. استفاده از پوشش Oleophobic در صفحه نمایش Nexus S نکته مثبت این قسمت نسبت بهGalaxy S است که تا حدود زیادی مقاومت پنل در مقابل جذب اثر انگشت را افزایش می دهد اما از دیگر سو نقص اصلی این صفحه نمایش نسبت به Galaxy S که در Nexus One نیز در قیاس با Desire دقیقا به همین صورت تکرار شده بود حذف پوشش مقاوم Gorilla Glass از این بخش است که احتمال خراشیدگی و آسیب به پنل در هنگام زمین خوردن را کاملا افزایش می دهد. کلیدهای چهارگانه لمسی همچون همیشه در زیر صفحه نمایش و دو سنسور تنظیم نور و Proximity به همراه دوربین دوم و اسپیکر تماس در بالا دیده می شوند.
طرفین دستگاه به مانند i9000 محل Rocker تغییر صدا در سمت چپ و کلید Power/Lock در سمت راست می شود اما موارد حاضر در بخش بالائی Galaxy S یعنی حفره اتصال هدست و پورت Micro USB این بار به پائین منتقل شده اند و بالای دستگاه خالی از هر المان قابل ذکری ست. دورربین 5 مگاپیکسلی Nexus S در یک قاب نقره ای در پشت دستگاه جای گرفته است در کنار این دوربین بعنوان یک تغییر نسبت به i9000 یک فلش LED کوچک به چشم می خورد. کیفیت تصاویر این دوربین نسبت به نمونه حاضر در i9000 در سطح مناسبی قرار می گیرد و با اینکه اندکی از شفافیت رنگ ها در این نمونه کاسته شده است اما به نسبت جزئیات بیشتری در آن به چشم می خورد. وضوح فیلمبرداری در این دوربین دقیقا به مانند Nexus One علیرغم حضور شرایط فیزیکی حداکثر به رقم WVGA تا 30 فریم در ثانیه محدود شده است البته این محدودیت ظاهرا نرم افزاری تنها تفاوت این بخش با Galaxy S نیست و فرمت ثبت ویدئو نیز بجای MP4 این بار 3GP انتخاب شده است. اندروید 2.3.4 آخرین نسخه رسمی ارائه شده برای Nexus S است و به تازگی آپدیت جدید 2.3.5 نیز بصورت غیر رسمی توسط Developer ها برای این مدل در دسترس قرار گرفته است در این مدل همچون نکسوس وان خبری از پوسته های نرم افزاری جداگانه نیست و ساختار منوئی آن براساس پوسته استاندارد اندروید شکل گرفته است. مجموعه پردازشی نکسوس اس درست همانند i9000 بر پایه چیپ ست Samsung Hummingbird با پردازنده یک گیگاهرتزی دارای هسته ARM Cortex-A8 شکل گرفته و چیپ ست گرافیکی قدرتمند آن نیز از نوع PowerVR SGX540 است. حافظه RAM این مدل 512 مگابایت بوده و حافظه داخلی آن نیز 16 گیگابایت است. از اسلات کارت حافظه در Nexus S خبری نیست. سایر مشخصات این مدل هیچ تفاوتی با Galaxy Sندارد. از موارد مثبت این مدل باید به طراحی جذاب، تضمین آپدیت پیاپی سیستم عامل، پردازنده و چیپ ست گرافیکی قدرتمند، پشتیبانی از NFC و دوربین عکاسی نسبتا با کیفیت اشاره کرد و در از دیگر سو نیز بدنه پلاستیکی جاذب اثر انگشت، حذف پوشش Gorilla Glass، فیلمبرداری ضعیف، نبود کارت حافظه و قیمت بالا بعنوان اصلی ترین نکات منفی این مدل به شمار می روند. قیمت فعلی i9023 در حدود 510 هزار تومان است ولی مدل i9020 با رقمی در حدود 590 هزار تومان پا از حوزه قیمتی این کلاس کاملا فراتر می گذارد.
