برگزاری همایش ارتقای فرهنگ شهروندی در پاوه و بیانیه پایانی این همایش

پاوه نیوز : به گزارش کومه کال:  اولین همایش ارتقای فرهنگ شهروندی امروز پنج شنبه 26 آذرماه در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پاوه برگزار شد .

شهرداری و شورای اسلامی شهر پاوه در راستای برنامه توسعه شهری و به منظور بهبود ، ساماندهی و رشد و پیشرفت شهر پاوه در خط محور (( توسعه و آبادانی )) امروز در دو نوبت صبح و بعد از ظهر اقدام به برگزاری این همایش نموده و میزبان نویسندگان ، هنرمندان و میهمانان خود بودند .

در این همایش یک روزه که با مجری گری آقای معصوم صفیعی برگزار شد ، آقایان جمال ابراهیمی شهردار پاوه ، محمد نجفی فرماندار ، جهانبخش لطف الهی رئیس شورای شهر و دکتر موسی موسوی پور مشاور شهردار تهران به ایراد سخنرانی و در بخش مقاله دکتر سهراب دل انگیزان ، عفوات نادری و بهمن باینگانی ، یسری رستمی و حکیمه قنبری ، کیوان حاتمیان ، مهری شهریاری ، کیوان کیوان فر ، عدنان مرادی ، ادریس باباخانزاده ، دکتر برهان الدین ولدبیگی و بیان صفیعی مقالات خود را ارائه و در بخش شعر نیز آقای هادی سپنجی شعر خود را قرائت نمود .

گروه موسیقی هورامان نیز در دو نوبت صبح و بعد از ظهر با هنرمندی آقایان پیمان حسن زاده ، شعیب خالدی زاد ، آراس آژند و آروین رئوفی به اجرای برنامه پرداخته و همچنین انجمن نمایش شهرستان به سرپرستی و کارگردانی آقای معصوم صفیعی و بازیگری آقایان عطا اله یزدان بخش ، ستار سهرابی و خانمها میترا امیری و سمیرا بهرامی  نمایش خود را با موضوع ( با پخته بو ) اجرا نمودند .

کمیته علمی این همایش نیز در بیانیه پایانی خود ضمن تقدیر و تشکر از برگزار کننده گان این همایش ، به مواردی در چهار چوپ شرح وظایف قانونی ارگان های مرتبط با مدیریت شهری اشاره نمودند که متن کامل این بیانیه به شرح زیر می باشد .

به نام خداوند خرد بخش بخرد نواز

بیانیه کمیته علمی بررسی کننده مقالات همایش ارتقای فرهنگ شهروندی   

رسام رسم آفرین هندسه ی بی همتای گیتی ، خداوند سبحان را می ستاییم گه فرصت برپایی همایشی این چنین را فراهم نمود. همایشی برآمده از دغدغه های فراروی نسل امروز و سمت و سو یافته در مسیر بالندگی فردایی نوین .

نخست و بر پیشانی کلام، شایسته است قدردانی ها را بنشانیم. در تمهید سخت افزاری از شورای محترم و شهردار تلاشگر شهر و تمامی همکاران در سایر کمیته ها و در بخش نرم افزاری، سپاس و قدردانی ویژه نثار تمامی شهروندان ساعی و داهی ، اساتید محترم ، دانشجویان و جوانان فرهیخته ای باد که از فراخوان ، استقبالی شایسته نموده و عصاره ی نگاه نافذ و نیکوی خویش بر دغدغه ها و نیز پیشنهادهای سازنده را در قالب و قامت مقالاتی وزین زینت بستند و بدین سان به همایش محتوا ، معنا و غنا بخشیدند . ضمن خوش آمد گویی به کلیه مهمانان و حاضران در مجلس به اطلاع می رساند که در اکثر مقالات رسیده دردها به خوبی تشخیص داده شده وموضوعات تبیین گردیده بود اما با توجه به تنگناهای زمانی معمول در همایش ها این کمیته طی 7 جلسه و انجام 250 نفر ساعت کار 36 مقاله مفصل و مشروح و تخصصی رسیده به دبیر خانه را پس از کد گذاری به دقت مطالعه و بررسی و در نهایت 10 مقاله ی واجد بیشترین امیتاز را جهت ارائه انتخاب نمود. ان شاالله استفاده از آنها و اجرایی شدن پاره ای از راهکارهای پیشنهادی آن عزیزان را توسط مراجع مسئول ذیربط امید می بریم .

اما سخنی با تمامی شهروندان نیک اندیش و تمامی کسانی که دردها را لمس می کنند و در پی چاره جویی بوده و شکوفایی را در افق دید خویش می پرورند.

