پیدا کردن کار در کانادا
مراحل پیدا کردن کار در کانادا از ابتدا تا انتها
- ۱- پیدا کردن کار برای تقاضا
- ۲- درست کردن رزومه
- ۳- نوشتن نامه تقاضا
- ۴- تقاضا
- ۵- مصاحبه
- ۶- مصاحبهی دوم و سوم
- ۷- نتیجه
۱-پیدا کردن کار برای تقاضا :
پیدا کردن کار در کانادا شدنیتر از آن است که تصور میشود. فقط کافی است از ابزار مناسب استفاده شود. برای پیدا کردن کار روشهای خیلی زیادی وجود دارد. برای اینکه بهترین کار با توجه به علاقه و نیازتان پیدا شود. باید از همهی روشهای موجود استفاده کنید تا در آخر قدرت انتخاب بین بهترینها را داشته باشید.
روشهای موجود:
وبسایت جستجوی کار به وبسایتی میگویند که این امکان را به شما میدهد که کار مورد نظرتان را در شهر مورد نظرتان با استفاده از کلمات کلیدی جستجو کنید. همچنین این امکان را به شما میدهند که جستجوی خود را با توجه به نکات مورد نظرتان محدودتر کنید. از بهترین این وبسایتها میتوان به مانستر، لینکدین و ورکوپلیس اشاره کرد.
- + پیدا کردن لیست شرکتهای مربوط به رشته: با پیدا کردن لیست شرکتهای کانادایی که به رشته شما ارتباط دارند، میتوانید با مراجعه به تک تک این شرکتها (از طریق مکاتبه الکترونیکی یا وبسایت یا پیدا کردن رابطه) شانس پیدا کردن کار مناسب برای خودتان را بالا ببرید. همچنین میتوانید راجع به این شرکتها تحقیق کرده و شرکت متناسب با هدفهایتان را پیدا کنید.
- + پیدا کردن لیست شغلهای جدید: با پیدا کردن لیست شغلهای جدید یک شرکت (job openings) میتوانید با تقاضا برای آنها کار مورد نظرتان را بدست آورید.
پیدا کردن لیست شرکتهای مربوط به رشته
- + آسانترین روش پیدا کردن لیست شرکت های موجود در کانادا مراجعه به سایت لینکداین است. بعد از عضویت و ورود به سایت در قسمت جستجو گزینهی companies را انتخاب کنید و دکمه جستجو را بزنید. سپس در قسمت چپ گزینههای زیادی مشاهده میشود. با توجه به شهر مورد نظرتان، نوع شغل و صنعت دلخواه، اندازهی کمپانی و غیره لیست شرکتها به شما ارایه میشود.
- + همچنین دانشگاهها لیست شرکتهای کانادا را در اختیار دانشآموزانشان قرار میدهند.
با اینکه میزان استفاده از اینترنت روز افزون است، همچنان بیشتر شغلها از طریق اینترنت تبلیغ نمی شوند. بنابرین برای پیدا کردن شغل ایدهآل باید حتما روشهای کلاسیک را هم در نظر بگیرید.
ارتباط مستقیم با کارمندان:
بهترین روش پیدا کردن کسی است که خود در شرکت مورد نظر کار می کند. برای تماس حاصل کردن با این شخص می توانید با جستجوی اسمش روش تماسی با او پیدا کنید. همچنین میتوانید شخص مورد نظر را در لینکدین پیدا کنید و به لیست خود اضافه کنید یا به او پیغام بدهید و از اینکه آیا دنبال کارمند جدید هستند یا خیر آگاهی پیدا کنید.
کنفرانس:
کنفرانسهای مختلفی که در زمینه های مختلف و در مکانهای مختلف برگزار میشنود جایگاه بسیار خوبی برای پیدا کردن رابطه و آشنا شدن با بازار کار مربوطه است.
استاد دانشگاه:
اگر دانشجو هستید حتما برای پیدا کردن کار به استاد راهنما یا هر استادی که می شناسید برای پیدا کردن کار مراجعه کنید. اساتید دانشگاه معمولا در بازار کار آشنا دارند و می توانند شما را به کارفرماها معرفی و توصیه کنند.