3- HTC Desire S
موفقیت Desire و ادامه محبوبیت آن در میان کاربران عامل موثری در ترغیب HTC برای ساخت ادامه ای بر این ورژن، دقیقا در اولین سالگرد حضور Desire در بازار بود؛ Desire S که در مارچ 2011 درست 12 ماه بعد از Desire به بازار ارائه شد برخی از نکات ضعف مدل قبلی این کلاس را با بهبود روبرو ساخت. اولین تفاوت مشهود در طراحی این دو مدل به حذف Trackpad نوری در زیر صفحه نمایش و تغییر ساختار کلیدهای اندرویدی از نمونه های فیزیکی به کلیدهای لمسی ست که با امکان جایگذاری این کلیدها در قاب تیره رنگ زیر صفحه نمایش صرفه جوئی موثری نیز در ارتفاع دستگاه صورت پذیرفته است. ابعاد Desire S برابر 11.6×59.8×115 میلیمتر با وزن 130 گرم است که تقریبا تنها نکته تغییر یافته در این قسمت کاهش 4 میلیمتری ارتفاع گوشی ست البته تغییرات مشهود مابین این دو مدل به کاهش ارتفاع Desire S محدود نمی شود و تغییر بزرگ بعدی که با اندک بررسی بیشتر می توان به آن پی برد استفاده گسترده از فلز در ساختار Desire S و بدنه یک دست و یکپارچه موسوم به Uni-body آن است که محوطه اطراف صفحه نمایش، دورتادور گوشی و بخش بزرگی از قسمت پشتی را در بر گرفته و بدین ترتیب با در نظر نگرفتن دو قسمت کوچک بالائی و پائینی در بخش پشتی بدنه Desire S را می توان کاملا فلزی تصور نمود. صفحه نمایش دستگاه 3.7 اینچی با وضوح WVGA و فناوری ساخت S-LCD است که از 16 میلیون رنگ پشتیبانی می کند این صفحه نمایش بروی کاغد هیچ تفاوتی با نسل دوم پنل های Desire با فناوری مشابه ندارد و در عمل نیز کیفیت این صفحه نمایش در به تصویر کشیدن رنگ های زنده و شفاف، میزان کنتراست و زوایای دید در سطح بسیار بالائی قرار دارد اما عملکرد آن در نور مستقیم خورشید بعلت روشنائی نچندان بالای پنل و بازتاب نور از سطح آن چندان رضایت بخش نیست. اسپیکر برقراری تماس، دوربین دوم و حسگرهای دوگانه تنظیم نور و Proximity حاضران بخش بالائی صفحه نمایش را تشکیل می دهند و در نوار مشکی رنگ زیر صفحه نمایش نیز چهار کلید لمسی اندرویدی شامل جستجو، بازگشت، منو و Home به ترتیب از راست به چپ جای دارند. سمت چپ Desire S طبق انتظار به Rocker تغییر صدا و پورت محافظت نشده Micro USB تعلق دارد و در بالای دستگاه نیز حفره اتصال هدست و کلید Power دیده می شود.
دوربین Desire S یک نمونه 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس با یک فلش LED ست که به همراه اسپیکر اصلی دستگاه در بالای بخش پشتی قرار دارد. کیفیت تصاویر این دوربین در عکاسی حداکثر متوسط ارزیابی می شود اما فیلمبرداری 720 با 30 فریم در ثانیه آن علیرغم استفاده از فرمت 3GP از کیفیت قابل قبولی برخوردار است. Desire S با نسخه 2.3 اندروید همراه با پوسته Sense UI شرکت HTC به بازار ارائه شد و نگفته پیداست که حداقل تا یک سال دیگر می توان بروی ارائه آپدیت های بعدی سیستم عامل اندروید در این مدل حساب کرد. چیپ ست پردازشی دستگاه در یک آپدیت ملایم به Qualcomm MSM8255 Snapdragon با فرکانس هسته 1 گیگاهرتزی ارتقا یافته و پردازشگر گرافیکی آن نیز این بار به Adreno 205 آپگرید شده است. 768 مگابایت حافظه RAM و 1.1 گیگابایت حافظه فلش که هر دو کاملا نسبت به Desire ارتقا یافته اند مشخصات سیستمیDesire S را تکمیل می کنند. اسلات کارت حافظه Desire S با اینکه برخلاف Desire امکان دسترسی بدون خارج کردن باتری را حداقل بروی کاغذ دارد اما در دنیای واقعی با طراحی خاص محوطه در نظر گرفته شده برای باتری و کارت حافظه عملا چاره ای برای کاربر در خروج باتری برای دسترسی به کارت حافظه باقی نمی گذارد. سرعت اتصال 3G در Desire S به سبب تغییرات چیپ ست پردازشی به رقم 14.4Mbps افزایش یافته و گیرنده پر سرعت Wi-Fi آن نیز از DLNA و hotspot پشتیبانی می کند. سایر امکانات Desire S تغییری نسبت به قبل نداشته اند. برتری هایDesire S شامل طراحی و استحکام فوق العاده بدنه، صفحه نمایش با کیفیت، دوربین نسبت مناسب، سیستم عامل به روز، پردازنده قدرتمند، حافظه RAM و فلش بالا و سرعت بالای گزینه های ارتباطی می شود و از ضعف های معدود آن باید به عملکرد نچندان مناسب صفحه نمایش در نور روز، مشکل در دسترسی به باتری و اسلات کارت حافظه و کاهش سطح سیگنال وای فای با پوشانده بخش بالای پشت دستگاه اشاره کرد. قیمت فعلی Desire S در حدود 495 هزار تومان است.