همشهریان عزیز :

داستان ما در شهر پاوه و در دامان طبیعت صلب و سخت هورامان و در پای ستیغ های فرازمند شاهو با پیشینه ی فرهنگی غنی که تنها بخشی از آن در سال 1913 میلادی در انگلستان در قالب قباله های نگارش یافته بر پوست آهو مربوط به 88 سال قبل از میلاد تصادفا نمود یافت ،شبیه درخت پر شاخ و برگی است با ریشه های پنهان در اعماق زمین ، ریشه در عمق خاک پنهان است و مدام مواد غذایی را به صدها و هزاران برگ درخت می فرستد . اگر قسمت بالای درخت را قطع کنید ، گیاهی دیگر از همان ریشه خواهد روئید اما شاخه بدون ریشه از بین می رود ، انسانی که از ریشه ی خود آگاه و باخبر است کامیاب خواهد شد.

ارزش هایی چون هم زیستی اجتماعی ، کامیابی متقابل ،خوبی مشترک و زندگی فداکارانه  که اینک همنشینان خسته ی مدرنیسم چراغ در دست در پسا مدرن به جستجویشان برخاسته اند عناصر زنده ی میراث گرانبار فرهنگی ما هستند و لاجرم شایسته بازخوانی دوباره و البته بایسته ای فرا روی تمامی محققان ، پژوهشگران و صاحب نظران و هنرمندان .

Imagلازم است بدانیم که یکی از مولفه های شهر و تفاوت آن با روستا اشتغال جمعیت فعال آن به پیشه ها و حرف مختلف بوده که از دیر باز تا سال های نزدیک به امروز در پاوه نمودی بارز داشته است . از آن جمله است : حلاجی در محله قه لاخوان ، آهنگری در محله آسن گران ، جولایی در محله ی قه ره م شانی ، رنگ رزی در محله زواری ، درود گری در محله سه ردی ، دبیری وامور دیوانی در محله ی پشته و کسب و کار و تجارت با شهرهای دور و نزدیک در محله میرآوا .

اینک با توجه به آن پیشینه ی غنی باید زمان حال را دریافت و پشت گرم به آن میراث بر لازمه های شهروندی در جهان امروز واقف شد. امروزه زندگی در جزایر متروک امکان پذیر نیست. تعامل وتعاون، شاه بیت ونبض منظم و حیات بخش شهر نشینی و شهروندی است. شعار چهار دیواری، اختیاری راه به سوی کشتی سواری دارد. باید بپذیریم که همگی سرنشینان یک کشتی هستیم و هرگونه خلل دراین کشتی گریبانگیر همه ی سرنشینان خواهد شد. شهروندان گرامی قریب 800 سال پیش از این مسعودسعدسلمان چنین سرود:

همچو ما روزگار مخلوق است

گله کردن از روزگار خطا ست

گله از هیچ کس نباید کرد

کزتن ماست آنچه برتن ماست

و سخنی با مسئولین و تصمیم سازان شهر :

ضمن تشکر از مساعی شما عزیزان وقدر دانی از آنجه تا کنون فراهم آمده است اما وضعیت موجود زیبنده ی این شهر نیست. شهری که به شهادت شاهدان صادق در تمامی گریوه های سخت ملی ومحلی چونان طبیعت سخت خویش سنگین وبا صلابت  عمل نموده وشهروندان آن در تمامی فراز ونشیب های پیش آمده از بن جان درحفظ دست آوردها کوشیده اند. اگر بپذیریم شهروند انسانی است که به نوعی خود آگاهی منجر به رفتار ( قانون گرایی ) رسیده باشد . لازمه ی آن ایجاد فضایی است که در آن احساس هویت ملی و تعلق شکل گرفته وافزایش یابد. آنگاه است که وجدان کاری پدید می آید . اگر فضا را به گونه ای شکل دهیم که در آن کرامت انسانی محترم باشد ، فردیت دگر خواه در آن شکل می گیرد و شهروندان مسئولان را یاری می دهند . ( در قباله های هورامان که قبلا اشاره شد آمده است اگر زمین به کسی واگذار شد و اجاره کننده نتوانست آن را آباد نماید باید غرامت بپردازد ) به هر روی ورای شهر پاوه شهری است مسئول محور ومسئولین درد آشنا ودلسوزو همگام وهمراه درآن می توانند تاثیر گذار باشند. ان شاالله

در پایان شایسته است به مواردی در چهار چوپ شرح وظایف قانونی ارگان های مرتبط با مدیریت شهری اشاره کنیم که توجه به آنان از نظر این کمیته می تواند حلال  بخش در خور توجهی از مشکلات جاری شهر پاوه باشد .

