آموزش طراحی بدنه خودرو در solidworks (درس 6)
سلام
در درس ششم می پردازیم به طراحی ادامه قسمت درس قبلی یعنی قسمت کناری و قاب پنجرها را تمام میکنیم.
نکته1:
توجه کنید در این درس از قید tangent باید تقریبا برای تمام خطوطی که رسم میکنید استفاده کنید. این به این خاطر است که شما سطح مبنای اولیه دارید حالا باید خطوط جدید را با سطوح قبلی همراستا کنید.
شما هر خطی که رسم کردید بعد از ok کردن هم خط رسم شده و هم خط مرتبط به سطح قبلی را انتخاب کنید و قید tangent را اعمال کنید.
نکته2:
طراحی در قسمت اول که رسم اضلاع اصلی می باشد،راحت است و همانند درس اول است . پس اگر وقت کردید یک نگاه دوباره به درسهای قبلی بی اندازید.
خط شماره یک را در دو نمای بالا و پایین در دو sketch جداگانه رسم کنید و به یک خط در فضا تبدیل کنید.
همینطور خط شماره دو را اما با این تفاوت که بخاطر زاویه بین شیشه عقب و صندوق عقب در نمای پهلو باید از یک insert spline point استفاده کنید.
در محیط ترسیم نشانگر را روی خط ببرید تا خط زرد شود حالا کلیک راست کنید و این گزینه را انتخاب کنید.بعد در محل مورد نظر بر روی خط کلیک کرده تا خط دو تکه شود حال میتوانید راحت کنج عقب را ایجاد کنید.
و خط شماره 3 را توسط 3D sketch و با متصل کردن دو سر خط 1و2 رسم میشود. همانند درس قبلی باید تنظیمات خطوط را انجام داده.فقط در نمای بالا و پهلو چک کنید که در جای خود باشد.
می توان گفت که درس امروز ما از اینجا شروع می شود.
در تصویر پهلو مشاهده میکنید که انتهای پنجره عقب تیز شده است. ما ابتدا کل این محیط را به صورت یک سطح کامل ایجاد میکنیم بعد این قسمت مثلثی شکل را کم میکنیم.
حال یک خط توسط 3Dsketch از گوشه پایینی ستون بالا (نقطه 1) به گوشه بالایی ستون پایین (نقطه 2) رسم کنید. توسط دستور tangent این خط را با سطح پایین و سطح بالا همراستا کنید. توجه کنید تغییر شکل این خط بعد از اعمال قید مربوط میشود به انحنای خطوط قسمت های قبلی اگر لازم دیدید به sketch های قبلی رفته و انحنای خطوط را تغییر دهید.
دوباره یک 3Dspline با نقاط 1و2 رسم کنید و توسط میله های تنظیم بکشید تا تقریبا تیز شود حالا کلیک راست کنید.
insert spline point را زده و یک نقطه در سر آن ایجاد کنید . این نقطه را بکشید و در کنج شیشه عقب قرار دهید حال با دقت زیاد خط را تنظیم کنید.از بالا هم تنظیم کنید و دقت کنید نپیچیده باشد.این قسمت از تنظیم از دفعات قبل سخت تر است و اگر خراب شد با ctrl+z بر گردید.
در ادامه توجه کنید چون این سطح اصلی که قرار است ایجاد کنیم طولانی است احتیاج است از یک خط کمکی استفاده کنید.
اگر sketch باز است ببندید و از feature و دستور plan یک پلن جدید در 2800 میلیمتری از plan جلو ایجاد کنید . تقریبا در وسط نقطه 3و2 شکل قبلی قرار میگیرد.ok کنید.
یک sketch جدید بر روی این plan جدید ایجاد کنید .دستور spline را زده و فرض کنید که میخواهید این چهار خطی که مربوط به ستونها است و plan را قطع کردن را به هم وصل کنید.
می بینید که یک خط چهار قسمتی ایجاد شد . دقت کنید برای متصل کردن این خط به چهار خط دیگر باید از یک قید جدید استفاده کنیم .
ابتدا نقطه سر بالا خط را انتخاب کرده ctrl را گرفته و خط بالایی ستون بالا را انتخاب کنید در پنجره پیام سمت چپ میبینید که یک قید جدید در زیر tangent نمایان شد بنام pierce . روی آن کلیک کنید ، نک خط به خط دیگر متصل میشود.
حالا یک نقطه دیگر از خط را که نزدیک به خط دوم است را همراه خط 2 انتخاب کنید و قید pierce را اعمال کنید. و برای دوتای دیگر به همین شکل عمل کنید.
شما توانستید این خط کمکی را ایجاد کنید اما توجه کنید که انحنای پایین را باید به سمت بیرون بیارید پس از نمای جلو آن را مانند شکل تنظیم کنید.
بجایی رسیدیم که میخواهیم این خطوط را به سطح تبدیل کنیم.
مثل گذشته از دستور boundary surface استفاده میکنیم . در direction1 ابتدا باید لبه ستون بالا و لبه ستون پایین و خطی که این دو ستون را به هم وصل کردیم را به یک گروه تبدیل کنیم. برای این کار روی لبه ستون بالا رفته تا رنگش زرد شود ، کلیک راست کرده و اولین گزینه selection manager را انتخاب کرده و از گزینه select group ( شکل فلش) این سه خط جلویی را انتخاب میکنیم.می بینید که سه خط در direction1 با یک اسم نمایش داده میشود.( مانند شکل) بعد خط کمکی و بعد خط آخر را در دارکشن انتخاب میکنیم.
در Direction2 دو خط بالا و پایین را انتخاب میکنیم.
میبینید که سطح ایجاد می شود.
در بخش دوم کار میخواهیم قسمت مثلثی شکل را حذف کنیم.
برای این کار از محیط sourface روی گزینه Trim surface کلیک میکنیم . تنظیمات پنجره پیام را مانند شکل انجام میدهیم.
در کادر Trim Tool باید خط دور را انتخاب کنیم که آبی می شود.
و در کادر دوم روی سطح که زرد است کلیک میکنیم و ok میکنیم.
به همین راحتی.
پایان درس ششم.
مطالب مشابه :
سایت طراحی بدنه خودرو
مهندسی خودرو - سایت طراحی بدنه خودرو - مرجعى برای علاقمندان و متخصصان
کتاب آموزش طراحی شاسی و بدنه خودرو
کتاب آموزش طراحی شاسی و بدنه خودرو. کتاب آموزش طراحی شاسی و بدنه خودرو "The Automotive Chassis 2nd Editon.
آموزش طراحی بدنه خودرو در solidworks (درس 6)
آموزش طراحی بدنه خودرو کامارو شما می توانید این آموزش جدید را در سایت www.CADdesign.ir
طراحی بدنه خودرو در solidworks (درس 7)
3designer.ir - طراحی بدنه خودرو در solidworks (درس 7) - وبلاگ تخصصی طراحی مهندسی (solidworks-catia-fluent) - 3designer.ir
آموزش اصول پایه طراحی خودرو
وبلاگ فرزاد برخورداری - آموزش اصول پایه طراحی خودرو - تقدیم به علاقه مندان طراحی صنعتی و
مراحل طراحی و ساخت خودرو بی ام و (BMW)
سایپا95 - مراحل طراحی و ساخت خودرو بی ام و - شروع همکاری با bmw در پروژه طراحی بدنه خودرو 1999.
برچسب :
طراحی بدنه خودرو