قدرداني از استاد حضرت آيت الله علي صفائي

من مقداري موفق به خواندن درس حوزه شده ام يكي از اساتيدم كه نزد ايشان فلسفه خواندم استادحضرت آيت الله  علي صفائي بودند و اقعا نخبه و توانمند بودند و صريح و واضح و بي شبهه وروان تدريس مي كردند . آنموقعها ما درسها را مباحثه مي كرديم و جلسه بعد براي پرسش و پاسخ استاد و همچنين تدريس درس بعدي در كلاس درس استاد حاضر مي شديم. استاد داراي نورانيت و جاذبه مثال زدني بود و خلوص و پاكي و فصاحت از ويژگيهاي بارز و شاخصش بود. مطلبي ديدم كه به مناسبت سيزدهمين سالروز رحلتش توي يكي از سايتها انتشار داده اند. بي مناسبت نديدم كه براي قدرداني از استاد حضرت آيت الله علي صفائي مطلب در اين صفحه آورده شود:


ویژه نامه استاد علی صفایی در پایگاه 598 همزمان با فرارسیدن سیزدهمین سالگرد ارتحال استاد شیخ علی صفایی مجاهد نستوه در قالب ویژه نامه ای به بررسی آراء و اندیشه ها و همچنین زندگی این عالم گرانقدر خواهیم پرداخت. استاد صفايي در آثار خود، افق­ هاي نويني را در موضوعات ديني درنورديد و از تعليم و تربيت ديني گرفته تا تبيين نظام­سازي ديني، و از نقد مكاتب فكري و فلسفه­ هاي رقيب گرفته تا روش­ برداشت از قرآن و نهج ­البلاغه و تفسير قرآن، را وجهه نظر قرار داد. به گزارش پایگاه 598، او را كه بسياري از علاقمندان آثارش، بانام «عين صاد» می شناختند، علی؛ فرزند آيت ­الله حاج شيخ عباس صفايي حائري و متولد سال 1330 در شهر قم بود. پس از اتمام تحصيلات در كلاس ششم، مشغول تحصيل علوم حوزوي شد و پس از سه سال دروس سطح را به اتمام رسانيده و در اوان بلوغ از درس خارج آيت ­اله حائري، آيت­اله داماد، آيت­ اله گلپايگاني و پدرش بهره­ ها جست. حاصل عمر کوتاه اما ارزشمند استاد، ده ها اثر و سخنرانی بوده است که تا كنون بيش از چهل عنوان از كتاب­هاي وي و در موضوعات مختلف به چاپ رسيده و بخشي از سخنراني­ هاي ايشان نيز در دست آماده­سازي و چاپ است.

17775_423.jpg
استاد صفايي در آثار خود، افق­ هاي نويني را در موضوعات ديني درنورديد و از تعليم و تربيت ديني گرفته تا تبيين نظام­سازي ديني، و از نقد مكاتب فكري و فلسفه­ هاي رقيب گرفته تا روش­ برداشت از قرآن و نهج ­البلاغه و تفسير قرآن، را وجهه نظر قرار داد.

پایگاه 598، همزمان با فرارسیدن سیزدهمین سالگرد ارتحال استاد شیخ علی صفایی مجاهد نستوه در قالب ویژه نامه ای به بررسی آراء و اندیشه ها و همچنین زندگی این عالم گرانقدر خواهیم پرداخت.


17759_916.jpgزندگینامه استاد علی صفایی حائری (عین-صاد)

شیخ علی صفايى با نبوغ سرشارى كه از پدرانش به ميراث مى‏برد - پدر و پدربزرگش، هر دو از عالمان برجسته‏ى دينى بودند - در عنفوان جوانى به درجه‏ى اجتهاد در فقه نايل آمد. او به قرآن و نهج‏البلاغه، عاشقانه انس مى‏ورزيد و مبانى و روش‏هاى تربيت و سازندگى را، در اين سرچشمه‏ها مى‏كاويد. بيش از سى اثر مكتوبى كه از او در زمينه‏هاى دينى، تربيتى، نقد و شعر بر جاى مانده، از گستردگى و عمق مطالعات و تتبّعاتش حكايت مى‏كند.



17769_196.jpgبهشتی بر فراز کوهسار؛ در تبیین اندیشه استاد علی صفایی حائری

بدون تردید مهمترین نکته در اندیشه استاد، تلقی خاص او از دین و جایگاه آن بود. او آدمی را در مجموعه ای از روابط می دید که با خود و دیگران و هستی دارد. ربط هایی که با یکدیگر نیز مربوطند و ارتباطات مضاعف را شکل می دهند و انسان را در مجموعه ای در هم تنیده از روابط، تنها می گذارند. تازه این ها ارتباطات قطعی و حتمی است؛ ارتباطات محتمل و نامحتمل با عوالم دیگر، چنان بر این پیچیدگی می افزایند که گام برداشتن جز به نور وحی ممکن نخواهد بود.



17771_438.jpgفهرست توصيفي مجموعه‌ي آثار استاد علي صفايي حائري

پاسخ به پيام نهضت آزادی :اين نوشته پاسخ به نامه ای از نهضت آزادی است که در سال 1365 برای برخی من جمله مرحوم استاد ارسال شده بود و در آن به نقد برخی مبانی و ارکان انقلاب و جنگ و... که در واقع مبانی نظری آن نهضت می باشد پرداخته شده. استاد در اين نوشته با تبيين مبانی فكري نهضت، موشکافانه و دقيق و موجز آن ها را به نقد کشيده و در قالب پاسخ به نامه ارائه نموده است و ...


