موسیقی ایرانی
موسیقی ایران، شامل دستگاهها، نغمهها، و آوازها، از صدها سال پیش از میلاد مسیح تا به امروز سینه به سینه در متن مردم ایران جریان داشته، و آنچه دلنشینتر، سادهتر و قابلفهم تر بوده است امروز در دسترس است، بخش بزرگی از آسیای میانه، افغانستان، پاکستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ترکیه، و یونان متأثر از این موسیقی است و هرکدام به سهم خود تأثیراتی در شکل گیری این موسیقی داشتهاند، از موسیقیدانها یا به عبارتی نوازندگان موسیقی در ایران باستان میتوان به "باربد" و "نکیسا" اشاره کرد.
ردیف
موسیقی امروز ایران از دوره آقا علیاکبر فراهانی (نوازنده تار دوره ناصرالدین شاه) باقی مانده است که توسط آقا غلامحسین (برادر آقا علیاکبر) به دو پسر علیاکبرخان به نامهای میرزا حسینقلی و میرزا عبدالله، آموخته شد و آنچه از موسیقی ملی ایران امروزه در دست است، بداههنوازی این دو استاد میباشد که به نام «ردیف موسیقی» نامیده میشود.
ردیف در واقع مجموعهای از مثالهای ملودیک در موسیقی ایرانی است که تقریبا با واژهی رپرتوار در موسیقی غربی هم معنی است. گردآوری و تدوین ردیف به شکل امروزی از اواخر سلسلهی زندیه و اوایل سلسله ی قاجاریه آغاز شده است. یعنی در اوایل دوره ی قاجار سیستم مقامی موسیقی ایرانی تبدیل به سیستم ردیفی شد و جای مقامهای چندگانه را هفت دستگاه و پنج آواز گرفت.
از اولین راویان ردیف می توان به خاندان فراهانی یعنی آقا علی اکبر فراهانی - میرزا عبدالله - آقاحسینقلی و... اشاره کرد. ردیفهایی که اکنون موجود می باشند : ردیف میرزا عبدالله - ردیف آقاحسینقلی - ردیف ابولحسن صبا - ردیف موسی معروفی - ردیف دوامی - ردیف طاهرزاده - ردیف محمود کریمی - ردیف سعید هرمزی - ردیف مرتضی نی داوود - و... می باشند. و هم اکنون ردیف میرزا عبدالله - صبا و دوامی کاربری بیشتری دارند و بیشتر در مکاتب درس موسیقی آموزش داده می شوند .
دستگاه
هر دستگاه موسیقی ایرانی، توالیی از پردههای مختلف موسیقی ایرانی است که انتخاب آن توالی حس و شور خاصی را به شنونده انتقال میدهد. هر دستگاه از تعداد بسیاری گوشه موسیقی تشکیل شده است و معمولا" بدین شیوه ارایه میشود که از درآمد دستگاه آغاز میکنند، به گوشه اوج یا مخالف دستگاه در میانه ارایه کار میرسند، سپس با فرود به گوشههای پایانی و ارایه تصنیف و سپس رِنگی اجرای خود را به پایان میرسانند.هفت دستگاه ردیف موسیقی سنتی ایرانی و یک دستگاه عربی که کاربری زیادی دارد عبارتاند از:
- دستگاه سهگاه
- دستگاه چهارگاه
- دستگاه همایون
- دستگاه ماهور
- دستگاه شور
- دستگاه نوا
- دستگاه راستپنجگاه
- دستگاه دیلمان/ عربی
آواز
آواز ابوعطا آواز بیات ترک (بیات زند) آواز دشتی آواز افشاری آواز بیات اصفهانسازها
- نی
- دف
- تار
- سهتار
- دوتار
- کمانچه
- قیچک
- قانون
- تمبک
- چنگ
- رباب
- تنبور
- سنتور
- بربط (عود)
- داریه
- ضرب
- چگور
- تمبیره
- سرنا
- بلبان
- نی انبان
- ددوک (قره نی)
- دون علی
- دوضاله یا دوزله
- دهل
- دمام
- تاس
- نقاره
- زنگ
- طبل
- کرنا
- کوس
- دیوان
- هزار تار
- چنگ
- سنتور ایستاده
- اِکتار(سازی تک سیمه)
پیوندها
رادیو گلها - جمعآوری و بخش مجدد برنامههای گلها بر روی اینترنت موسیقی ایرانی ۷۰ سال اخیر طرقه اولین انجمن موسیقی سنتی و ادبیات ایران فهرستی از سایتهای موسیقی ایران
مطالب مشابه :
دانلود صدای سهره قناری
دانلود صدای سهره عکسهای جوجه طرقه ارسالی از جناب آقای قناری خوش آواز.
دانلود کتاب قناری
دانلود. منبع : http://www عکسهای جوجه طرقه ارسالی از جناب آقای قناری خوش آواز. قناری
موسیقی ایرانی
آواز. آواز طرقه اولین انجمن موسیقی سنتی و ادبیات بزرگترین مرجع دانلود رایگان
دراج
وغروب آفتاب بر روی تپّه، سخره و یا تخته سنگی ایستاده و شروع به آواز طرقه; قناری رایگان
گالری تصاویرسگ
یا آگهی حیوانات خانگی خود را به صورت رایگان در سایت طرقه; قناری خوش آواز
طرقه, تغذیه طرقه, نگهداری طرقه
تغذیه طرقه, دانلود کتابی به زبان ساده در مرغ عشق,مرغ عشق,آواز مرغ عشق.پرورش.تکثیر
تیهو
یا آگهی حیوانات خانگی خود را به صورت رایگان در سایت طرقه; قناری خوش آواز
برچسب :
دانلود رایگان آواز طرقه