طب سوزنی

طبسوزنی

طب سوزنی طب سوزنی بخش مهمی از پزشکی سنتی چین است ، این بخش ابتدا فقط نوعی شیوه درمانی تلقی می شد و بعدا بتدریج توسعه یافت. علم طب سوزنی علم جمع بندی و پژوهش فنون درمانی طب سوزنی و قواعد کاربرد بالینی و تئوری اساسی آن بحساب می آید.

طب سوزنی دارای تاریخ دیرینه است. در کتب باستانی و قدیمی آمده است که وسایل ابتدایی طب سوزنی ، سوزن سنگی است که در طب سوزنی چین باستان بکار می رفت. این وسیله سوزن سنگی برای استفاده طبی تقریبا در عصر حجر جدید 8000 تا 4000 سال پیش معادل مرحله بعدی نظام کمون قبیله ای به وجود آمد. چین درجریان اشتغال به مطالعه و بررسی کشفات قدیمی ، سوزن سنگی برای استفاده طبی را کشف کرد. تا در سلسله های بهار و پائیز(770 سال تا 476 سال قبل از میلاد )، طب از قید وبند جادوگری رها شده و پزشکان متخصص پرورش یافتند. در کتاب " بیوگرافی فامیل جوی شی " طب سوزنی و نوعی معالجه در طب چینی که در آن برگ های ریز برنجاسف چینی سوزانده و برای درمان در نقاط معین اعصاب بدن انسان گذارده ، تشریح شده است. از سلسله کشورهای جنگجو تا سلسله هان غربی ( سال 476 قبل از میلاد تا سال 25 میلاد ) ، بدنبال پیشرفت فنون ذوب آهن ، سوزن فلزی بتدریج تعمیم یافت. در نتیجه سوزن فلزی تدریجا جایگزین سوزن سنگی برای استفاده طبی شد و بدین ترتیب ، دامنه کاربرد طب سوزنی گسترده تر گردیده و روند توسعه طب سوزنی تسریع شد. در سلسله هان شرقی و سلسله سه کشور پادشاهی ، بسیاری از کارشناسان پزشکی که در طب سوزنی مهارت داشتند ، پا به عرصه گذاشت. کتاب " قانومندی و روش های طب سوزنی " که " هوان فو می " تألیف کرد ، یک مونوگرافی طب سوزنی با سیستم کامل است. در سلسله های جین غربی و شرقی و سلسله های جنوب و شمال ( سال 256 -- 589 میلاد ) ، تعداد مونوگراف های طب سوزنی بیشتر شد. در این دوران ، فنون طب سوزنی به کره شمالی و ژاپن و کشورهای دیگر انتقال یافت. در سلسله های " شوه" و " تانگ " ( سال 581 -- 907 میلاد) ، طب سوزنی به یک محبث تخصصی مبدل و در دفتر دولتی پزشکان ویژه امپراتور-- ارگان آموزش پزشکی آن زمان رشته تخصصی طب سوزنی دایر شد. سپس علم طب سوزنی بطور مستمر توسعه یافت. از قرن 16 م ، طب سوزنی در اروپا گسترش و توسعه یافت. با این حال ، در سلسله " چینگ " ، اطبا ء به نقش داروها اهمیت داده و کمتر به طب سوزنی می پرداختند. این وضع تا اندازه ای مانع توسعه طب سوزنی گردید.

پس از تأسیس جمهوری خلق چین در سال 1949 ، طب سوزنی بطور گسترده توسعه یافت. در بیش از 2000 بیمارستان طب چینی که در حال حاضر در سراسر چین پراکنده اند، بخش طب سوزنی دایر شده است؛ پژوهش علمی طب سوزنی به سیستم های مختلف ارگانیسم و بخش های بالینی مرتبط است ؛ پژوهش در مسایلی مانند نقش های طب سوزنی در تعدیل و تنظیم ، تسکین درد و تقویت مصونیت و پدیده های نصف النهار ها ، مسایل مربوط به ارتباطات این مجرا و نقاط مناسب بدن برای طب سوزنی با امعاء و احشاء شامل قلب ، جگر ، طحال ، ریه ، معده ، کیسه صفرا ، روده و مثانه مرتبط است و مدارک فراوان با ارزش در آزمایش های علمی محسوب می گردد. 

  طب سوزنی در سال ۱۹۷۹طی نشست سازمان بهداشت جهانی، در پکن، مورد تأئید آن سازمان قرار گرفت و لیستی از بیماریهای که در درمان آنها میتوان از طب سوزنی استفاده کرد در اختیار دنیا قرار داده شد که به شرح زیر میباشد .

گوارش :یبوست، درد شکم،اسهال ،بد هضمی (سوء هاضمه

اعصاب و روان :اضطراب ،افسردگی ،عصبیت ، نور وسز،کم کردن نگرانی و اضطراب .

