افتتاح بزرگترين تونل باد حدود سرعت صوت کشور

روز دوشنبه 27 آذر بزرگترين تونل باد در حد صوت کشور در دانشگاه شيراز با حضور دکتر سلطانخواه معاون علمي و فناوري رئيس‌جمهور، مهندس سيد مهدي فرحي رييس ستاد توسعه فناوري هوافضا، دکتر خيام نکويي معاون فناوري و نوآوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، محمد موذني رييس دانشگاه شيراز و تعدادي از مسئولان و دانشگاهيان افتتاح شد.‏ 



به گزارش خبرنگار ستاد توسعه فناوري هوافضا، تونل باد حدود صوت با حمايت ستاد توسعه فناوري هوافضا و با اعتباری حدود دو میلیارد تومان در ابعاد حدود یک در یک احداث شده و حجم جریان هوای این تونل از 400 تا 1800 کیلومتر است. 

این تونل می تواند در زمینه دقت آزمایشهای حوزه هوافضا داراي اعتبار بین المللی باشد.

حاصل 10 سال فعاليت

دکتر محمد مهدی علیشاهی مجري اين پروژه و چهره ماندگار علمي كشور روز دوشنبه در مراسم افتاحیه تونل باد بیان کرد: این طرح یک طرح گروهی و فراسازمانی بوده است. 

وی با اشاره به اینکه ساخت تونل باد دانشگاه شیراز حاصل 10 سال فعالیت و تلاش محققان دانشگاه شیرازاست که با همکاری سازمان های مختلف انجام شد، افزود: تونل باد دستگاهي است كه جريان هوا با شرايط مشخص اعم از ميزان سرعت و فشار را روي يك مدل ساكن جهت شبيه‌سازي شرايط پرواز واقعي ايجاد كرده و با ابزارآلات اندازه‌گيري مشخصات پروازي جسم پرنده مورد نظر در شرايط مختلف بررسي مي‌شود. 

این چهره علمی ماندگار کشور خاطرنشان کرد: اين وسيله روشي ايمن و اقتصادي براي تست اجسام آيروديناميكي فراهم مي‌كند. 

علیشاهی ادامه داد: امروزه تونل باد علاوه بر کاربردهاي اصلي، براي شبيه‌سازي خطوط جريان سيال حول بالگردها، فضاپيماها، خودروها و سازه‌هاي ساختماني استفاده مي‌شود. 

وی تصریح کرد: مشابه اين تونل باد در كشور و منطقه خاورميانه تاكنون وجود نداشته و فعاليت‌هاي تحقيقاتي نيازمند به اين تونل با استفاده از فناوري شبيه‌سازي صورت مي‌گرفت. 

این استاد دانشگاه شیراز با اشاره به این مطلب که  تونل‌هاي باد داراي كلاس‌هاي مختلفي هستند و بر اساس ميزان سرعت به تونل‌هاي زير صوت، گذر صوت، مافوق صوت و ماوراء صوت تقسيم‌بندي مي‌شود، بیان کرد: هر كدام از آنها براي اهداف خاص بوده و داراي ويژگي‌ها، مزايا و معايب منحصر به خود هستند. 

علیشاهی خاطرنشان کرد: تونل باد گذر صوت دانشگاه شيراز به همت گروه هوافضاي دانشكده مهندسي  مكانيك اين دانشگاه و با حمايت ستاد توسعه فناوري هوا فضا ساخته شده است. 

وی افزود: این تونل از روش مکشی است و توان این را دارد که  400 تا 1700 کیلومتر بر ساعت جریان هوا را مدل سازی کند. 

عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز در پایان گفت: این تونل می تواند تونل با کیفیت بالا حتی با اعتبار بین المللی باشد و سازمان های مختلف کشور می توانند از آن استفاده کنند.

محمد موذني رییس دانشگاه شیراز در اين باره گفت: تونل باد ابزاری استراتژیک در عرصه هوافضا به شمار می‌رود كه زمينه ارتقا توان كشور در اين حوزه را فراهم مي‌كند.

