تهديد به آزار و قتل
تهديد به آزار و قتل
(خشونت عليه زنان (4))
براساس يافته هاي «پژوهش ملي بررسي خشونت خانگي » تعدادي از مردان ايراني با استفاده از تهديد و برقراري محدوديت براي همسران خود مخاطره ايجاد مي كنند. رفتارهايي از قبيل تهديد و شكايت به پليس و دادگاه عليه زن و اقوامش، تهديد به آزار و اذيت و يا تهديد به كشتن زن و فرزندان، تهديد به طلاق و يا ازدواج مجدد، تصاحب، مخفي كردن و از بين بردن مدارك شخصي و مورد نياز زن مانند شناسنامه، دفترچه پس انداز، اوراق مالكيت و... بيگاري كشيدن از زن در انجام امور و وظايفي كه مربوط به او نيست، مانند: تيمارداري پدرشوهر و مادرشوهر و بالاخره تحت نظر قرار دادن و ايجاد محدوديت در تماس هاي تلفني و رفت و آمدهاي روزانه براي زن. زنان بندرعباس، زاهدان و خرم آباد بيش از ساير زنان ايران توسط شوهرانشان تهديد مي شوند و زنان سمنان، ساري و ياسوج كمترين تهديدها را تجربه كرده اند. تعدادي از مردان ايراني با استفاده از عوامل اقتصادي و مالي زنان را مورد خشونت قرار مي دهند. اين مردان از استقلال مالي همسران خود جلوگيري و در اموال شخصي آنها دخل و تصرف مي كنند و با ندادن خرجي خانه و پول كافي براي زنان مضيقه هاي مالي ايجاد مي كنند.
اگرچه زنان زاهداني و بوشهري از اول زندگي مشترك شان تاكنون بيشترين خشونت هاي اقتصادي و مالي را تجربه كرده اند، اما در ميان زناني كه قرباني اين نوع خشونت هستند، زنان اصفهاني در طول يك سال به دفعات بيشتري تحت اين خشونت همسران قرار گرفته اند. البته اين را هم بايد اضافه كرد كه زنان سمنان و ياسوج كمتر از سوي شوهران خود تحت مضيقه هاي مالي و اقتصادي قرار مي گيرند. پژوهشگران طرح ملي بررسي پديده خشونت خانگي عليه زنان، خشونت هاي حقوقي و مرتبط با طلاق را نيز در 28 استان كشور مورد سنجش قرار داده اند. اين پژوهشگران خشونت هاي حقوقي را شامل امتناع مرد از طلاق برخلاف اصرار زن به متاركه، ازدواج مجدد شوهر و جلوگيري از نگهداري فرزندان توسط زن دانسته اند.
اگرچه زنان بندرعباس از اول زندگي مشترك شان تاكنون بيش از ساير زنان ايران مورد اين نوع از خشونت قرار گرفته اند، زنان زاهدان در طول يك سال بيشتر اين خشونت را تجربه كرده اند و البته زنان رشت كمتر از ساير زنان ايراني درگير اين خشونت هستند . پژوهشگران ايراني نوع ديگري از خشونت را نيز مورد توجه قرار داده اند: «خشونت هاي ممانعت از رشد اجتماعي، فكري و آموزشي» كه عبارت است از ايجاد محدوديت در ارتباط فاميلي، دوستانه و اجتماعي، ممانعت از تحصيل، كاريابي و اشتغال.
خشونت در خانواده يعني چه؟
وقتي در چارچوب يك ارتباط نزديك ميان دو فرد، رفتار مرد با زن خشونت آميز و سلطه گرانه است، نتيجه آن خشونت خانگي خواهد بود. خشونت خانگي مي تواند جسماني، جنسي، رواني يا عاطفي باشد. سوء استفاده مالي و محدود كردن فرد نيز از جمله مشخصه هاي ديگر خشونت خانگي است. خشونت مي تواند عملاً يا فقط با تهديد صورت بگيرد؛ همچنين هميشگي يا موقتاً اتفاق بيفتد. خشونت در خانواده در ميان تمام طبقات اجتماعي، گروه هاي سني، نژاد، جنس، شيوه زندگي يا به رغم معلوليت رخ مي دهد. خشونت خانگي مي تواند در هر زمان چه در ابتدا و چه پس از گذشت چند سال از ارتباط ميان دو نفر رخ بدهد. كودكان نيز از تأثير منفي خشونت خانگي - چه در كوتاه مدت و چه در درازمدت - در امان نيستند.
تمام اشكال خشونت - رواني، اقتصادي، عاطفي و جسماني - از قدرت طلبي و سلطه گري فرد آزاررسان ناشي مي شود.
در گزارش هاي مربوط به خشونت در خانواده معمولاً زنان و كودكان به عنوان قربانيان اصلي و مردان به عنوان افراد خاطي قيد مي شوند. چون بنابر آمار جهاني حدود 90 درصد از قربانيان خشونت خانگي زنان و حدود 10 درصد مردان هستند. مردان نيز مورد سوءرفتار زنان قرار مي گيرند، اما بخش عمده خشونت خانگي، به ويژه موارد مرگ آور و خطرناك آن، از سوي مردان عليه دختران و زنان خانواده صورت مي گيرد. چه تلخ است در سال روزي وجود داشته باشد كه به عنوان روز «مبارزه با خشونت عليه زنان» ناميده شود و متأسفانه چنين روزي وجود دارد (25 نوامبر) چون هنوز خشونت عليه زنان با اشكال مختلف در همه جاي دنيا شانس داشتن زندگي سالم و راحت را از آنها گرفته است.
منبع:سایت تبیان
مطالب مشابه :
خلاصه ای از برنامه های این وبلاگ
به همه ی روانشناسان اینده بندرعباس- دانشگاه هرمزگان - دانشکده علوم انسانی ((رودکی))
دکتر فرشته موتابي
انجمن ملی روانشناسان شناختی مشاوران دانشگاه علوم پزشكي بندر عباس (54 ساعت)، بندرعباس
خانه تکانی سنتی کهن
کتابخانه عمومی آیت الله طالقانی بندرعباس - خانه تکانی سنتی کهن - - کتابخانه عمومی آیت الله
معرفی رشته های فنی و حرفه ای
روانشناسی و مشاوره - معرفی رشته های فنی و حرفه ای - در زندگی هیچوقت نگیم ای خدا چه مشکل بزرگی
مجوز مراكز درمان اعتياد براي پرستاران، روانشناسان و مددكاران صادر ميشود
پایگاه اطلاع رسانی پرستاری - مجوز مراكز درمان اعتياد براي پرستاران، روانشناسان و مددكاران
تهديد به آزار و قتل
زنان بندرعباس، زاهدان و خرم آباد بيش از ساير زندگی نامه و نقل قولهایی از روانشناسان
يك طرح ملي درباره خشونت عليه زنان
زنان بندرعباس در طول يك سال دفعه هاي بيشتري مورد زندگی نامه و نقل قولهایی از روانشناسان
دکتر لادن فتی
كارگاه تخصصي cbt ويژه دستياران روانپزشكي و روانشناسان باليني، 1384. ، بندرعباس، 1384.
منابع آزمون کارشناسی ارشد رشته مشاوره (مشاوره و راهنمایی مشاوره خانواده تحصیلی شغلی توانبخشی)
اسامی و لیست روانشناسان شهر
رییس مرکز مشاوره و روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی گرگان منصوب شد
و دانشجویی دانشگاه تجهیز و راه اندازی شده است از بهترین مشاوران و روانشناسان بندرعباس.
برچسب :
روانشناسان بندرعباس