اعمال و تكنيك هاي جراحي در گاو :

اعمال و تكنيك هاي جراحي در گاو :<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

بي هوشي: مي توانيم از كتامين 2 ميلي گرم به ازاي هر كيلو از وزن بدن + زايلازين

 

1) شاخ بري:

 در گوساله ها : در 4 هفتگي از پماد شاخ سوز استفاده مي كنيم.ابتدا محل را تراشيده و دور آن را وازلين مي زنيم و بعد پماد را در محل استفاده مي كنيم. يا از ميله هاي شاخ سوز استفاده مي كنيم كه حداقل 10 ثانيه و حداكثر 20 ثانيه در محل نگه مي داريم.

در گاو : ابتدا در ناحيه گودي بالاي چشم  در محل عصب 10 سي سي ليدوكائين براي يك شاخ تزريق مي كنيم و مو هاي اطراف را مي تراشيم و بعد از 10 دقيقه بي حسي ايجاد مي شود با سيم شاخ بر . محل مناسبي را شروع به بريدن مي كنيم.

بعد با هويه خونبندي انجام مي شود و حفره هاي شاخ را بايد با گاز تامپون آغشته به بتادين پر كرد.

شاخ بري زيبائي: تمامي مراحل بالا تا بي حسي را انجام مي دهيم سپس با اسكالپر پوست اطراف شاخ را به فاصله 1 سانتي برش مي دهيم  و شاخ را از انتها برش مي زنيم طوريكه دو سر پوست به هم برسد.و دو سر پوست را به هم بخيه مي زنيم و در روي محل يك گاز تامپون با بخيه وصل مي شود و بعد از 2 تا 3 هفته بخيه ها كشيده مي شود.گاز را بايد 48 ساعت بعد برداشت.

 

2) حلقه گذاري:

ابتدا دو پنبه را آغشته به (هر كدام را به 5 سي سي) ليدوكائين مي كنيم . و به مدت 5 تا 10 دقيقه در بيني قرار مي دهيم و بعد حلقه را به وسيله پنس در مخل قرار مي دهيم و يا به وسيله تروكار محل را سوراخ مي كنيم و حلقه را عبور مي دهيم.

 

3) اخته كردن گوساله:

بايد به چند نكته قبل از عمل دقت كرد: اول اين كه گوساله حتما به وزن 150 كيلو رسيده باشد و به دام قطع جيره غذائي داده شود.

ابتدا به دام يك آرامبخش تزريق مي كنيم و سپس بي حسي ناحيه اي مي دهيم به اينگونه كه به اندازه 2 تا 3بند انگشت بالاي بيضه به صورت زيرجلدي 5 سي سي در هر طرف ليدوكائين تزريق مي كنيم و سپس در همان ناحيه تزريق مي كنيم اما اين بار سوزن را بيشتر وارد مي كنيم اين بار نيز 5 سي سي .

سپس پوست بيضه را به سمت پائين مي كشيم و برش مي زنيم و بعد پوست واتصالات بيضه را جدا مي كنيم تا بيضه آشكار شود.

بعد بند بيضه را به وسيله پنس بورديزو له مي كنيم. بخيه نمي زنيم . زدن آنتي بيوتيك اهميت دارد و موثر است.

 

4) قطع دم:

ابتدا تورنيكت مي زنيم. بايد بي حسي اپي دورال به دام داده شود و سپس يك برش دايره اي در محل مي دهيم و دم را از ناحيه مهره اي توسط اسكالپر برش مي دهيم.در ناحيه 2 تا 3 بخيه تك مي زنيم.

 

 

 به روش جراحي:Milking Sucker 5) درمان

الف:

ابتدا غذاي دام را قطع مي كنيم . بعد يك آرامبخش به دام مي زنيم 2% تا 1% ميلي گرم به ازاي هر كيلو از وزن بدن تزريق مي كنيم.دام را ترجيحا به سمت راست مي خوابانيم و سپس بي حسي ناحيه اي مي دهيم به اين شكل كه در دو انتهاي كناري زبان در هر طرف 10 سي سي ليدوكائين تزريق مي كنيم. سپس تورنيكت مي بنديم.در سطح پشتي زبان و 1 سانتي متر عقب تر از نوك زبان تا ترمز زبان يك برش خربزه اي مي زنيم اين برش عمقي نيست و مخاطات را بر مي داريم و سپس يك بخيه ساده تك در وسط مي زنيم و بعد شروع به بخيه زدن مي كنيم.از نخ كات گوت استفاده مي كنيم. بخيه كشيده نمي شود .

