شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری
قانون بیمه بیکاری
ماده 1 - كليه مشمولين قانون تامين اجتماعي كه تابع قوانين كار و كار كشاورزي هستند مشمول مقررات اين قانون مي باشند.
تبصره - گروههاي زير از شمول مقررات اين قانون مستثني هستند:
1 - بازنشستگان و ازكارافتادگان كلي .
2 - صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بيمه شدگان اختياري .
3 - اتباع خارجي .
ماده 2 - بيكار از نظر اين قانون بيمه شده اي است كه بدون ميل و اراده بيكار شده و آماده كار باشد.
تبصره 1 - بيمه شدگاني كه به علت تغييرات ساختار اقتصادي واحد مربوطه به تشخيص وزارتخانه ذيربط و تاييد شوراي عالي كار بيكار موقت شناخته شوند نيز مشمول مقررات اين قانون خواهند بود.
تبصره 2 - بيمه شدگاني كه به علت بروز حوادث قهريه و غير مترقبه از قبيل سيل ، زلزله جنگ ، آتش سوزي و... بيكار مي شوند با معرفي واحد كار و امور اجتماعي محل از مقرري بيمه بيكاري استفاده خواهند كرد.
ماده 3 - بيمه بيكاري به عنوان يكي از حمايت هاي تامين اجتماعي است و سازمان تامين اجتماعي مكلف است با دريافت حق بيمه مقرر، به بيمه شدگاني كه طبق مقررات اين قانون بيكار مي شوند مقرري بيمه بيكاري پرداخت نمايد.
ماده 4 - بيمه شده بيكار با معرفي كتبي واحد كار و امور اجتماعي محل از مزاياي اين قانون منتفع خواهد شد.
تبصره - بيكاران مشمول اين قانون كليه حقوق و مزايا و خسارات مربوطه (موضوع قانون كار) را دريافت خواهند كرد.
ماده 5 - حق بيمه بيكاري به ميزان (3%) مزد بيمه شده مي باشد كه كلا توسط كارفرما تامين و پرداخت خواهد شد.
تبصره - مزد بيمه شده و نحوه تشخيص تعيين حق بيمه بيكاري ، چگونگي وصول آن ، تكليف بيمه شده و كارفرما و همچنين نحوه رسيدگي به اعتراض ، تخلفات و ساير مقررات مربوطه در اين مورد بر اساس ضوابطي است كه براي حق بيمه ساير حمايتهاي تامين اجتماعي در قانون و مقررات تامين اجتماعي پيش بيني شده است .
ماده 6 - بيمه شدگان بيكار در صورت احراز شرايط زير استحقاق دريافت مقرري بيمه بيكاري را خواهند داشت :
الف - بيمه شده قبل از بيكار شدن حداقل (6) ماه سابقه پرداخت بيمه را داشته باشد. مشمولين تبصره (2) ماده (2) اين قانون از شمول اين بند
مستثني مي باشد.
ب - بيمه شده مكلف است ظرف (30) روز از تاريخ بيكاري با اعلام مراتب بيكاري به واحدهاي كار و امور اجتماعي آمادگي خود را براي اشتغال به كار تخصصي و يا مشابه آن اطلاع دهد. مراجعه پس از سي روز با عذر موجه و با تشخيص هيات حل اختلاف تا سه ماه امكان پذير خواهد بود.
ج - بيمه شده بيكار مكلف است در دوره هاي كارآموزي و سوادآموزي كه توسط واحد كار و امور اجتماعي و نهضت سوادآموزي و يا ساير واحدهاي ذيربط با تاييد وزارت كار و امور اجتماعي تعيين مي شود شركت نموده و هر دو ماه يك بار گواهي لازم در اين مورد را به شعب تامين اجتماعي تسليم نمايد.
تبصره 1 - كارگراني كه در زمان دريافت مقرري بيمه بيكاري به شغل يا مشاغلي گمارده مي شوند كه ميزان حقوق و مزاياي آن از مقرري بيمه بيكاري متعلقه كمتر باشد مابه التفاوت دريافتي بيمه شده از حساب صندوق بيمه بيكاري پرداخت خواهد شد.
تبصره 2 - مدت دريافت مقرري بيمه بيكاري جز سوابق پرداخت حق بيمه ، بيمه شده از نظر بازنشستگي ، ازكارافتادگي و فوت محسوب خواهد شد.
