مصاحبه با رتبه هاي تک رقمي کنکور سراسري 91در رشته تجربي(در قلم چی)

 رتبه هاي برتر کنکور 91 ضمن حضور در مراسم جشن نخبگان و تجليل از رتبه هاي برتر کنکور 91 در گفتگوهايي شرکت نمودند که در ادامه مي توانيد گزيده ي پاسخ آن ها به سوالات زير مشاهده کنيد:

v    معدل شما چند بود و در چه مدرسه اي تحصيل مي کرديد؟

v    از چه زماني به کانون آمديد؟ در چند آزمون کانون شرکت کرديدو دليل انتخاب  کانون چه بود ؟

v    آيا از دفتر برنامه ريزي استفاده مي کرديد ؟

v    نقش پدر و مادر در موفقيت شما چه بود؟

v    روش درس خواندن شما در درس هاي عمومي و اختصاصي چگونه بود ؟ آيا براي رسيدن به موفقيت روش مطالعه خود را تغيير داد ؟

 

 

مهدي سليمان زاده

 رتبه 2 منطقه 1و رتبه 3 کشور در رشته تجربي کنکور 91 

در مدرسه شهيد مدني تيزهوشان تبريز تحصيل کردم. از سال دوم دبيرستان حدود 3 سال عضو کانون بودم در 47 آزمون کانون شرکت کردم و غيبت نداشتم.

 علت انتخاب کانون برنامه راهبردي کانون بود که برنامه جامعي است و به آدم اعتماد به نفس را مي دهد که مي تواني تا آخر سال درس ها را تمام کني و همين طور کارنامه کشوري بود که در همان روز صادر مي شد و امکان بررسي به موقع آزمون را فراهم مي کرد .

دفتر برنامه ريزي  داشتم و از تابستان شروع کردم به پر کردن دفتر. تابستان از 40 ساعت در هفته شروع کردم تا آخر تابستان به80 ساعت رسيد، اما از پاييز کم شد اما دوباره کم کم بيشتر شد تا در ارديبهشت به 80 ساعت رسيد.

نقش پدر و مادرم واقعاً زياد و مهم بود. اعتماد کاملي به من داشتند و از نتايج من هميشه راضي بودند چه بد و چه خوب  و هميشه من را تشويق مي کردند.

من هر 2 هفته يک بار که آزمون مي دادم و برگزار مي شد بعد از آن آزمون را بررسي مي کردم و اشتباهات و نقاط ضعفي که داشتم و يا کارهايي که کردم و نتيجه نگرفتم  را بررسي مي کردم . براي آن ها راه حل پيدا مي کردم. اشتباهات خود را رفع مي کردم و براي هفته آينده برنامه مي نوشتم و روش هايم را لحاظ مي کردم در دروس عمومي روش خاصي داشتم که اول کلاً کتاب را که جلوي خودم مي گذاشتم و مطالب را که متوجه مي شدم نت برداري مي کردم و چند نوع کاغذ داشتم يکي براي دستور زبان بود يکي براي ديکته، لغات و يک دسته هم براي معناي کلمات و از اين دست، اين کاغذ ها به من خيلي کمک مي کرد.

وقتي مي خواستم درس بخوانم اين ها را مرور مي کردم و در درس ادبيات با اين روش اين مفاهيم وقتي چند بار از آن ها استفاده مي کردم فوراً به ذهنم مي آمد از اين موضوع خيلي استفاده کردم و اين کاغذ ها خيلي به من کمک کرد و آن مفهومي که از شعر داشتم وقتي مي خواستم تست کار کنم فوري به ذهنم مي آمد.  

از درس هاي اختصاصي فيزيک را خوب خواندم البته من بيشتر تشريحي مي خواندم تا تستي و در دفتر برنامه ريزي 90% کارم تشريحي بود تا تستي.

در حقيقت من وقتي که يک درس را مي خواندم از جنبه هاي مختلف درس مي خواندم به نکات ريز و خاص آن خيلي توجه مي کردم و اين باعث شد که بدون اين که خيلي تست بزنم به خاطر اين که مفهوم درس را مي دانستم ، تست هايم را خوب مي زدم و باعث افزايش درصد هايم شد.