4- Samsung i9003 Galaxy SL
سامسونگ در فوریه 2011 نسخه ساده شده ای از Galaxy S با نام Galaxy SL را به بازار معرفی نمود این مدل علیرغم تشابهات فراوان با i9000 تفاوت های مشخصی نیز با این مدل دارد. طراحی بدنه دستگاه تغییر خاصی را مابین این دو مدل نشان نمی دهد و استفاده از بدنه پلاستیکی براق در هر دو بخش روئی و پشتی اثرات انگشت فراوانی را در نخستین لحظات استفاده از این مدل بر جای جای آن باقی می گذارد. ابعاد SL برابر 10.6×64.2×123.7 میلیمتر است که بدون در نظر گرفتن 1.3 میلیمتر افزایش ارتفاع و 0.7 میلیمتر افزایش قطر تغییر خاصی نسبت به i9000 نداشته است وزن 131 گرمی این مدل 12 گرم سنگین تر از Galaxy S است. صفحه نمایش دستگاه محل بزرگترین تغییر رخ داده در SL است فناوری ساخت این صفحه نمایش این SC-LCD نام گرفته که روشنائی بیشتر نسبت به پنل SuperAMOLED ارائه می دهد اما در کنتراست و زوایای دید نمونه ضعیف تری نسبت به آن به حساب می آید. پوشش محافظ Gorilla Glass همچنان در این مدل نیز حضور دارد. کلیدهای زیر صفحه نمایش، اجزای استاندارد بخش بالائی و کنترلرهای جانبی دستگاه هیچ تغییری نسبت به قبل نداشته اند.
دوربین 5 مگاپیکسلی دستگاه در هر دو بخش عکاسی و فیلمبرداری 720p با 30 فریم در ثانیه کیفیت بسیار بالائی را ارائه می دهد که این بخصوص در مورد عکاسی از معدود برتری های SLنسبت به i9000 محسوب می شود. Galaxy SL در ابتدا با نسخه 2.2 اندروید به بازار معرفی شده و آپدیت ورژن 2.3.3 آن نیز به زودی ارائه خواهد شد. پوسته TouchWiz UI 3.0 نیز همچون همیشه در این مدل دیده می شود. یکی دیگر از تغییرات بزرگ Galaxy SL چیپ ست پردازشی آن است جائیکه این بار به جای پلتفرم Samsung Hummingbird از چیپ ست TI OMAP3630 با چیپ ست گرافیکی PowerVR SGX530 استفاده که هر دو مورد نمونه های ضعیف تری نسبت به موارد حاضر در Galaxy S هستند. حافظه RAM این مدل 512 مگابایت است و از 4 یا 16 گیگابایت حافظه داخلی در آن استفاده شده است. اسلات کارت قابل Hot-Swap دستگاه که در زیر کاور باتری جای دارد تا 32 گیگابایت امکان ارتقا را برای کاربر فراهم می آورد. دیگر مشخصات SL هیچ تفاوتی با Galaxy S ندارد. وجوه مثبت i9003 شامل دوربین با کیفیت در هر دو رده عکاسی و فیلمبرداری، امکان ارتقا به نسخه بالاتر اندروید، و قیمت رقابتی می شود و از طرف دیگر بدنه پلاستیکی براق با جذب بالای اثر انگشت، کاهش قدرت پردازشی و گرافیکی و استفاده از پنل SC-LCD بجای SuperAMOLED نکات منفی اصلی آن را تشکیل می دهند. قیمت فعلی Galaxy SL با حافظه 4 گیگابایتی در حدود 420 هزار تومان است.
