پایان نامه فقه و حقوق

پایان نامه فقه و حقوق

*       فقه و مبانی حقوق

*       حقوق خصوصی

*       حقوق جزا و جرم شناسی

*       حقوق بین اللملل

*       حقوق عمومی

*       حقوق جنگ

*       حقوق محیط زیست

رشته فقه و حقوق :

رشته حقوق، یکی از مهمترین و کاربردی ترین رشته های علوم انسانی است. در واقع، رشته حقوق، این تفکر را که فارغ التحصیلان علوم انسانی، تنها در آینده شغلی با گزینه های محدود دبیری و شغل های آزاد روبرو هستند، را منتفی ساخت. امروزه کسی نیست که با قاضی و دادگاه و وکیل، بی ارتباط باشد. برخی از گرایش های مهم حقوق در ایران و جهان عبارتند از : حقوق خصوصی، حقوق بین الملل؛ جرم و جزا، محیط زیست، حقوق بشر، حقوق تجارت، حقوق کار، حقوق خانواده و ....
سایر زیر گرایش های رشته حقوق عبارتند از :

*       حقوق کار

*       حقوق زنان

*       حقوق ثبت

*       حقوق بشر

*       حقوق بیمه

*       حقوق اداری

*       حقوق مدنی

*       حقوق تجارت

*       حقوق خانواده

*       حقوق پزشکی

*       حقوق تطبیقی

*       حقوق عمومی

*       حقوق خصوصی

*       حقوق اساسی

*       حقوقی شهروندی

*       حقوق محیط زیست

*       حقوق اسلامی(فقه)

*       حقوق مالکیت معنوی و فکری

*       حقوق بین الملل عمومی

*       حقوق بین الملل خصوصی

*       حقوق سازمانهای بین الملل

*       آیین دادرسی مدنی

*       آیین دادرسی کیفری

*       جزا و جرم شناسی

*       متون حقوقی(انگلیسی)

*       قانون شهرداریها

*       حقوق کودکان

*       حقوق اینترنت

*       حقوق وکلا و قضات

علاقه مندان ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری؛ می توانند ابتد با نیازسنجی وضعیت کاری در کشوری که قصد زندگی دارند، ابتدا یکی از شاخه های فوق را انتخاب نموده، سپس موضوعی علمی و کاربردی را در شاخه منتخب ارائه دهند.در ادامه گرایشات مختلف حقوق معرفی اجمالی می شوند :
۱-حقوق تجارت بین الملل
با رشد امكانات ارتباطي بين جوامع مختلف ، روابط بازرگاني از مرزهاي كشورها فراتر رفته و جنبه‌ي بين‌المللي پيدا كرده‌ است. در روابط بازرگاني بين‌المللي به دليل دخالت عنصر خارجي ، قواعد حاكم بر رابطه و نظام حقوقي حل و فصل اختلافات ناشي از آن ، با روابط تجاري داخلي تفاوت پيدا مي‌كند. حقوق تجارت بين‌الملل از قواعدي بحث مي‌كند كه بر روابط تجاري فرامرزي و شيوه‌ي حل و فصل اختلافات ناشي از آن حاكم است. در تقسيم‌بندي كلي مباحث مطرح در اين رشته به سه حوزه‌ي : 1ـ قراردادهاي تجاري بين المللي 2ـ داوري تجاري بين‌المللي 3ـ ورشكستگي بين‌المللي قابل تقسيم‌بندي است.