***

پدرام افشار - رتبه 2 منطقه 2 و رتبه 4 کشوري در رشته تجربي در کنکور 91

  در مدرسه شهيد بهشتي ساري تحصيل مي کردم معدل سوم دبيرستانم 20 بود. 3 سال عضو کانون بودم 41 آزمون شرکت کردم و غيبت نداشتم.

دليل انتخاب کانون من آزمون هاي کانون بود و جامع آماري بسيار قوي آن که باعث مي شد  نتيجه اي که به دست مي آيد با نتيجه اي که دانش آموزان بعداً در کنکور به دست مي آورند تقريباً نزديک باشد .علاوه بر آن برنامه هاي راهبردي کانون به نظر من منطقي و معقول است و مرورهايي که از درس هاي پايه و پيش دارد به  من نظر خوب است.

 

 از خدمات سايت کانون خيلي راضي بودم. 

نقشي که خانواده ام داشت علاوه بر حمايت و ايجاد محيط آرام در مشاوره دادن روحيه دادن و اين که هيچ استرسي نداشته باشم خيلي زياد بود به ويژه که سعي مي کردند محيط خانه را هميشه آرام نگه دارند که تنش واسترسي به من وارد نشود.

از اوايل مهر که از المپياد برگشتم با روزي 3 تا 4 ساعت درس خواندن شروع کردم بعداً به 7 تا8 ساعت رسيد. 

به نظر من نکته مهم اين است که هر دانش آموزي بسته به نياز و نقاط قوت و ضعف خود ببيند که دقيقاً چه روشي مطالعه اي را براي خود در نظر بگيرد که بيشتر به نتيجه برسد اولين کاري که من براي شروع يک درس انجام دادم اين بود که در همان ابتداي براي خودم مشخص مي کردم که روش کار من به چه شکلي بايد باشد و همين موضوع خيلي به من کمک کرد. چون درس هاي مختلف را نمي شود به يک شکل خواند براي مثال دروس ادبيات را که از 25 سوال به 6 شکل مختلف سوال طرح مي شود.

براي همين من کتاب ادبيات را به 6 شکل مختلف مي خواندم و يک نکته ديگر که برايم مهم بود .

 

اين بود که درس زيست را طوري مي خواندم که به آن حلقه هاي ازنجيره اي که بين يک فصل و يک فصل ديگر هست مسلط شوم چون زيست درسي است که به عنوان يک درس ترکيبي از آن اسم مي برند يعني با تسلط بر يک فصل نمي شود به تمام سوالات آن فصل پاسخ داد .مسلماً از فصول ديگر و مطالب ديگر هم سوال مي آيد به ويژه در درس زيست و شيمي به شکل هاي کتاب خيلي اهميت مي دهم چون من هم امسال و هم سال هاي قبل سوالاتي را در زيست ديده بودم و مطرح شده بود که کليد حل آن سوال تسلط به يک شکل کتاب درسي مربوط بود.

 

يک نکته ديگر اين که من هميشه سعي مي کردم چه آزمون هايي که از خودم در خانه مي گرفتم و چه آزمون هاي کانون مشکلات و غلط هاي خودم را بشناسم. وقتي آن ها را شناختم دقيقاً مي دانستم از ابتداي سال نقطه ضعف کجاست و من کدام قسمت ها و مسايل خود را بايد تقويت کنم و آن مسايل را براي خودم يادداشت کرده بودم و سعي مي کردم تا آخر سال آن ها را برطرف کنم و نکته بعدي اين است که هر آزموني چه کانون و چه آزمو ن هاي ديگر طراحانش سعي مي کنند سوالاتش شبيه کنکور باشد. من سعي مي کردم به ويژه در روزهاي آخر سبک سوالات کنکور را بررسي کنم يعني بارها دفترچه کنکور را بررسي کردم ببينم مثلاً در درس هاي مختلف طراح ها دنبال چي هستند آيا توجه هشان به يک سري مسايل خاص است و همين به من کمک کرد که مباحث را بتوانم پيش بيني کنم که احتمالاً با توجه به رويکردي که طراحان در گذشته داشتند، احتمالاً امسال دست روي اين مسايل مي گذارند . به نظر من اين خيلي مهم است به ويژه در ماه هاي آخر و دوران جمع بندي بچه ها يک توجهي به سبک و شکل طراحي سوالات مختلف داشته باشند که سر جلسه با آرامش حضور داشته باشند.

