سخنراني در جلسه معارفه رياست واحد تهران شمال دانشگاه آزاد اسلامي


عَبْد السلام ابا صَلْتِ الهروي قال: قال الرضا عليه‌السلام: 

رحم الله عبداً قد اَحْيي اَمْرَنا. فَقُلْتُ كَيْفُ يُحْيي اَمْرُكُم

قال عليه‌السلام: تَيَعَلّمُ عُلُومَنا وَ يُعَلِّمُها الناس فَاِناّ الناس لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ كَلامِنا لَاَّتَبَعُوانا.

ابا صلت هروي كه يكي از صحابه‌هاي بزرگ امام رضا عليه‌السلام است مي‌گويد، امام رضا عليه‌السلام فرمود: خدا رحمت كند بنده‌اي را كه امر ما را زنده كند. عرض كردم چگونه امر شما احيا مي‌شود. حضرت فرمود « آن بنده خدا رحمت كرده» علوم ما را فرا مي‌گيرد و به ديگران مي‌آموزد. و در نتيجه وقتي مردم زيبائي‌هاي كلام ما را بدانند ما را تبعيت مي‌كنند.


 از اين روايت استفاده مي‌شود كه پيشوايان معصوم ديني چقدر به علم و عالمان اهميت مي‌دهند و اينكه عالمان فرهيخته چگونه در ميان مردم از نظر مديريت علمي و آگاهي بخشي اثر گذار هستند.


با پوزش از تصديع بايد به اين نكته اشاره كنم كه جمع شما اساتيد و مديران، سرمايه بزرگ انساني نظام محسوب مي‌شويد. 

حماسه علمي، سياسي و حتي اقتصادي كشور و نظام به دست شما عزيزان رقم زده مي‌شود. مديريت دانائي كشور نيازمند تلاش و كوشش علمي دانشگاههاي كشور و از جمله دانشگاه آزاد اسلامي است.


مناسبت جلسه امروز معارفه و تكريم دو استاد فرهيخته است. دكتر اخوان فرد كه از پست رياست دانشگاه آزاد اسلامي واحد شمال تهران توديع مي شوند و البته از تجربه مديريتي و توان علمي‌شان استفاده خواهد شد.


و آقاي دكتر علي محمد صفانيا كه دانشيار پايه 22، عضو هيئت علمي دانشگاه آزاد اسلامي و رياست واحد خيلي بزرگي را در سابقه خود دارند معارفه مي‌شوند و همكار شما مي‌گردند.


خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامي افتخار دارد كه عزيزان با تجربه و توان علمي سطح بالاي بسيار زيادي را در ميان خود دارد. در همين جمع شما دوستان چهره‌هاي ماندگار علمي كشور از قبيل آقاي دكتر مجد و دكتر عكّاشه را من مي‌بينم كه افتخار دانشگاه و كشور محسوب مي‌شوند.


دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران شمال دانشگاه جامع با ظرفيت ملي كشوري با بيش از حدود هزار نفر هيئت علمي تمام وقت و نيمه وقت است و به طور كل دانشگاه آزاد اسلامي سرمايه فيزيكي و نيروي انساني مردم ايران است. اين دانشگاه بزرگترين دانشگاه حضوري دنيا است كه امام (ره) اولين سرمايه‌گذار آن بود و به امر امام (ره) آيت اله هاشمي رفسنجاني آن را در نماز جمعه اعلام تأسيس كرد.


چهره‌هايي مثل آقاي دكتر جاسبي و بسياري از چهره‌هاي علمي و مديريتي كشور بيش از سي سال بطور مستمر و شبانه‌روزي صرف وقت كردند تا به عنوان يك بنياد بزرگ علمي كشور در كشور و منطقه درخشش پيدا كرده و تحول آفرين است.


طرح چند نكته اساسي را در اين جلسه مفيد مي‌دانم.

نخست اينكه مديريت دانشگاه آزاد اسلامي در وضع جديد و از اين پس تسهيل گراست نه تصدي‌گرا. مشاركت جوئي بر اساس اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامي كه مصوبه اخير شوراي عالي انقلاب فرهنگي است مبناي نظر قرار دارد و اداره دانشگاه به معني واقعي كلمه هيئت امنائي خواهد بود.