۲-حقوق محیط زیست

نقلاب صنعتی در قرن 17 وکشف نفت در قرن 18 تحولات عظيمی را در زندگی بشر به همراه داشت با تحول روابط و پيشرفت‌های اجتماعی و اقتصادی به ويژه در سطح جوامع صنعتی تأثير بيشتر اين فعاليت‌ها بر جنبه‌های زيست محيطی فعاليت‌های توليدی و حقوق مصرف كننده مشهودتر گرديد و مقتضای اين تحولات چنين مي‌نمود که حقوق نيز همگام با نيازهای بشری به تنظيم اين روابط بپردازد. در رويکرد پست مدرن دنيای امروز ، كه از ويژگي‌هاي آن مخالفت با رشد اقتصادي به بهانه‌ي تخريب محيط زيست است همواره يکی از مسائل و دغدغه‌ها اين بوده که آيا پيشرفت صنعت و پيدايش تکنولوژی ، رفاه عمومی را به همراه خواهد داشت يا نه؟
در پاسخ به اين پرسش ، بين اقتصاددانان و طرفداران محيط زيست اختلاف نظر فاحشی وجود داشت ؛از نظر اقتصاددانان ، پيشرفت صنعت و تکنولوژی ، رفاه عمومی را به همراه خواهد داشت ، در حالی که طرفداران محيط زيست بر اين باور بوده‌اند ، که رفاه عمومی همراه با پيشرفت صنعت و تکنولوژی ، بدون توجه به محيط زيست محقق نخواهد شد. در واقع مي‌توان گفت ، برای اولين بار در کنوانسيون 1972 استکهلم بود که "حق بر محيط زيست سالم" به عنوان يکی از حقوق مسلم بشر شناخته شد. به تدريج گرايش مهمی تحت عنوان "حقوق محيط زيست"در مباحث حقوقی مطرح شد. امروزه ما شاهديم که حقوق محيط زيست در رويکردهای عصر پست مدرن ما جايگاه بسيار مهمی دارد ؛ امروزه مسأله‌ي محيط زيست تبديل به يک مسأله‌ي جهانی شده است. به عنوان مثال ، تقريباً در اکثر وب سايت‌هايی که متعلق به ارگان‌های تجاری و صنعتی است ، يک لينک هم به خطمشی‌های زيست محيطی آن سازمان مربوط می‌شود و به نظر ما ايران هم نبايد از اين حرکت جهانی غافل بماند.

۳- حقوق خانواده(معارف اسلامی و حقوق)

حقوق خانواده به عنوان يكي از گرايش‌هاي جديد حقوق است كه با بررسي منابع و سرفصل‌هاي آزمون به خوبي مي‌توان دريافت اين گرايش به طور اختصاصي ابعاد حقوقي و مسائل مربوط به خانواده را مورد بررسي قرار مي‌دهد. از نكات بارزي كه مي‌توان در مورد اين گرايش گفت اين است كه فارغ‌التحصيلان رشته‌‌ی فقه و مباني حقوق كه مايل به ادامه تحصيل در رشته حقوق باشند از شانس بيش‌تري نسبت به ساير گرايش‌ها برخوردارند.

۴- حقوق مالکیت فکری

اموال فكري يا معنوي به اموالي اطلاق مي‌شود كه فاقد جنبه‌ي فيزيكي و غير قابل مشاهده هستند و منشا آن فعاليت فكري و ذهني انسان است ،‌ گرچه اموال فكري به ويژه شاخه ادبي و هنري آن از ساليان دور مطرح بودند و به صورت ضعيف نظام‌هاي حقوقي از آن حمايت مي‌كردند. انقلاب صنعتي سبب توسعه مصاديق اين اموال در بخش صنعتي و تجاري شد و حمايت از آن‌ها شكل جدي تري به خود گرفت ، به گونه‌اي كه ايجاد نظام بين‌المللي حمايت از مالكيت‌هاي فكري براي كشورها به عنوان يك اولويت حقوقي مطرح شد. كنوانسيون بين‌المللي پاريس و برن نشات گرفته از همين ضرورت و تلاش‌هاي چند جانبه‌ي بين‌المللي هستند. اهميت حمايت از مالكيت‌هاي فكري در نظام‌اقتصادي و تجاري آزاد بين‌المللي به اندازه‌اي است كه اكنون يكي از پيش شرط‌هاي الحاق به سازمان جهانی تجارت (WTO ) پذيرش توافق‌نامه‌اي بين‌المللي در رابطه با حمايت از مالكيت‌هاي فكري است كه « توافق‌نامه‌ي جنبه‌هاي تجاري حقوق مالكيت فكري (TRIPS) ناميده مي‌شود. مباحث مطرح در رشته‌ي حقوق مالكيت‌هاي فكري در تقسيم‌بندي كلي به دو حوزه‌ي : 1ـ حقوق اموال فكري ، ادبي و هنري 2ـ حقوق اموال فكري صنعتي تقسيم مي‌شود. در حوزه‌ي يكم شرايط حمايت و ضمانت اجراهاي نقض حقوق پديد‌آورندگان آثار ادبي و هنري مورد بحث واقع مي‌شود و حوزه‌ي دوم به بحث از شرايط حمايت و ضمانت اجراهاي نقض حقوق اشخاص بر اختراع ، علامت تجاري ، طرح صنعتي‌، نشانه‌هاي جغرافيايي ،‌ طرح ساخت مدارهاي يكپارچه‌ي الكترونيكي، نمونه اشيا مصرفي، نام تجاري و ساير مصاديق اموال فكري،‌ صنعتي و تجاري می‌پردازد

