کشف مومیایی سه هزار ساله کردها در سنندج

پيرامون كشف موميايي يا فلز قيمتي درگورستان باستاني تازه كشف شده در سنندج را تكذيب كرد.
به گزارش خبرنگار ايرنا، علي فعله گري روزچهارشنبه درجمع اصحاب رسانه گف ت: فيلم و بلوتوس ساختگي كه اين روزها بعد ازاعلام خبر كشف قبرستان باستاني درحسن آباد سنندج بين مردم منطقه و ازرسانه‌هاي بيگانه پخش شده جعلي است و هيچ موميايي دراين قبرستان پيدا نشده است.
وي افزود: بنا به نظركارشناسان، موميايي كردن اجساد درايران مرسوم نبوده ورواج شايعات مبني بريافتن جسد موميايي در منطقه تلاشي جاهلانه براي تشويش اذهان عمومي است.
وي اظهارداشت: ساختگي بودن اين فيلم براي افراد عادي و بدون تخصص هم قابل درك است وازنظرفني براي موميا يي اجساد تمام اعضاي درون شكم و سرجسد براي ماندگاري آن تخليه مي‌شود كه جسد ساختگي موجود درفيلم توزيع شده هيچكدام ازمشخصات يك جسد موميايي را ندارد.
فعله گري گفت: اگر تهيه و تدوين اين فيلم ساختگي شيطنتي بچگانه نباشد، بدون شك تلاشي مذبوحانه براي انحراف اذهان ساده به منظور ايجاد بدبيني به دستگاهاي متولي حفظ و حراست ميراث فرهنگي است.
وي، شايعات مبني بريافتن مقدارزيادي فلزات قيمتي، جابجايي اقلام باستاني به خارج ازاستان و مسكوت گذاشتن كشفيات به منظورناديده گرفتن ميراث فرهنگي منطقه را نوعي توهين به مردم به عنوان مخاطبين فهيم جامعه دانست و افزود: ميراث فرهنگي هرنقطه ازايران متعلق به همه ايرانيان است و اين امري بديهي است.
وي اظهارداشت: شايعات نادرست افكارعمومي مردم راازاصل موضوع و قدمت سه هزارساله فرهنگ منطقه دوركرده است.
به گفته وي، نقش قاچاقچيان سود جو را نيز براي بهره بردن ازاين فرصت و آب كردن اشيا ساختگي خود درساخت اين شايعات نبايد بي‌تاثيردانست.
وي، دستورالعمل‌ها و آيين نامه‌هاي موجود درمورد اطلاع رساني مكشوفات را اساسي‌ترين عامل تاخير دراطلاع رساني به موقع اين موضوع و گسترش دامنه شايعات دراين زمينه اعلام كرد.
وي با اشاره به كشف اين قبرستان افزود: ماموران اداره راهداري استان درحين فعاليت دررمپ كناري جاده سنندج- حسن آباد بودند كه با مشاهده اشيا و پيدا كردن يك النگوي مفرغي موضوع را به ميراث فرهنگي اطلاع دادند و ازروز ‪ ۲۲‬آبان تاكنون كارشناسان ميراث درحال كاوش اين قبرستان هستند.
وي اظهارداشت: تاكنون هفت قبردراين قبرستان مكشوفه پيدا شده كه اشيايي ازقبيل ظروف گلي، نوك پيكان تيروكمان، نيزه ودانه‌ها و موره‌هاي عقيق صدفي كه براي تزيين زنها به كارمي رفته درآنها كشف و ضبط شده است.
فعله گري اعلام كرد: بنا به گمانه زنيهاي انجام شده قدمت اين گورستان به بيش ازسه هزارسال پيش مي‌رسد كه اطلاعات جامع آن بعد از گمانه زنيهاي فني اعلام مي‌گردد.
وي گفت: تاكنون هيچگونه آثاري ازمحل سكونت افراد دراين منطقه شناسايي نشده است و تمام مكشوفات بيانگر وجود قبرستان است.
فعله گري، وجود افراد غيربومي را دراين كاوش تكذيب كرد و افزود: برخلاف اخباررسانه‌هاي بيگانه، تمام كارشناسان و ماموران مشغول به كاوش دراين منطقه ساكن و بومي سنندج و استان كردستان هستند.
وي گفت: بنا به برنامه ريزي انجام شده و تصميم مسوولان اجساد و اشيا كشف شده دراين قبرستان به موزه سنندج انتقال داده مي‌شود.
وي، هجوم مردم بومي را براي ديدن اين قبرستان درحال كاوش مشكلي اساسي درانجام تحقيقات دانست و ازمردم خواست از مراجعه به آن مكان درحال حاضر خود داري كنند و درآينده بازديد ازاشيا و محل براي مردم امكانپذير خواهد شد.
به گفته وي، گرفتن مجوز گمانه زني تپه‌هاي موجود دراين منطقه اولويت برنامه‌هاي سازمان ميراث فرهنگي است