5- HTC Desire Z
از جمله نمونه های کمیاب اندرویدی مدل های دارای صفحه کلید QWERTY جانبی هستند که اغلب بصورت کاملا محدود با قیمت های بالا در دسترس قرار می گیرند؛ یکی از این نمونه ها که البته قیمت مناسبی را نسبت به امکانات خود ارائه می دهد Desire Z است که مقام پنجم راهنمای خرید ما را به خود اختصاص داده است. Desire Z در سپتامبر 2010 معرفی شد و علیرغم گذشت نزدیک به یک سال از معرفی رسمی آن همچنان مشخصات و قابلیت های راضی کننده ای را به نسبت دیگر رقبای این رده ارائه می دهد. طراحی این مدل به سبک بسیار زیبائی صورت گرفته که تاثیر فراوانی در برخورد اول از خود برجای می گذارد بخش روئی دستگاه و کاور باتری فلزی بوده و سایر قسمت ها نیز از پلاستیک مات و با کیفیت ساخته شده اند که در برابر اثرات انگشت مقاوم مناسبی از خود نشان می دهند. ابعاد Desire Z برابر 14.2×60.4×119 میلیمتر با وزن 180 گرم است که با این وزن یکی از سنگین ترین اسمارت فون های اندرویدی حال حاضر بازار (و شاید سنگین ترین نمونه با این ابعاد صفحه نمایش) به حساب می آید. صفحه نمایش گوشی 3.7 اینچی S-LCD با وضوح WVGA و قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ است که کیفیت مناسبی را از لحاظ نمایش زنده رنگ ها، زوایای دید و میزان کنتراست ارائه می دهد. عملکرد این پنل در نور مستقیم خورشید با اینکه از بهترین های این کلاس فاصله دارد اما در یک مقایسه رخ به رخ از عملکرد بسیار بهتری نسبت به نمونه های کاملا گران قیمت تری مثل Desire HD برخوردار است. سطح این صفحه نمایش با پوشش مقاوم Gorilla Glass پوشیده شده است. زیر صفحه نمایش در یک قاب مشکی رنگ باریک چهار کلید لمسی اندرویدی به چشم می خورند و در بخش بالائی نیز اسپیکر تماس و دو حسگر تنظیم نور و Proximity جای گرفته اند. تنها نکته قابل اشاره دیگر در بخش روئی دستگاه Trackpad اپتیکال در پائین این قسمت است که با حساسیت بالا امکان حرکت در میان منوها و انتخاب و اجرای برنامه ها را بدون نیاز به لمس کردن صفحه نمایش فراهم می آورد. در سمت چپ Desire Z کلید باریک و طویل تغییر صدا و پورت Micro USB بدون پوشش محافظ قرار دارد و در سمت راست آن نیز عجیب ترین کنترلری که تا بحال در یک مدل HTC در سال های اخیر دیده شده یعنی شاتر اختصاصی دوربین جای گرفته است قطعه ای که تقریبا هیچگاه جائی در اسمارت فون های HTC در کلاس های مختلف نداشته است. علاوه بر شاتر دوربین اسلایدر کوچک دیگری نیز در این قسمت برای گشودن کاور باتری دیده می شود که این قطعه دوم در قسمت زیرین گوشی که از بخش روئی کاملا مجرا طراحی شده جای دارد. کلید Power و محل اتصال هدست در بالای این مدل قرار دارند و در پائین نیز بجز میکروفن برقراری تماس نکته دیگری دیده نمی شود. اما عامل اصلی جذابیت Desire Z و مهمترین فاکتور طراحی آن صفحه کلید جانبی دستگاه است این صفحه کلید برخلاف ظاهر خود کشوئی نیست و بروی لولائی Z مانند در بخش زیرین لغزیده و در جایگاه خود قرار می گیرد این شیوه بلند شدن بخش روئی و بازگشت دوباره آن به سطح صفحه کلید پیش از این در مدل های دیگر نیز دیده شده است اما در کلاس اندروید فون ظاهرا این اولین و آخرین نمونه با این طراحی ست. صفحه کلید Desire Z یک نمونه بسیار بزرگ و تفکیک شده با 4 ردیف و 43 کلید است که از برآمدگی مناسب و ترکیب کلیدهای کاربردی مطلوبی برخوردار است که آن را تا سطح بهترین نمونه در کلاس های مختلف کاربری ارتقا درجه می دهد. از جمله نکات مثبت اصلی این کیبورد باید به دو کلید Fn و دو کلید Shift در دو سوی صفحه کلید و استفاده از دو کلید قابل تنظیم برای کاربر و همچنین دسترسی راحت و بی مشکل به ردیف بالائی صفحه کلید اشاره نمود.