 و فنيل بوتازون موثر خواهد بود.Vit AD3E تزريق ويتامين

 

ب: نوع دوم جراحي:

تمام مراحل عمل بالا را انجام مي دهيم اما در اين در اين نوع عمل ابتدا از نوك زبان به اندازه 5 سانت در طول برش مي دهيم و برش بعدي در عرض داده مي شود و اين بار برش ها عمقي است.سپس بخيه ساده تك مي زنيم. بخيه ها اين بار نيز كشيده نمي شوند.

 

6)عمل قطع انگشت :

ابتدا بالاي مچ را تورنيكت مي بنديم و سپس يك بي حسي وريدي در وريد محل مي دهيم و گاهي بي حسي خطي نيز مي دهيم.سپس پوست دور سم مورد نظر را برش مي دهيم و كاملا جدا مي كنيمو مفصل را پيدا مي كنيم و به وسيله سيم شاخ بر يا همان سيم مامائي از مفصل قطع مي كنيم. نبايد برش با سرعت زياد اتفاق بايفتاد و بايد تمام چربي ها جدا شود و شريان محل نيز ليگاتور شود.وبعد دو سر پوست را به هم رسانده و به هم بخيه مي زنيم و بعد باند داژ مي نمائيم . 10 تا 14 روز بعد بخيه ها را مي كشيم.

 

7) اعمال روي سرپستانك:

برداشتن سر پستانك اضافي:

در سنين پائين بايد  صورت گيرد . در سنين پائين زياد مشكل زا نخواهد بود. اما ابتدا در قائده سرپستان يك بي حسي دايره اي مي دهيم و سپس س پستان را كشيده و با قيچي قطع مي كنيم در صورت نياز 1 تا 2 بخيه ساده تك در محل مي زنيم.

مسدود شدن سر پستان اصلي:

از پنس هوند سوند استفاده خواهيم كرد با عبور دادن از مجرا مي توان مجرا را باز كرد.

ترميم سر پستانك:

بي حسي در قائده سر پستانك به شكل دايره اي بسيار متداول است و مقداري از دارو را نيز داخل خود سر پستانك تزريق مي كنيم و سپس تورنيكت مي بنديم و بخيه كوشينگ مي زنيم و در پايان لوله سرپستانك به مدت 1 هفته قرار مي دهيم.

 

8) جا زدن پرلاپس هاي رحمي :

لوازم:سوزن دور مهبلي گرلاش يا بوهنرونوار دور مهبلي به پهناي 1 سانت

ابتدا بي حسي اپي دورال مي دهيم. مياندوراه و بفتهاي پرولاپس شده را تمييز مي كنيم و با ضدعفوني كننده ها ضدعفوني مي كنيم و براي خوابيدن تورم بافتها از آب قند غليظ استفاده مي شود و مالش نيز مي دهيم.پرولاپس را توزده و يك برش 1سانت بالاي فرج زده و 1 سانت پائين و از اين شكاف ها سوزن گرلاش را عبور داده و نوك سوزن نوار را عبور داده و سوزن را بيرون مي كشيم دوباره نوار را آزاد كرده و سوزن را از شكاف ها عبور داده و آن سر نخ را وارد سوزن كرده و دوباره سوزن را به سمت پلئين مي كشيم و دو سر نوار را به هم گره مي زنيم.و براي كاستن احتمال عفونت دور واژن را بخيه مي زنند.

 

9) تخليه كوره چشم:

ابتدا بي حسي ناحيه اي  مي دهيم در 4 نقطه دور كاسه چشم تزريق صورت مي گيرد 40 ميل ماده بي حس كننده تزريق مي شود.

سپس موهاي اطراف موضع تراشيده مي شود و با فاصله 1 سانتي از دور پلك برش مي دهيم . و چشم تخليه مي شود و عروق له مي شوند و از بخيه ساده سرتاسري استفاده مي كنيم.

 

 

10) آبسه:

تشخيص آبسه: از سرما( ادم(تجمع سرم خون) وسلوليت وهماتوم

در ملامسه: درجه حرارت آبسه پائين تر از دماي بدن است در حالي كه هماتوم گرمتر از دماي بدن است. اما در سلوليت و ادم نيز دماي ناحيه پائين تر از دماي بدن است.

