مروری اجمالی بر طرح یک سردخانه نگهداری محصولات غذایی

خلاصه بررسی فنی:
هدف از اجرای این طرح، احداث یک واحد تولید اطاق سردخانه متحرک و ثابت شامل اطاق سردخانه نیسان 175 دستگاه، اطاق سردخانه خاور 125 دستگاه، اطاق سردخانه تک 50 دستگاه و انواع ساندویچ پانل 65000 متر مکعب بر اساس 1 شیف کاری 8 ساعته در روز و 270 روز کاری در سال می باشد.
ماشین آلات مورد نیاز طرح ساخت داخل بوده و از شرکت پویا صنعت پژوهش خریداری می گردند.
بر اساس پیش بینی های انجام شده تاریخ بهره برداری از طرح تیرماه 1386 می باشد و پیش بینی می شود تعداد 40 نفر در این طرح مشغول به کار شوند.
خلاصه بررسی بازار:
-    سردخانه ها عمدتاً از طرحهای مکمل کشاورزی به حساب می آیند و با توجه به اولویت هایی که در رابطه با سرمایه گذاری بر روی افزایش تولید و بالا بودن کیفیت محصولات کشاورزی جهت خودکفایی و امکان صدور این محصولات در نظر گرفته شده، احداث سردخانه ها در جهت حفظ و نگهداری این محصولات نقش مهمی را ایفا می نمایند.
-     از اقدامات مؤثر برای حمایت از باغداران و کشاورزان هر منطقه، احداث سردخانه برای نگهداری محصولات آنها می باشد تا ضمن جلوگیری از ضایع و فاسد شدن محصولات کشاورزی، این امکان را فراهم نماید تا کشاورزان و باغداران محصولات خود را در طول سال به تدریج و با کیفیت مناسب به بازار عرضه و بیشترین نفع اقتصادی نیز نصیب آن گردد.
-    ایجاد صنایع تبدیلی و نگهداری به لحاظ ارزش افزوده و اشتغال زایی مستقیم و غیر مستقیم (صیادی، کشاورزی و حمل و نقل) از اهمیت به سزایی در کشورهای در حال توسعه برخوردار است، وجود مواد اولیه مرغوب و ارزان قیمت بر بخشهای شیلات و کشاورزی در حال توسعه برخوردار است، وجود مواد اولیه مرغوب و ارزان قیمت بر بخشهای شیلات و کشاورزی در داخل کشور ضرورت ایجاد صنایع تبدیلی و نگهداری را دو چندان می کند به ویژه اینکه تولید محصولات دریایی و کشاورزی غالباً در فصل خاصی از سال بوده و در غیاب صنایع تبدیل و نگهداری با ضایعات و اتلاف منابع مواجه می شویم.
-     از آنجاییکه سردخانه های متحرک برای حمل و نقل مواد غذایی و عدم فاسد شدن آنها نقش مؤثری دارند احداث واحدی جهت ساخت قطعات تبرید وسردخانه متحرک از توجیه کافی برخوردار است.


خلاصه بررسی مالی:
بر اساس محاسبات انجام شده کل هزینه های ثابت طرح معادل 12326 میلیون ریال خواهد بود که طبق پیش بینی های انجام شده حدود 40% کل هزینه های طرح توسط مجری طرح از محل سرمایه شرکت و جاری شرکاء تأمین خواهد شد و حدود 60% نیز از طریق وام تأمین خواهد شد.
نتایج بررسی های انجام شده بر روی طرح نشان می دهد که در صورت انجام عملیات اجرایی طرح مطابق برنامه زمان بندی شده، بهره برداری از طرح در تیرماه 1385 آغاز خواهد شد.
نتیجه عملیات طرح از ابتدای بهره برداری همواره سود ویژه را نشان می دهد و نسبت سود ویژه به فروش در سال 1386 معادل 17% بوده و در سال 1390 به 29% خواهد رسید.
بر اساس محاسبات انجام شده نرخ بازده داخلی طرح با در نظر گرفتن 12 سال عمر مفید معادل 35% می باشد. نقطه سر به سر طرح 22% و سرمایه گذاری ثابت سرانه به ازاء هر نفر اشتغال 308 میلیون ریال خواهد بود.