ماده 7 - مدت پرداخت مقرري بيمه بيكاري و ميزان آن به شرح زير است :
الف - جمع مدت پرداخت مقرري از زمان برخورداري از مزاياي بيمه بيكاري اعم از دوره اجراي آزمايشي و يا دائمي آن براي مجردين حداكثر(36) ماه و براي متاهلين يا متكلفين حداكثر (50) ماه بر اساس سابقه كلي پرداخت حق بيمه و به شرح جدول ذيل مي باشد:
سابقه پرداخت حق بيمه حداكثر مدت استفاده از مقرري جمعا با احتساب دوره هاي قبلي
---------------------------------------------------------------
براي مجردين براي متاهلين يا متكفلين
---------------------------------------------------------------
از(6) ماه لغايت (24) ماه (6) ماه (12) ماه
از (25) ماه لغايت (120) ماه (12) ماه (18) ماه
از (121) ماه لغايت (180) ماه (18) ماه (26) ماه
از (181) ماه لغايت (240) ماه (26) ماه (36) ماه
از (241) ماه به بالا (36) ماه (50) ماه
---------------------------------------------------------------
تبصره - افراد مسن مشمول اين قانون كه داراي 55 سال سن و بيشتر مي باشند مادامي كه مشغول به كار نشده اند مي توانند تا رسيدن به سن
بازنشستگي تحت پوشش بيمه بيكاري باقي بمانند.
ب - ميزان مقرري روزانه بيمه شده بيكار معادل (55%) متوسط مزد يا حقوق و يا كارمزد روزانه بيمه شده مي باشد. به مقرري افراد متاهل يا
متكفل ، تا حداكثر (4) نفر از افراد تحت تكفل به ازا هر يك از آنها به ميزان (10%) حداقل دستمزد افزوده خواهد شد. در هر حال مجموع دريافتي مقرري بگير نبايد از حداقل دستمزد، كمتر و از (80%) متوسط مزد يا حقوق وي بيشتر باشد.
ج - مقرري بيمه بيكاري از روز اول بيكاري قابل پرداخت است .
تبصره 1 - متوسط مزد يا حقوق روزانه بيمه شده بيكار به منظور محاسبه مقرري بيمه بيكاري عبارت است از جمع كل دريافتي بيمه شده كه به ماخذ آن حق بيمه دريافت شده در آخرين (90) روز قبل از شروع بيكاري تقسيم بر روزهاي كار، و در مورد بيمه شدگاني كه كارمزد دريافت مي كنند آخرين مزد عبارت است از جمع كل دريافتي بيمه شده كه به ماخذ آن حق بيمه دريافت شده در آخرين (90) روز قبل از شروع بيكاري تقسيم بر (90) در صورتي كه بيمه شده كارمزد، ظرف (3) ماه مذكور مدتي از غرامت دستمزد استفاده نموده باشد متوسط مزدي كه مبناي محاسبه غرامت دستمزد قرار گرفته به منزله دستمزد ايام بيكاري تلقي و در محاسبه منظور خواهد شد.
تبصره 2 - افراد تحت موضوع اين ماده عبارتند از:
1 - همسر (زن يا شوهر)
2 - فرزندان اناث مادام كه ازدواج ننموده و فاقد حرفه و شغل باشند.
3 - فرزندان ذكور كه سن آنان كمتر از هجده سال تمام باشد و يا منحصرا به تحصيل اشتغال داشته و يا طبق نظر پزشك معتمد سازمان تامين اجتماعي ، ازكارافتاده كلي باشند.
4 - پدر و مادر كه سن پدر از (60) سال متجاوز باشد و يا طبق نظر پزشك معتمد سازمان تامين اجتماعي ازكارافتاده كلي باشند و در هر حال معاش آنان منحصرا توسط بيمه شده تامين گردد.
5 - خواهر و برادر تحت تكفل در صورت داشتن شرايط مربوط به فرزندان اناث و ذكور، مذكور در بندهاي (2) و (3) اين تبصره .
تبصره 3 - دريافت مقرري بيمه بيكاري مانع از دريافت مستمري جزئي نمي گردد.