 

 

در حین عمليات تعريض جاده مسير شهرک حسن آباد- سنندج ، 5 قبر تاریخی کشف شدند.
مسئولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري کردستان طبق کارشناسی های اولیه، قدمت این قبرها را 3 هزارسال تخمین زدند. در اين قبرستان كه مردگان به صورت چمباتمه‌اي دفن شده اند، اشيائي همچون نيزه هاي جنگي، دست بند مفرغي و کاسه هاي سفالي نيز کشف شده است.
شاهدان عینی که در ساعات ابتدایی کشف این گورها قادر به دیدن آنها شدند، اظهار می دارند که یکی از این قبرها مربوط به یک پادشاه می باشد (فیلم کوتاه مربوط به آن در پائین آمده). این جسد به صورت سالم در یک تابوت قرار داده شده که لایه ی بیرونی آن را سرب و ساروج و لایه ی داخلی آن طلاکاری شده است. طول این تابوت دقیقاً به اندازه ی طول جسد می باشد. در کنار سر این جسد یک(یا دو) جعبه ی طلایی و با محتویات اشیایی از جنس طلا، در کنار آن یک نیزه و در روی سینه و میانه ی بدن آن دو شیه، یکی به شکل ماهی و دیگری به شکل عقاب قرار دارند. روی این دو صفحه کلماتی به زبان میخی حک شده است. همچنین در پشت سر جسد و بر دیواره ی تابوت، تصویری حک شده دیده می شود.
نکته ی قابل توجه در این جسد، سالم بودن جسم است. این جسد حتی به شیوه ی مومیایی های کشف شده در پارچه ی قرار داده نشده و با این وجود تمام نقاط آن کاملاً سالم مانده اند.
تصاویر مربوط به چهار جسد دیگر در تلویزیون محلی کردستان پخش شده، اما تصویر مربوط به این پادشاه تاکنون در تلویزیون جمهوری اسلامی و شبکه ی محلی کردستان پخش نشده است.
به گفته ی مردم محلی، با توجه به اینکه سرقت آثار تاریخی کردستان همواره از سوی مسئولین نظام صورت گرفته است، این نگرانی وجود دارد که این جسد نیز همچون موارد دیگر به سرقت برود.
قبرستان کشف شده در فاصله 500 متري تپه باستاني زاگرس سنندج قرار دارد که در فهرست آثار ملي ثبت شده است . 

خبرهای کشف مومیایی و فیلم آن را در لینک زیر مشاهده کنید

http://www.ceerang.com/showthread.php?p=43184#post43184

برگرفته از:http://www.ceerang.com


مطالب مشابه :


گلچین مطالبی پیرامون قبرستان کشف شده شهر سنندج و مومیای کشف شده در حسن آباد از خبرگذاری ها

جامعه وبلاگ نویسان شهر سنندج مطرح بود و گفته می شد که دهها جسد مومیایی دراین




کشف مومیایی سه هزار ساله کردها در سنندج

ڕاگەیاندن ، ڕۆشنگەریی و ماف - کشف مومیایی سه هزار ساله کردها در سنندج - ڕوانینیک تا .




داستان مومیایی سنندج

داستان مومیایی سنندج. این جسد حتی به شیوه ی مومیایی های کشف شده در پارچه ی قرار داده نشده




دیااکو که بود؟

مومیایی پیدا شده از سنندج(جسد دیاآکو کشف 5جسد مومیایی در نزدیکی سنندج جنجال تازه ای در




جسد پادشاه 3000 ساله سنندج حقیقت یا دروغ ؟

جسد پادشاه سه هزار ساله در سنندج این جسد حتی به شیوه ی مومیایی های کشف شده در پارچه




گزارشی از مومیایی کشف شده متعلق به دیاکواولین پادشاه ماد

گوناگون - گزارشی از مومیایی کشف شده متعلق به دیاکواولین پادشاه ماد - تصاویر گوناگون خبری و




عکس هایی از سنندج

در حین عمليات تعريض جاده مسير شهرک حسن آباد- سنندج این جسد حتی به شیوه ی مومیایی های




برچسب :