هدف:
هدف از اجرای این طرح، احداث یک واحد تولید اطاق سردخانه متحرک و ثابت شامل اطاق سردخانه نیسان 175 دستگاه، اطاق سردخانه خاور 125 دستگاه، اطاق سردخانه تک 50 دستگاه و انواع ساندویچ پانل 65000 متر مکعب بر اساس 1 شیفت کاری 8 ساعته در روز و 270 روز کاری در سال می باشد.


کارکنان طرح:
تعداد کارکنان طرح 40 نفر در نظر گرفته شده که از این تعداد 34 نفر در قسمتهای تولیدی و 6 نفر در قسمتهای خدماتی و غیر تولیدی به کار گرفته خواهند شد.

جنبه های قانونی:

امکان تأمین زمین برای اجرای طرح در شهرکهای صنعتی استان و همچنین اخذ مجوز وجود دارد.





بررسی بازار
نگهداری مواد فاسد شدنی به ویژه مواد غذایی یکی از رایج ترین کاربردهای تبرید مکانیکی است و به همین دلیل بایستی در مطالعات تبرید بدان توجه خاصی نمود.
در حال حاضر نگهداری غذا بیش از گذشته برای بشر اهمیت دارد و جمعیت شهرهای امروزی به مقادیری متشابهی غذا نیاز دارند که قسمت عمده آن بایستی در نواحی دور از محل مصرف، تولید شود. مواد غذایی تولید شده بایستی تا زمان مصرف، در حمل و نقل و در محل، در سردخانه ها در شرایط ویژه نگهداری شود. نگهداری محصولات غذایی ممکن است ساعتها، روزها، هفته ها، ماهها و حتی در بعضی موارد سالها طول بکشد. همچنین بعضی محصولات خصوصاً میوه و سبزی جات فصلی است و برای اینکه بتوان از آنها در تمام طول سال استفاده نمود. بایستی آنها را در سردخانه ها انبار و نگهداری نمود.
نگهداری مواد غذایی یکی از مسائل اصلی می باشد و تقریبا از همان آغاز حیات انسان در کره برای ادامه حیات، یافتن راه های نگهداری غذا و تهیه آن در فصول وفور محصولات برای فصلهایی که محصولات غذایی کمیاب می شدند مطرح بوده است. بشر قبل از اینکه دانشی درباره فاسد شدن غذا داشته باشد روشهایی نظیر خشک کردن، دودی کردن، ترشی کردن و نمک زدن را برای نگهداری غذا کشف کرده بود. این روشهای مدرن برای نگهداری غذا امروزه هم به طور وسیعی مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال در امریکا سالانه میلیونها تن انواع میوه های خشک شده، شیر، تخم مرغ، ماهی، گوشت، سیب زمینی و ... به همراه مقادیر متنابهی محصولات دودی، ترشی و نمک زده نظیر گوشت به مصرف می رسد. روشهای قدیمی برای نگهداری بعضی از انواع مواد غذایی کاملا مناسب بوده و غالبا محصولات خوشمزه ای به وجود می آورند که نمی توان به طرق دیگر به دست آورد. این روشها معایب عمده ای که استفاده از آنها از محدود سازد را ندارند ولی به دلیل تغییراتی که در ظاهر و مزه محصولات به وجود می آورند نمی توان از آنها برای نگهداری تمام خوراکی ها استفاده نمود. به علاوه حفظ کیفیت غذاهای نگهداری شده با این روشها محدود است و چنانچه محصولی برای مدتی طولانی نگهداری شود باید از روشهای دیگری استفاده کرد.
برای اینکه مواد غذایی حالت تازه و اولیه خود را حفظ نمایند برای نگهداری آنها باید از روشهای تبرید استفاده شود. البته این مزیت اصلی تبرید بر سایر روشهای نگهداری مواد غذایی می باشد. نگهداری مواد فاسد شدنی به وسیله تبرید، استفاده از دماهای پایین مانند دماهای بالا در از بین بردن عوامل فساد مؤثر نیستند، نگهداری مواد فاسد شدنی در دماهای پایین فعالیت آنزیم ها و میکروارگانیسم ها  را به طور موثر کاهش می دهد و روشی عملی برای نگهداری مواد فاسد شدنی برای دوره های مختلف زمانی در همان حالت تازه اویه شان فراهم می سازد مواد غذایی را می توان به منظور نگهداری به دو شاخه عمده تقسیم نمود.