بخش پشتی Desire Z فرم متفاوتی از تمامی مدل های دیگر HTC دارد جائیکه کاور فلزی باتری به بخش مرکزی این قسمت نقل مکان کرده و اسپیکر اصلی دستگاه نیز به روی این کاور جای گرفته است. دوربین 5 مگاپیکسلی این مدل که به همراه تک فلش LED خود بر بالای کاور باتری دیده می شود یک نمونه اتوفوکوس با امکاناتی نظیر تاچ فوکوس و قابلیت تشخیص چهره است که امکان فوکوس پیوسته حتی قبل از نیمه فشرده کردن کلید شاتر نیز برای آن در نظر گرفته شده است. کیفیت تصاویر این دوربین در سطح نسبتا مناسبی قرار دارد جائیکه علیرغم حضور مشخص نویز و عملیات نچندان دقیق Sharpeninig در مجموع بازهم می توان امتیاز متوسطی برای تصاویر Desire Z در نظر گرفت. فیلمبرداری این دوربین با وضوح 720p با 25 فریم در ثانیه انجام می شود که جزئیات مناسبی را به تصویر کشیده و فشردگی چندانی نیز به آن اعمال نشده است در دیگر سو این تصاویر با فرمت 3GP ضبط شده و فوکوس اتوماتیک آن نیز همچون دیگر HTC های هم رده یک لحظه قبل از فشردن دکمه شاتر اعمال شده و در طول فیلمبرداری تغییر نمی کند. در مجموع فیلمبرداری Desire Z چندان مناسب و فوق العاده نیست. Desire Z در ابتدا با ورژن 2.2 سیستم عامل اندروید به بازار ارائه شد و ماه گذشته بلاخره به نسخه 2.3.3 این سیستم عامل آپدیت گردید. نگفته پیداست که پوسته Sense UI نیز به مانند دیگر HTC ها در این مدل نیز حضور دارد. پردازنده Desire Z از نوع Qualcomm MSM7230 با فرکانس 800 مگاهرتز و چیپ ست گرافیکی Adreno 205 است که در هر دو مورد عملکرد مناسبی از خود نشان می دهند. حافظه RAM این مدل 512 مگابایت است و 1.5 گیگابایت حافظه فلش نیز برای آن در نظر گرفته شده است. کارت حافظه پنهان شده در زیر باتری این مدل تا 32 گیگابایت دیگر بر حافظه دستگاه می افزاید. سایر موارد قابل ذکر در مورد Desire Z به سرعت 14.4Mbps اتصال 3G، گیرنده Wi-Fi با استاندارد 802.11b/g/n و پشتیبانی از DLNA و hotspot در کنار GPS و قطب نمای دیجیتالی تعلق دارد. نکات مثبت Desire Z شامل بدنه آلومینیومی و طراحی مدرن و پیشرفته، صفحه نمایش با کیفیت با پوشش مقاوم، دوربین عکاسی نسبتا مناسب، صفحه کلید QWERTY بسیار کارآمد و پیشرفته، پردازنده و چیپ ست گرافیکی مطلوب، سرعت بالای اتصال 3G و امکانات کامل Wi-Fi پر سرعت می شود در دیگر سو نیز وزن بسیار بالا و دوربین فیلمبرداری نچندان مطلوب اصلی ترین موارد منفی قابل اشاره در مورد این مدل را تشکیل می دهند قیمت فعلی Desire Z در حدود 440 هزار تومان است.