تبصره 4 - در صورت بيكاري زوجين فقط يكي از آنان (زن يا شوهر) محق به استفاده از افزايش مقرري به ازا هر يك از فرزندان خواهد بود.
تبصره 5 - بيمه شده بيكار و افراد تحت تكفل ، در مدت دريافت مقرري بيمه بيكاري از خدمات درماني موضوع بندهاي "الف " و "ب " ماده (3) قانون تامين اجتماعي استفاده خواهند كرد.
تبصره 6 - مقرري بيمه بيكاري مانند ساير مستمريهاي تامين اجتماعي از پرداخت هر گونه ماليات معاف خواهد بود.
ماده 8 - در موارد زير مقرري بيمه بيكاري قطع خواهد شد.
الف - زماني كه بيمه شده مجددا اشتغال به كار يابد.
ب - بنا به اعلام واحد كار و امور اجتماعي محل و يا نهضت سوادآموزي و ساير واحدهاي ذيربط از طريق وزارت كار و امور اجتماعي ، بيمه شده بيكار بدون عذر موجه از شركت در دوره هاي كارآموزي يا سوادآموزي خودداري نمايد.
ج - بيمه شده بيكار از قبول شغل تخصصي خود و يا شغل مشابه پيشنهادي خودداري ورزد.
د - بيمه شده بيكار ضمن دريافت مقرري بيمه بيكاري مشمول استفاده از مستمري بازنشستگي و يا ازكارافتادگي كلي شود.
ه - بيمه شده به نحوي از انحا با دريافت مزد ايام بلاتكليفي به كار مربوطه اعاده گردد.
تبصره 1 - در صورتي كه پس از پرداخت مقرري بيمه بيكاري محرز شود كه بيكاري بيمه شده ، ناشي از ميل و اراده او بوده است كارگر موظف به استرداد وجوه دريافتي به سازمان تامين اجتماعي خواهد بود. مشمولين بند (ه ) اين ماده نيز مكلف به بازپرداخت مقرري بيمه بيكاري دريافتي ، به سازمان مذكور مي باشند.
تبصره 2 - چنانچه بيمه شده بيكار اشتغال مجدد خود را مكتوم داشته و مقرري بيمه بيكاري را دريافت كرده باشد، ملزم به بازپرداخت مقرري دريافتي از تاريخ اشتغال خواهد بود.
تبصره 3 - دريافت كمك هزينه حين كارآموزي مانع استفاده از مقرري بيمه بيكاري نخواهد بود.
ماده 9 - كارفرمايان موظفند با هماهنگي شوراهاي اسلامي و يا نمايندگان كارگران ، فهرست محلهاي خالي شغل را كه ايجاد مي شوند به مراكز خدمات اشتغال محل اعلام نمايند.محلهاي شغلي مذكور (به استثناي رده هاي شغلي كارشناسي به بالا) منحصرا توسط مراكز خدمات اشتغال و با معرفي بيكاران تامين مي گردد.
تبصره 1 - دولت مكلف است همه ساله از طريق سيستم بانكي و منابع اعتباري سازمان تامين اجتماعي و با استفاده از اعتبارات قرض الحسنه ،
طرحهاي اشتغال زاي مشخصي را جهت اشتغال به كار بيكاران مشمول اين قانون در بودجه سالانه كشور پيش بيني و راسا يا از طريق شركتهاي تعاوني و يا خصوصي و با نظارت وزارت كار و امور اجتماعي به مورد اجرا گذارد.
تبصره 2 - بيكاران مشمول اين قانون در اخذ پروانه هاي كسب و كار و موافقت اصولي و تاسيس واحدهاي اقتصادي از وزارتخانه هاي صنعتي ، كشاورزي و خدماتي با معرفي وزارت كار و امور اجتماعي در اولويت قرار خواهند داشت .
تبصره 3 - سازمان آموزش فني و حرفه اي وزارت كار و امور اجتماعي مكلف است همزمان با اجراي قانون بيمه بيكاري ، آموزش مهارتهاي مورد نياز بازار كار و نيز بازآموزي و تجديد مهارت كارگران تحت پوشش بيمه بيكاري موضوع
بند "ج " ماده (7) اين قانون را در مراكز آموزش فني و حرفه اي و يا مراكز آموزش جوار كارخانجات فراهم نمايد. هزينه هاي مربوط از محل اعتبارات حساب صندوق بيمه بيكاري مطابق آيين نامه اي كه به پيشنهاد سازمان هاي آموزش فني و حرفه اي كشور و تامين اجتماعي تهيه و به تصويب وزراي كار و امور اجتماعي ، و بهداشت و درمان و آموزش پزشكي خواهد رسيد قابل پرداخت است .