1-    محصولاتی که در زمان نگهداری و توزیع زنده (فعال) هستند.
2-    محصولاتی که غیر فعالند.
مواد غذایی غیر فعال نظیر گوشت، مرغ، ماهی نسبت به مواد غذایی فعال و محصولاتی که به روشهای نگهداری ساده نیاز دارند. برای آلودگی های میکروبی و فاسد شدن مستعد ترند. آنچه می توان گفت هر چه دمای سردخانه پایین تر باشد زمان نگهداری محصول بیشتر خواهد بود.

تاریخچه و کاربرد صنعت تبرید
در اوایل پیدایش تبرید مکانیکی، دستگاه های موجود حجیم و گران بودند و راندمان زیادی نداشتند و می بایست فردی متخصص از آنها نگهداری می نمود. به همین دلیل تبرید مکانیکی صرفاً به چند کاربرد بزرگ نظیر واحد های تولید، یخ، بسته بندی گوشت و یخچالهای بزرگ محدود می شد ولی این صنعت در عرض چند دهه به سرعت رشد نموده و به صورت امروزی در آمده است. این رشد سریع حاصل چند عامل مختلف بود. با پیشرفت روشهای تولید دقیق امکان تولید تجهیزات کوچکتر با راندمان بالاتر فراهم شد. این امر به همراه تهیه مبردهای بی خطر و اختراع موتورهای الکتریکی با قدرت کمتر، امکان ساخت واحدهای تبرید کوچک را که امروزه در کاربردهایی نظیر یخچالها و فریزرهای خانگی، دستگاه های هواساز کوچک و دستگاه های تجاری مورد استفاده قرار می گیرند فراهم نمود.
برای مثال امرزه بدون بهره گیری از صنعت تبرید، تهیه و نگهداری مواد پروتئینی با رشد فزاینده جمعیت ممکن نخواهد بود. همچنین در بیشتر ساختمانهای بزرگ نظیر مجتمع های مسکونی، تجاری و صنعتی، در صورتی که از تجهیزات تهویه و مطبوع و تبرید مکانیکی بهره گیری نشود به دلیل گرمای محیط در تابستان، این ساختمانها غیر قابل تحمل خواهند بود.
علاوه بر کاربرد تبرید در تهویه مطبوع و استفاده از آن در فرآیندهای انجماد و سردخانه ها، در حمل ونقل و نگهداری غذاهای فاسد شدنی، از تبرید مکانیکی در تهیه و عرضه اغلب مواد یا اجناس فروشگاه های امروزی استفاده می شود. تعداد فرآیندها یا محصولاتی که با استفاده از تبرید مکانیکی تحقق یا بهبود یافته اند بی شمار است.






کلاسه بندی کاربردهای تبرید:
برای سهولت مطالعه صنعت تبرید می توان کاربردهای تبرید را به شش گروه اصلی تقسیم نمود:
1-    تبرید خانگی
2-    تبرید تجاری
3-    تبرید صنعتی
4-    تبرید حمل و نقل
5-    تهویه مطبوع ساختمانها
6-    تهویه صنعتی

1-    تبرید خانگی:
وسعت تبرید خانگی محدود می باشد و به طور عمده به یخچال و فریزرهای خانگی مربور می شود ولی به دلیل کثرت استفاده، بخش قابل ملاحظه ای از بحث تبرید را شامل می گردد.
دستگاه های تبرید خانگی معمولا کوچک هستند و با ظرفیت های ورودی 35 تا 357 وات تولید می شوند. در این دستگاه ها از کمپرسورهای بسته استفاده می شود.

2-    تبرید تجاری:
تبرید تجاری به طراحی و ساخت، نصب و تعمیر دستگاه های سردکننده مورد استفاده در مغازه ها، رستورانها، هتلها و مؤسسات تهیه و تولید مواد غذایی و فاسد شدنی محدود می شود.