گوش و حلق و بینی و چشم : آب مروارید،ضعف چشم،دندان درد ،التهاب لثه ( عفونت لثه ) ،وز وز گوش.

زنان :علائم قبل از قاعدگی زنان ،یائسگی ( علائم ) ،نا زائی.

ماهیچه و مفاصل : آرتروز،کمر درد،گردن درد ،درد ماهیچه ،ضعف ماهیچه ،گرفتگی عضله .

نورولوژی :،سر درد، میگرن ،بیماری های عصب مثانه ،پارکینسون ،دردهای بعد از عمل ،فلج های مغزی ،      سیا تیک.

دستگاه تنفسی : آسم ،برونشیت ،سرما خوردگی ،سینوزیت ،ترک سیگار، گلودرد .

بیماریهای مختلف: کنترل اعتیاد ،کمک به ورزشکاران ، تنظیم فشار خون ،خستگی زیاد ، تعدیل سیستم ایمنی.

طب سوزنی درچه بیماریهای می تواند نتایج خوبی به دنبال داشته باشد؟

چاقی . میگرن و سردرد. درد عصب سه قلو صورت. درد گردن -آرتروز گردن. درد کتف ( کتف منجمد). درد مچ دست و دست. درد کمر و آرتروز کمر سیا تیک درد زانو (آرتروز). درد مچ پا . خار پاشنه .

براساس نظر سازمان بهداشت جهانی از طب سوزنی می توان در مواردزیر استفاده نمود :

سینوزیت آلرژیک، کنترل دردهای حاد و مزمن، اضطراب، آرتروز، تهوع و استفراغ، اسپاسم مری، افزایش بیش از حد اسید معده، روده تحریک پذیر، سندرومهای ستون فقرات گردن و کمر، اسهال، یبوست، مسمومیتهای دارویی، دردهای قاعدگی،نازایی شانه منجمد، سردردهای میگرنی، سردردهای تنشی، سرگیجه (بیماری مه نیر)، وزوز گوش، گرفتگی عضلات، لرزش اندامها، تیک، سکسکه، ایلئوس بعد از عمل جراحی، مشکلات بعد از سکته مغزی، بی اختیاری ادراری، احتباس ادراری

در سال ۲۰۰۳، دپارتمان سیاست گذاری درمان و داروهای سازمان بهداشت جهانی گزارشی ارائه کرد که در آن لیستی از بیماری ها ، علائم بیماری یا شرایطی که طب سوزنی به عنوان درمان موثر برگزیده شده ، منتشر شد.

• کمر دردهای حاد و طولانی مدت از نوع اسپاسم عضلانی و بیرون زدگی دیسک بین مهره ای (سیاتیک)

• تهوع و استفراغ ، همچنین حالت تهوع صبحگاهی

• فشار خون بالا

• رگ به رگ شدن

• کاهش وزن از طریق افزایش سوخت و ساز و کاهش اشتهای کاذب

• درد ناشی از آرتروز بین مفاصل خصوصا آرتروز زانو و گردن

• محدودیت حرکتی شانه و آرنج

•دردهای عصبی و عضلانی و سر دردهای عروقی نظیر میگرن

• بازیابی توانایی حرکتی بعد از پروسه ی فلجی

• کاهش چین و چروک صورت و افزایش شادابی پوست

• ترک اعتیاد به مواد مخدر و ترک سیگار

• خارش پوست ، کهیر و آلرژی

• پریودهای دردناک و نامنظم

• مشکلات گوارشی به صورت زخم های معده و اثنی عشر و تحریک عصبی روده

• بهبود درد و ارتقای روحیه و نیروی جسمانی در بیمار


مطالب مشابه :


با كوتاهی قد در کودکان چگونه مقابله کنیم؟

پزشك-متخصص طب فيزيكي و (طب فیزیکی وتوانبخشی) در بالای وبلاگ وبلاگ جامع طب سوزنی




فواید و خطرات طب سوزنی :

« گروه فیزیوتراپی کرمان سوزنی، نزد یک پزشک متخصص - در برخی از انواع طب سوزنی




طب سوزني طبي سنتي اما اثرگذار

بود، بنابراين تبحر پزشك در طب سوزني تعيين‌كننده و مامایی کرمان متخصص طب




طب آلترناتیو چیست ؟

دکتر محسن حسین زاده متخصص طب فیزیکی کرمان . و دانش در علم طب در مورد طب سوزنی




طب سوزنی

، طب از قید وبند جادوگری رها شده و پزشکان متخصص پرورش یافتند. در طب سوزنی در کرمان




طب سوزنی درزایمان

دانشجویان پرستاری 90 کرمان. در طب سوزنی برای کاهش درد یک فرد متخصص در این زمینه




برچسب :