6- HTC Salsa :
شرکت اچ تی سی همزمان با ارائه Cha Cha با دکمه اختصاصی ف**یس ب***وک نمونه دیگری به نام Salsa با همین امکان ولی در کلاسی متفاوت به بازار معرفی نمود. Salsa را از لحاظ امکانات می توان مدلی مابین Legend و Galaxy Ace تلقی نمود جائیکه عامل تعیین کننده ای به نام سایز صفحه نمایش علیرغم تشابهات فراوان میان این سه مدل کلاس تازه ای برای سالسا در این رده آفریده است. بدنه دستگاه به مانند Legend با طرح Uni-body تمام فلزی که بخش اعظم قسمت روئی و مرکز بخش پشتی را در بر گرفته ساخته شده که جلوه و استحکام فوق العاده ای برای دستگاه به همراه دارد. ابعاد این مدل 12.3×58.9×109.1 میلیمتر با وزن 120 گرم است که نمونه ای نسبتا کوچک با وزن متوسط به حساب می آید. صفحه نمایش گوشی بعنوان سایزی جدید در کلاس اندروید 3.4 اینچی با وضوح HVGA یا 480×320 پیکسل است که از فناوری ساخت TFT در آن استفاده شده است. روشنائی این صفحه نمایش در سطح مطلوبی قرار دارد و زوایای دید آن نیز علیرغم مشکلات مشهود از نمونه مشابه ای همچون Wildfire S بسیار بهتر به نظر می رسد. سطح براق و بازتاب دهنده نور در این پنل علاوه بر جذب فوق العاده اثر انگشت مانع بزرگی برای موفقیت این صفحه نمایش در محیط های خارجی با نور مستقیم خورشیده است. سطح روئی صفحه نمایش با پوشش مقاوم Gorilla Glass در برابر آسیب های محیطی محافظت شده است. بالای صفحه نمایش هر چهار المان قابل انتظار برای این قسمت یعنی دو سنسور همیشگی در کنار دوربین دوم و اسپیکر تماس جای دارند و در زیر صفحه نمایش نیز بجز کلیدهای اندرویدی لمسی خازنی، همچون Cha Cha کلید آبی رنگ اختصاصی ف**یس ب***وک دیده می شود. سمت راست Salsa شامل یک تغییر بزرگ یعنی دکمه بزرگ و برجسته شاتر دوربین است که عنصری کمیاب (بخوانید نایاب!) در محصولات اچ تی سی به حساب می آید. در سمت چپ این مدل Rocker بزرگ تغییر صدا و پورت Micro USB قرار دارد و در بالا نیز همچون همیشه پورت اتصال هدست و کلید Power دیده می شود.