3-    تبرید صنعتی:
به دلیل مشخص نبودن حدود دقیق تبرید صنعتی و تجاری، اغلب آنها را با یکدیگر اشتباه می کنند. به طور کلی دستگاه های تبرید صنعتی از نظر اندازه بزرگتر از دستگاه های تجاری می باشد و یک نفر تکنسین با تجربه از آنها نگهداری می نماید. از نمونه های معمول تبرید صنعتی واحدهای یخسازی، بسته بندی مواد پروتئینی بزرگ (گوشت، ماهی، مرغ، غذای منجمد و ...) نوشابه سازی، بستنی سازی و واحدهای صنعتی نظیر پالایشگاه های روغن، واحدهای شیمیایی، واحدهای لاستیک سازی و ... می باشد.

4-    تبرید حمل و نقل:
قسمتی از کاربردهای این گروه را می توان به عنوان شاخه ای از تبرید تجاری و قسمتی دیگر را شاخه ای از تبرید صنعتی در نظر گرفت. به هر صورت هر دو مورد به اندازه کافی وسیع و قابل توجه هستند. تبرید کشتی ها در کشتی های صیادی و مخازن حمل و نقل محصولات فاسد شدنی مشاهده می شود. تبرید حمل و نقل به تجهیزات تبرید مورد استفاده در کامیونها برای حمل و نقل طولانی یا محلی و واگن های راه آهن مربوط می شود.

5-    تهویه مطبوع:
به طوری که از اسم تهویه مطبوع بر می آید این مقوله با شرایط هوا در نواحی یا فضاهای مورد نظر در ارتباط می باشد و نه تنها کنترل دما بلکه کنترل رطوبت و سرعت وزش هوا را نیز به همراه تصفیه و تمیز کردن آن شامل می شود.
کاربردهای تهویه مطبوع بر دو نوع خانگی و صنعتی می باشد.













معرفی محصول:

یکی از روشهای مهم حفظ و نگهداری مواد خوراکی با کیفیت مطلوب استفاده از سرما می باشد. این روش با پیشرفت تکنولوژی در سطح وسیع گسترش یافته و به تدریج مشکلات آن برطرف شده و کاربرد صحیح و اصولی آن باعث کاهش ضایعات و خسارات وارده به کالا گردید. با این روش مواد خوراکی در تمام فصول در دسترس عموم قرار می گیرد و مازاد تولید و مصرف یک ناحیه با فصلی از سال، برای مصرف ساکنان دیگر مناطق و یا دیگر فصول حفظ می شود. وجود سردخانه های بزرگ در کنار مجتمع های مختلف صنعتی مانند مراکز پرورش دام و طیور و یا در بنادر وارداتی و صید ماهی باعث گردید تا مازاد تولید و عرضه مواد خوراکی مانند گوشت قرمز، لبنیات، ماهی و گوشت مرغ و نظایر آنها در این مکان ها نگهداری و به تدریج با حفظ کیفیت لازم در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد و از طرفی نیز باعث شده تا از کمبودهای مواد غذایی در ناحیه و یا فصل خاصی ممانعت به عمل آید.
کیفیت محصول نگهداری شده در سردخانه بستگی به چند عامل زیر دارد که همواره باید این عوامل در طول زمان نگهداری محصولات در سردخانه مورد توجه قرار گیرد:
1-    درجه حرارت
2-    رطوبت نسبی
3-    جریان هوا در سردخانه
4-    کنترل ایجاد کریستالهای یخ

روش نگهداری محصولات در سردخانه:
جهت نگهداری میوه جات از جعبه چوبی یا کارتن استفاده می نمایند، که در صورتی که میوه در کارتن حمل شود با توجه به استقامت کم کارتن در مقابل فشار، آنها را در داخل باکس پالت چیده و به سالن های سرد انتقال می دهند زیرا کلیه محصولات پالت گذاشته تا هوا جریان داشته باشد. در چیدن جعبه یا باکس پالت رویهم در داخل اطاق سرد رعایت اصول فنی انجام گرفته و پس از پر شدن سالن درب آن بسته شده و میزان عوامل مؤثر در نگهداری از طریق کنترلهای اتوماتیک تحت نظر قرار می گیرد. محصولات غذایی زیر صفر مانند گوشت، کرده و مرغ بایستی ابتدا در بسته بندی مناسب قرار گرفته تا سبب انتقال بو یا جذب بو نشود. سپس در تونل انجماد از طریق انجماد سریع منجمد گردیده و به داخل سالنهای زیر صفر منتقل و در سرمای مناسب آن کالا نگهداری می گردد.


