چک برگشتیها بخوانند / رفع سوءاثر از چکهای برگشتی
به گزارش ایسنا در صورتی که مشتری ظرف مدت 10 روز کاری پس از برگشت چک، اقدام به تأمین کسری موجودی حساب جاری یا ارائه لاشه چک یا رضایت نامه محضری از ذی نفع نکند، بانک موظف است اطلاعات مربوط به گواهی نامه عدم پرداخت را به سامانه اطلاعاتی بانک مرکزی ارسال کند.
بر اساس بخشنامه های بانک مرکزی کلیه امور مربوط به رفع سوءاثر از چکهای برگشتی اشخاص از طریق شعب و واحدهای تابع بانکها به صورت زیر امانپذیر است:
1) تأمین موجودی: مشتری مبلغ کسری موجودی را به حساب جاری خود واریز کرده و پس ازدریافت مبلغ مزبور توسط ذی نفع چک، بانک نسبت به رفع سوءاثر از سابقه چک برگشتی اقدام می کند.
٢) ارائه لاشه چک برگشتی: مشتری لاشه چک برگشتی را به بانک ارائه کرده که در قبال آن بانک مربوطه به مشتری رسید ارائه می دهد.
3) ارائه رضایت نامه محضری ذی نفع چک به بانک: در صورت عدم امکان ارائه لاشه چک برگشتی به بانک بنا به دلایلی نظیر مفقود شدن، به سرقت رفتن و سوختن، ذی نفع چک (شخصی که گواهی نامه عدم پرداخت وجه چک به نام او صادر شده است) می تواند با حضور در دفترخانه اسناد رسمی، رضایت خود را اعلام نموده و بانک با دریافت رضایت نامه مزبور، نسبت به رفع سوء اثر از چک مورد نظر و ابطال آن اقدام کند.
اما چنانچه ذینفع چک شخص حقوقی دولتی و یا نهاد عمومی غیردولتی باشد، می تواند با ارائه نامه رسمی رضایت خود را اعلام کرده و بانک با دریافت رضایت نامه مزبور، نسبت به رفع سوء اثر از چک مورد نظر و ابطال آن اقدام میکند .
4) واریز مبلغ چک به حساب جاری و مسدود کردن آن به مدت 24 ماه: چنانچه ارائه لاشه چک و یا رضایت نامه محضری ذی نفع به بانک امکان پذیر نباشد، مشروط به اینکه حساب جاری مشتری نزد شعبه مفتوح و توسط مراجع قضایی مسدود نشده باشد، مشتری می تواند با واریز معادل کسری موجودی به حساب جاری خود، درخواست مسدود شدن وجه مزبور را برای پرداخت چک برگشتی ذی ربط تا زمان تعیین تکلیف قطعی چک برگشتی و یا حداکثر به مدت 24 ماه، به بانک ارائه و سپس بانک نسبت به رفع سوءاثر از سابقه چک برگشتی اقدام میکند.
در این شرایط بانک موظف است ظرف پنج روز کاری، طی نامه ای تأمین وجه چک را به اطلاع شخصی که گواهی نامه عدم پرداخت به نام وی صادر شده است، برای مراجعه به بانک و دریافت وجه چک، برساند.اما بانک مکلف است بنا به درخواست مشتری و به منظور آگاهی وی از سوابق چک های برگشتی خود در سامانه اطلاعاتی بانک مرکزی، اقدام به ارائه صورت کامل تعداد و مشخصات چک های برگشتی وی با درج تاریخ برگشت چک کند.
مطالب مشابه :
نمونه فرم دریافت و پرداخت
نمونه فرم دریافت و پرداخت وجه نقد مبلغ به عدد : چک. شماره چک
خسارت تاخیر تادیه از سر رسید چک یا از تاریخ برگشت زدن و یا تقدیم دادخواست؟
فقه و حقوق از سر رسید چک یا از تاریخ برگشت خسارت ناشی از عدم وصول را نیز دریافت
چک چیست؟
امور و دعاوی چک، سفته و رسید مشخصات و امضاء نسبت به دریافت وجه اقدام نمایند و یا می
شکایت از چک برگشتی؛ کی و به کجا؟
شکایت از چک برگشتی؛ کی و می توان وجه چک را دریافت خواهیم رسید؛ اما در چک حقوقی
مقررات و قوانین و نحوه شکایت کیفری چک بلا محل
فراهم نمودن موجبات پرداخت وجه چک و و لاشه چک را دریافت و رسید دریافت
راهکارهای قانونی مطالبه وجه چک
قانون صدور چک در سال 1355 به تصویب رسید. هم درباره چکهای کیفری و هم چکهای دریافت وجه چک
شکایت از چک برگشتی؛ کی و به کجا؟ (دانستنی های حقوقی9)
شکایت از چک برگشتی؛ کی و می توان وجه چک را دریافت خواهیم رسید؛ اما در چک حقوقی
چک برگشتیها بخوانند / رفع سوءاثر از چکهای برگشتی
به مشتری رسید وجه چک به اعلام نموده و بانک با دریافت رضایت نامه
شیوه های عملی طرح دعاوی چک >>مبحث دوم:بایسته های صدور چک (گفتار اول تا چهارم)
داشت حتی بدون مراجعه به دادگاه، از طریق اجرای ثبت برای وصول وجه چک و او رسید دریافت
سفته ونحوه ی وصول وجه آن(بخش دوم وپایانی)
قبول وکالت در امور و دعاوی چک، سفته و رسید عادی. دریافت وجه سفته را با ظهر نویسی به دیگری
برچسب :
رسید دریافت وجه و چک