***

غزاله تفاق -رتبه 5 کشور در رشته تجربي کنکور 91

به مدت 2 سال عضو کانون بودم در 24 آزمون کانون شرکت کردم .علت انتخاب کانون آزمون هاي جامع، جامعه آماري بالا و برنامه راهبردي بود.

در دبيرستان فرزانگان يزد درس خواندم. معدلم 20 بود. از دفتر برنامه ريزي استفاده کردم. از 30 ساعت در هفته به 50 تا 60 رساندم.

نقش خانواده علاوه بر ايجاد محيط آرام خانه بعد از هر آزمون با توجه به نتيجه برنامه منطقي براي دو  هفته بعد برنامه تنظيم مي کردند و هميشه هم من را با خودم مقايسه مي کردند و من را با افراد ديگر مقايسه نمي کردند.

من در مبحث قرابت معنايي ادبيات با درس هايي که معنايي بود مکل داشتم از همان اول رفتم سراغ سوالات کنکور چون به نظر من در اين دو مبحث طراحان سوالات کنکور  نگاه خاصي دارد تا وقتي که خواسته آن ها را متوجه نشويم نمي توانيم درست جواب دهيم. حتي اگر به نظر خودمان نظرمان درست باشد .من چون از اول سال با اين روش درس خواندم اين روش باعث موفقيت من در درس هاي عمومي شد.

 اما در درس هاي اختصاصي در درس زيست شناسي با اين که درس اصلي مان بود مشکل داشتم. آن هم علتش اين بود که بلافاصله بعد از مطالعه کتاب به سراغ تست زدن مي رفتم و اين روش من اشتباه بود و متوجه شدم بايد بعد از مطالعه بتوان آن قسمت از کتاب که خواندم از روي شناسنامه هاي تصويري تصوير کتاب را آناليز کنم و روي هر تصويري 5 تا 10 دقيقه با توجه به اهميت آن وقت بگذارم و نکات مهمش را دربياورم و حاشيه نويسي کنم و بعد بروم سراغ تست باز اين تست ها را هم حاشيه نويسي کنم آن وقت در دوران جمع بندي وقتي کتاب زيست را مي خواندم مي توانستم مطمئن شوم که هيچ نکته اي باقي نمانده است.

***

فرزين واحدي - رتبه 4 منطقه 1 و رتبه 7 کشوري درکنکور 91 در رشته تجربي 

درمدرسه شهيد مدني تبريز تحصيل کردم معدل ديپلمم 97/19 بود از دوم دبيرستان در 51 آزمون شرکت کردم علت اصلي انتخاب کانون يکي جامعه آماري بالا دومي برنامه راهبردي منطقي بود که به دانش آموزن اطمينان مي داد که حتماً به موقع همه مطالب را تمام خواهند کرد.

از مهمترين شاخصه هاي پدر و مادرم فراهم کردن محيط مناسب براي مطالعه بود تا هيچ گونه استرسي نداشته باشم نقريباً از 25 ساعت از مهر ماه شروع کردم به مطالعه تا45 ساعت ارديبهشت ماه رساندم.

من در دروس عمومي علي رغم اين که نتيجه دلخواهم را نگرفتم از روش مطالعه ام راضي بودم .با توجه به اين که در دروس عمومي مثل عربي که 89% زده بودم و از کارم راضي نبودم مي دانستم که از 25 سوال 17-18 سوالش از ترجمه است و در قسمت قواعد هم بدون ترجمه نمي شود تست هايش را زد پس تمرکز اصلي من روي ترجمه بود. طوري که چهار پنج بار در کنکور کل متن کتاب اول تا سوم عربي را به همراه لغات ترجمه کرده بودم به صورت کامل و فکر مي کنم روش خوبي باشد.

