طرح درس+ریاضی+هدیه+علوم+پنجم+همکاران

   طرح درس ریاضی : ساخت مکعب 

چکیده:                
در این درس از یک موضوع واقعی برای کمک به تقویت تجسم فضایی و درک هندسی دانش آموزان استفاده می‌شود: اِما، که به تازگی در یک کارخانه جعبه سازی استخدام شده است، وظیفه ساخت جعبه‌های جواهری به شکل مکعب را بر عهده دارد. دانش آموزان به زهرا کمک می کنند تا تعداد "گسترده"‌های مختلفی را که مي‌توان رسم کرد، محاسبه کند و بعد به پيش‌بيني شكل مکعب‌هائي كه از اين گسترده‌ها ساخته خواهد شد، می‌پردازند.

توضیح اولیه:                  
در این درس از یک موضوع واقعی برای کمک به تقویت تجسم فضایی و درک هندسی دانش آموزان استفاده می‌شود: اِما، که به تازگی در یک کارخانه جعبه سازی استخدام شده است، وظیفه ساخت جعبه‌های جواهری به شکل مکعب را بر عهده دارد. دانش آموزان به زهرا کمک می کنند تا تعداد "گسترده"‌های مختلفی را که مي‌توان رسم کرد، محاسبه کند و بعد به پيش‌بيني شكل مکعب‌هائي كه از اين گسترده‌ها ساخته خواهد شد، می‌پردازند.

اهداف:

·    دانش آموزان مي‌توانند گسترده‌های دو بعدی گوناگونی را که قابل تبدیل شدن به یک مکعب سه بعدی به وسیله تا کردن باشند را ترسيم، مقایسه و تفاوت‌هاي آن‌ها را توصيف كنند.

·    دانش آموزان مي‌توانند ویژگی‌های گسترده‌ها و مکعب‌های حاصل از آن‌ها، از جمله مساحت سطوح، را بررسی كنند.

·         دانش آموزان مي‌توانند با دوران و برگرداندن گسترده‌هاي مختلف، آن‌ها را با هم مقایسه كنند.

وسایل لازم:

·         برگه‌ي فعالیت  جعبه ی گسترده

·         قطعه‌های مربع شکل کاغذی یا کاغذ شطرنجی (با واحد سانتی متر) برای برش و تا کردن

روش تدریس:                      
 

برگه فعالیت ساخت یک جعبه را بین دانش آموزان پخش کنید و مسأله را با صدای بلند برای آنان بخوانید. ممکن است بخواهید پیش از شروع درس اصطلاحات و مفاهیم زیر را با بچه ها مرور کنید:

·         مکعب

·         يال

·         مربع

·         گسترده

·         وجه

·         مساحت وجه‌ها

به علاوه مي‌توانيد یک جعبه جواهر کوچک را به همه‌ي کلاس نشان دهید تا دانش آموزان موضوع را بهتر درک کنند.                                   
نمونه‌اي از یک گسترده را تا کرده و به یک مکعب تبدیل کنيد و به دانش‌اموزان نشان دهيد ( مانند تصاویر 1 و 2 در برگه فعالیت ). به علاوه مي‌توانيد نمونه‌هائي از گسترده‌های غیر قابل تبدیل به مکعب هم به دانش آموزان نشان دهيد؛ مانند گسترده‌هایی که در این‌جا نشان داده شده‌اند. درباره اینکه چرا يك گسترده به یک مکعب تبدیل می‌شود یا نمی‌شود بحث کنید. بر این موضوع تأکید کنید که تصاویر 1 و 2، دو گسترده متفاوت و غیر قابل انطباق هستند که هر دو را می‌توان به مکعب تبدیل کرد. بپرسید: "آیا گسترده‌های دیگری هم وجود دارد که بتوان با آن‌ها مکعب ساخت؟" و نیز : "چند گسترده متفاوت وجود دارد؟ "

گسترده‌هایی که نمی‌توان با آ‌ن‌ها مکعب ساخت.