دوست و آشنا:
برای پیدا کردن کار در کانادا به دوستان و آشنایان خود، به خصوص آنها که در زمینه تخصصی شما و در کانادا کار میکنند مراجعه کنید. اگر رزومه شما توسط فردی که در شرکت مد نظرتان کار می کند به کارفرما برسد در روند کاری شما تاثیر بسزایی دارد. همچنین کارمندان یک شرکت از همه زودتر متوجه می شوند، شرکتشان به نیرو کاری جدید نیاز دارد یا نه.
نمایشگاه کاریابی(Job Fairs):
در بیشتر دانشگاههای کانادا یک یا ۲ بار در سال نمایشگاههای کاریابی برگزار میشود. در این مراسم شرکتهای مختلف برای جذب نیروی کار به دانشگاهها آمده و خود را معرفی میکنند و بانک رزومه خود را گسترش می دهند.
روز در باز(Open House):
شرکتهایی که مورد نظرتان است بسیار محتمل است که open house داشته باشند. حتما در این مراسم شرکت کنید که اولا با محیط کاری آینده تان آشنا شوید و در ثانی خودتان را به آنها معرفی کنید. این روش بسیار مفید است و می تواند دست کم یک مصاحبه برای شما به ارمغان بیاورد. برای آگاهی از زمان و مکان این مراسم به شرکتها ایمیل یا زنگ بزنید و یا به وبسایتشان مراجعه کنید.
کاریاب (Recruiter) به کسی میگویند که با شرکتهای مختلف در زمینه تخصصش قرار داد دارد که برایشان کارمند مناسب پیدا کند. کاریاب ها از طریق آشنایان و روابط، وبسایتهای جستجوی کار، ایمیل و غیره افراد را پیدا می کنند و سپاس با آنها تماس میگیرند و کار مورد نظر را معرفی می کنند. شما برای اینکه کاریابها را پیدا کنید چند روش دارید.
- - در گوگل جستجو کنید "your-city(eg. montreal) recruitment agencies" و سعی کنید رزومه خود را به آژانس مربوط به مهارتتان بفرستید.
- - در لینکدین در قسمت اشخاص کلمه "recruiter" را جستجو کنید و با وارد کردن مکان و بقیه پارامترهای مورد نظر، کاریابهای محلی را پیدا کنید.
- -از دوستان و آشنایانتان که با کاریابها ملاقات کرده اند، اطلاعاتشان را گرفته و مستقیما با آنها تماس بگیرید.
توجه داشته باشید که کاریابها بسیار مایلند که حلقه آشنایانشان بزرگ و بزرگتر شود و بنابرین حتما در شبکه اجتماعی (به خوصوص لینکدین) خود آنها را اضافه کنید و حتما از طریق ایمیل یا تلفن یا شخصا با آنها تماس بگیرید.
۲- درست کردن رزومه
هرچه رزومه حرفهایتر باشد شانس شما برای پیدا کردن کار بالاتر میرود. رزومه حرفهای رزومه ایست که به طور خلاصه آن دسته از سوابق شما را در بر دارد که به کاری که تقاضا میکنید بیشترین ارتباط را دارد. همچنین شامل همه بخشهای لازم هست.
در نوشتن رزومه به نکات زیر دقت کنید:
- ۱- سعی کنید رزومه شما بیشتر از ۲ صفحه نشود. به خصوص اگر سابقه کاریتان کمتر از ۴ سال است.
- ۲- در رزومهتان فقط از یک فونت و یک فرمت استفاده کنید.
- ۳- مواردی که ارتباط بیشتری با کار مورد نظر دارد باید بالاتر بیاید و تاکید بیشتری رویشان شود.
- ۴- ا ز
آوردن نکاتی که هیچ ارتباطی به شغل مورد نظر ندارد، خوددرای کنید. مگر
اینکه این اطلاعات به طور کلی توانایی شما را نشان دهد (مثال:
سوابق کاری و درسی و پروژه های تمام شده).
بخشهای مختلف یک رزومه حرفهای (برای اطلاعات بیشتر هر بخش روی هر گزینه کلیک کنید):
هدف
*خلاصه یا نکات برجستهی رزومه
این قسمت مهمترین قسمت رزومه شماست. کسی که رزومه کاری شما را میخواند در این قسمت تصمیم میگیرد که آیا شما فرد مناسبی برای کار مورد نظرش هستید یا خیر. در این قسمت باید خلاصه ای مرتبط با کاری که تقاضا میکنید از مهارتها، سوابق، تحصیلات و ... خود را ارایه دهید.