 در دروس اختصاصي از فيزيک راضي بودم بعد از اين که کاملاً مطلب را در کلاس ياد مي گرفتم يک بار جزوه معلم را مرور مي کردم بعد سراغ کتاب مي رفتم.

 

چون بعضي از نکات در جزوه نيست ولي در کتاب هست بعد شروع مي کردم به تست زدن. من حتي براي مرور و امتحان هم تست مي زدم و سراغ جزوه نمي رفتم يکي از دلايل موفقيتم در درس فيزيک همين بوده 100% براي کنکور خيلي تست زدم شايد بيشتر از 10 هزار تست زدم.

از کتاب هاي زرد عمومي و اختصاصي کانون استفاده کردم. زرد عمومي را يک بار در تابستان کامل کار کردم با توجه به اين که به مطالب کتاب ها تسلط داشتم و زرد اختصاصي را هم با روش 2 روز يک بار از اواخر خرداد آزمون مي دادم. نصف روز صرف آزمون دادن مي شد و يک و نيم روز بعدي را هم صرف رفع اشکال.

***

پروا جوان شاياني - رتبه 6 منطقه 2 و 10 کشوري در رشته تجربي کنکور 91

در مدرسه فرزانگان اردبيل تحصيل کردم و معدلم 20 بود 7. سال عضو کانون هستم جمعاً در 119 آزمون شرکت کردم .

پدر و مادرم نقش بسيار مهمي در موفقيت من داشتند. پدرم در رفع اشکالات درسي به خصوص درس شيمي و زيست شناسي کمکم مي کرد و مادرم سنگ صبورم بود و هميشه در برنامه ريزي ها کمک مي کرد.

 

دفتر برنامه ريزي داشتم در مهر ماه 40 تا 45 ساعت درس مي خواندم بعد از عيد به 60 ساعت رسيد دوره جمع بندي هم 70 ساعت مي خواندم. 

 

من سال سوم فکر مي کردم که در ادبيات و دين و زندگي دچار مشکل خواهم شد چون که درصدم آن چيزي که انتظار داشتم نمي شد.

 

به خاطر همين براي اين که اين مشکل در دوره پيش دانشگاهي پيش نياد آخرهاي تابستان درس هاي دين و زندگي و ادبيات پايه را کامل خواندم و کتاب هاي تستش را زدم و نکته برداري هم کردم. در طول سال تحصيلي هم با توجه به برنامه راهبردي کانون قسمت هايي را که بايد مرور مي کردم را مرور کردم تا دچار فراموشي نشوم.

 

در مورد آيات دين و زندگي هم سعي کردم که همه آيات را با روش هايي که خودم داشتم به صورت حفظي در ذهنم نگه دارم يا با فرمول هاي خاصي ذهني که به صورت کليد طراحي مي کردم در ذهنم نگه مي داشتم.

 در مورد دروس اختصاصي هم از روش خودم خيلي راضي بودم چون سعي مي کردم که بيشتر وقتم را به صوت مفهومي کار کنم تست کمتر مي زدم و سعي مي کردم که همه نکته هاي کتاب را حتي شکل ها و زير نويس ها را هم کاملاً به طور دقيق بخوانم و وقت زيادي را روي درس زيست شناسي صرف کردم.

***

زهرا محمدي – رتبه 7 شاهد -  از تبريز – رشته  تجربي

من در دبيرستان نمونه دولتي باقرالعوم  تحصيل کردم، 2 سال بود که در آزمون هاي کانون شرکت کردم. علت آنتخاب من موفقيت هاي خواهرم بود که خودش هم 2 سال عضو کانون بود و الان دانشجوي پزشکي است و 2 سال از من بزرگتر است.

برنامه راهبردي کانون واقعاً عالي بود و من به صورت جدي اين برنامه را دنبال مي کردم با اين برنامه

يک درس را چندين بار تکرار کنم، همچنين جامعه آماري خيلي بالاي کانون که باعث مي شد رتبه ام به کنکور خيلي نزديک تر شود.

