گزارش برنامه صعودبه قله گنو!

به نام خدا

گزارش برنامه صعود به قله گنو در بندرعباس

کوهستان گنو یکی از جالبترین نمونه های معروف رشته کوههای زاگرس بشمار می آید.این کوهستان در جنوب شرقی زاگرس واقع شده است.کوهستان گنو با ابعادی معادل 34کیلومتر طول و 5تا15کیلومتر عرض مساحتی بالغ بر 350کیلومتر مربع را در بر می گیرد.قلل معروف منطقه گنو عبارت اند از:نصیری2349،استیری1546،فلات مرپهن2175،دوبرار2282،بلزگرد2233،ذنران زرد2309،تاسیمات صداو سیما2330،مرجوتون2254،کهنوج1813،سد سرخ1122،گود بوئی1895.کوه گنو پس از کوههای هماگ3267،سیرو2972،کوه شیب2731،کوه نیان2642،کوه باز2437 ششمین کوه مرتفع استان هرمزگان می باشد.گنو از نظر مکانی در شمال غربی شهر بندرعباس قرار گرفته است و جاده اصلی بندرعباس به سیرجان از شرق و جاده بندرعباس به بندر لنگه در جنوب آن می گذرد.صعود به قله گنو از چندین مسیر میتوان انجام داد1-جبهه جنوبی:از طریق جاده بندرعباس به بندر لنگه و جاده کوهستانی ایستگاه تلوزیون،پاسگاه دیدبانی سرحد گنو،مزرعه پرگو،قله نصیری2-جبهه شمالی:از طریق جاده بندرعباس به سیرجان،روستای تنگ باغ،روستای کهنوج بالا،قله آنتن،جاده آسفالت صدا و سیما در جهت غرب به سمت قله دوبرار و قله نصیری 3-جبهه غربی:از طریق جاده بندرعباس به بندر لنگه،روستای فادت بالا،به موزات ریل قطار روستای تیکوه،روستای سلکو،قله نصیری4-جبهه شرقی:از طریق جاده بندرعباس به سیرجان،آبگرم گنو،روستای گنو،چشمه کاشون،باغ انارون،روستای کهنوج بالا،قله سرجوتون،آسفالت صداوسیما در جهت غرب به سمت قله دوبرار و قله نصیری.مسیر صعود به قله گنو از جبهه جنوبی از طریق جاده بندرعباس به بندر لنگه(روستای ایسین،تازیان)بعد عبور از جاده منطقه حفاظت شده و پاسگاه محیط بانی مرکزی(واقع در ابتدای جاده ایستگاه)که یک جاده به طول ارتفاع و پیچ و خم بود شروع می شود.منطقه حفاظت شده گنو در 29کیلومتری شمال غربی شهرستان بندرعباس واقع شده است.این کوه در مقایسه با آب و هوای گرم بندرعباس دارای آب و هوای نسبتاٌ معتدل است و به همین جهت از اهمیت خاصی برخوردار است.پوشش گیاهی آن بسیار جالب و قابل توجه است به طوری که اداره محیط زیست هرمزگان برای حفظ و حراست از آنها تمام پوشش گیاهی این منطقع را مورد حفاظت و کنترل خود در آورده است.تنوع پوشش گیاهی این کوه از دامنه تا قله کوه در انواع درختان گرمسیری مانند استپ بیابانی و استپ کوهپایه ای و گونه های گیاهی نواحی سردسیری است.در دامنه کوه ابتدا بوته های پراکننده ای رشد کرده اند که انواع گندمیان،گون،تک درخت در میان آنها وجود دارد.بالاتر از دامنه نوع گیاهان تغییر می کند به طوری که درارتفاع 1800متری بادام وحشی گونه غالب را تشکیل می دهد.در حالی که دیگر گونه های یاد شده در ارتفاع 2300متری مشاهده می شوند. به علت کاهش دما درختان سردسیری کاج،مرو،زیتون وحشی و شمشماد وحشی به صورت انبوه روییده اند.درختان این ناحیه هر از گاهی در اثر صاعقه در وسعت زیادی آتش می گیرند. از گیاهان دیگر ارتفاعات گنو انواع گیاهان دارویی است که مورد توجه محققان و پژوهشگران می باشد.کوه گنو واقع در شمال شرقی بندرعباس و مشرف بر دشت خلیج فارس در موقعیت جغرافیایی29-27عرض شمالی 81-56طول شرقی قرار دارد.

در یکشنبه 15/11/91 صبح از قشم به قصد عزیمت به بندر عباس انجا را ترک نمودیم. بعد از عبور از گمرک بندر لافت به وسیله لنج به طرف بندر پل و در ساعت 11 از آنجا به سمت بندر عباس از طریق جاده بندر عباس سیرجان به سمت روستای گنو حرکت کردیم. در ساعت 17 به مقصد (روستای گنو) رسیدیم , ولی به علت خرابی جاده جلسه ایی با موضوع تهیه وسیله نقلیه و برنامه ریزی برای صعود به قله تشکیل شد. بعد از پایان جسله روستا به مقصد آبگرم گنو که در فاصله 2 کیلومتری روستا واقع است ترک گردید. با صرف شام و خواندن نماز در آبگرم شب را به صبح تحویل دادیم.