17770_849.jpgنگاهي به كتاب«ذهنيت و زاويه ديد»

تفاوت ديدگاه صفايي در اين است كه او از نويسندة انتظار دارد كه براي ارائه شناخت درست از انسان و نظام هستي بايد به فلسفه و عرفاني رسيده باشد كه بتواند گريز او را از جهان واقع جهت دهد تا بتواند موضع‌گيري مناسب را در موقعيت‌هاي مطلوب ارائه كند.



17773_682.jpg
نکات جالبی از استاد علی صفایی حائری

با يكى از افراد خوش سابقه در انقلاب در خدمت ايشان بوديم. من از لحن گفته هاى آن آقا برداشتم اين بود كه مأيوس است و در اوضاع كنونى از عمل كردها به بن بست رسيده است . گفتم: استاد شما چه مى گوييد؟فرمود: بحث نااميدى نيست. چراغ ها اول غروب و در ابتداى تاريكى روشن مى شوند. من كار را همان روش در مسئوليت و سازندگى مى دانم.

17774_266.jpgاستاد علی صفائی حائری از دیدگاه هنرمندان مشهور کشور

نادر طالب زاده مى گويد: بچه هاى هنرمند انقلابى تمناى پرچمدارى هنر اسلامى را از صفايى داشتند و او قبول نمى كرد. شيخ بلد بود با هر تيپ و قشرى برخورد خاص داشته باشد. خيلى آرام و طولانى بحث مى كرد و به دليل حجم وسيع اطلاعاتش مى توانست هر طيفى را به چالش بكشاند. او مى توانست مسيحى را مسلمان كند آن هم به راحتى و بى درد سر. يك بار يكى از همراهانم طلبه اى فرانسوى بود كه خيلى زود با شيخ وارد بحث فلسفى شدند.



17829_796.jpgچرا شیخ علی صفایی به ذائقه برخی ها تلخ می‌آمد؟

یکی از مهمترین نکات تربیتی ایشان همین بود که بصیرت برای فرد ایجاد می کرد و به جای فرد تصمیم نمی گرفت. زمینه ها را ایجاد می کرد و اگر موانعی بر سر راه بود با برخوردهای صحیح خودشان سعی درا برطرف کردن آن می نمود. لذا بعضی از برخوردهای تربیتی ایشان به ذائقه برخی تلخ می آمد. یکی از مهم ترین نکات ایشان در روش تربیتی یک طرح مبتنی بر طرحی روشن و مستند بود به شرع و یکی از ویژگی های تفکر ایشان این بود که تلاش داشت تا تفکرش تفکری اصیل باشد. یعنی منفعل از فرهنگ های دیگران حتی فرهنگ، فلسفه و عرفان نبوده و بر منابع دینی و وحیانی متکی باشد.

http://www.598.ir/fa/news/66639


مطالب مشابه :


قدردانی از استاد

لژیون آقای صادق عشقی - قدردانی از استاد - آموزش و درمان اعتیاد - لژیون آقای صادق عشقی.




قدرداني از استاد حضرت آيت الله علي صفائي

منظرگاه مديريتي مهدی منتظران - قدرداني از استاد حضرت آيت الله علي صفائي - هدف معرفی دیدگاههای اسلامی در رابطه با موضوع فردی و اجتماعی انسان متعالی می باشد.




دعوت نامه اساتید راهنما و مشاور

كه نه تنها به عنوان استاد بلكه همچون همكاري دلسوز در تمام مراحل انجام اين تحقيق از ... همواره براي من الهام‌بخش ايده‌هاي تازه نسبت به موضوع بوده است، تشكر و قدرداني مي‌كنم.




استاد بیـژن تـرقی در گذشت .........

دوسطر فوق چند بیتی ست از آخرین اثر زنده یاد استاد بیژن ترقی ، که در فراق و سوگ دوست صمیمی و نزدیک اش استاد پرویز یاحقی سروده بود ، او پرویز یاحقی را




تقدیر و تشکر از استاد بختیاری

8 دسامبر 2014 ... باتقدیم تشکرواحترام محضراستادعالیقدرجناب آقای بختیاری . باعث خوشبختی وخرسندی است که درمحضر جناب عالی باشیم امااین.




شیوه‌ی قدردانی شاگرد از استادش

سخنی با خوانندگانی که به دوره‌ی نهایی کارگاه آواز استاد شجریان راه یافتند. این نقد از روی دوستی و خیرخواهی است و امیدوارم سوء برداشت نشود. از خوانندگان جوانی که به




تشکر و قدردانی از اساتید گرانقدر

11 ژانويه 2014 ... دراین روزهای آخرترم به نمایندگی از کل بچه های کلاس از استادان گرانقدر خودجناب آقای سالاریان مدیرگروه و استاد (اصول و فنون مذاکره و کاربینی )که




تشکر و قدردانی از محضر استاد

بر خود وظیفه دانسته در این نقطه از زندگی ام از تمامی اساتید ارجمندم صمیمانه تشکر و قدردانی خود را معروض دارم .این عزیزان همچون مهتابی فروزان در مسیر علم ودانش همواره




در اینجا آثار استاد پرویز یاحقی را گوش کنید.

موسیقی و قدردانی از اساتید موسیقی ایران - در اینجا آثار استاد پرویز یاحقی را گوش کنید. - کمی صبر کنید تا موزیک پخش شود.




قدردانی بیش از 700 استاد دانشگاه‌های کشور از عارف...

حامیان دکتر محمدرضا عارف - قدردانی بیش از 700 استاد دانشگاه‌های کشور از عارف... - این بار همه بودنت را غنیمت شماریم...




برچسب :