دانش آموزان را به گروه‌های 3 یا 4 نفره تقسیم کنید و به آنها قطعه‌های مربع شکل یا کاغذ شطرنجی بدهید. از آنها بخواهید تا گسترده‌های گوناگونی را ترسیم و تا کنند. دانش آموزان باید شکل همه گسترده‌های متفاوتی را که می‌سازند، ثبت کنند. ممکن است نیاز به توضیح اين نكته باشد که در این فعالیت همه گسترده‌ها تنها از مربع‌ها ساخته می‌شود.                                

به زودی دانش آموزان متوجه خواهند شد که همواره برای به وجود آوردن یک مکعب دقیقاً به 6 مربع نیاز دارند. از آن‌ها بخواهید تا سایر ویژگی‌های گسترده‌هایی با 6 مربع را که به مکعب تبدیل می‌شوند، توضیح دهند. همچنین بخواهید تا ویژگی‌های این گسترده‌ها را با گسترده‌هائي كه قابل تبدیل به مکعب نیستند مقایسه کنند. به ویژه از آنان بخواهید تا به این پرسش‌ها توجه کنند:

·         چه ویژگی‌های مشترکی بین گسترده‌هایی که ساخته‌اید وجود دارد؟

·         در هر گسترده چند مربع وجود دارد؟

·         مربع‌ها را به چه شیوه‌هایی می‌توان چید؟ چه آرایش‌هائي از مربع‌ها تبدیل به یک مکعب نخواهد شد؟

به دانش آموزان فرصت دهید تا حالات مختلف را بررسی کنند و آنان را تشویق کنید تا گسترده‌های هر چه بیشتری را بیابند. از دانش آموزان بخواهید تا انطباق پذيري گسترده‌های ظاهراً متفاوت را آزمایش کنند. بپرسید: "آیا می‌توان گسترده‌ای را با جابه‌جا کردن، بر یک گسترده دیگر کاملاً منطبق کرد؟" برای کمک به دانش آموزان به منظور پيدا كردن همه‌ي 11 گسترده‌ای که قابل تبدیل شدن به مکعب هستند، مي‌توانيد با روشی هدف‌مند آنان را ترغیب کنید تا به تعداد مربع‌ها در ردیف میانی توجه کنند. مثلاً دانش آموزان می‌توانند گسترده یک مکعب را با دو، سه یا چهار مربع در ردیف مياني بسازند، اما گسترده‌هایی با پنج یا شش مربع در یک ردیف قابل قبول نيستند (توجه کنید كه هر دو تصوير 1 و 2 نيز، چهار مربع در یک ردیف دارند).                                     
در همان حال که دانش‌ آموزان گسترده‌ها را بررسی می‌کنند، از آن‌ها بخواهید تا خصوصیات مکعب‌هایشان مانند تعداد وجه‌ها، یال‌ها، رأس‌ها و مساحت را نیز ثبت کنند و نتایج آن را با خصوصیات گسترده‌هایشان مقایسه کنند. آنها ممکن است دریابند که به طور مثال، با وجود اینکه 6 مربع هر گسترده با 6 وجه در هر مکعب منطبق می‌شود، اما هر گسترده دارای 14 ضلع است، در حالیکه هر مکعب تنها 12یال دارد. از دانش آموزان بخواهید تا با استفاده از مهارت تجسم سه بعدی خود، این اختلاف ظاهری را توضیح دهند. مي‌توانيد از آن‌ها بپرسید: "وقتي كه گسترده‌ها را تا مي‌كنيم، چه اتفاقی برای ضلع‌ها و لبه‌ها می‌افتد؟"                 
برای پایان دادن به درس، از گروه‌ها بخواهيد تا در جلسه بعدی یافته های خود را ارائه دهند و پاسخ‌هایشان را در کلاس اثبات کنند. به دانش آموزان اجازه دهید تا آن‌چه را که درباره گسترده‌های قابل تبدیل به مکعب و غیر قابل تبدیل به مکعب کشف کرده‌اند، به بحث بگذارند. از آن‌ها بخواهید تا نتایج خود را مقایسه و جمع‌بندی کنند و از آن‌ها دفاع نمایند. اگر کلاس توانایی یافتن هر یازده گسترده ممکن را دارد، آنان را تشویق کنید تا توضیح دهند که چگونه دریافته اند که این گسترده‌ها، تنها حالتهای ممکن برای ساختن يك مکعب هستند. برای سنجش نتيجه‌ي کارشان، می‌توانند از " فرم گسترده های مکعب " استفاده کنند تا از درستی آن مطمئن شوند.                                   
این فرم (یا ابزار) همه 11 حالت ممکن برای گسترده‌ي یک مکعب را در اختیار قرار می‌دهد. البته پیش از استفاده از این فرم، باید همه گروه‌ها یافته‌هایشان را در کلاس ارائه کرده باشند.                                 
mokaab.jpg
پرسش‌هایی برای دانش آموزان:

·    چه خصوصیات مشترکی در همه گسترده هایی که مکعب می‌سازند وجود دارد؟                          
( همه گسترده‌های قابل قبول 6 مربع و 14 لبه دارند).

·    چه نوع گسترده‌هایی مکعب نمی‌سازند؟ چرا؟                       
( گسترده‌هایی با بیشتر یا کمتر از 6 مربع، مکعب نمی‌سازند.           همچنین، در بسیاری از گسترده‌هایی که 6 مربع دارند، دو تا از مربع‌ها روی هم قرار می گیرند. مثال روشن آن، حالتی است که در گسترده‌ي مورد نظر چهار مربع در یک رأس مشترک باشند. علاوه بر این، وقتی که دو مربع در یک طرف ردیف میانی قرار بگیرند و یا وقتی که بیش از 4 مربع در یک ردیف واقع شوند، مکعبی ساخته نخواهد شد).

·    آیا روش سریعی وجود دارد که بدون تا کردن، تشخیص دهیم که آیا یک گسترده مکعب می‌سازد یا نه؟                              
( اگر در یک گسترده هر یک از مواردی که در بالا توضیح داده شد، وجود داشته باشد، نمی توان با آن مکعب ساخت و این موارد را می‌توان با مشاهده‌ي بدون تاكردن، تشخیص داد).

·    چگونه می توانید تشخیص دهید که دو گسترده کاملاً همانند هستند؟
(وقتي بتوان با دوران یا برگرداندن یکی از گسترده‌ها، آن را کاملاً منطبق بر دیگری كرد).

·    چه نوع ویژگی‌هایی در مکعب نهایی شما وجود دارد؟ چگونه این ویژگی ها را با ویژگی‌های گسترده آن‌ها مقایسه می کنید؟
( مساحت بیرونی سطوح مکعب با مساحت گسترده آن مساوی است. مکعب 12 یال يا لبه دارد، در حالی که گسترده دارای 14 لبه است). 
گزارش و بازتاب معلم:

·    کدام يك از گسترده‌ها را دانش آموزان توانستند به سرعت ترسيم كنند؟ تجسم و طراحي کدام‌ يك از گسترده‌ها برای آنان مشکل‌تر بود؟ چرا؟

·         چه فعالیت‌هایی می‌توانید انجام دهید تا دانش آموزان را برای این درس آماده کنید؟

·    آیا این فعالیت برای دانش آموزان گیرا و جذاب بود؟ به نظر شما کدام بخش از درس جذابترین قسمت برای آنان بود؟

·         آمیختن مسائل فنی و تولیدی چگونه بر این درس و یادگیری دانش آموزان تأثیر داشت؟

·         این درس چگونه با شیوه های یادگیری شنیداری، بساوایی و دیداری مرتبط بود؟

·    آیا این درس باعث افزايش مهارت‌های تجسم و تصور در دانش آموزان شده است؟ آیا آنان قادر به تشخیص ارتباط میان طرح‌های دو بعدی و حجم‌هاي سه بعدی که از اين طرح‌ها به وجود می‌آید، بودند؟

·         چه مطالب دیگری را با این درس تلفیق کردید؟ آیا این تلفیق مناسب و موفقیت آموز بود؟