5-حقوق بشر

حقوق بشر رشته‌اي ميان رشته‌اي و نوپا محسوب مي‌گردد كه به بحث درباره حقوق مختلفي كه انسان در حوزه‌هاي مختلف از جمله مدني و سياسي (مثل حق حيات ، حق آزادي عقيده) و اقتصادي و اجتماعي (مثل حق كار ، حق آموزش ، حق تامين اجتماعي) مي‌پردازد. براي اولين بار دانشگاه شهيد بهشتي در سال 1380 اقدام به برگزاري آن نمود و اكنون دانشگاه‌هاي تهران ، علامه طباطبايي و مفيد قم نيز در اين رشته دانشجو مي‌پذيرند. ويژگي ميان رشته‌اي بودن آن سبب مي‌گردد كه به حقوق بشر صرفا از منظر حقوقي نگريسته نشود و رويكردهاي جامعه شناختي ، فلسفي ، فرهنگي ، سياسي و ... نيز مورد توجه قرار گيرند و بين‌المللي بودن آن نيز از ويژگي‌هاي ديگر اين رشته مي‌باشد كه به دليل جهان شمول بودن ، اعتباري بين‌المللي يافته است.

۶- حقوق بین الملل

رشته‌ي حقوق بين‌الملل يكي از گرايش‌هاي رشته‌ي حقوق در دوره‌ي كارشناسي ارشد است كه با رشته‌ي روابط بين الملل كه يكي از شاخه‌هاي رشته‌ي علوم سياسي در دوره‌ي كارشناسي ارشد مي‌باشد ، متفاوت است. اين رشته به حقوق و به عبارت ديگر مجموعه اصول ، موازين يا قواعد و مقرراتي مي‌پردازد كه بر روابط اختصاصي جامعه‌ي بين‌المللي و به ويژه تابعان فعال حقوق بين‌الملل يعني دولت‌ها و سازمان‌هاي بين‌المللي در حوزه‌هاي مختلف صلح و امنيت ، حقوقي ، اقتصادي ، فرهنگي ،‌فني... حاكم است. پويايي اين رشته به دليل پيدايش روز افزون زمينه‌هاي جديد در جامعه‌ي بين‌المللي معاصر ، بر جذابيت اين رشته مي‌افزايد و علاقه‌مندان اين رشته هر روزه مي‌توانند اطلاعات وسيع و نه چندان عمومي درباره‌ي موضوعات اين رشته ، از طريق رسانه‌هاي جمعي نظير مطبوعات ، راديو ، تلويزيون و همچنين از طريق اينترنت كسب نمايند ( از جمله اطلاعاتي درباره‌ي سازمان ملل متحد و كارگزاري‌هاي تخصصي آن نظير يونسكو و يونيسف ، انعقاد معاهدات ، موافقت‌نامه‌ها و تفاهم‌نامه‌هاي بين المللي بين كشورها در حوزه هاي مختلف ، تشكيل سازمان هاي بين المللي جديد ، بحث هاي مربوط به صلح و امنيت ، انرژي هسته اي و سازمان بين المللي انرژي اتمي ،‌جنگ هاي داخلي و بين المللي از جمله بحث عراق ، افغانستان و مسئله ي فلسطين و...