سردخانه ها:
سردخانه ها به سه قسمت عمده تقسیم می شوند:
1-    سردخانه های کوتاه مدت یا موقت
2-    سردخانه بلند مدت
3-    سردخانه های انجماد

در سردخانه های کوتاه مدت و بلند مدت، محصول تا دمای بالاتر از نقطه انجمادش سرد و نگهداری می شود ولی در سردخانه های انجماد، محصول منجمد در دماهای بین 12 تا 23 درجه سانتیگراد نگهداری می شود.
نگهداری کوتاه مدت یا موقت معمولا با وارد نمودن تدریجی محصول و تعویض سریع آن همراه است و بر اساس نوع محصول، زمان نگهداری از یکی دو روز تا یکهفته یا بیشتر تغییر می کند ولی به ندرت از 15 روز تجاوز می نماید.
نگهداری بلند مدت در انبارهای نگهداری تجاری (سردخانه های عمومی) انجام می شود. در این مورد نیز زمان نگهداری محصول به نوع و شرایط ورودی محصول بستگی دارد. زمان نگهداری محصول در این سردخانه ها از هفت تا ده روز برای بعضی محصولات حساس نظیر گوجه فرنگی، تا  شش یا هشت ماه برای محصولات مقاوم نظیر پیاز و یا بعضی گوشتهای دودی تغییر می کند. در صورتی که مواد غذایی فاسد شدنی برای مدت طولانی نگهداری می شوند بایستی منجمد گردند و در سردخانه انجماد قرار داده شوند. برای نگهداری طولانی مدت چنین محصولاتی بایستی از روشهای دیگری استفاده نمود.









انواع سردخانه ها

برای نگهداری مواد غذایی و کالاهای فاسد شدنی انواع مختلف سردخانه با مشخصات فنی متفاوت وجود دارد که در 3 گروه عمده طبقه بندی می شوند:
1-    سردخانه های بالای صفر: این نوع تأسیسات برای نگهداری میوه و سبزیجات برای مدت معین به وجود آمده و کالا در درجه حرارت 2 تا 3  درجه بالای صفر به صورت تازه حفظ می نماید.
2-    سردخانه پایین صفر: در این سردخانه ها فرآورده های دامی، ماهی و کلا مواد غذایی که احتیاج به نگهداری طولانی به صورت یخ زده را دارند نگهداری می شوند.
3-    سردخانه دو مداره: ترکیبی از دو نوع بالا بوده و بسته به کالایی که باید در آن نگهداری شود، درجه آن تنظیم می گردد اصولا سردخانه ها به دو صورت مورد استفاده قرار می گیرند. یکی به صورت واحدی وابسته به صنایع در کارخانجات تولیدی که صرفا مواد مشخص و یکسانی را در آنها نگهداری می نمایند و دوم سردخانه های مستقل که بسته به موارد نیاز و مواد خوراکی که به آنها سپرده می شود برنامه خود را تنظیم می نمایند. بدین صورت که گاهی در اختیار شرکت گوشت یا زمانی در اختیار سازمان تعاون شهر و روستا و یا استفاده کنندگان دیگر قرار داده می شوند.
4-     سردخانه های متحرک: علاوه بر تمام دستگاه های تبرید که به آن اشاره شده است، تعدادی از دستگاه های تبرید در طرح های مختلف و برای نگهداری محصولات متفاوت و کاربردهای خاص ساخته می شود که جهت حمل و نقل گوشت، مرغ، شیر، بستنی، صندوق های گل فروشی و سردخانه های بیمارستانی و غیره می باشد. 









