میکروتیک
میکروتیک - بخش اول – معرفی
MikroTik یک سرور مبتنی بر kernel لینوکس است که بر روی یک pc معمولی قابل نصب و سرویس دهی به صورت کاملا پایدار است.
MikroTik ویژگی های زیادی دارد که برخی از آنها را ذکر میکنیم.
یکی از ویژگی های MikroTik این است که اکثر سرویسهای آن مانند NAT , Bandwidth Manager , Filtering و ... بر روی Layer3 انجام می پذیرد و به همین دلیل نیازی به لایه های بالاتر ندارد که این خود مقدار قابل توجهی در بالا بردن کیفیت و performance سیستم تاثیر دارد. این امر به ما این امکان را می دهد که بر روی یک pc معمولی به عنوان مثال یک کامپیوتر Pentium 2 با 64M فضای RAM مقدار زیادی پهنای باند را رد کرده و اعمالی مثل NAT و Filtering روی آنها انجام دهیم.
در واقع MikroTik از pc های ما یک router کارآمد می سازد و این امکان را به ما می دهد که به آسانی بر روی آن پورتهای مختلف را اضافه و کم کنیم.
یکی دیگر از ویژگی های MikroTik پایداری آن است. MikroTik همانند یک روتر قوی از سرعت بوت بالا و عملکرد خودکار بدون نیاز به هیچ گونه login یا استارت کردن هر نوع سرویس بر خوردار است.
علاوه بر دسترسی محلی می توان MikroTik را به وسیله Telnet و SSH و Web server داخلی آن و رابط ویندوزی ارائه شده به همراه MikroTik به نام Winbox تنظیم کرد.
دیگر قابلیت قابل توجه MikroTik سرعت نصب و سرعت تنظیمات آن است. MikroTik در عرض چند دقیقه نصب و براحتی تنظیم میشود و این قابلیت در آن وجود دارد که بتوان تنظیمات آن را Import و Export کرد.
دیگر نقطه قوت MikroTik به صرفه بودن آن نسبت به نمونه های مشابه سخت افزاری است. با خرید یک عدد RouterOs و یک سرور با قدرتی متناسب با کار ما میتوانیم کارایی گرانفیمت ترین سخت افزارهارا با چندین برابر هزینه کمتر داشته باشیم. البته بماند که ما اکثرا از ورژن های کرک شده استفاده کرده و آنچنان پهنای باندی نداریم که بیشتر از یک کامپیوتر P3 نیاز شود.
در ادامه بعد از توضیح و آموزش NAT, Filtering توسط MikroTik به یک مثال برای یادگیری بیشتر خواهیم پرداحت.
NAT:
NAT یا Network Address Translation یک استاندارد در اینترنت است که به کامپیوتر های داخل یک شبکه این اجازه را می دهد که از یک رنج IP برای ارتباط داخلی و از یک رنج دیکر برای ارتباط خارجی استفاده کنند. به شبکه داحلی که از NAT استفاده می کند اصطلاحا Natted Network می گویند. برای ایجاد NAT باید در شبکه داخلی یک عدد NAT gateway داشته باشیم که ترجمه آدرسها در آن صورت گیرد.
در کل 2 نوع NAT وجود دارد
· SRCNAT یا Source Nat :
از این فرم Nat وقتی استفاده میکنیم که می خواهیم IP های Invalid یک شبکه داخلی یا Natted Network را به یک Valid IP ترجمه کنیم.در این حالت هر پکتی که به gateway برسد IP آن به یک Valid IP ترجمه گشته و بر روی اینترنت ارسال می شود. عکس این عمل برای پکت هایی که به پکت های قبلی Reply می شوند صادق است و عکس این عمل صورت میگیرد.
· DSTNAT یا Destination Nat :
این فرم NAT را وقتی انجام می دهیم که بخواهیم یک شبکه private را برای شبکه public خود قابل دسترسی قرار دهیم. در این عمل Valid IP خود را به Invalid IP ترجمه میکنیم.