 آبگرم گنو در 24کیلومتری شمال غربی بندرعباس و در دره ای واقع شده و آب این چشمه از دست آبهای گوگردی گرم است.این چشمه 12استخر زنانه و مردانه دارد.

دوشنبه 16/11/91 در ساعت 5 صبح با توجه به هماهنگی قبل وسیله نقلیه تدارک دیده شده در محل حضور یافت . پس از بارگیری کوله ها به طرف روستای تنگه باغ به راه افتادیم. پس از طی مسافت 14 کیلومتر یعنی فاصله بین آبگرم و روستای تنگه باغ , در ساعت 6 صبح به تنگه باغ رسیدیم. پس از مجهز شدن افراد گروه روستا را به قصد فتح قله به راه افتادیم.در تاریکی با استفاده از هد لایت در تنگه خطرناکه اول مسیر به خصوص در ایام بارندگی به مدت 1.5 ساعت شروع به حرکت کردیم.پس از ان برای صرف صبحانه در ساعت 8 صبح به مدت 20 دقیقه توقف کردیم.در طول مسیر با زیبایی های طبیعت از جمله باغ های میوه برخورد داشتیم.پس از عبور از باغ های میوه با آلاچیق های بسیار زیبای عشایر که خالی از سکنه بودند برخورد داشتیم. با رسیدن به مسیر دشوار سنگ لاخی که با شیب نسبتا شدید همراه بود کار گروه دو چندان شد. با تمام همه این سختی ها به لطف ایزد منان در ساعت 13 موفق به فتح قله شدیم. به دلیل خواهان تکراری نبودن مسیر بازگشت به ترتیب قلل سر پهن , دو برار , بازگرد , زندان زرد و صدا سیما فتح گردید.در ساعت 15:30 در قله صدا سیما اقامه نماز برگذار شد و پس از استراحتی کوتاه به سمت پایین قله حرکت کردیم.در ساعت 20:30 به آبگرم رسیدیم.قابل ذکر است که این منقطه کاملا نظامی بوده و به معنای واقعیه کلمه طبیعتی بکر و دست نخورده داشت.

گروه شامل 11 نفر بوده که 7 نفر به قله صعود کرده و 4 نفر دیگر به عنوان پیشتیبانی بودند.

گروه صعود کننده:آقایان ابراهیمی عرب هاشمی بهزادنسب صبوری و خانم ها به آبادی  - ابراهیمی , به سرپرستی آقای جواد دهقان

گروه پیشتیبانی : خانم ها احمدی فرخی صبوری و آقای هاشم ابراهیمی

 


مطالب مشابه :


گزارش برنامه صعودبه قله گنو!

باشگاه کوهنوردی توس دماوند - گزارش برنامه صعودبه قله گنو! - چون طبیعت پاک و بی آلایش و چون




كلات نادر

اين فلات همچنين است و همان دژی پنداشته می شود که در شاهنامه فردوسی به مناسبت نبرد توس و




واژه های ایرانی در زبان انگلیسی

چه ارگ شهرغالبا توس اصل این کلمه هرچه باشد ازمشرق زمین گرفته شده است Jranian به فلات




شناخت ناحیه کوهستانی ایران

2- رشته کوههای غرب و جنوب فلات جوامع خالص شيرخشت ، دغدغك ، سماق ، توس و احتمالا گونه هاي




ای وطن ای مادر تاریخ ساز ...

درودی به زیبایی نام اهورامزدا به بزرگی فلات آریایی به زرینی برگهای اوستا به بزرگی تاریخ پارس




وضعيت تاريخي شهرستان گناباد

« يكي از راههاي ورود به قلب فلات ايران تنگه زيبد بوده كه از سي ميان پيران ويسه و توس




تاجیکان، آریاییها و فلات ایران

کشورهای پارسی زبان آریایی ها Тоҷикистон - تاجیکان، آریاییها و فلات ایران سرای دانای توس




جاده دزپارت؛پلكان ورود به تاريخ

كه از حجاز و بصره قصد رفتن به توس از طريق داشتند، از دشت خوزستان به فلات مركزي و




نگاهی به ارقام گندم نان ایرانی(بخش اول)

در میان این ارقام، رقم فلات به سبب عملکرد بالا ، دز، پیشتاز، هامون، شیراز، شهریار، توس




7- نخستین زیستگاه بشری ایران زمین

بدین ترتیب دشت باستانی توس و حوضه آبریز کشف رود کهن ترین و نخستین زیستگاه بشری در کل فلات




برچسب :