تحصیلات
اگر شغل مورد نظرتان تاکید زیادی روی تحصیلات دارد (مثل تحقیق و فناوری) این قسمت را با جزییات بیشتر بنویسید. در غیر این صورت ۲ تا ۳ مدرک آخری را که دریافت کردید با ذکر کار و دانشگاه و موسسه به طور خلاصه بیاورید.
مهارتهای مرتبط (skills)
هر مهارت مرتبط که در زندگی کسب کردهاید را در اینجا بیاورید. دقت کنید که در اینجا هم مهارتهایی که ارتباط بیشتری با کار دارند اول بیایند و از آوردن مهارتهای کاملا بیربط اجتناب کنید.
سابقه کاری
سوابق کاری خود را از جدیدترین به قدیمیترین با ذکر تاریخ، نام شرکت، شغل و محل کاربیاورید. به عنوان مثال میتوانید از فرمت زیر استفاده کنید. اگر لیست بلندی از سوابق دارید، فقط آنهایی را بیاورید که مربوط به شغلی است که برایش تقاضا دارید.
Network Administrator
Jan 2008-Aug 2011
Example Company, Montreal, Quebec
Maintained several
large community networks-
Supervised interns-
Designed and developed a configuration
system-
علایق
علایق خارج کاری خود را به خصوص اگر نمایانگر خصوصیتی مهم و مورد نیاز برای کار مورد نظرتان است، در قسمت علایق بیاورید. کارفرما های زیادی به این قسمت رزومه توجه میکنند.
لیست توصیه کنندهها
در انتهای رزومه بنویسید: "Available upon request".
لیست توصیه کنندههایتان را فقط در صورت موافقت توصیه کننده و در صورت نیاز در اختیار مصاحبه کننده قرار دهید.
برای نمومه رزومه اینجا را کلیک کنید.
برای دریافت تصحیح رزومه با ما تماس بگیرید.
۳- نوشتن نامه تقاضا
معمولا اضافه کردن نامهی تقاضا (cover letter) مفید و در بسیاری موارد لازم است.
بخشهای مختلف یک نامهی تقاضا:
برای نمومه نمونه نامه تقاضا اینجا را کلیک کنید.
برای دریافت تصحیح نامهی تقاضا با ما تماس بگیرید.
۴- تقاضا
شما میتوانید از طریق پست، ایمیل، وبسایت شرکت و رابطه تقاضای کار کنید و رزومه و نامه تقاضا خود را به شرکت مورد نظر بفرستید. اگر روش الکترونیکی را بر میگزینید، چند جملهای به طور خلاصه در مورد خودتان و هدفتان به رزومه و نامه تقاضا اضافه کنید.
۵- مصاحبه
مصاحبه کاری شما میتواند در یک مرحله و یا در چند مرحله و با یک یا چند نفر برگزار شود. مستقل از تعداد افراد و مصاحبهها دو نوع سوال از شما پرسیده میشود: سوالات کلی و سوالات تکنیکال. در زیر سعی شده است سوالات معمولی که در این دو بخش از شما پرسیده میشود پوشش داده شود. دقت داشته باشید که نوع کار و شرکت و میزان سابقه شما تاثیر مستقیم در سوالاتی که از شما پرسیده میشود دارد و لیست زیر برای آشنا کردن هرچه بهتر شما با روند مصاحبه در کاناداست.
چه برای گرفتن کار به یک مصاحبه بروید چه به چندین مصاحبه دعوت شوید حتما از شما سوالات کلی معروف به سوالات HR پرسیده میشود. این سوالات اهمیتشان کمتر از میزان تواناییها و مهارتهای
شما نیست. شما باید حتما قبل از مصاحبه خود را برای جواب دادن به این سوالات آماده کنید. در زیر سوالاتی که امکان دارد از شما پرسیده شود آورده شده:
- چگونه راجع به شرکت ما شنیدید؟
- از خودتان بگویید.
- دنبال چگونه شغلی هستید؟
- شرکت ایدهآل شما چگونه جاییست؟
- شغل ایدهآل شما چگونه شغلیست؟
- چرا میخواهید در کمپانی ما/در این شغل کار کنید؟
- در بازار کار چه فرصتهای شغلیای دارید؟
- خود را در پنج سال آینده کجا میبینید؟
- چند خصوصیت مثبت و چند خصوصیت منفی خود را بگویید.