تقاضا:
نگهداری مواد فاسدشدنی به ویژه مواد غذایی یکی از رایج ترین کاربردهای تبرید مکانیکی است و به همین دلیل بایستی در مطالعات تبرید بدان توجه خاصی نمود.
در حال حاضر نگهداری مواد غذایی بیش از گذشته برای بشر اهمیت دارد و جمعیت شهرهای امروزی به مقادیر متشابهی غذا نیاز دارند که قسمت عمده آن بایستی در نواحی دور از محل مصرف، تولید شود. مواد غذایی تولید شده بایستی تا زمان مصرف، در حمل و نقل و در محل، در سردخانه ها در شرایط ویژه نگهداری شود. نگهداری محصولات غذایی ممکن است ساعت ها، روزها، هفته ها و یا حتی در بعضی موارد سالها به طول بکشد. نگهداری مواد غذایی یکی از مسائل اصلی می باشد و تقریبا از همان آغاز حیات انسان در کره زمین برای ادامه حیات، یافتن راههای نگهداری غذا و تهیه آن در فصول وفور محصولات برای فصل هایی که محصولات غذایی کمیاب می شوند مطرح بوده است. بشر قبل از اینکه دانشی درباره فاسد شدن غذا داشته باشد، روشهایی نظیر خشک کردن، دودی کردن، ترشی کردن و نمک زدن را برای نگهداری غذا کشف کرده بود. این روشهای ابتدایی هم اکنون نیز نه تنها در کشورهای عقب مانده بلکه در خیلی از کشورهای پیشرفته که روشهایی مدرن برای نگهداری غذا در اختیار دارند به طور وسیعی مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به مواردی که ذکر شد می توان گفت برای اینکه مواد غذایی حالت تازه و اولیه خود را حفظ نمایند برای نگهداری آنها باید از روشهای تبرید استفاده کرد. لازم به ذکر است روشی که در تمام موارد و برای نگهداری تمام مواد غذایی ایده ال باشد وجود ندارد و روش خاص به کار رفته در هر مورد به عواملی نظیر نوع و زمان نگهداری، تجهیزات نگهداری و مورد استفاده محصول بستگی دارد به منظور حصول نتیجه و پیش بینی تقاضا برای سردخانه و تجهیزات آنها فروض مورد نظر در پیش بینی تقاضا مد نظر قرار گرفته شده است.









پیش بینی تقاضا
مصرف کنندگان اصلی تجهیزات سردخانه، سردخانه های ثابت و متحرک می باشند به همین منظور مبنای محاسبات تعداد سردخانه های فعال موجود و همچنین مجوزهای تأسیس در این زمینه مد نظر قرار گرفته است و بر اساس آن نسبت به پیش بینی تقاضا برای تجهیزات سردخانه اقدام می نماییم.
بر اساس آمارهای موجود تعداد سردخانه های فعال ثابت در کشور 57 واحد زیر صفر به ظرفیت 74749 تن، بالای صفر 242 واحد به ظرفیت 493200 و 18 سردخانه دو مداری به ظرفیت 60640 تن می باشند که همه ساله قطعات و تجهیزات مختلف آن نیازی به بازسازی و تعویض دارند. همچنین تعداد واحدهایی که مجوز تأسیس در این زمینه دریافت کردند تعداد 93 سردخانه زیر صفر به ظرفیت 88275 و تعداد 226 سردخانه بالای صفر به ظرفیت 685322 تن و تعداد 59 سردخانه دو مداری به ظرفیت 341850 تن صادر گردیده است که نیاز به خرید کامل تجهیزات سردخانه ای دارند.
همچنین باید به این ارقام تعداد واحد سردخانه متحرک به ظرفیت سالانه 3912 تن نیز اضافه نمود که جهت ساخت نیاز به تجهیزات دارند. با توجه به مواردی که ذکر شد آنجا که احداث سردخانه یکی از عوامل رشد صنعتی در کشور می باشد. با توجه به افزایش تولید محصولات پروتئینی شامل: (گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لبنیات، شیر، ماست، پنیر، خامه، کرده و بستنی و ...) و محصولات فاسد شدنی نیاز به تولید سردخانه های متحرک می باشد که به طبع آن تجهیزات سردخانه می باشد. لذا به منظور پیش بینی تقاضا بهترین مبنا رشد بخش صنعت در برنامه چهارم توسعه می باشد که مد نظر قرار گیرد به همین منظور میزان تعداد واحدهای موجود را به عنوان مبنا قرار داده و بر اساس رشد صنعت تعداد سردخانه هایی که باید تولید گردد پیش بینی می نماییم.