تمامي هيئت امناء استانها در دوره مديريت جناب آقاي دكتر ميرزاده رياست عالي دانشگاه راه‌اندازي شده است.

آخرين آنها هيئت امناء استان يزد بود كه هفته قبل راه‌اندازي شده در تركيب هيئت‌هاي امناء چهره‌هاي علمي و حوزوي كشور و مديران اجرائي با سابقه بالا عضويت دارند و تجارب مشترك آنها براي اداره دانشگاه با اختيارات بالايي كه دارند دخيل است.


اكثر نماينده‌هاي تام‌الاختيار رياست عالي دانشگاه در اين هيئت‌ها يا نصب شده و يا در حال منصوب شدن هستند.

اميدواريم از طريق اين مشاركت فراگير نخبگان دلسوز كشوري، دانشگاه به رشد و بالندگي خاصي برسند و موانع مرتفع شود و راه درست توليد علم تسهيل گردد.


مطلب دوم: وجود بانك اطلاعات نيروي انساني در كميته انتصابات است. اطلاعات و رزومه‌هاي ارائه شده از سوي دلسوزان نظام و دانشگاه بويژه اعضاء هيئت امناء استاني، نمايندگان مجلس و ديگر مسئولان كه قصد خدمت و كمك دارند به اين كميته داده مي‌شود و مورد بررسي، ارزيابي و پالايش قرار مي‌گيرد. براي مديران و مسئولان واحدها در اين كميته كه اعضاء آن همه دلسوزان و علاقه‌مندان به رهبري و نظام هستند و مصالح دانشگاه را به خوبي درك مي‌كنند تصميم‌گيري مي‌شود. و شكل كار و گزينش هم حالت فراجناحي دارد.


همچنانكه اعضاء هيئت امناء از گرايش‌هاي مختلف و فراجناحي هستند.

مطلب سوم: اينكه در راستاي رهنمودهاي مقام معظم رهبري حماسه اقتصادي در اولويت است. اقتصاد دانش‌بنيان براي ما و شما بايد اصلي انكارناپذير باشد.


تأسيس شركت‌هاي دانش بنيان، بسيج علمي براي پژوهش و فناوري يك ضرورت است. نبايد گذاشت ايده‌هاي نوين و عالمانه خاك بخورد و به باد فراموشي سپرده شود.


پژوهش‌هاي بنيادي، راهبردي و بويژه كاربردي توسط اساتيد و دانشجويان فعال و كارآمد بايد در سرلوحه كار دانشگاه باشد. از پذيرش دانشجويان پژوهش محور نبايد غافل شد. عناصري از قبيل سياست‌گذاري‌هاي درست علمي و فناوري، تربيت كارآفرين‌هاي مجرب و روزآمد، حمايت از شركت هاي دانش بنيان، ارتباط تنگاتنگ دانشگاه با صنعت، نهادسازي مناسب نظير پاركهاي فناوري و مراكز رشد در شكلي عالمانه و جامع‌نگرانه را بايد بكارزد. چيزي كه در دنيا تجربه شده و نتيجه داده است.


اقتصاد ايران را بايد به سوي توليد محصولات دانش‌بنيان با ارزش افزوده بالا هدايت كرد. در مورد نفت نبايد خام‌فروشي نمود. اين روش فعلي هدر‌دادن سرمايه كشور و نظام است.


به عنوان نمونه در خراسان ما فارغ‌التحصيلان رشته مكانيك، شركتي تأسيس كردند به نام «دوريكا»= دو برادران.

دستگاه‌هايي را از تايلند و چين آوردند و مونتاژ كردند، به توليد انبوه رساندند و در خانه‌هاي افراد جوياي كار نصب كردند. مهندس ناظر و كنترل كيفيت هم از خودشان بود مواد پليمري داده مي‌شد و در قالب گروههاي توليدي خوشه‌اي انسانهاي زيادي مشغول توليد شده و كالاهاي توليدي را اقدام به صادرات كردند! 


