ام اس و ازدواج

 

آیا میتوانم با یک بیمار ام اس ازدواج کنم؟

بیشتر ایمیل هایی که به دستم میرسه در ارتباط با موضوع ازدواج بیماران ام. اس هست. بیشترین سوال این هست که آیا می شود با یک فرد که مبتلا به بیماری ام.اس هست ازدواج کنم؟ یا اینکه من مبتلا به بیماری ام.اس هستم این به این معنی است که هرگز نمی توانم ازدواج کنم؟

جالب اینکه ازدواج با یک بیمار ام اس سوالی است که مختص آقایون هست و عجیبه که من ندیدم خانومی این سوال رو بپرسه! که این محدودیتی که خانومها برای خودشون قائل شدن و حق انتخاب رو از خودشون گرفتن و کوتاه فکر می کنن آزارم میده.

خواستم اینجا از شما کمک بگیرم که به یه نتیجه درست در ارتباط با سوال اکثر بیماران و نزدیکانشون برسیم. همیشه گفته شده ازدواج یه تیغه دو لبه هست ، از یک طرف می تونه به نفع بیمار و از طرف دیگه به ضرر بیمار تموم بشه. در این رابطه ایده های خودم رو دارم و معتقدم ازدواج یک فرد ام اسی با توجه به نوع پیشرفت بیماری ، نواحی درگیر ، کیفیت زندگی شرایط خاص خودش رو داره. به همین خاطر نتونستم یه جواب قطعی رو در پاسخ به این ایمیل ها بدم و کلیات قضیه رو براشون شرح دادم.

نظر شما در رابطه با ازدواج شخص مبتلا به ام اس چی هست؟ (اگرهم تمایل ندارید مستقیم بگید،با نام مستعارنظرتون رو بگید)01.gif

در آینده ازدواج دو بیمار مبتلا به ام اس رو براتون توضیح خواهم داد که ابهامی در این مورد هم باقی نمونه.19.gif

24.gif24.gif24.gif

نظرات دکتر صحراییان :  

 اگر فردی دچار بیماری ام اس باشد میتواند با فرد سالمی ازدواج بکند و اگر هر دو این بیماری را داشته باشند برای فرزندشان چه شرایطی ایجاد می شود ؟
پاسخ – در مورد بیماری ام اس نکته ی اساسی این است که هر بیمار ام اس در زمان ازدواج باید مشاوره اختصاصی و پزشکی با خودش داشته باشد یعنی ما یک نسخه را نمی توانیم برای همه ی بیماران بپیچیم . بگوییم که همه ی بیماران ام اس می توانند ازدواج کنند یا همه ی بیماران ام اس نمی توانند ازدواج کنند . بسیاری از بیماران من بچه دار شده اند و هیچ مشکلی هم نداشته اند و ممکن است به بعضی از بیماران هم اجازه ی بچه دار شدن را ندهم . مثلا بیمارانی که حملات متعدد در یکسال داشته باشند و من ترجیح میدهم که فعلا بیماری را کنترل کنیم چون ممکن است بعد از زایمان دچار حمله بشوند . این چیزی است که یک پزشک برای بیمار در نظر می گیرد و بر اساس آن تصمیم گیری میکند . میزان نقش ژنتیک کم است و فقط فرد را مستعد میکند . الزاما ژنی پیدا نکردند که اگر کسی این ژن را داشت به بیماری ام اس مبتلا بشود . در فامیل افرادی که مبتلا به بیماری ام اس هستند شیوع بیماری ام اس یک مقداری بیشتر است و بخاطر همین نقش ژنتیک را مطرح می کنند . دوقلوهای همسان از نظر ژنی کاملا مشابهت دارند . دو پسر یا دو دخترهمسان که کاملا با هم شباهت دارند اگر یکی از آنها دچار بیماری ام اس بشود ،احتمال اینکه دیگری هم دچار بیماری ام اس بشود صدرصد نیست . احتمالش 30 تا 50 درصد است . ژن نقش دارد ولی نقش اساسی ندارد . در مورد دو قلوهای غیر همسان اگر یکی دچار ام اس بشود احتمال اینکه دیگری هم دچار این بیماری بشود 5 درصد است . اگر فردی دچار بیماری ام اس باشد ، احتمال اینکه بچه اش دچار این بیماری بشود 2 درصد است و در بیشترین آمارها کمتر از 5 درصد است . و اگر دو نفر این بیماری را داشته باشند و بخواهند باهم ازدواج کنند ، چون ریسک آن بالا می رود معمولا ما به آنها اجازه نمی دهیم . ریسک از 5 درصد به 30 درصد می رسد . متوسط بیماران ما در سال قبل سن سی سال بود و الان متوسط سن بین 27 تا 30 سال است . از نظر عدد متوسط پایین آمده است.


مطالب مشابه :


دکتر محمدعلی صحراییان

دانشجویان پزشكي ورودی 69شیراز - دکتر محمدعلی صحراییان - پل ارتباطی همکلاسی های ورودی 1369




استرس و هیجان روحی برای بیمار ام‌اس سم است

دکتر محمدعلی صحراییان، در خصوص اینکه بیمار مبتلا به ام اس دچار چه نوع اختلالات و عوارضی می




آیا کسی از این دوستان خبر دارد؟

دکتر صحراییان. از دوستان به ویژه دکتر قشمی عزیز که در یافتن اسامی همکاران به خوبی ما را




وزیر بهداشت از ایجاد پژوهشکده علوم اعصاب در دانشگاه علوم پزشکی تهران با ارتقای م

دکتر صحراییان از محققان مرکز تحقیقات ترمیم ضایعات نخاعی نیز طی سخنانی در این مراسم با




ادعاهای دروغین درمان قطعی ام اس

مشهور به دکتر! خدادادی و ایضا ً ملقّب به پروفسور! دکتر معالج: لطفی و صحراییان




برگزاری مراسم روز جهانی سالمند در جهرم

در این مراسم دکتر رضایی نماینده از سالمندان توسط دکتر صحراییان از دیگر برنامه




ام اس و ازدواج

نظرات دکتر صحراییان : دکتر آل اسحاق




برچسب :