نتیجه گیری:
-    بدون شک سردخانه و نحوه استفاده از آن، ارتباط مستقیمی با تولید محصولات بخش کشاورزی داشته و با عنایت به اهداف برنامه ریزی در این بخش در برنامه چهارم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی احداث سردخانه جهت حفظ و نگهداری محصولات کشاورزی نقش مهمی در ایفای این برنامه خواهد داشت.

-    سردخانه ها عمدتاً از طرحهای مکمل کشاورزی به حساب می آیند و با توجه به اولویت هایی که در رابطه با سرمایه گذاری بر روی افزایش تولید و بالا بودن کیفیت محصولات کشاورزی جهت خودکفایی و امکان صدور این محصولات در نظر گرفته شده، احداث سردخانه ها در جهت حفظ و نگهداری این محصولات نقش مهمی را ایفا می نماید.

-    از اقدامات مؤثر برای حمایت از باغداران و کشاورزان هر منطقه، احداث سردخانه برای نگهداری محصولات آنها می باشد تا ضمن جلوگیری از ضایع و فاسد شدن محصولات کشاورزی، این امکان را فراهم نماید تا کشاورزان و باغداران محصولات خود را در طول سال به تدریج و با کیفیت مناسب به بازار عرضه و بیشترین نفع اقتصادی نیز نصیب آن گردد.

-    ایجاد صنایع تبدیلی و نگهداری به لحاظ ارزش افزوده و اشتغال زایی مستقیم و غیر مستقیم (صیادی، کشاورزی و حمل و نقل) از اهمیت به سزایی در کشورهای در حال توسعه برخوردار است، وجود مواد اولیه مرغوب و ارزان قیمت بر بخشهای شیلات و کشاورزی در داخل کشور ضرورت ایجاد صنایع تبدیلی و نگهداری را دوچندان می کند به ویژه اینکه تولید محصولات دریایی و کشاورزی غالباً در فصل خاصی از سال بوده و در غیاب صنایع تبدیل و نگهداری با ضایعات و اتلاف منابع مواجه می شویم.

-    از آنجاییکه سردخانه های متحرک برای حمل و نقل مواد غذایی و عدم فاسد شدن آنها نقش مؤثری دارند احداث واحدی جهت ساخت قطعات تبرید و سردخانه متحرک از توجیه کافی برخوردار است.




مطالب مشابه :


نگهداری گوشت قرمز در سردخانه

دستهای نازنین تو - نگهداری گوشت قرمز در سردخانه - تحقیق یادگیری تفکر تلاش ساخت افتخار غرور




استاندارد 16987: گوشت شتر مرغ - نگهداری در سردخانه - آیین کار (سرما در گرمای بندر)

بوشهر آنلاین مارکت - استاندارد 16987: گوشت شتر مرغ - نگهداری در سردخانه - آیین کار (سرما در گرمای




پروژه و پایان نامه: تبرید و محاسبات و طراحی سرد خانه

- در اين سردخانه گوشت گاو، گوسفند و مرغ از اول تيرماه تا آخر شهريورماه براي مصرف 2 روز اهالي




مروری اجمالی بر طرح یک سردخانه نگهداری محصولات غذایی

اولین و بزرگترین زادگاه گل محمدی ایران - مروری اجمالی بر طرح یک سردخانه نگهداری محصولات




تكنولوژي توليد فرآورده هاي گوشتي

برش دادن گوشت كرم به قطعات كوچك و نمك پاشي و نگهداري تا مدت 3 روز در سردخانه - خرد كردن گوشت




اجاره سردخانه در تهران

مواد غذایی منجمد خود را جهت نگهداری به ما بسپارید. فرآورده گوشتی (مرغ منجمد، گوشت قرمز منجمد




سردخانه

سردخانه ها مکان ها یا نکتۀ قابل توجه اینکه، در مورد محصولات حساس از قبیل گوشت کنترل




پروژه طراحی یک سیستم سردخانه ۳۵۰۰۰ نفری در شهر نی ریز

مهندسی-مکانیک-mechanic-متلب-matlab-کتاب - پروژه طراحی یک سیستم سردخانه ۳۵۰۰۰ نفری در شهر نی ریز




برچسب :