تبصره 4 - نهضت سوادآموزي موظف است با همكاري كارفرمايان و وزارتخانه هاي ذيربط نسبت به تشكيل كلاسهاي سوادآموزي براي بيسوادان مشمول اين قانون اقدام نمايد.
ماده 10 - سازمان تامين اجتماعي مكلف است حسابهاي درآمد حق بيمه بيكاري و پرداخت مقرري بيمه بيكاري موضوع اين قانون را جداگانه نگهداري و در صورت هاي مالي خود منعكس نمايد و گزارش عملكرد مالي خود را هر سال يك بار به وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي و وزير كار و امور اجتماعي و شوراي اقتصاد ارائه نمايد.
ماده 11 - وزارت كار و امور اجتماعي و سازمان تامين اجتماعي مجري اين قانون خواهند بود.
ماده 12 - سازمان تامين اجتماعي مكلف است هزينه هاي موضوع اين قانون را منحصرا از محل درآمدهاي ناشي از آن تامين نمايد.
هزينه هاي اداري و پرسنلي هر دو دستگاه مجري قانون به طوري كه از (10%) ميزان مقرري پرداختي به بيمه شدگان تجاوز ننمايد با تاييد وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي و وزير كار و امور اجتماعي تعيين و تخصيص داده مي شود.
ماده 13 - زمان اجراي اين قانون از زمان اتمام قانون آزمايشي بيمه بيكاري (6/5/1359) لازم الاجرا است .
ماده 14 - آيين نامه اجرايي اين قانون ظرف يك ماه توسط وزارت كار و امور اجتماعي و سازمان تامين اجتماعي تهيه و به تصويب هيات وزيران خواهد رسيد.
قانون فوق مشتمل بر چهارده ماده و بيست و يك تبصره در جلسه علني روز دوشنبه مورخ بيست و ششم شهريور ماه يك هزار و سيصد و شصت و نه مجلس شوراي اسلامي تصويب و در تاريخ 10/7/1369 به تاييد شوراي نگهبان رسيده است .
رئيس مجلس شوراي اسلامي - مهدي كروبي
در 29 آذر ماه 1390 در همشهری نوشت که با تصويب مجلس:
شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری تعیین شد
ایران > قانونگذاری- همشهری آنلاین:
نمایندگان مجلس شرایط استحقاق دریافت مقرری بیمه بیکاری برای بیمه شدگان بیکار را تعیین کردند.
نمایندگان مجلس شرایط استحقاق دریافت مقرری بیمه بیکاری برای بیمه شدگان بیکار را تعیین کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس، نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه) و در ادامه رسیدگی به طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار، مواد 13 و 14 این طرح را بررسی کرده و به تصویب رساندند.
بر اساس مصوبه مجلس، بیمه شدگان بیکار در صورت احراز شرایط ذیل، استحقاق دریافت مقرری بیمه بیکاری را دارند:
الف- بیمه شده به جز مشمولان موضوع ماده 9 این قانون قبل از بیکار شدن حداقل 6 ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند.
ب- بیمه شده بیکار مکلف است ظرف 30 روز از تاریخ بیکاری با اعلام وضعیت بیکاری به واحدهای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آمادگی خود را برای اشتغال در مهارت خود و یا مشابه آن اطلاع دهند. واحد مربوطه موظف است حداکثر تا 15 روز نظر خود را در خصوص امکان اشتغال یا عدم اشتغال بیمه شده را به بیکار اعلام کند. عدم اعلام نظر به منزله تأیید بیکاری بیمه شده است.
مراجعه بعد از 30 روز با عذر موجه و ارائه مستندات و تائید اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، بلامانع است.
پ- بیمه شده بیکار مکلف است در دورههای کارآموزی که توسط واحد تعاون، کار و رفاه اجتماعی یا سایر واحدهای ذیربط مورد تائید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعیین میشوند، شرکت کند و هر دو ماه یک بار گواهی مربوطه را به واحد مذکور تسلیم کند.