قسمت بالائی بخش پشتی این مدل از وسط به دو نیمه متفاوت با رنگ بندی مختلف تقسیم شده که در نیمه سمت راست اسپیکر اصلی گوشی و در نیمه سمت چپ دوربین دستگاه و فلش LED آن دیده می شوند. دوربین 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس این مدل از عکاسی متوسط و فیلمبرداری با وضوح D1 (480×720 پیکسل) با 24 فریم در ثانیه برخوردار است که علاوه بر ارتقا وضوح فیلمبرداری نسبت به دیگر مدل های دارای پردازنده های مشابه امکان تغییر فوکوس در حین فیلمبرداری با لمس صفحه نمایش را نیز فراهم آورده است. البته فرمت مورد استفاده در این دوربین برای ذخیره ویدئو ها همچنان 3GP ست که این در کنار نقطه صورتی رنگ مشهود در مرکز تصویر نکات منفی اصلی این دوربین در فیلمبرداری را تشکیل می دهند. سیستم عامل Salsa نسخه 2.3 اندروید است که این با توجه به زمان بسیار کوتاهی که از معرفی آن می گذرد احتمال آپدیت این مدل به ورژن های بالاتر را کاملا محتمل می سازد. پردازنده Salsa همان چیپ ست رده ارزان قیمت میانی یعنی Qualcomm MSM7227 است که به فرکانس 800 مگاهرتز اورکلاک گردیده و عنوان Turbo را به انتهای نام خود افزوده است. پردازشگر گرافیکی این مدل نیز به Adreno 205 ارتقا یافته است. محدودیت اصلی این چیپ ست پردازشی علاوه بر وضوح فیلمبرداری در سرعت 7.2Mbps اتصال 3G نهفته است که اختلاف آن را نسبت به دیگر پردازشگرهای 800 مگاهرتزی همچون Qualcomm MSM7230 که در Desire Z دیده می شود و سرعتی معادل 14.4Mbps برای اتصال 3G فراهم کرده و رزولوشن فیلمبرداری را نیز به 720p ارتقا بخشیده مشخص می کند. حافظه RAM و فلش سالسا هر کدام 512 مگابایت است و کارت حافظه Micro SD آن نیز (که به شرط دارا بودن ناخن های بلند و اعصاب راحت امکان خارج سازی بدون درآوردن باتری را دارد!) تا 32 گیگابایت امکان ارتقا دارد. Wi-Fi این مدل از نوع پر سرعت 802.11b/g/n با پشتیبانی از hotspot است و GPS با قطب نمای دیجیتالی نیز طبیعتا در آن وجود دارد. سالسا از دید مثبت دارای بدنه فلزی با طراحی مدرن، شاتر اختصاصی دوربین، صفحه نمایش نسبتا با کیفیت، فیلمبرداری مناسب به نسبت دیگر مدل های این کلاس، سیستم عامل به روز با امکان ارتقا، پوسته کارآمد Sense UI، بلوتوث نسخه 3.0 و دکمه اختصاصی ف**یس ب***وک است مشکلات این مدل نیز شامل پردازنده نچندان قدرتمند، طراحی مشکل آفرین کاور باتری و اسلات کارت حافظه، دوربین عکاسی ضعیف و قیمت نسبتا بالا در مقابل سخت افزارهای حاضر در دستگاه می شود. قیمت فعلی سالسا در حدود 430 هزار تومان است که با توجه به تازه وارد بودن این مدل به راحتی می توان انتظار کاهش بیش از 10 تا 15 درصدی این رقم در ماه های آینده را داشت.
7- Motorola Milestone 2:
Milestone نخستین اسمارت فون اندرویدی بازار بود که در ماه های پایانی سال 2009 برای اولین بار به نسخه دوم سیستم عامل اندروید مجهز شد؛ این گوشی که از جمله پر فروش ترین محصولات سال های اخیر موتورولا به حساب می آید با گذر از محدودیت های اصلی نسخه های پیشین اندروید برای ماه های متوالی در میان تمامی دیگر نمونه های این کلاس نمونه ای اشرافی با قابلیت های بالا بود. نزدیک به یک سال بعد موتورولا آپدیت جدیدی از این مدل با نام Milestone 2 را به بازار معرفی نمود که تغییرات نسبتا مناسبی در هر دو رده سخت افزاری و پردازشی در آن به چشم می خورد. Milestone 2 همچون برادر بزرگتر خود یک اسمارت فون اندرویدی با بدنه ای فلزی و صفحه کلید QWERTY کشوئی جانبی ست که اصلی ترین تغییرات قابل ذکر در آن به پوشانده شدن کل بخش زیرین توسط قسمت روئی و تغییرات کلی در ساختار صفحه