در ادم و سلوليت مسكلات قلبي عروقي و كبدي نيز مشاهده مي شود.

كار ديگر در تشخيص فشار دادن ناحيه است: اگر سلوليت يا ادم باشد در اثر فشار ما اثر آن باقي خواهد ماند ر حالي كه در آبسه اينگونه نخواهد شد.

كار ديگر اسپيره كردن است كه با سوزن شماره 18 اين كار انجام مي شود كه بايد در اسپيره كردن چرك خارج شود اكر خون خارج شد هماتوم است و نبايد باز كرد. براي اين كار نرم ترين محل انتخاب مي شود.

 

طريقه برخورد با آبسه:

بعد از مشخص شدن آبسه . در ناحيه هيچ گونه بي حسي داده نمي شود.زماني آبسه را برش مي دهيم كه رسيده باشد اگر هنوز زمان آن نشده باشد مي توانيم از پماد اكتيول استفاده كنيم . بعد از رسيدن برش دهيم به اين گونه كه مي توانيم منتهي اليه پائيني را برش دهيم نسبت به خط افق با به صورت صليبي برش دهيم و يا يك برش سرتاسري در امتداد كيسه آبسه داده شود.سپس كيسه آبسه را بايد بر داريم بوسيله گاز تامپون و بتادين داخل كيسه را شستشو مي دهيم. در پايان نيازي به زدن بخيه نيست.

 

نكاتي در مورد برخورد با زخم:

نبايد زخم را با آب و آب مقطر شستشو دهيم چرا كه تورم سلولي ايجاد مي كند و بايد از سرم فيزيولوژي استفاده كنيم.

در هنگام بخيه زدن نبايد در لبه هاي زخم بي حسي موضعي دهيم چرا كه ممكن است عفونت اطراف را به داخل منتقل كند.

نبايد زخم را كورتاژ كنيم.

زمان طلائي رسيدن يه زخم و درمان  به طور مينگين 7 ساعت بعد از ايجاد آن است.

 

نكاتي در مورد گچ گيري:

قبل از گچ گرفتن موضع بايد محل را ثابت كنيم و بانداژ كنيم كه به اين باند ويبريل مي گويند كه 2 تا 3 سانت بلند تر از گچ گرفته مي شود.

روي باند ويبريل گچ گرفته مي شود.

اگر جراحي صورت گرفته باشد در محل جراحي روي گچ پنجره ايجاد مي شود.

معمولا 5 تا 10 دقيقه بعد از گچ گيري دام نبايد حركت كند و دام را بي هوش مي كنند.

در گچ گيري هاي سرتاسري  سر يا نوك انگشتان را گچ نمي گيرند .

معمولا يك مفصل بالا و يك مقصل پائين شكستگي را گچ مي گيرند.

گچ حداقل 20 و حداكثر 120 روز نگه داري مي شود.


مطالب مشابه :


کم خونی غول آسا (آنمی مگالوبلاستیک)

ويتامين ب-12 در داخل درمان براي كم خوني غول آسا خيلي موثر بوده و شامل تزريق ويتامين ب




ويتامين B12 خوراكي

تا همين اواخر تزريق عضلاني ويتامين b12 درمان خوردن ويتامين ب 12 بجاي تزريق آن, درمان با ب




انواع ویتامین ها و خواص آنها

ويتامين ب-2 * تزريق داخل عضلاني ويتامين "كا" مي تواند باعث درد، ورم و اگزما شود.




اعمال و تكنيك هاي جراحي در گاو :

ابتدا به دام يك آرامبخش تزريق مي كنيم و سپس بي حسي ناحيه اي مي دهيم Vit AD3E تزريق ويتامين ب:




ويتامين B12

ويتامين b 12 نام عمومي يا ژنريك كوبالامين است و تزريق ماهانه 100 ميكروگرم جهت درمان، مناسب




ویتامین‌های محلول در آب

لوبيا و نخود خشک و سبزى‌ها مثل سيب‌زمينى مقدارى ويتامين ب در چنين مواردى تزريق ويتامين




ویتامین ها ومواد معدنی تزریقی

ويتامين‌هاي گروه ب جزء ويتامين‌هاي محلول در آب مي هنگام تزريق اين دارو به اسب لازم




ویتامین ها

ويتامين ب-6 عملكرد هاي متفاوتي در بدن دارد كه تزريق ويتامين «كا» مي تواند باعث




برچسب :