نمایندگان با 136 رای موافق، صفر رای مخالف و 8 رای ممتنع از 215 نماینده حاضر در صحن علنی، ماده 13 را به تصویب رساندند.
خانه ملتیها در ماده 14 مقرر کردند در صورت اشتغال بیمه شده در مشاغلی باحقوق و مزایای کمتر از مقرری بیمه بیکاری، مابهالتفاوت آن توسط صندوق بیمه بیکاری و بیکاران متقاضی کار پرداخت میشود. مدت اشتغال مقرری بگیر مشمول این ماده جزء سابقه خدمت یا اشتغال وی محسوب میشود و مشمول مقررات قانون کار است اما این مدت از زمان استحقاق بیمه بیکاری او کم میشود.
نمایندگان ملت با 136 رای موافق، صفر رای مخالف و 8 رای ممتنع از 215 نماینده حاضر در جلسه، ماده 14 را تصویب کردند.
بیکاران مجرد از ۶ تا ۳۸ و متأهلان از 12 تا 50 ماه مقرری میگیرند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه شنبه) و در ادامه رسیدگی به طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار، ماده 17 این طرح را که یکی از مهمترین مواد طرح مذکور است، با 143 رای موافق، 2 رای مخالف و 9 رای ممتنع از 216 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند.
بر اساس مصوبه مجلس، مجموع مدت برخورداری از مقرری بیمه بیکاری بر اساس سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری برای مجردها حداقل 6 ماه و حداکثر 38 ماه و برای متاهلان حداقل 12 ماه و حداکثر 50 ماه مطابق جدول این ماده است.
بر این اساس، افراد مجرد با سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری از 6 ماه تا 24 ماه از حداکثر 6 ماه و افراد متاهل یا متکلف از حداکثر 12 ماه، مقرری حق بیمه بیکاری دریافت میکنند.
همچنین افراد مجرد با سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری از 25 ماه تا پایان 60 ماه از حداکثر 10 ماه مقرری بیمه بیکاری برخوردار میشوند و افراد متاهل یا متکلف با همین مدت پرداخت حق بیمه بیکاری از حداکثر 16 ماه دریافت مقرری بیمه بیکاری برخوردار میشوند.
بر این اساس افراد مجرد از 61 ماه تا پایان 90 ماه دارای سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری از 14 ماه مقرری بیمه بیکاری و افراد متاهل یا متکلف با همین مدت پرداخت حق بیمه بیکاری، از حداکثر 20 ماه دریافت مقرری بیمه بیکاری برخوردار میشوند.
افراد مجرد دارای سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری از 91 ماه تا پایان 120 ماه، از حداکثر 18 ماه دریافت مقرری حق بیمه بیکاری و افراد متاهل یا متکلف با همین سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری، از حداکثر 24 ماه دریافت مقرری بیمه بیکاری برخوردار میشوند.
افراد مجرد دارای سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری از 121 ماه تا پایان 150 ماه، از حداکثر 22 ماه دریافت مقرری حق بیمه و افراد متاهل یا متکلف با همین مدت سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری از حداکثر 28 ماه دریافت مقرری بیمه بیکاری برخوردار میشوند.
افراد مجرد دارای سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری از 151 ماه تا پایان 180 ماه، از حداکثر 26 ماه دریافت مقرری بیمه بیکاری و افراد متاهل یا متکلف با همین مدت سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری، از حداکثر 32 ماه دریافت مقرری بیمه بیکاری برخوردار میشوند.
افراد مجرد دارای سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری از 181 ماه تا پایان 210 ماه، از حداکثر 30 ماه دریافت مقرری بیمه بیکاری و افراد متاهل یا متکلف با همین مدت سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری، از حداکثر 38 ماه دریافت مقرری بیمه بیکاری برخودار میشوند.
همچنین افراد مجرد دارای سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری از 211 ماه تا پایان 252 ماه از حداکثر 34 ماه دریافت مقرری بیمه بیکاری و افراد متاهل یا متکلف با همین مدت سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری، از حداکثر 44 ماه دریافت مقرری بیمه بیکاری برخودار میشوند.