کلید کشوئی تعلق دارد. ابعادMilestone 2 برابر 13.7×60.5×116.3 میلیمتر با وزن 169 گرم است که بدون در نظر گرفتن 4 گرم افزایش وزن و 0.5 میلیمتر افزایش عرض و ارتفاع هیچ تغییری نسبت به Milestone نداشته است. صفحه نمایش این مدل 3.7 اینچی با وضوج FWVGA و پشتیبانی از نمایش 16 میلیون رنگ است که از فناوری ساخت TFT در آن استفاده شده است. کیفیت تصاویر، سطح رنگ مشکی وروشنائی این پنل در سطح کاملا راضی کننده ای قرار دارد اما عملکرد آن در نور مستقیم خورشید به سبب شفافیت و بازتابش نور برخلاف Milestone تعریف چندانی ندارد. بخش روئی این صفحه نمایش همچون Milestone با پوشش مقاوم Gorilla Glass در برابر صدمات فیزیکی محافظت می شود. کلیدهای لمسی خازنی زیر صفحه نمایش و اسپیکر برقراری تماس و دو سنسور بخش بالائی تغییری را به خود ندیده اند در این مدل نیز از دوربین دوم خبری نیست. اجزای گرداگرد گوشی بدون تغییر نسبت به Milestone شامل Rocker تغییر صدا و شاتر دوربین در سمت راست، پورت Micro USB در سمت چپ و کلید Power و جک 3.5 میلمتری هدست در بالا می شوند که تنها تغییر مشهود این قسمت کوچک سازی و تغییر رنگ شاتر دوربین از نمونه جذاب طلائی رنگ درMilestone به نمونه ای کوچک مشکی رنگ در Milestone 2 است. صفحه کلید QWERTY جانبی دستگاه در چهار ردیف و 45 کلید مرتب شده که حذف D-Pad چهار جهته با کلید طلائی مرکزی آن مهمترین تغییر رخ داده در این صفحه کلید نسبت به Milestone است تغییری که نه تنها در سایز بلکه در افزایش تعداد کلیدها نیز از 40 به 45 عدد موثر بوده است. تفکیک و برآمدگی کلیدهای این قسمت از جمله دیگر نکات مثبت این کیبورد است
بخش پشتی Milestone 2 همچون طراح اولیه از وسط به سه قسمت مجزا تقسیم شده که در مرکز کاور فلزی باتری در قسمت پائینی اسپیکر اصلی دستگاه و در بالا دوربین 5 مگاپیکسلی گوشی و تک فلش LED آن به چشم می خورند. از امکانات دوربین Milestone 2 می توان به تغییر نقطه فوکوس با drag کردن آیکون فوکوس مرکزی، فناوری تشخیص چهره و امکان افزودن مستقیم تگ به تصاویر اشاره نمود. کیفیت تصاویر این دوربین با ثبت میزان مناسبی از جزئیات و بازتولید مطلوب رنگ ها در سطح قابل قبولی قرار دارد اما از دیگر سو نیز الگوریتم نسبتا سخت گیرانه حذف نویز گه گاه جزئیات اصلی تصویر را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد. فیلمبرداری این دوربین بعنوان یک آپدیت بزرگ نسبت به Milestone با وضوح 720p با 30 فریم در ثانیه انجام می شود که علیرغم استفاده از فرم
مطالب مشابه :
دانلود نسخه شماره 2 بازی آب و تمساح برای اندروید Where’s My Water? 2 1.2.0
دانلود نسخه شماره 2 بازی آب و تمساح برای اندروید Where’s My Water? 2 1 آپدیت های این اندروید
رام 2.2.1 رسمی با ساپرت کامل فارسی(مخصوص گوشیهای روت نشده) برای HTC Wildfire
همیشه یکی از مشکلاتی که اندروید 2.2.1 کنید تا مشکل فارسیتون به کل اموزشی 2 3:
دانلود نسخه جدید بازی ایرانی و مهیج فروت کرفت برای آندروید Fruit Craft 1.2.715
نیازمند اندروید 2.1 و ها+ و بزودی با آپدیت و آخرین نسخه مسنجر لاین اندروید تا به
راهنمای خرید اندروید فون قسمت دوم: حداقل قیمت در رده میانی
پر طرفدار را به نسخه 2.1 اندروید آپگرید نمود یک گفتار رسمی آپدیت 2.3 اندروید برای
راهنمای خرید اندروید فون -قسمت سوم: میان قیمت های اشرافی
hamhame89 - راهنمای خرید اندروید فون -قسمت سوم: میان قیمت های اشرافی
iOS7 Parallax Live Wallpaper v1.1.2
اندروید 2, 3 اسمارت فون های اندروید میباشند اپدیت میشود تا اندروید 2.0.1 اندروید 2.1
برچسب :
آپدیت آندروید 2.1 به 2.3