تقويت زيرساخت ها

محمد موذنی ظهر روز دوشنبه 27 آذر 91 در مراسم بهره‌برداری از «تونل باد حدود صوت» دانشگاه شیراز،‌ با تاکید بر تقویت زیرساخت‌های فناوری برای رسیدن به چشم انداز سند 1404، افزود: تونل باد اگر چه ابزاری آزمایشگاهی است اما می‌توان به عنوان زیرساخت بسيار مهم از آن نام برد.

رییس دانشگاه شیراز دوران پس از انقلاب را مصداق جمع اضداد دانست و گفت: با وجود فشارها، تهدیدها و توطئه های سهمگین دشمنان انقلاب نسبت به کشورمان اما فرزندان ایران اسلامی توفیق‌های بزرگ و ارزشمندی را در حوزه‌های مختلف به ویزه علم و پژوهش به دست آورده اند.

موذنی اضافه کرد: یکی از این موفقیت‌ها رشد و توسعه علمی کشور است که با وجود منزلت دانش در نظام اسلامی، درک عمیق امام خمینی(ره) از جایگاه دانش و دانشگاه و توصیه‌های خردمندانه مقام معظم رهبری پیرامون ضرورت دانش بنیان شدن دستاوردهای انقلاب حاصل شده است.

وی كسب رتبه 16 حجم تولیدات علمی و رتبه نخست در تولید علم توسط ایران در سطح دنیا و منطقه را نشان‌دهنده موفقیت در حوزه علمی و فناوری، دانست و در عين‌حال گفت: البته باید این واقعیت را بپذیریم که هنوز تا رسیدن به کمال مطلوب و آرمان‌های انقلاب فاصله داریم .

موذنی گفت: مطابق سند چشم انداز 20 ساله، ایران باید تا سال 1404 در حوزه علمی دانشمندانی در تراز جهانی و مرجعیت علمی جهان داشته باشد، 50 درصد تولیدات علمي را به‌خود اختصاص داده و داراي وزن مناسبي در شاخص تولید ناخالص ملی باشد و در برخی شاخص‌های دیگر در منطقه پیشتاز باشيم.


مطالب مشابه :


معرفی دانشگاه مالک اشتر

مجتمع دانشگاهی علوم و فناوری فارس (شیراز) دانشگاه صنعتی مالک اشتر. وبسایت دانشگاه :




فراخوان همکار پژوهشی - استخدامی دانشگاه مالک اشتر

استخدامی دانشگاه مالک اشتر پزشكي-شیراز که توسط دانشگاه جهت یک طرح پژوهشی




معرفی،چگونگی مصاحبه،رتبه های قبولی دانشگاه مالک اشتر

معرفی،چگونگی مصاحبه،رتبه های قبولی دانشگاه مالک اشتر بر روی سایت قرار گرفت! (شیراز) مجتمع




دکتر علی تقی زاده پروفسور همکار و استاد دانشگاه رازی

از دبیرستان مالک اشتر از دانشگاه شیراز. انگلیسی» دانشگاه تهران




رتبه و محل قبولی داوطلبان قبول شده در کنکور کارشناسی ارشد سال 90

دانشگاه شیراز. دانشگاه 133 آی تی رتبه 181 آی تی - امنیت شبکه دانشگاه مالک اشتر.




احساس زیبای مالک اشتر

سایت مهندسی پزشکی دانشگاه شیراز. نمی دانم چرا ناگهان یاد مالک اشتر افتادم (بلا تشبیه)




اجزای تشکیل دهنده اولین لیزر حالت جامد(لیزر یاقوت)

دانشگاه. دانشگاه صنعتی مالک اشتر. دانشگاه صنعتی شیراز . دانشگاه علم و




افتتاح بزرگترين تونل باد حدود سرعت صوت کشور

وی با اشاره به اینکه ساخت تونل باد دانشگاه شیراز حاصل 10 سال فعالیت دانشگاه صنعتی مالک اشتر




برچسب :