معرفی فیلم: بادبادک باز

 

بادبادک باز
کارگردان : مارک فورستر .
محصول سال : ۲۰۰۷
بازیگران :همایون ارشادی- شان توب- خالد عبدالله-ذکریا ابراهیمی- احمد خان محمود زاده - آتوسا لئونی
محصول : آمریکا
مدت فیلم : ۱۲۸ دقیقه

فیلم سینمایی «بادبادک‌باز» (The Kite Runner) که بر اساس رمان پرفروش خالد حسینی، نویسنده‌ی سرشناس افغان- امریکایی ساخته شده است.به بهانه اکران این فیلم جنجالی که در آن بازیگر ایرانی، همایون ارشادی نیز حضور دارد و همچنین اکثر دیالوگ‌های آن به زبان فارسی با گویش افغانی است، مروری خواهیم کرد بر آنچه درباره این فیلم گفته می‌شود.

رمان «بادبادک‌باز» از زمان نخستین چاپ خود در سال ۲۰۰۳ تا به امروز همچنان در صدر فهرست کتاب‌های پرفروش و پرخواننده باقی مانده است. این رمان که تا به حال به ۴۲ زبان مختلف ترجمه شده، مرکز توجه بسیاری از محافل ادبی و هنری قرا گرفته تا جایی که در سال گذشته شرکت‌های بزرگ فیلمسازی چون دریم وورکس (Dreamworks) و پارامونت وانتیج (Paramount Vantage)، تصمیم به سرمایه‌گذاری و ساخت فیلم بلندی بر اساس این رمان گرفتند.

«بادبادک‌باز»، رمانی‌ست درباره‌ی دوستی، خیانت، صداقت و رستگاری. داستانی‌ست درباره‌ی فرهنگی غنی در سرزمینی زیبا که به خاطر جنگ، تجاوز و تعدی در حال از بین رفتن است.

 عناصر دراماتیک و جذابیت‌های تصویری نهفته در رمان «بادبادک‌باز» توجه تهیه‌کنندگان بسیاری از جمله شرکت‌های فیلمسازی پارامونت وانتیج و دریم وورکس را به خود جلب کرد تا جایی که آنان را مصمم به ساخت فیلمی خارج از استانداردهای همیشگی هالیوود کرد: فیلمی بدون بازیگران و ستارگان غربی و به زبانی غیر از زبان انگلیسی. برای کارگردانی فیلم نیز از مارک فورستر (Marc Forster) سازنده‌ی فیلم‌های تحسین شده‌ای چون «ضیافت اهریمن» و «در جستجوی ناکجا آباد»، دعوت شد.

مارک فورستر، کارگردان سویسی تبار هالیوود در گفتگویی با نیویورک‌تایمز درباره‌ی تصورش از سبک و ساختار فیلم می‌گوید: «برای من از ابتدا مشخص بود که این داستان باید در قالب فیلمی حماسی روایت شود. به خصوص برای بازسازی فضای شهر کابل با خیابان‌های شلوغ، زنده و رنگارنگ در دهه‌ی هفتاد که افغانستان هنوز به لحاظ سیاسی - اقتصادی در موقعیتی نسبتا ثابت قرار داشت.»

اگرچه بیشتر داستان در افغانستان اتفاق می‌افتد ولی به‌خاطر مشکلات ناشی از عدم امنیت برای فیلمبرداری در این کشور، تهیه‌کنندگان فیلم مجبور به جستجو برای یافتن محلی شدند که به فضای شهری کابل و جغرافیای افغانستان نزدیک باشد. آن‌ها در حدود بیست کشور از هندوستان و مراکش تا آفریقای جنوبی را در نظر گرفتند تا سرانجام شهر کوچک «کاشگر» در کشور چین را انتخاب کردند. پس از دکورسازی و صحنه آرایی در خیابان‌های این شهر، تنها جمعیتی متشکل از مردان و زنان افغان در لباس‌های محلی لازم بود تا تصویر شهر کابل را بازسازی کند.

داستان از دو موقعیت مشخص زمانی ـ مکانی، یعنی شهر کابل در اواخر حکومت جمهوری داوود خان و شهرک فریمانت در ایالت کالیفرنیای آمریکا، دو «دوران طلایی» ترسیم می‌کند.

بخش اول فیلم دارای صحنه‌های گیرا است. یک سکانس طولانی مسابقه بادبادک بازی در خیابان‌های شهر، با مونتاژ موازی، این واقعه هیجان انگیز را به جلو می‌برد. از نماهای خیابان پرجمعیت و کودکان بادبادک باز به نماهای خود بادبادک‌ها در آسمان می‌رویم که دوربین دید پرنده از بالا را دارد. هم تعقیب و گریز و مبارزه هوایی بادبادک‌ها را از نزدیک در آسمان می‌بینیم و هم حرکت موازی بادبادک‌بازهای روی زمین که نخ به دست، سعی دارند از یکدیگر سبقت بگیرند و رقیب کناری را «بُرش» بزنند و پایین بکشند. ما همزمان، از چشم دوربین از آسمان به زمین نگاه می‌کنیم و از زمین به آسمان، در همان حال که حرکت موازی دست بادبادک‌بازها روی زمین و نبرد بادبادک‌ها را در هوا شاهد هستیم.

ظاهرا بادبادک باز می‌خواهد با رمانتيزه کردن تصوير افغانستان، چهره‌ای متفاوت با آنچه که رسانه‌های غرب از افغانستان امروز (سرزمينی خشک، جنگ‌زده و ويران با مردمی غير متمدن) نشان می‌دهند، ارائه کند.

فيلمساز نگاهی سياه و سفيد به تاريخ افغانستان و مردمش دارد. داستان بادبادک باز در بستری تاريخی اتفاق می‌افتد و بخش مهمی از تاريخ افغانستان از اواخر سلطنت محمد ظاهر شاه تا دوره قدرت گيری طالبان در اين کشور را دربر می‌گيرد.


مطالب مشابه :


معرفی فیلم: بادبادک باز

فیلم خوب - معرفی فیلم: بادبادک باز - نقد و معرفی فیلم های برنده اسکار و کن و - لطفا نظر




کیک به شکل پروانه

طرز تهیه: کیک را به شکل دو نیم دایره ببرید و از وسط هم هر نیم دایره را دو برش دهید.




چگونه یک بادسنج و بادنما بسازیم؟

تاریخ تهیه: ارسال کننده: همفکران جامعه مجازی - تاریخ ارسال: 1388. بادبادک، بادسنج،




گزارش کلاسی سه ماه اول سال تحصیلی (4سال)

بازدید: تهیه بادبادک ورفتن به پارک کوهستان به مناسبت جشن بادبادک ها. ماه




اسامی فیلم‌ های سینمای ایران در جشنواره فجر

- «پرواز بادبادک‌ها» به - « پل چوبی» به کارگردانی مهدی کرم‌پور و تهیه‌کنندگی




نقدی بر رمان و فیلم بادبادک باز

پریا رحیمی - نقدی بر رمان و فیلم بادبادک باز - نویسنده بعد از تهیه ‌کننده




موسسه فرهنگی و هنری خانه هنر جوان

( بادبادک ) گروه سنی کودک و نوجوان به تهیه کنندگی موسسه فرهنگی و هنری خانه هنر جوان و




مسابقه بادبادکها

جوان مدیریت آموزش و پرورش شهرستان خوروبیابانک یک دوره مسابقه بادبادک ها تهیه تصاویر




برچسب :