  • 1- لزوم ایجاد دیدگاه چند جانبه نگر در مدیریت شهری و استفاده از نظرات کارشناسان در ارائه طرح ها و برنامه ها با تشکیل کمیته های فنی و تخصصی در حوزره مدیریت شهری .
  • 2- تخصیص بودجه لازم جهت برگزاری مستمر همایش های علمی - فرهنگی در زمینه ی مسائل مختلف مدیریت شهری مانند ساخت و ساز - ترافیک - زباله و ....
  • 3- برنامه ریزی جهت آموزش شهروندان در سطوح مختلف به ویژه زنان خانه دار دانش آموزان ، کسبه و .... آشنا نمودن آنان به حقوق و وظایف شهروندی .
  • 4- جهت تثبیت و حفظ هویت تاریخی شهر و تقویت تعلق خاطر شهروندان به شهر خویش ضروری است از تبدیل مکان های تاریخی به ساخت و ساز غیر مرتبط پرهیز شود. به عنوان نمونه طرح پیشنهادی احداث سالن کشتی در تپه ی معروف و تاریخی هفت براله که با توجه به سابقه ی آن می تواند محل استقرار نمادی فرهنگی و دینی باشد .
  • 5- مطالعه و شناسایی جاذبه ها ( منابع ) گردشگری شهرستان جهت تهیه ی نقشه ی جامع گردشگری و نصب شناسنامه و تابلوی راهنمادر راستای جذب گردشگران .
  • 6- اجرای برنامه های نمادین در شهر مانند روز بدون اتومبیل و روز هوای پاک و...
  • 7- ضرورت مطالعات زمین شناسی و مورفولوژی در مکان یابی و احداث شهرک ها و ساخت و ساز شهری جهت جلوگیری از بروز حوادثی مانند لغزش زمین در شهرک نهضت که متاسفانه خسارات مالی و خطرات جانی را ایجاد نمود.
  • 8- تقویت بخش نظارت بر ساخت و ساز ها در حریم های قانونی و استحفاظی شهر و جلوگیری از تخلف مالکان به حریم عمومی و نیز الزام آنها به اجرای آئین نامه ها و مباحث مقررات ملی ساختمان .
  • 9- وضعیت توپوگرافی و ضرورت حفظ نمای پلکانی شهر و مسائل فرهنگی موجود مانند حق همسایگی بالا دست و نیز مسئله مشرف بودن همسایگان ایجاب می کند که شهرداری از احداث ساختمانهای بیش از 3 طبقه در مسیر های اصلی و محلات قدیمی جلوگیری نماید .
  • 10- ایجاد پارکینگ طبقاتی در مکان های مناسب .
  • 11- مکانیزه نمودن سیستم جمع آوری ، حمل و دفع زباله جهت پیشگیری از تبعات بهداشتی و زیست محیطی .
  • 12- ایجاد شهرک کارگاهی جهت انتقال بیش از 300 واحد آلاینده ازداخل شهر .
  • 13- تعیین مکانی مناسب در خارج شهر جهت انتقال دام و احشام داخل شهر برای جهت رفع تهدید سلامت شهروندان و افزایش بهره وری تولیدات دامی . وپایان بخش کلام هشدار خواجه ی رمز وراز ادبیات ایران

صبح است ساقیا، قدحی پر شراب کن
دور فلک درنگ ندارد، شتاب کن

زان پیشتر که عالم خاکی شود خراب
مارازجام باده ی گلگون خراب کن

خورشید می زمشرق ساغر طلوع کرد
  گر برگ عیش می طلبی ترک خواب کن                 

پاوه- آذر ماه 1388 / اعضای هیئت علمی: عرفان صالحی - حبیب اله مستوفی - صباح مرادی- لایق خالدی- حیدر مرادی- بهمن امینی- فتح اله نجفی  


مطالب مشابه :


آزمون جامع درس شیمی وفیزیک مدرسه ی شهید بهشتی لنگرود مهرماه

تشکر وقدر دانی تقدیر از دانش آموز زرنگ وپرتلاش : مهدی متن دلخواه شما




برای پیشرفت شهرستان باید بستر سازی ها سرعت گیرد

شهرستان خواست تا از کارمندان آزاده خود تقدیر به عمل آورند و از تقدیر وقدر دانی متن




ناگفته های البوم تقدیر/با امیر عاشق ابی بیشتر آشنا شوید/

در این مطلب راندارد.پس خواهشا دوستان عزیز جو سازی نکنند.واین متن تقدیر با هر وقدر




مصاحبه اختصاصی با عبدالله رضایی

من از همه عزیزان صمیمانه تقدیر وتشکر می تشکر وقدر دانی متن ها، تصاویر




نمونه اقدام پژوهی

مقدمه و تقدیر و تایپ کردن متن این جانب تشکر وقدر دانی نمود که اظهارات




بازهم دوباره نشریه قافلان میانه

متن خبر نشریه های مردم خوب سیستان وبلوچستان بدینوسیله در سایه تلاش وهمت تشکر وقدر دانی




برگزاری همایش ارتقای فرهنگ شهروندی در پاوه و بیانیه پایانی این همایش

تقدیر و تشکر از برگزار کننده گان این همایش ، به مواردی در چهار چوپ شرح وظایف قانونی ارگان




آشنایی با پیشکسوتان شوش (3): گرگین والی،(نماد تیم شمشیر)

دادند کمال تشکر وقدر دانی را و با تعصبمان تقدیر متن ها، تصاویر مربوط




خبرهای مراکز وواحدها

، دبيران انجمنهاي علمي و دبيران كانونهاي فرهنگي اين دانشگاه تقدیر به عمل آمد و اساتيد




برچسب :