افراد مجرد دارای سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری از 253 ماه به بالا از حداکثر 38 ماه دریافت مقرری بیمه بیکاری و افراد متاهل یا متکلف با همین مدت سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری، از حداکثر 50 ماه دریافت مقرری بیمه بیکاری برخوردار میشوند.
بهارستان نشینان در تبصره این ماده مقرر کردند بیمه شدگان بیکار با حداقل 53 سال سن و حداقل 21 سال سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری، در صورت عدم اشتغال میتوانند تا رسیدن به سن بازنشستگی (60 سال) از مقرری بیمه بیکاری برخوردار و بازنشسته شوند.
در تبصره دوم ماده 17 طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار نیز مصوب شد، بیمه شدگان بیکار و دارای معلولیت بالای 50 درصد و بیماران داران حداقل 50 درصد از کارافتادگی با تایید کمیسیون پزشکی صندوق بیمه بیکاری و بیکاران متقاضی کار، با حداقل 46 سال سن و حداقل 16 سال سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری در صورت عدم اشتغال تا 4 سال میتوانند از مقرری بیمه بیکاری برخوردار و با 20 سال سابقه بازنشسته شوند.
مقرری بگیران بیمه بیکاری باید تا یک سال حق بیمه بازنشستگی پرداخت کنند
نمایندگان در جلسه علنی امروز (سهشنبه) و در ادامه رسیدگی به جزئیات طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار، مواد 15 و 16 این طرح را بررسی کرده و به تصویب رساندند.
بر اساس این مصوبه، هر بیمه شده تا یک سال از آغاز دریافت مقرری بیمه بیکاری مشمول سابقه پرداخت حق بیمه از نظر بازنشستگی است اما به لحاظ از کار افتادگی و فوت در تمام مقرری بیمه بیکاری، تحت پوشش است.
نمایندگان مصوب کردند در صورت اشتغال بیمه شده قبل از پایان مدت شمول مقرری بیمه بیکاری موضوع ماده 17 این قانون، مدت باقی مانده برای آینده ذخیره میشود.
مجلس مصوب کرد: مقرری بگیرانی که در مشاغل سخت و زیانآور مشغول کار بوده و پس از دریافت مقرری مجددا در همان مشاغل مشغول کار میشوند، مدت دریافت مقرری، شرط توالی اشتغال آنان در مشاغل سخت و زیانآور را مخدوش نمیکند.
نمایندگان مجلس با 148 رای موافق، صفر رای مخالف و 11 رای ممتنع از 217 نماینده حاضر در جلسه، ماده 15 طرح مذکور را به تصویب رساندند.
بهارستاننشینان در ماده 16 طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار، مصوب کردند بیمه شده در صورت عدم اشتغال بعد از انقضای مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری در صورت داشتن شرایط، بر اساس مقررات فصل سوم این قانون، تحت پوشش حمایتهای فصل مذکور قرار میگیرد.
بهرهمندی بیکاران بیمه شده و افراد تحت تکفل آنها از خدمات درمانی تأمین اجتماعی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار، مواد ۱۸ و ۱۹ این طرح را بررسی و تصویب کردند.
نمایندگان مجلس در ماده ۱۸ میزان مقرری روزانه بیمه شده بیکار را معادل ۵۵ درصد متوسط مزد، حقوق، کارمزد و یا حقوق اظهارشده مبنی پرداخت حق بیمه مقرر کردند.
به موچب این ماده به مقرری افراد متاهل و یا متکفل مشروط بر اینکه در هر حال مجموع دریافتی وی از حداقل دستمزد کمتر و از ۸۰ درصد متوسط مزد و یا حقوق او بیشتر نباشد، معادل ۱۰ درصد حداقل دستمزد افزوده میشود.
در تبصره ذیل این ماده نیز مقرر شد که متوسط مزد یا حقوق روزانه بیمه شده بیکار به منظور محاسبه مقرری بیمه بیکاری عبارت از جمع کل دریافتی بیمه شده و یا حقوق اظهار شده ظرف ۹۰ روز آخر، قبل از بیکاری تقسیم بر روزهای کار است و در صورتی که بیمه شده ظرف ۹۰ روز قبل از بیکاری مدتی از غرامت دستمزد استفاده کرده باشد، متوسط مزدی که مبنای محاسبه غرامت دستمزد قرار گرفته به منزله دستمزد تلقی و در محاسبه منظور میشود. خویشفرمایان و یا کارفرمایان مشمول این قانون به تناسب پرداخت حق بیمه که مبنای آن نباید از دو برابر حداقل دستمزد زمان پرداخت بیشتر باشد، میتوانند از مزایای این قانون بهرهمند شوند.
