گل اسپاتی فیلوم
گل اسپاتی فیلوم
نام علمی : spathyphylum
اسپات فیلوم گیاهی است بومی کشور کلمبیا که برگهای بیضوی و کشیده که بیشتر دارای رنگ سبز تیره است و ساقه هایی که مستقیما” از خاک بیرون می اید و در بیشتر فصول سال و بخصوص بهار و پاییز گل های سفید قاشقی شکل می باشد که در وسط ان پرچم متراکم ان وجود دارد.
مشخصات: اسم علمی این گیاه Spathiphyllum wallisii ، از خانواده Araceae می باشد. این جنس دارای ۳۶ گونه از گیاهان همیشه سبز دائمی استثنایی است گونه مورد نظر بومی کلمبیا بوده و ارتفاع آن لبه ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر می رسد. اسپاتی فیلوم دارای برگهای سبز براق به شکل نیزه ای است و گلهای کوچک آن روی سنبله سفید استوانه ای، ظاهر میشوند. این سنبله توسط اسپات سفید رنگ تخم مرغی شکل پوشیده شده و زمان گلدهی این گیاه در تابستان است.
مراقبت: اسپاتی فیلوم به نور متوسط، گرمای زیاد، خاک همیشه خیس، رطوبت ۵۰ تا ۹۰ درصد وخاک کمی اسید احتیاج دارد.
کود: کود مورد نیازاین گیاه را می توان به میزان ۲ گرم درلیتر، هر دوهفته یکبار، از فرودین تا مهر ماه ، مورد استفاه قرار داد.
خاک: کود زیاد باعث قهوهای شدن نوک برگه ها می شود.مخلوطی از خاک باغچه، خاک برگ باکمی ماسه برای این گیاه مناسب است.
ازدیاد: اسپاتی فیلوم را می توانید با مراقبت زیاد، ازاواسط تا اواخر بهار، تکثیر کنید. از توده های متراکم گیاه میتوانید تعدادی گیاه جدید به دست آورید. خاک اطراف ریشه را کاملا مرطوب کنید و به آرامی پاجوشهای موجود در کنار گیاه مادری را، که حداقل ۳ تا ۴ برگ دارند، جدا کنید. اگر تعداد برگها کمبود، سعی کنید آنها را در حالیکه متصل به پاجوشهای بزرگتر هستند، جدا نمایید. برای قطع ریزومها، از چاقوی تیز استفاده کنید. سعی کنید هر گیاه جدید، همراه ریشه نیرومند و فعالی باشد. هریک را جداگانه در گلدانی با قطر دهانه ۱۱ سانتیمتر بکارید. گیاه جدید را برای چند هفته با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید و وقتی رویش جدید آغاز گردید، پوشش را بردارید. گلدانها را در دمای ۲۰ تا ۲۱ درجه سانتیگراد و نور کافی قرار دهید و گاهی با آب ولرم مه پاشی کنید.
بیشتر پرورش دهنده های گل و گیاه بر این عقیده اند که برای گل دهی اسپات فیلوم باید شوکی به گیاه وارد کرد که این شوک به گونه های گوناگون به اسبات فیلیوم وارد می شود از قبیل شوک سرمایی ،شوک گرمایی که باعث تشنگی دادن به گیاه می شود و یا اینکه ریشه های مویی اسبات فیلیوم توسط تکانیدن خاک مورد شوک قرار گیرد و بعد از این شوک ها اسپات فیلوم باید تحت کوددهی خوب قرار گیرد تا برای فصل گل دهی اماده شود.(از میان کود های مختلف برای این موضوع می توان از کود کریستالون ۳۶ درصد نام برد.)
گیاه اسپات فیلوم در میان گیاهان آپارتمانی بدلیل اینکه از برگ های پهن برخوردار است در فصل تابستان نیاز به آب فراوان دارد از این رو در فصول گرم سال به ۳ نوبت آبیاری و در مابقی ایام سال به ۱ تا ۲ نوبت آبیاری در سال نیاز دارد .
البته ناگفته نماند اسپات فیلوم در فصول سرد سال نسبت به سرما حساس است از این رو باید دمای ۲۰تا ۲۵ درجه سانتی گراد برایش تامین شود.
خاک مناسب برای اسپات فیلوم خاک نیمه سبک با زه کش مناسب است و نیاز نوری اسپات فیلوم در فصل گل دهی نور غیر مستقیم یا نیم سایه است ولی در مابقی فصول در محیط کم نور نیز سازگار می باشد.
ازدیاد اسپات فیلوم از طریق تقسیم بوته در پاییز امکان پذیر است . البته در بعضی مواقع برگ های اسپات فیلوم دچار سوختگی می شود که یا از نور زیاد ،گرما و تشنگی گیاه می باشد که با آّبیاری به موقع و همچنین تقویت اسپات فیلوم با کود کریستالون یا کود های مایع همچون زربال می توان این نقیصه را برطرف کرد.
منبع:بوستان
مطالب مشابه :
سفره هفت سین روبان دوزی شده -1
آموزش کامل روبان دوزی - سفره هفت سین روبان دوزی شده -1 - آموزش از پایه رویان دوزی
آموزش خمیر گلسازی
آموزش خمیر گلسازی. مواد لازم براي خمير گل چيني (پخته) - نشاسته ذرت يک ليوان – چسب چوب، يک ليوان
آموزش ساخت گلدان دیواری
اموزش گلسازی و آشپزی خانگی بجستان - آموزش ساخت گلدان دیواری - اموزش گلسازی به خانمهای خانه
تزیین قوطی با فوم
اموزش گلسازی و آشپزی خانگی بجستان - تزیین قوطی با فوم - اموزش گلسازی به خانمهای خانه دار
ژله تزریقی
اموزش گلسازی و آشپزی خانگی بجستان - ژله تزریقی - اموزش گلسازی به خانمهای خانه دار - اموزش
گل اسپاتی فیلوم
اموزش گلسازی و آشپزی خانگی بجستان - گل اسپاتی فیلوم - اموزش گلسازی به خانمهای خانه دار
آموزش
آموزشگاه گلسازی نیلوفرانه - آموزش - آموزش گلسازی و مجسمه سازی(با مدیریت خانم مریم سالم)
آموزش ساخت گل شیپوری
اموزش گلسازی و آشپزی خانگی بجستان - آموزش ساخت گل شیپوری - اموزش گلسازی به خانمهای خانه دار
شیرینی گردویی واشنگتنی
اموزش گلسازی و آشپزی خانگی بجستان - شیرینی گردویی واشنگتنی - اموزش گلسازی به خانمهای خانه
برچسب :
اموزش گلسازی