·    آیا به هنگام تدریس احساس می‌کردید برخی تنظیم‌ها و انطباق‌ها ضروری است؟ اگر چنین بود، فکر می کنید در چه مواردي و در کدام قسمت‌ها این انطباق ها مؤثر بودند؟

توسعه:              
از دانش آموزان بخواهید تا گسترده‌ای برای یک جعبه پاپ کورن معمولی طراحی کنند. يك طرح بکشند، سپس آن را ببرند و تا كنند. ببینید آیا می‌توانند گسترده جعبه‌هایی را که دیده‌اند طراحی کنند. همچنین مي‌توانيد از آنان بخواهید تا با استفاده از
patch tool، گسترده‌هایی برای سایر احجام سه بعدی به وجود بیاورند که در آنها از مثلث، شش ضلعی و لوزی استفاده شود.

این مسئله های مشکل تر را نیز می توانید به دانش آموزان بدهید:

·    شرکت جعبه سازی ACME می‌خواهد تا این جعبه‌های جواهر را تا آنجا که ممکن است، با صرفه جوئي بيش‌تري تولید کند. آنها می‌توانند با ساختن حداکثر تعداد جعبه‌ها از یک برگ مقوا، در هزینه‌ها صرفه جویی‌کنند. اگر شرکت از مقواهایی به ابعاد 20*20 سانتی متر استفاده کند، حداکثر چند گسترده مکعب ( از هر نوع ) می توانید روی یک برگه مقوا ترسیم کنید؟ (شما می‌توانید از همه شکل‌هاي مختلف گسترده‌هایی که قابل تبدیل به مکعب هستند استفاده کنید و آن‌ها را به هر صورتي که می‌خواهید روی برگه مقوا تنظیم کنید).

·    یک گسترده را بر روی یک برگ کاغذ به ابعاد 29*21 (A4) رسم کنید به طوری که بزرگترین مکعب ممکن ساخته شود. از کدام گسترده برای این کار استفاده مي‌كنيد؟ حجم مكعب ساخته شده از آن چقدر خواهد بود؟

ارزشیابی:

·         از دانش آموزان بخواهید تا یافته‌ها و نتایج خود را به همکلاسی‌هایشان توضیح دهند.

·    از دانش آموزان بخواهید تا یک نامه به " اِما " و "رون " بنویسند و گسترده‌های متفاوتشان را که مي‌توان با آن‌ها مکعب ساخت، به آن دو نشان دهند. بخواهید تا ویژگی‌های یک مکعب و گسترده‌های آن را شرح دهند و بگويند که چرا معتقدند تمامی گسترده‌های ممکن برای مکعب را یافته‌ان




طرح درس: هدیه های آسمانی (موضوع: راهنمایان زندگی)

 دانش آموز در پایان این درس باید بتواند:

1 ـ آشنایی رفتار و کردار مردم قبل از دین اسلام 

2 ـ آشنایی با پیامبران و ویژگیهای آنان

3 ـ  پیامبران از جانب خداوند برای هدایت و راهنمایی مردم برگزیده شده اند

4 ـ حضرت محمد ( ص ) آخرین فرستاده خداوند برای هدایت مردم به دین اسلام است .

5 ـ نحوه سپاسگزاری از خدواند متعال را یاد بگیرد .

: هدیه های آسمانی             کلاس :  پنجم                 مدت: 50 دقیقه       تعداد دانش آموز : 20 نفر 

موضوع: راهنمایان زندگی                 صفحه : 38 و 39 و 40و 41                     تاریخ:    /     /  86

آموزشگاه :                    دوره: ابتدایی                                         ناممعلم : 

مشخصات کلی

دانش آموز در پایان این درس باید بتواند:

1 ـ آشنایی رفتار و کردار مردم قبل از دین اسلام 

2 ـ آشنایی با پیامبران و ویژگیهای آنان

3 ـ  پیامبران از جانب خداوند برای هدایت و راهنمایی مردم برگزیده شده اند

4 ـ حضرت محمد ( ص ) آخرین فرستاده خداوند برای هدایت مردم به دین اسلام است .