- آیا میتوانید زیر فشار و استرس کار کنید؟ مثال بیاورید.
- آیا اگر لازم باشد آخر هفتهها و بعد از ساعت کاری کار میکنید؟
- آیا شما توانایی اتمام به موقع کار(meet deadline) را دارید؟ مثال بیاورید.
- چرا اینقدر شغل خود را عوض کردید؟
- از یک تجربه کاری خود مثال بیاورید که با شکست مواجه شدید.
- چرا میخواهید شغل قبلی خود را ترک کنید؟
- بزرگترین چالش کاری شما چه بوده است؟
- برای چه باید شما را استخدام کنیم؟
- چرا مدت طولانی است که کار نکردید؟
- خصوصیات یک مدیر یا رییس خوب یا بد چیست؟
- اگر رییس شما ایدهای داشته باشد که بخواهد حتما پیاده کند و شما مخالف باشید چه میکنید؟
- مثالی بزنید از وقتی که از کار شما انتقاد شد.
- در وقت آزاد خود چه میکنید؟
- آیا ممکن بود شغل قبلی خود را بهتر انجام دهید؟
- چه چیزی شما را عصبانی میکند؟
- اگر ما شما را استخدام کنیم شرکت ما را چطور و چگونه پیشرفت میدهید؟
- آیا مایل به تغییر مکان و مسافرت هستید؟
- آیا میتوان با توصیه کنندگانتان تماس گرفت؟
- سختترین قسمت این شغل چیست؟
- آیا قصد دارید کسب و کار خود را شروع کنید؟
- مثالی از زمانی که مهارتهای آنالیز/خلاقیت/حل مسئله/اتمام به موقع/مدیریت خود را به کار بردید بیاورید.
- چقدر حقوق میخواهید؟
- موفقیت چیست؟
- مثالی بیاورید از وقتی که با دخالت خود در مشکلی، آن را با موفقیت حل کردید.
- آیا تا به حال کسی را استخدام/اخراج کردهاید؟
- آیا وظایف باید به دقت و با جزییات برای شما تعریف شود؟
- اگر همکار شما کار نکند و یا کار را خراب کند عکس العمل شما چیست؟
- آیا شما توانایی اتمام به موقع کار را دارید؟
- اگر کارمند زیردست شما دیر سر کار بیاید/درست کار نکند/احترام محیط کار را نگه ندارد/... چه میکنید؟
- آیا تجربه تنظیم بودجه داشتهاید؟
- اگر از شما درخواست غیر اخلاقی کنند چه میکنید؟ اگر اصرار کنند چه؟
- چه چیز در شما ایجاد انگیزه میکند؟
- آیا ترجیح میدهید تنها کار کنید یا در یک تیم؟
- چه کتابی اخیرا خواندهاید؟
*جواب این سوالات به زودی در ویسایت وارد میشود. اگر عجله دارید و سوال خاصی مد نظرتان است که جوابش را میخواهید با ما تماس بگیرید.
مصاحبه تکنیکال زمانیست که تواناییها شما که در رزومهتان آوردهاید مورد سوال قرار میگیرد و شما اثبات میکنید که همه آن تواناییها را دارید. این بخش ارتباط مستقیم با شغل مد نظرتان و رتبهی آن و سابقه شما دارد. در هنگام مصاحبه تکنیکال، از سوابق و تجربیات کاری شما سوال میشود. همچینین از تحصیلات و مهارتهای شما سوال میشود و امکان دارد از شما تست شفاهی و یا کتبی هم گرفته شود. برای بدست آوردن نمونه این سوالات شما میتوانید از آشنایانتان در رشته کاری خودتان سوال کنید. همچنین میتوانید به شکل آنلاین در این باره جستجو کنید. مثلا:
- network administrator interview
questions
- civil
engineering interview questions and answers
- it technical
interview questions
- 3d artist
interview
- junior
project manager interview questions
- senior
accountant job interview questions
- technical
interview questions business analyst
- technical
interview google
- ford motor
company interview questions
- electronics
engineering interview
در مصاحبه هم از شما خواسته خواهد شد که سوالاتتان را بپرسید و هم برایتان خودتان بهتر است که سوالاتی را آماده کنید و برای نشان دادن پیشقدمیتان بپرسید. در مورد شرکت مورد نظر تحقیق کنید (امروزه در مورد هر شخص و هر شرکت اطلاعات و مقالات زیادی به شکل آنلاین یافت میشود) و سوالاتتان را یادداشت کنید. شما در لیست سوالات میتوانید موارد زیر را بگنجانید:
سوالات در مورد صنعت (industry)
- سوالات راجع به خود کمپانی یا موسسه (نپرسید که شرکت شما چه کار میکند راجع به آن تحقیق کنید)
- سوالات در مورد نوع کار و مسئولیت شغل مورد نظر
- سوال راجع به محیط کاری
- چشمانداز رشد و پیشرفت شرکت چیست.
