آموزش های مهارتی حلقه مفقوده اشتغال در ایلام

ایلام و معضلی به نام دانش آموختگان بیکار

 آموزش های مهارتی حلقه مفقوده اشتغال در ایلام

چند سالی است ایلام در فهرست رشد نرخ بیکاری و شمار بیکاران در رده های نخست کشور قرار دارد و این تراژدی وقتی کامل می شود که بدانی این استان در آخرین رده های استان های توسعه یافته کشور است.

به گزارش ایرنا، در استان 570 هزار نفری ایلام بر اساس آمارهای رسمی بیش از 20 درصد از جمعیت فعال فاقد شغل و یا دارای شغل کاذب اند.

این در حالی است که بخش عظیمی از جمعیت بیکاران استان را قشر تحصیل کرده تشکیل می دهد.

بر اساس اعلام نماینده ایلام در مجلس شورای اسلامی بیش از 10 هزار جوان بیکار با مدرک تحصیلی لیسانس وجود دارد که بخش عظیمی از نیروهای دانش آموخته در استان را تشکیل می دهد.

نیم نگاهی به وضعیت جوانان تحصیل کرده در استان ایلام نشان می دهد که بیشتر دانش اموختگان بیکار دارای مدرک تحصیلی بالا در رشته های علوم انسانی و نظری هستند.

نبود مهارت های کاربردی یکی از بزرگترین چالش های نیروی کار در این استان است.

بنا به اعتقاد کارشناسان نبود نیازسنجی میان بازار کار و گرایش های دانشجویان سبب وجود بحرانی به نام حجم عظیم دانش آموختگان بیکار دانشگاهی در ایلام شده است.

یک کارشناس اقتصادی در این خصوص معتقد است: ریشه بیکاری در نداشتن مهارت و توانایی لازم برای انجام کار است و یکی از مهم ترین دلایلی که باعث به وجود آمدن این شرایط شده است، ارتباط نا صحیح و منطقی بین رشته های دانشگاهی مراکز آموزشی و بازار کار است تا جایی که هر یک از این بخش ها به صورت کاملا جزیره ای و جدا از دیگری کار می کند.

ˈعلی حیات نیاˈ افزود: دانشگاه ها امروز در رشته های گوناگونی بدون توجه به نیاز واقعی بازار کار دانشجو تربیت می کنند، اما بازار کار تنها به آن بخشی از دانش آموختگان توجه دارد که بتواند نیاز واقعی خود به نیروی کار را برطرف نماید.

به اعتقاد وی باقی ماندن این شرایط درباره اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی و ناتوانی دانشگاه ها و یا بی توجهی دانشجویان به لزوم کسب مهارت های شغلی مورد نیاز بازار کار، باعث شده تا همواره نرخ بیکاری دانشگاهیان که انتظار می رود باید در وضعیت مناسبی باشند، بیش از سایر گروه ها و تا دو برابر متوسط نرخ بیکاری کشور باشد.

این کارشناس می گوید: با گسترش و برنامه ریزی های متمرکز برای تربیت نیروی متخصص می توان بیکاری را که ریشه در فقدان مهارت و تخصص دارد کاملا از بین برد و موضوع اشتغال را که یکی از دغدغه های اصلی کشور است مرتفع کرد.

در سال های اخیر از سوی بیشتر کارشناسان بر ضرورت ساماندهی کار تربیت دانشجو و هماهنگی آن با نیازهای بازار کار تأکید شده است.

ˈروح الله پور طالبˈ دانش آموخته و استاد دانشگاه در این خصوص با تاکید بر ضرورت بازنگری در نظام آموزشی کشور و تغییر در ساختار آموزش و پرورش راه اندازی رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش در سیستم جدید آموزشی آموزش و پرورش را پاسخ به نیاز بازار کار عنوان کرد.

وی گفت: این تغییر سامانه و تأسیس واحد های آموزشی نظیر دانشگاه علمی - کاربردی و رشته های مهارت محور پاسخی به ضرورت های کارشناسی شده از سوی مسوولان است که در دراز مدت می تواند مفید باشد.

وی افزود: تجربه نشان داده است که بر اساس دستاوردهای واقعی این طرح، بخش عظیمی از فارغ التحصیلان رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش و دانشگاه علمی کاربردی توانستند جذب بازار کار شوند.

به گفته این کارشناس وجود آموزش های مهارتی و حمایت از این افراد از سوی دانشگاه که ارتباط تنگاتنگی با بخش صنعتی دارد توانسته است راه گشای وضعیت نا به سامان امروز و کاهش بیکاری در بین دانش آموختگان این دانشگاه شود.

وی اظهار کرد: مهارت آموزی نیز به عنوان حلقه گمشده فرآیند اشتغال زایی در آماده سازی افراد جویای کار و هدایت آنان به سمت کار آفرینی نقش تأثیر گذاری دارد و می توان گفت نقش دانشگاه و مراکز آموزشی برای حل این معضل بسیار حائز اهمیت است.

به گفته وی پورطالب ایلام از معدود شهرهایی است که با این مشکل گریبانگیر است و مراکز آموزشی استان درصدد بر طرف کردن این مشکل برآمدند که تخصص ها و رشته های فنی و مهارتی جدید بیشتری را در میان جوان های علاقه مند به وجود آورند.

در یک دهه گذشته با توسعه مراکز آموزشی در ایلام تلاش شده است با راه اندازی پژوهشکده ها و دانشگاه های مهارت محور نظیر جهاد دانشگاهی و دانشگاه علمی کاربردی به حجم عظیم دانش آموختگان سمت و سو دهند.