بر اساس تبصره ۲ این ماده نیز چنانچه حقوق ۳ ماه آخر بیمه شده نسبت به یک سال حقوق قبل از بیکاری افزایش غیر معمول داشته باشد، مبنی محاسبه، متوسط دستمزد حقوق و مزایای یک سال آخر است.
این ماده با ۱42 رای موافق، 8 رای ممتنع و یک رای مخالف تصویب شد.
همچنین وکلای ملت در ماده ۱۹ این طرح مقرر کردند که بیمه شده بیکار و افراد تحت تکفل وی در مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری حسب مورد میتوانند از خدمات درمانی تامین اجتماعی و بیمه خدمات درمانی مربوط استفاده کنند.
این ماده نیز با ۱۳۵ رای موافق، ۴ رای ممتنع و بدون رای مخالف تصویب شد.
28 اردیبهشت 1392
در طرح بیمه بیکاری؛ مجلس با پرداخت حداقل معیشت برای افراد جویای کار موافقت کرد نمایندگان مجلس در طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار، با پرداخت حداقل معیشت برای افراد جویای کار موافقت کردند. خبرگزاری فارس: مجلس با پرداخت حداقل معیشت برای افراد جویای کار موافقت کرد به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه خانه ملت) طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب رساندند. به موجب مصوبه مجلس، بیکار مشمول بیمه بیکاری، بیمه شدهای است که رابطه کاری وی با کارفرما بدون میل و اراده او قطع شده و خود، متقاضی کار است. مجلس مقرر کرد بیکار متقاضی کار موضوع فصل دوم این قانون فردی ذکوری است که به سن 25 سالگی رسیده و یا فرد اوناثی است که سرپرست خانوار، بدسرپرست یا خودسرپرست است و حرفه یا مهارتی دارد که به تایید سازمان آموزش فنی و حرفهای رسیده است و در مراکز کاریابی دولتی تعیین شده از سوی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی ثبت نام کرده و حداقل به مدت یک سال پیگیر اشتغال خود باشد و پرداخت حق بیمه یا سابقه اشتغال برای او الزامی نیست. انتهای پیام
امیدوارم هر یک از شما که این مطلب را با دقت دنبال کرده کارش رونق پیدا کند و هرگز در زندگی لنگ پول نباشد و اگر به بیمه بیکاری احتیاج دارد همه چیز به نفع او فراهم شود. اگر پیامی در این رابطه دارید حتما بگذارید تا برای دیگران تجربه باشد که آیا واقعا این مقرری را می دهند یا نه؟
مطالب مشابه :
بیمه بیکاری؛ مسکنی موقت
بر اساس طرح بیمه بیکاری، افرادی که شغل خود تقاضای کارخود ثبت نام کنند واز این رو اگر
بیمه بیکاری برای افراد جویای کار
شده از سوی وزارت کار ثبتنام کرده و به مدت یک بیمه بیکاری در بسیاری از کشورهای
شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری
قانون بیمه بیکاری
قانون بیمه بیکاری
فرم اینترنتی ثبت نام اولیه سهام عدالت ویژه کارگران ساختمانی و فصلی بخشنامه حداقل
بيمه بيكاري و نحوه و شرايط ارائه مقرري بيكاري
نام و نام خانوادگی : بررسي مدارک دريافتي و ثبت آنها در مقرری بیمه بیکاری و شرایط
یارانه بیکاری؛ نفری ۳۳۳ هزار تومان
به گزارش «اقتصادروز» پس از تصویب طرح بیمه بیکاری در صحن ای، ثبت نام در مراکز
* یکسان سازی بیمه پایه و بررسی بیمه بیکاری
تاکنون یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر برای اخذ این نوع بیمه ثبت نام بیمه بیکاری را
برچسب :
ثبت نام بیمه بیکاری