معماری موزه فرش-عبدالعزیز فرمانفرمائیان
موزه فرش ایران به دستور فرح پهلوی در ضلع شمالی پارک لاله و روبهروی فروشگاه سپه خیابان فاطمی احداث و در ۲۲بهمن ماه ۱۳۵۶ افتتاح شد.
ساختمان موزه فرش ایران معماری شکیل و چشمگیری دارد که آذینهای نمای بیرونی آن شبیه به دار قالی است. سطح نمایشی موزه مساحتی برابر ۳۴۰۰ مترمربع را در بر میگیرد که شامل دو تالار است و برای نمایش انواع قالیهای دست بافت و گلیم مورد استفاده قرار میگیرد.
تالار طبقه همکف به نمایشگاه دایمی اختصاص دارد و تالار فوقانی جهت برگزاری نمایشگاههای موقت گلیم و قالی طراحی شده است.
پژوهش در سوابق، تحولات و کیفیت تاریخی هنر و صنعت فرش، خاصه در ایران، گردآوری و خریداری نمونه انواع قالیهای دست بافت ایرانی و برگزاری نمایشگاههای موقت از فرش ایران و سایر نقاط جهان، از اهداف موزه به شمار می آید.
در موزه فرش انواع گلیمها و فرشهای دست بافت، با توجه به مرغوبیت و قدمت آنها و با در نظر گرفتن ویژگیهای قالی ایران از لحاظ رنگ آمیزی، طرح، نقش، بافت و تنوع مناطق قالی بافی حفظ و نگهداری میشود.
مجموعه موزه فرش ایران شامل با ارزشترین نمونههای قالی ایران از قرن نهم هجری تا دوره معاصر است و از منابع غنی تحقیقی برای پژوهشگران و هنر دوستان به شمار میآید. معمولاً حدود ۱۳۵ تخته از شاهکارهای قالی ایران، بافت مراکز مهم قالیبافی مانند کاشان، کرمان، اصفهان، تبریز، خراسان، کردستان و جز آنها، در تالار طبقه همکف به معرض نمایش گذاشته میشود.
در کتابخانه موزه حدود ۳۵۰۰ جلد کتاب به زبانهای فارسی، عربی، فرانسه، انگلیسی و آلمانی در اختیار هنر دوستان و پژوهشگران قرار میگیرد. همچنین بهترین کتابها و نشریات و تحقیقات مربوط به فرش ایران و قالیهای مشرق زمین به طورکلی و کتابهایی در زمینه مذهب، هنر و ادبیات ایران در کتابخانه موزه موجود است. در کنار کتابخانه، کتاب فروشی موزه نیز مشغول به کار است.
همچنین برای استفاده از بازدیدکنندگان موزه، فیلمها و اسلایدهایی در زمینه قالیبافی و گلیم و هنرهای دستی ایران در سالن نمایش موزه به نمایش در میآید.
از ویژگیهای موزه فرش قالیچه دستبافت ارزشمند و بینظیر ایرانی، کار فرش بافان کاشان، در اندازههای ۱۳۰ در ۲۲۰ سانتیمتر، معروف به قالیچه میرزا کوچک خان جنگلی است که این شخصیت روحانی ملی را در لباس نظامی مسلح به تفنگ و اسلحه کمری، قطار فشنگ نمایش میدهد. در شمسه بالای تصویر میرزا، کتیبهای با عبارت و نام کارخانه ملامحمود دیده میشود که احتمالاً، با توجه به این عبارات، تاریخ بافت قالیچه سالهای آخر دوره قاجار است.
قدیمیترین فرش شناخته شده در جهان قالی ۲۵۰۰ ساله پازیریک است که در ۱۹۴۹ م، در جنوب سیبری کشفشد و آن را بافت ایران در دوره هخامنشی دانستهاند. آشکار است که قالیبافی در ایران در دوره هخامنشی وجود داشته و در قرن پنجم پیش از میلاد، دورهای طولانی از تکامل را پشتسر گذاشته است.
مطالب مشابه :
سوالات تستی از کتاب قالیبافی
سوالات تستی از کتاب اداره کل آموزش و پرورش 2- مقدمه ای بر صنعت قالی بافی است
قالی بافی
از آموزش ساخت آثار هنری تا زندگی قالی بافی. قالی از قول ابوعون صاحب کتاب الذیج
نمونه سوالات قالی بافی و گلیم بافی
نمونه سوالات قالی بافی و فایلها دانلود می شده در مجتمع مراکز آموزش فنی و حرفه ای
4373 میزان تاثیر صنعت قالی بافی در توسعه اقتصادی روستا
4373 میزان تاثیر صنعت قالی بافی در توسعه اقتصادی آموزش آشپزي و (علمی، طنز، دانلود)
قالی بافی در دشتستان
کتابناک ، دانلود کتاب های سامانه آموزش الکترونیک قالی بافی در
مجموعه نرم افزارهاي آموزشي هنري جديد
مرکز دانلود ایران آموزش قالی بافی. آموزش پیرایش دانلود کتاب
«بافتههاي رنج» رماني از عليمحمد افغاني
اکنون نیز از راه قالیبافی و فروش آن به ایرانی به آموزش قالیبافی می دانلود کتاب
آموزش چله كشي
نیاز دارد در حوزه مبحث فرشهای هنری و نفیس می باشد از حوصله این کتاب قالی دارد و بافی و
معماری موزه فرش-عبدالعزیز فرمانفرمائیان
معرفی و دانلود کتاب ها :) مراحل ساخت برج ها :) مهندسی کامپیوتر :) آموزش عکاسی :) فال
برچسب :
دانلود کتاب آموزش قالی بافی