5 ـ نحوه سپاسگزاریاز خدواند متعال را یاد بگیرد .

هدفهای کلی جزئی و رفتاری(تحلیل آموزشی)

روش های تدریس : پرسش و پاسخ ـ مباحثه ای ـ استقرایی ـ ترکیبی                                                        

 رویکردها آموزشی : فعالیت محور ـ تلفیقی

 

1 ـ با ویژگیهای پیامبران آشنا شوند .

2 ـ خداوند پیامبران را برای هدایت مردم برگزیده است .

3 ـ پیامبران خود الگو ی رفتار و کردار پسندیده برای مردم بوده اند .

4 ـ حضرت محمد ( ص ) آخرین فرستاده خداوند متعال است .

  دانستنیها

اهداف جزئی

1 ـ رفتار و کردار پیامبران را سرمشق زندگی خود قرار دهد .

2 ـ به دستورات دیناسلام عمل می نماید .

  مهارتها

1 ـ  نسبت به اجرای دستورات دین اسلام از خود علاقه نشان می دهد .

2 ـ قدردان زحمات پیامبران است .

3 ـ  در گروه احساس مسئولیت می نماید .

4 ـ به پیامبراناحترام می گذارد .

  نگرشی

زمان

کتاب درسی ـ کارت  ( اسامی پیامبران اولوالعزم ) ـ تابلو ـ گچ ـ ورقه سفید

 

وسایل

 

ـ سلام و احوالپرسی

2 ـ حضور و غیاب

3 ـ گروه بندی دانش آموزان (اسامی پیامبران اولوالعزم ) را روی کارتهای نوشته و آن را بین دانش آموزان توزیع می کنیم و سپس 5 گروه 4 نفری از دانش آموزان را مشخص می نماییم . گروه های ( حضرت موسی ـ حضرت عیسی ـ حضرت ابراهیم ـ حضرت نوح ـ حضرت محمد ) .

قبل از شروع درس

 

معلم از دروس گذشته چند سوال  از دانش آموزان می پرسد :

1 ـ برای پاسخ پرسشهای که نمی دانیم از چه کسانی سوال می پرسیم ؟

2 ـ چرا پادشاه مسلمانان را تسلیم بت پرستان نکرد ؟

3 ـ آیا ما می توانیم برنامه مناسب زندگی خود را تنظیم کنیم ؟

4 ـ سهیل چگونه می تواند خطاها یش را جبران کند ؟

5 ـ مردم قبل از اسلام چه کارهای انجام می دادند؟

 

ارزشیابیتشخیصی

 

یادگیرندگان

مدیر یادگیری

 

 

 

ـ  هر گروه ضمن بحث و گفتگو با هم شروع به نوشتن می نمایند .

ـ دو باره اعضای هر گروه کار را ادامه می دهند .

 ـ سر گروه ها مطالب خود را بیان می نمایند .

 

ـ کارهای نیک و پسندیده

 

ـ قرآن

معلم به هر گروه ورقه ای سفید می دهد تا دانش آموزان به صورت گروهی به سوالات پاسخ دهند .

ـ به نظر شما چه کارهای زشت و ناپسند است  ؟

 

ـ حالا چه کارهای نیکو و پسندیده است ؟

ـ معلم  ضمن ارائه مطالب بوسیله گروهها آن ها را دردو ردیف رو ی تابلو می نویسد.

ـ بچه انجام دادن  کدام کارها شایسته یک مسلمان است ؟

ـ در چه کتابی به ما سفارش شده که کار نیک و خوب انجام دهیم ؟

آماده سازی

( ایجاد انگیزه )

 

ـ بت می پرستیدند .

ـ با یکدیگر دشمنی میکردند .

ـ مال یتیمان را میخوردند

ـ دختران را زنده بهگور می کردند .

ـ به مردم فقیر ظلم وستم می  کردند

ـ با همسایگان خودبدرفتاری می کردند .

ـ خیر

 

 

ـ با فرستادنپیامبران

ـ تا مردم را هدایت وراهنمایی نمایند .