مرکز آموزشی علمی- کاربردی یک پارسیان در ایلام یکی از این مراکز فعال در سطح استان است که هر ساله فعالیت های چشمگیری را در زمینه تخصص ها و مهارت های مختلف به عمل می آورد.

رئیس هیات موسس مرکز علمی کاربردی ایلام یک (پارسیان) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص تاریخچه راه اندازی این دانشگاه گفت: این مرکز آموزشی با هدف توسعه نیروی انسانی استان در سال 87 راه اندازی شد و فلسفه تشکیل آن تغییر در وضعیت موجود و جهت دهی به تخصص نیروی تحصیل کرده برای ورود به بازار کار است.

ˈبهزاد خیریˈ اضافه کرد: این ساختمان با زیر بنای 14 هزار متر مربع در زمینی به گستره 36 هزار متر مربع در شهر ایلام در حال اجرا و با 90 درصد پیشرفت فیزیکی در آینده نزدیک نیز به بهره برداری خواهد رسید.

وی اظهار کرد: برای راه اندازی این ساختمان آموزشی بزرگ از جمله خرید زمین ، احداث بنا، تهیه تجهیزات اداری، آموزشی و وسایل کارگاهی تا کنون بیش از 100 میلیارد ریال هزینه شده است

وی افزود: نزدیک به دو هزار و 500 دانشجوی دختر و پسر اکنون در 29 رشته مهارتی نظری در مقاطع کاردانی و کارشناسی در مرکز علمی کاربردی پارسیان مشغول به تحصیل هستند.

خیری عنوان کرد: مهارت افزایی جوانان مهم ترین هدف کار این مرکز اموزشی بوده و این هدف در اولویت کار قرار خواهد گرفت

وی افزود: این مرکز آموزشی علمی کاربردی بر فعالیت و کار در عرصه های مختلف خدماتی و تولیدی و طرح های اجرایی تاکید دارد که با توجه به ظرفیت های دانشجویان زمینه استفاده برای آنها با ایجاد کارگاه های مهارتی و تولیدی فراهم شده است.

به گفته خیری مرکز علمی کاربردی پارسیان ایلام در حال حاضر بزرگترین دانشگاه علمی کاربردی بخش خصوصی در کشور است که سال گذشته در میان یک هزار و 100 مرکز علمی کاربردی کشور به عنوان مرکز نمونه علمی کاربردی ایران معرفی شد.

وی ادامه داد: کسب این افتخار در بیستمین سال گشت فعالیت دانشگاه علمی کاربردی و در جشنواره علمی کاربردی آن هم در میان مراکز استان های برخوردار نشانه این رویکرد و باور است که ایلام با تاریخ و پیشینه درخشان خود و همچنین توانمندی ها و ظرفیت های منحصر به فردی در عرصه های تولید علم و دانش و شکوفایی ایران اسلامی دارد.

خیری در پایان اظهارداشت: تلاش می شود که تمامی نیازها و وسایل آموزشی و اداری این مرکز در داخل این کارگاه ها تولید و تأمین شود که ایجاد کارگاه های دیگری نیز در ماه های آینده در دست قدام و بهره برداری است.

با توجه به استقبال دانشجویان بسیاری از تحصیل در مراکزی نظیر دانشگاه علمی و کاربردی بسیاری امیدوارند توجه به مهارت ها و کاهش حجم دانش آموختگان رشته های نظری در عین افزایش متقاضیان ورود به رشته های کاربردی و مهارتی آینده ایلام از نظر اشتغال نیروی دانشگاهی روزهایی روشن و بدور از بحرانی به نام دانش آموختگان بیکار باشد. ک/4

7178/540

منبع ایرنا ایلام

 


مطالب مشابه :


نمرات درس حقوق مقررات مالی و مادر دانشگاه علمی کاربردی واحد جهاد دانشگاهی ايلام

مالی و مادر دانشگاه علمی کاربردی واحد جهاد دانشگاهی اول 89-88 دانشگاه آزاد واحد ایلام




همایش تجلیل از اساتید ودانشجویان نمونه دانشگاه علمی- کاربردی دهلران برگزار شد

نمونه دانشگاه علمی- کاربردی علمی کاربردی ایلام مرکز دانشگاهی تا کنون




كارت ورود به جلسه دانشجويان

علمی کاربردی جهاد دانشگاهی به امور مالي دانشگاه علمی کاربردی جهاد




آموزش های مهارتی حلقه مفقوده اشتغال در ایلام

مهارت محور نظیر جهاد دانشگاهی و دانشگاه علمی کاربردی مرکز علمی کاربردی ایلام




رزومه ارسلان چولکی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد نور ایلام -علمی کاربردی ایلام -جهاد دانشگاهی ایلام




دریافت کارت ورود به جلسه کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه جامع علمی کاربردی سال93 و ویرایش اطلاعات

سرفصل دروس دانشگاه علمی کاربردی. علمی ـ کاربردی استان ایلام. کاربردی جهاد دانشگاهی




سوابق ارسلان چولکی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد دانشگاه علمی کاربردی ایلام. تدریس در جهاد دانشگاهی ایلام.




لوازم مورد نیاز در آشپزخانه به زبان انگلیسی با ترجمه

دبیران زیست شناسی دانشگاه علمی کاربردی جهاد دانشگاهی 92 دانشگاه علوم پزشکی ایلام.




ُُُُُُُُُثبت نام دانشگاه جامع علمی کاربردی و عملکرد جالب صنف بابل

مرکز علمی کاربردی جهاد کاربردی جهاد دانشگاهی دانشگاه علمی کاربردی و




لیست کتابهای منتشر شده صنایع چوب تا سال 1390

62 مشخصات علمی کاربردی 655 گونه درختی جهاد دانشگاهی کرمشاهی دانشگاه ایلام




برچسب :