کشف چند گونه جانوری در استرالیا
این حلزون زیرزمینی خانواده هیدروبید در محیط آبی در قلب استرالیا زندگی میکند. این جانور 0.5 اینچی (1.3 سانتیمتری) یکی از 850 گونه جدید بی مهرگان کشف شده است. این حلزون در طول چهار سال تحقیق در مناطق دورافتاده و خشک استرالیا پیدا شد.
به گفته استیو کوپر، یکی از اعضای گروه در موزه استرالیای جنوبی در آدلاید، تاکنون مناطق خشک این قاره توسط متخصصان بی مهره شناس بررسی نشده بود، زیرا پیش از این تصور میشد منابع زیرزمینی و حفرههای کوچک که قطر برخی به کمتر از یک سانتیمتر میرسند، عاری از حیات باشند.
کوپر در ایمیلی خاطر نشان کرد: «ما به تازگی کشف کردهایم که آبهای زیرزمینی استرالیا تنها یک سیستم بی جان نیست، بلکه میزبان اکوسیستمهای مختلفی با گونههای متفاوت از انواع شناخته شده پیشین است.»
این مارماهی کور تازه کشف شده، در محیط زندگی زیرزمینی خود نیازی به چشم ندارد. این خصوصیت در بیشتر گونههای زیرزمینی کشف شده در استرالیا مشترک است. این مارماهی نایاب، با داشتن طولی حدود 40 سانتیمتر، بلندترین گونه زیرزمینی شناخته شده در استرالیا به حساب میآید.
این سخت پوست جدید و بینام که تنها در رودخانه آرتزین جنوب استرالیا کشف شده، به طرز جالبی خود را با زندگی در چشمههای سطحی وفق داده است. دانشمندانی که اخیرا تحقیقات 4 سالهای را بر زندگی زیرزمینی در استرالیا آغاز کردهاند، معتقدند این جانور بسیار ریز در خطر انقراض قرار دارد؛ چرا که چشمههای محل زندگی اش با کندن معادن یا برای کارهای کشاورزی در حال خشک شدن هستند. به گفته محققان تاکنون بیش از 850 گونه جدید نزدیک شهرها یافت شده است.
اندی آستین، یکی از اعضای دانشگاه آدلاید در اظهار نظری گفت: «آنچه ما فهمیدیم، این است که نیازی نیست برای کشف گونههای جدید به اعماق اقیانوس برویم. فقط کافی است که حیاط خودمان نگاهی بیندازیم.»
این جانور بینام خرچنگ مانند در هوای بالای چشمههای زیرزمینی آب کشف شده است. این موجود 3 میلیمتری یکی از چندین گونه عنکبوتیان خرچنگ مانند است که طی یک تحقیق علمی جدید کشف شدهاند. تعداد این جانوران یک پنجم گونههایی است که تخمین زده میشود در استرالیا کشف خواهند شد.
این جانور تازه کشف شده 3 میلیمتری گیاهی از شیره ساقه گیاهان زیرزمینی تغذیه میکند. محققان در طول تحقیقات چهارساله خود، گرمای بیش از 40 درجه سانتیگراد را تحمل کرده و در کنار مارمولکهای سمی و مارهای قهوهای که در اطراف محل تحقیقات چمباتمه زده بودند، به تحقیقات خود ادامه میدادند و همچنین گازهای سولفید هیدروژن (با بوی بسیار مبطوع) نیز از چاههای مجاور بیرون میزد.
این ماهی کور غاری تازه کشف شده که در عکس مشاهده میشود، در همان محوطه زندگی مارماهی کور زندگی میکند و طی همان تحقیقات جانوران زیرزمینی استرالیا کشف شده است. به گفته محققان، تنها گونه ماهیهای کور شناخته شده در استرالیا با طولی حدود 5.1 سانتیمتر، قابلیت تطبیقپذیری بالایی دارد و میتواند در آبهای تازه یا زیرزمینی مناطق صخرهای در طول مراحل مختلف حیات، زندگی کند.
استیو کوپر از اعضای موزه جنوب استرالیا معتقد است بیشتر 580 گونه جدید کشف شده در طول تحقیقات جانوران زیرزمینی استرالیا، مثل عنکبوت کور جانورانی غیرمنتظره در مکانی غیرمنتظره بودهاند. به عنوان مثال یک دانشمند جانوری بندپا را در جنوب استرالیا در مناطق خشک کشف کرد که تصور میشد تنها در جنگلهای بارانی زندگی میکند.
سختپوستان که پیش از این تصور میشد یک گونه واحد هستند، در حقیقت به هشت گونه متفاوت تقسیم میشوند که در چشمههای جنوب استرالیا رشد میکنند. این جانوران 2 سانتیمتری که در هیچ کجای دیگر دنیا دیده نشدهاند، برای حیات خود کاملا وابسته به آبهای زیرزمینی جوشیده از چشمههای زیرزمینی هستند.
به گفته استیو کوپر، کشفیات جدید پنجرهای تازه رو به تغییرات آبوهوایی گذشته و چگونگی تغییر گونههای جانوران سطحی به جانوران زیرزمینی باز میکند.
سه گونه مختلف از سوسکهای کور آبی که در تصویر مشاهده میشوند، در نواحی زیرزمینی مراتع خشک در غرب استرالیا مشاهده شدهاند. به عقیده دانشمندان، لاور این حشرات (به تصویر کشیده نشده) ظاهری وحشی دارد و به احتمال زیاد از سختپوستان کوچکتر یا حتی همنوعان خود تغذیه میکنند.
مطالب مشابه :
الاغ شیر را کشت
حفاظت شکار و طبیعت. محیط زیست . الاغ شیر را
میشمرغ
شکار و حفاظت طبیعت. عکس طبیعت و
کشف چند گونه جانوری در استرالیا
حفاظت شکار و طبیعت - کشف چند گونه جانوری در استرالیا - محیط زیست - حفاظت شکار و طبیعت
لطفاً به این موجود زیبا نزدیک نشوید!
حفاظت شکار و طبیعت - لطفاً به این موجود زیبا نزدیک نشوید! - محیط زیست - حفاظت شکار و طبیعت
کلیاتی درباه مارهای ایران
حفاظت شکار و طبیعت - کلیاتی درباه مارهای ایران - محیط زیست - حفاظت شکار و طبیعت
پارک ملی خارتوران
حفاظت شکار و طبیعت - پارک ملی خارتوران - محیط زیست - حفاظت شکار و طبیعت
تصاویری از موجودات جدید
حفاظت شکار و طبیعت - تصاویری از موجودات جدید - محیط زیست - حفاظت شکار و طبیعت
پرنده الاچیق ساز
حفاظت شکار و طبیعت - پرنده الاچیق ساز - محیط زیست - حفاظت شکار و طبیعت
باغ دلگشا
باغ دلگشا شيراز و عمارت آن در سال 1351 هجري شمسي به شماره 912 در فهرست آثار ملي ايران ثبت شده است.
لاک پشت ماتا ماتا
حفاظت شکار و طبیعت - لاک پشت ماتا ماتا - محیط زیست - حفاظت شکار و طبیعت
برچسب :
حفاظت شکار و طبیعت