اين يك نمونه كوچكي از تحقق اقتصاد دانش بنيان است. بحمدالله شوراي عالي اقتصاد و دانش‌بنيان در دانشگاه تشكيل شده است كه نياز به كمك اساتيد دارد. 


در پايان با توجه به سوال و مطلب يكي از اساتيد در رابطه با مقوله فرهنگ در دانشگاه و تلاشهاي فرهنگي بايسته، لازم است اشاره كنم كار فرهنگي فاخر بايد عالمانه باشد و جنبه‌هاي روانشناسي و جامعه شناختي در آن رعايت شود.


در اين رابطه شوراي راهبردي فرهنگي و اجتماعي دانشگاه در معاونت فرهنگي تأسيس گرديده. ديروز آئين نامه آن هم تصويب گرديد و مقرر شده مجموعه راهبردي سند مهندسي فرهنگي و سند اسلامي شدن دانشگاه در دستور كار اين شوراي راهبردي باشد.


بهترين كار در اين رابطه التزام به رهنمودهاي رهبري و رونق‌دادن به كرسي‌هاي آزاد انديشي در دانشگاه جهت اساتيد و دانشجويان است. اين اقدام راه را براي فعاليت‌هاي سياسي، اجتماعي و فرهنگي در دانشگاه‌ها فراهم مي‌سازد.

بايد از قشري‌گري و تحجر پرهيز كنيم و در برخورد با جوانان و جامعه مثبت‌انديش باشيم.



مطالب مشابه :


دانشگاه آزاد، علوم تحقیقات یا تهران شمال؟

دانشگاه آزاد، علوم تحقیقات یا تهران شمال؟ واحد علوم و تحقیقات: اساتید ۱. مدیر گروه کتابداری آن دکتر علی بیگ زاده شکویی است. ۲. از اساتید آن اول باید از خانم دکتر




معرفی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال

دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران شمال 10 آبان 1365 تأسيس و با 30 نفر دانشجو حركت دانشگاهي خود را آغاز كرد. اين واحد دانشگاهي در حال حاضر با دارا بودن02/2132 امتياز،




بلاگ استاد سلوکدار

مدیریت اجرایی دانشگاه آزاد تهران شمال - بلاگ استاد سلوکدار - براي مدير، موفقيت يك سفر است نه يك مقصد - مدیریت اجرایی دانشگاه آزاد تهران شمال.




آدرس جدید دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد واحد تهران شمال دانشکده مدیریت

بچه های دانشگاه تهران شمال - آدرس جدید دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد واحد تهران شمال دانشکده مدیریت - × خاطرات ، دل نوشته ها و نا گفته ها ×




سخنراني در جلسه معارفه رياست واحد تهران شمال دانشگاه آزاد اسلامي

حجت الاسلام علی عسکری - سخنراني در جلسه معارفه رياست واحد تهران شمال دانشگاه آزاد اسلامي - نماینده مردم مشهد مقدس در دور هفتم مجلس شورای اسلامی و معاون پارلمانی




تجلیل از دکتر اصغر دادبه در دانشگاه آزاد واحد تهران شمال

به مناسبت سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و روز معلم طی مراسمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، استاد دکتر اصغر دادبه به عنوان استاد نمونه دانشکده ادبیات و




اندر وصف استاد داريوش ضيائي غفوري

نقاد کده - اندر وصف استاد داريوش ضيائي غفوري - نقد اساتید دانشگاه آزاد ---واحد تهران شمال - نقاد کده.




جدول زمان بندی انتخاب واحد پذیرفته شدگان جدیدکارشناسی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال سال 90

7 سپتامبر 2011 ... جدول زمان بندی انتخاب واحد پذیرفته شدگان جدیدکارشناسی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال سال 90 · دانلود جدول. جدول فوق را به این خاطر درج نمودم تا حدود




محبوبه قربانی- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال

استاد(ان) مشاور: دکتر زهره میرحسینی. دانشکده و دانشگاه محل تحصیل:دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال. تاریخ دفاع (ماه و سال): اسفند 1386.




حرکت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال بسیار خوب و مطلوب بوده است

به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران" ایسکانیوز"از برترین های پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال با حضور دکتر رهنما ، معاون




برچسب :