Redirect و Masquerade
Redirect و Masquerade یک نوع خاص dstnat و srcnat است. Redirect یک نوع از dstnat است که نیازی به تعریف to-address ندارد و تنها شناساندن اینترفیس ورودی کافی است و Masquerade یک نوع srcnat است که نیازی به تعریف to-address ندارد و تنها معرفی یک اینترفیس خروجی کافی است. در این حالات دیگر فرقی ندارد که چه IP به اینترفیس ها متصل میگردد هر IP در رنج IP های add شده به اینترفیس عمل می کند. در Redirect فیلد to-port برای فرستادن کل ترافیک به یک پورت خاص است که بیشتر برای اعمالی نظیر web-proxy استفاده می شود.
Filter
Filter یک بخش از فایروال است.
فایروال چیست؟
فایروال در لغت به معنی دیواره آتش است اما در مفهوم مانند یک دیوار است که دور یک شهر کشیده شده و معابری مانند دروازه های شهر در آن وجود دارد که نگهبانانی در آنها وجود دارند که عبور و مرور را کنترل می نمایند.
در شبکه فایروال ها معمولا روی gateway نصب می شوند و تمامی عبور و مرور ها را کنترل می نمایند. که معمولا کار حفاظت اطلاعات داخلی را از هجوم های خارجی را بر عهده دارد.
فایروالها ممکن است استراتژی های مختلفی داشته باشند.که به نوع شبکه و نوع و level حفاظت بستگی دارد.
MikroTik دارای یکpacket filter قوی است که ویژگی های آن در زیر آورده شده است.
قائده کلی Filtering
فایروال بر پایه رول های آن بنا شده است یعنی فایروال و روتر کاری را انجام می دهد که رول ها بگویند. هر رول از 2 قسمت تشکیل شده است قسمت اول مشخص می کند که کدام پکت با رول ما match میشود و قسمت دوم عملی که روی پکت باید انجام بگیرد را مشخص می کند.
رول ها بر اساس chain آنها برای مدیریت بهتر دسته بندی می شوند. هر رول 3 حالت به صورت پیش فرض میتواند داشته باشد. Input و forward و output که به معنی پکت هایی که به مقصد روتر می آیند و پکت هایی که از روتر رد می شوند و پکت هایی که از مبدا روتر خارج می شوند هستند. حالتهایی هم به صورت دستی می توان برای فایروال تعریف کرد.
ادامه در قسمت دوم
مطالب مشابه :
چگونه برروی میکروتیک PPPOE سرور راه اندازی کنید؟
عمومی - چگونه برروی میکروتیک PPPOE سرور راه اندازی کنید؟ نحوه تنظیم Profile برروی میکروتیک.
نوع سرویس میکروتیک پرسرعت
فروش سرور میکروتیک ، کارت دی وی بی - نوع سرویس میکروتیک پرسرعت - نوع جدید گذر از فیلتر و
تنظیمات مربوط به ساخت vpn server در میکروتیک
برچسبها: تنظیمات مربوط به vpn server در میکروتیک Mikrotik, ساخت وی پی ان سرور با میکروتیک,
میکروتیک چیست ؟
میکروتیک چیست با خرید یک عدد RouterOs و یک سرور با قدرتی متناسب با کار ما میتوانیم کارایی
میکروتیک
میکروتیک - بخش اول – معرفی. MikroTik یک سرور مبتنی بر kernel لینوکس است که بر روی یک pc معمولی قابل
میکروتیک چیست
آموزش شبکه - میکروتیک چیست پراکسی سرور | P r o x y Server رادیوس و مدیریت کابران | Radius , User Management
میکروتیک چیست ؟
آموزش شبکه - میکروتیک چیست ؟ - Learning،Network ,Cisco ,CCNA ,Linux ,MCITP&Mikrotik
میکروتیک چیست ؟
آموزش شبکه و اپن سورس - میکروتیک چیست ؟ - زنتکس فرهنگی برای تبدیل علم به ثروت با همکاری گروهی
برچسب :
سرور میکروتیک