۷- حقوق جزا و جرم شناسی

حقوق جزا و جرم‌شناسي در مفهوم مدرن (امروزي) كه به عنوان رشته‌اي نظام‌مند و داراي اصول و قواعد كلي ناظر بر جنبه‌هاي ماهوي و شكلي مستقل از هم مي‌باشد ، عمري حدود دو قرن دارد. اين رشته از حقوق كه از شاخه‌هاي اصلي حقوق عمومي محسوب مي‌شود خود داراي رشته‌هاي مختلف مي‌باشد كه عمدتا شامل علوم جنايي تجربي از يك سو و علوم جنايي تحليلي ـ تفسيري از سوي ديگر مي‌شود. تحول روز افزون حقوق جزا و علم جرم‌شناسي در جوامع مختلف باعث ايجاد گونه‌هاي مختلفي از اين شاخه از حقوق شده است كه در گذشته سابقه‌اي نداشته است. ظهور علوم جنايي تجربي (از جمله علوم جرم‌يابي ، جرم‌شناسی وكيفر‌شناسي و..) نشانگر تخصصي شدن حقوق جزا است كه بي‌ترديد مرتبط با تحولات حاكم بر جامعه ، صنعت ، اقتصاد و ... است. با اين حال آن چه در ميان گونه‌هاي متنوع علوم‌جنايي اهميت ويژه دارد حقوق جزا در مفهوم خاص خود و علم جرم شناسي است.

۸- حقوق خصوصی

حقوق خصوصي از قديمي‌ترين رشته‌هاي دانش حقوق و اساس بسياري از رشته‌هايي است كه در سال‌هاي اخير به دليل توسعه اين دانش در نظام آموزشي رسمي كشور به عنوان رشته مستقل تدريس مي‌شود ، در واقع موضوع حقوق داخلي در تقسيم‌بندي كلي سنتي به دو حوزه حقوق خصوصي و حقوق‌عمومي تقسيم مي‌شود. بر پايه اين تقسيم‌بندي كليه رشته‌هاي مرتبط با حقوق داخل كشور در يكي از دو گروه فوق قرار مي‌گيرند ، بنا براين حقوق خصوصي در معنای عام شامل كليه‌ی رشته‌هايي است كه قواعد حقوقي مورد بحث در آن‌ها روابط اشخاص جامعه با يكديگر را تنظيم مي‌كند و حقوق‌عمومي تنظيم كننده روابط متقابل اشخاص و دولت‌ها با يكديگر است. در حال حاضر موضوعات مورد بحث در رشته حقوق خصوصي دانشگاه‌هاي كشور به طور كلي به دو حوزه‌ی حقوق مدني و حقوق تجارت مربوط هستند هر چند واحدهاي درسي ديگري نيز در اين رشته تدريس مي‌شود ولي تاكيد اصلي بر آموزش حقوق مدني و حقوق تجارت در سطوح پيشرفته و تطبيقي است.