ـ نیکو کار ـ راستکوـ امانت دار ـ پاک دامن

 

ـ کارهای نیک و عبادتخدا و درستکاری و راستگویی

 

 

 

ـ نوح ـ ابراهیم ـموسی ـ عیسی ـ محمد

 

 

 

ـ حضرت محمد

 

 

 

ـ قرآن

 

 

 

 

 

ـ محمد امین

ـ چون در جوانیراستگو و درستکارو امانت دار و پاک دامن بود

ـ مردم قبل از اسلام چه کارهایی می کردند .

 

 

 

 

 

ـ آفرین بچه ها ، آیا این کار ها درست بودند ؟

( مردم در روز گار قدیم گمراه بودند و نمی دانستند این اعمال زشت و ناپسند است . )

ـ خداوند چگونه مردم را متوجه اشتباه شان کرد ؟

ـ چرا خداوند پیامبران را به سوی مردم فرستاد ؟

ـ پیامبران چگونه انسانهای بودند ؟

ـ پیامبــــران مردم  را به انجام چه کارهای دعوت می کردند؟

 

ـ بله بچه ها خداوند با فرستادن پیامبران مردم را به یکتا پرستی و دوری  از کارهای زشت و ناپسند و درستکاری دعوت نمود .

ـ حالا هر گروه نام گروه خود را بگوید .

ـ آفرین بچه ها اینها پیامبرانی هستنند که از جانب خداوند به پیامبری برگزیده شدند تا مردم را به راه راست هدایت و راهنمایی نمایند .

ـ آیا می دانید آخرین پیامبر خدا چه کسی است ؟

ـ آفرین ، حضرت محمد ( ص ) آخرین پیامبر خداست ، و از جانب خدا برگزیده شد تا دین اسلام را به طور کامل به مردم برساند .

ـ کتابی که راهنمای دینی ما مسلمانان است چه نام دارد ؟

ـ آفرین ، حضرت محمد بوسیله قرآن که کلام خدا است راه درست زندگی کردن را به ما مسلمانان نشان می دهد و ما بایستی قرآن را بخوانیم و  به دستورات آن عمل کنیم ؟

ـ آیا می دانید به حضرت محمد چه لقبی داده بودند ؟ 

ـ چرا به او لقب امین داده بودند ؟

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارایه درس جدید

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارائه درس جدید

 

 

 

 

ـ پیامبران

 

ـ عبادت و راه ورسم خوب زیستن

 

ـ حضرت محمد ( ص )

ـ قرآن

ـ محمد امین

ـ دانش آمــوزان به آرامی شروع به خواندن درس می نمایند .

ـ یکی از دانش آموزان درس را می خواند .

 

ـ دانش آموز ترجمه ی آیه را می خواند .

 

ـ  دانش آموزان پاسخ سوالات را می دهند .

 

 

 

 

 

ـ نبوت به معنای برگزیده شدن به مقام پیامبری است .

 

ـ پس خداوند برای راهنمایی و هدایت انسانها چه کسانی را فرستاد ؟

 

ـ پیامبران مردم را به انجام چه کارهای دعوت نمودند ؟

 

ـ آخرین پیامبر خدا چه کسی است ؟

ـ کتاب حضرت محمد ( ص ) چه نام دارد ؟

ـ به حضرت محمد چه لقبی داده بودند ؟

ـ از دانش آموزان می خواهد که درس را یک بار بخوانند .

سپس از یکی از دانش آموزان می خواهیم با صدای رسا درس را بخواند .

ـ معلم با لحنی زیبا آیه ی صفحه 41 کتاب را برای دانش آموزان قرائت می نماید .

ـ سپس از یکی از دانش آموزان می خواهد که ترجمه ی آیه را با صدای بلند بخواند .

ـ معلم سوالات صفحه 41 را در کلاس با همکاری دانش آموزان  پاسخ می دهد .

ـ معلم از دانش آموزان می خواهد که تمرین 3 صفحه 41 را با دقت بخوانند و هر گروه در باره آن با هم بحث و گفتگو نماید .