مادرم واقعاً محيط خانه را آرام کرده بودند و من توانستم در آرامش کامل  درس بخوانم .

 

من دفتر برنامه ريزي را هم داشتم و اوايل آن را خيلي جدي نمي گرفتم ولي بعد متوجه شدم که تأثير زيادي در ساعت مطالعه دارد، من در تابستان 20 تا 30 ساعت مطالعه داشتم و لي بعد از عيد تا 60 ساعت مطالعه در هفته رساندم.

*****

فاطمه ولي زاده پاشا - رتبه 1 منطقه و 1 کشور در زبان هاي خارجي و رتبه 8 منطقه 2 رشته تجربي

در مدرسه فرزانگان بابل درس مي خواندم. معدل کتبي من 08/19 بود.

3 سال از سال دوم دبيرستان عضو کانون بودم در 45 آزمون کانون شرکت کردم و در سال آخر فقط يک غيبت داشتم دليل اصلي انتخاب کانون هم برنامه راهبردي و فاصله 2 هفته اي آزمون ها که باعث انسجام کارم مي شد بود.

 

دفتر برنامه ريزي هم داشتم در تابستان اوايل 35 ساعت درس مي خواندم با دفتر برنامه ريزي به 50 ساعت رسيد يکي از مهمترين کارهايي که پدر و مادر برايم انجام دادند اين بود که محيط خانه را برايم آرام کردند و به من آرامش مي دادند در ادبيات براي نشانه گذاري ادبيات به من خيلي کمک کردند.

 

من براي روش درس خواندنم خيلي حساسيت زيادي داشتم چون مي دانستم از اهميت زيادي برخوردار است .دلم مي خواست که يک روش جامع و مناسب پيدا کنم و همان را پيش بروم .بخاطر همين مصاحبه هاي بچه ها را در مجله خيلي دقيق خواندم اما به اين معنا نبود که بخواهم از يک نفر به طور کامل تقليد کنم. آن ها را دقيق مي خواندم اما جمع بندي مي کردم. با ويژگي هاي خودم و برنامه براي خودم مي چيدم.

 

براي دروس عمومي من در دين و زندگي مشکل داشتم همين که مفهوم آيه را متوجه مي شدم فکر مي کردم که مسلط  شده ام در صورتي که وقتي در آزمون هاي کانون شرکت مي کردم رتبه ام زياد خوب نبود. وقتي غلط هايم را دقيق بررسي کردم متوجه شدم که من در نکات ريز و آن هايي که بايد بيشتر دقت بود کم کاري مي کنم بنابراين شيوه مطالعاتي ام را تغيير دادم و سعي کردم که خيلي دقيق تر دين و زندگي را بخوانم. يعني وقتي آيه را مي خوانم کامل آن را به ذهنم مي سپردم و متن هاي اطرافش را کامل حفظ مي کردم و روي جغرافياي کتابم خيلي تأکيد داشتم که ديد تصويري خوبي از کتاب داشته باشم و وقتي که سوال را مي ديدم صفحه کتاب کاملاً به يادم مي آمد اين کمک کرد که بتوانم درصدخوبي داشته باشم.


مطالب مشابه :


مصاحبه با رتبه هاي تک رقمي کنکور سراسري 91در رشته تجربي(در قلم چی)

در مدرسه شهيد مدني تيزهوشان تبريز تحصيل در مدرسه شهيد بهشتي ساري تحصيل مي کردم معدل




گفتگو با فرزين واحدي - رتبه 7 تجربي کنکور سراسري 1391 از تبريز

رتبه 7 تجربي کنکور سراسري 1391 از تبريز نام مدرسه شما چيست؟ دبيرستان تيزهوشان شهيد مدني.




از مکتبخانه تا مدرسه هوشمند :

فرزانگان تبريز، شهيد هاشمي يا تيزهوشان که در دو شد از سوي مدرسه عالي شهيد




نکته تاسف بار المپیاد استان

مسعود 1371280083 وم علوم تجربي تبريز.نا ي 4 شهيد مدني تيزهوشان در مدرسه شهيد




برچسب :