۹- حقوق عمومی

گرايشي از رشته حقوق است كه در آن به موضوع رابطه دولت با مردم پرداخته مي شود بر خلاف حقوق خصوصي كه مربوط به رابطه اشخاص با يكديگر است مهم‌ترين دروس اين رشته عبارتند از : حقوق اساسي ، حقوق اداري و حقوق مالي. فارغ‌التحصيلان حقوق عمومي علاوه بر تدريس و وكالت مي‌توانند در مشاغلي همچون قضاوت در ديوان عدالت اداري ، ‌مشاوره‌ی حقوقي در ادارات قوانين و معاونت‌هاي پارلماني وزارت خانه‌ها و دستگاه‌هاي دولتی به فعاليت بپردازند. اين رشته را سياسي‌ترين رشته حقوق و به تعبيري حقوقي‌ترين رشته علوم سياسي مي‌توان نام نهاد. به جهت مباحث مربوط به حكومت كه در اين رشته به آن‌ها پرداخته مي‌شود حقوق عمومي مي‌تواند با رشته‌هايي همچون فلسفه به ويژه فلسفه سياسي ، اقتصاد ، مديريت و علوم سياسي ارتباط داشته باشد و با هر يك از آن‌ها در مطالعات ميان رشته‌اي مشاركت نمايد. به عبارت ديگر اين رشته به بررسي و تبيين اصول و موازين مربوط به تنظيم روابط دولت و دستگاه‌هاي دولتي با اشخاص حقيقي و حقوقي در جامعه و نيز ساير دستگاه‌هاي دولتي است ، مي‌پردازد.

در ادامه برخی از موضوعات طراحی شده این مرکز در گرایش های مطرح حقوق، آورده می شود. به دانشجویان و متقاضیان عزیز توصیه می شود جهت انتخاب هر یک از این موضوعات برای تدوین پروپزال، پایان نامه و مقاله، ابتدا استعلامی از شرکت تدبیرسازان مبنی بر جزئیات موضوع بعمل آوردند تا از عدم انتخاب موضوع منتخب توسط فردی دیگر، اطمینان حاصل نمایند.
برخی از سرفصل های تحقیقاتی حقوق عبارتند از :
گرایش حقوق خصوصی :

*       حقوق تجارت

*       حقوق تجارت بين الملل

*       حقوق تجارت بین الملل

*       داوری و آئین دادرسی مدنی

*       حقوق مالکیت فکری

*       حقوق مدنی

*       فقه و اصول

*       حقوق مدنی

گرایش حقوق کیفری و جرم شناسی :

*       حقوق كيفري عمومی و اختصاصی

*       حقوق بشر

*       جرم شناسي

*       عدالت کیفری و پلیس علمی

*       حقوق جزای بین الملل

*       آئین دادرسی

*       جامعه شناسی کیفری

*       جرم شناسی و حقوق کیفری

 


مطالب مشابه :


انجام پایان نامه , مقاله , سمينار , پروپوزال ISI ‌مهندسي عمران - محيط زيست

محيط زيست دانلود سمينار - پروپوزال - پایان نامه دانلود سمينار - پروپوزال - پایان نامه




برنامه ريزي و مديريت محيط زيست

برنامه ريزي و مديريت محيط زيست فرم پروپوزال برای هر دانشگاه انجام , دانلود




انتخاب موضوع انجام پایان نامه پروپوزال مقاله دانلود ، پرسشنامه doc pdf ppt

آبريز اهرچاي در محيط زيست پایان نامه مقاله پروپوزال isi دانلود ایمیل بزنید




پایان نامه فقه و حقوق

مطالبات معوق دانلود پروپوزال بازاریابیورزشی و طرفداران محيط زيست اختلاف نظر




حسابداري محيط زيست (سبز)

حسابداري محيط زيست دانلود کل مقاله درقالبword نمونه پروپوزال آماده دانشجویی




ارزش گذاری اقتصادی پارک ملی

مديريت محيط زيست/arcgis کلیه پایان نامه ها و پروپوزال های دانشجویان کارشناسی و




انتخاب موضوع انجام پایان نامه پروپوزال مقاله دانلود ، پرسشنامه doc pdf ppt

انتخاب موضوع انجام پایان نامه پروپوزال مقاله دانلود پژوهشكده محيط زيست انتخاب




ارائه و تهیه و دانلود مقاله بیس پروپوزال و پایان نامه

پایان نامه کارشناسی ارشد علوم محيط زيست پایان نامه پروپوزال مقاله دانلود




برچسب :