ـ بله ، درست است ما بایستی به تمامی پیامبران احرتام بگذاریم و به دستورات آنها عمل نماییم .

تکمیلی

 

دانش آموزان به سوالات پاسخ می دهند :

ـ حضرت محمد

ـ چون کامل کننده دین پیامبران پیشین است .

 

ـ کارهای نیک و عبادت خدا و راه و رسم خوب زیستن

ـ باید به دستوراتپیامبران توجه کنیم و به آنها عمل کنیم .

معلم از دانش آموزان چند سوال می پرسد :

1 ـ آخرین پیامبر خدا چه نام دارد ؟

2 ـ چرا حضرت محمد آخرین پیامبر خداست ؟

3 ـ پیامبران مردم را به انجام چه کارهای دعوت می کردند ؟

4 ـ برای قدر دانی از زحمات پیامبران چه با بکنیم ؟

ارزشیابی پایانی

 

معلم از دانش آموزان می خواهد به صورت گروهی فعالیتههای زیر را انجام دهند ؟

1 ـ در باره زندگی حضرت محمد ( ص ) تحقیق نمایند ؟

2 ـ در باره ی نام کتاب چند پیامبر را تحقیق کنند ؟

تعیین تکلیف



نمونه طرح درس علوم تجربی پنجم ابتدایی (تغییر فیزیکی وتغییر شیمیایی )

هدف كلی:آشنایی با تغییرات مواد

  رئوس مطلب:

1- مواد تغییر می كنند

2- تغییرات مواد همیشه به یک صورت نیست

3- در بعضی از تغییرات خواص مواد تغییرو در بعضی خواص مواد تغییرنمی كنند

4- تغییرات مواد فیزیكی یا شیمیایی هستند

اهداف جزئِی:

1- با جمع آوری اطلاعات به برخی از خاصیت های مواد پی ببرند

2- با مشاهده ی تغییرات مواد ویژگی های آنها را تعیین كنند

3- با ویژگی های تغییر فیزیكی آشنا شوند

4- با ویژگی های تغییر شیمیایی آشنا شوند

   اهداف رفتاری :

در پایان درس از دانش آموزان انتظار می رود  :

1-  به مطالعه ی تغییرات مواد علاقه مند شوند

2- با مقایسه ی خاصیت های یک ماده قبل و بعد از یک نوع تغییر با ویژگی های این تغییر آشنا شوند

3-با انجام فعالیت های مختلف مواردی را که در آن خواص ماد


مطالب مشابه :


طرح درس ریاضی :ساختن مکعب

و به آنها قطعه‌های مربع شکل یا کاغذ را که مي‌توان با آن‌ها مکعب ساخت، به آن




طرح درس ریاضی :ساختن مکعب

و به آنها قطعه‌های مربع شکل یا کاغذ را که مي‌توان با آن‌ها مکعب ساخت، به آن




طرح درس ریاضی :ساختن مکعب

· قطعه‌های مربع شکل کاغذی یا کاغذ شطرنجی باشد، نمی توان با آن مکعب ساخت و این موارد




طرح درس ریاضی :ساختن مکعب

· قطعه‌های مربع شکل کاغذی یا کاغذ شطرنجی نمی توان با آن مکعب ساخت و این موارد




ساختن یک جعبه

و به آنها قطعه‌های مربع شکل یا کاغذ را که مي‌توان با آن‌ها مکعب ساخت، به آن




طرح درس+ریاضی+هدیه+علوم+پنجم+همکاران

و به آنها قطعه‌های مربع شکل یا کاغذ را که مي‌توان با آن‌ها مکعب ساخت، به آن




برش درخت

صنعت چوب و کاغذ چهار گوش مي توان قاب و چهار چوب ساخت . گيري متر مربع است كه با m2 نشان




5روش خلاق برای اجرای فعالیت معرفی کتاب

برای اجرای برنامه ساخت دو ابزار ساده با کاغذ رنگی برای ساخت پازل 6 مکعب مربع به




برچسب :