- چشمانداز پیشرفت شما در شرکت چیست.
- چقدر نیاز به مسافرت دارید (نپرسید که چقدر مرخصی دارید مگر وقتی که offer را گرفتید)
- آیا امکان دارد شما را به شعبههای دیگر بفرستند؟
- بپرسید که آیا لازم است لیست توصیه کننده های خود را نشان دهید.
- چه زمانی باید شروع به کار کنید.
- چه زمانی جواب شما را خواهم شنید و چگونه پیگیری کنم؟ (نپرسید که آیا من قبول شدم)
- در دپارتمان شما شرکت با چه چالشهایی مواجه است.
- در مورد مشتریهای شرکت.
- آیا شخص دیگری هست که باید با او صحبت کنید؟
برای اینکه در مصاحبه کاری حرفهای به نظر برسید نکات زیادی را باید رعایت کنید. هرچند مهمترین چیز برای انجام یک کار تواناییها و مهارتهای شماست ولی برای انتخاب یک کارمند چگونه به نظر آمدن او همانقدر مهم است. پنج دقیقه اول مصاحبه بسیار مهم است. بسیاری از کارفرماها در همین پنج دقیقه تصمیم خود را گرفتهاند. بنابراین نکات زیر را حتما رعایت کنید:
- با لباس رسمی به مصاحبه بروید. هستند شرکتها و شغلهایی که پوشیدن لباس بسیار رسمی لازم نیست. در موردش تحقیق کنید.
- از عطر و آرایش و زینتآلات به حد معقول استفاده کنید.
- هنگام مواجه شدن با مصاحبه کنندگان با آنها دست دهید و از آشنایی با آنها ابراز خوشنودی کنید.
- شرکت مورد نظر را بشناسید و دربارهاش تحقیق کنید.
- افرادی که با شما مصاحبه میکنند را بشناسید (قبل از مصاحبه اسمشان را بپرسید).
- مدت مصاحبه را بپرسید.
- چند کپی از رزومه با خود ببرید و فقط اگر از شما خواستند ارائه دهید (معمول است که آنها خودشان رزومهتان را پرینت میگیرند).
- لیست توصیه کنندهگانتان را ببرید و در صورت نیاز ارائه دهید.
- برای مصاحبه آماده شوید ولی از حفظ حرف نزنید.
- قبل از جواب دادن کمی صبر کنید.
- حتما به چشمان مصاحبه کنندهها نگاه کنید و نشان دهید که برای مخاطبتان احترام قائلید.
- از انتقال پیام غیر زبانی (با بدن) استفاده کنید و با انرژی باشید.
- با خود کاغذ و مداد ببرید و نکات مهمی که مصاحبه کننده ها میگویند یادداشت کنید.
- پس از مصاحبه نامه تشکر نوشته و در آن راجع به مسایل جذاب شغل مورد نظر و نکاتی که فراموش کردید بگویید، صحبت کنید.
۶- مصاحبهی دوم و سوم
مصاحبه شما میتواند چند مرحلهای باشد. ممکن است در مصاحبه اول شما فقط با تیم HR مصاحبه کنید و در مصاحبه دوم با تیم تکنیکال و در مصاحبه سوم با سرپرست. حتی ممکن است برای معرفی شما به مدیران و صاحبان شرکت مصاحبههای جدایی برای شما تدارک ببینند. همچینن ممکن است چندین مصاحبه تلفنی داشته باشید (به خصوص اگر شغل مورد نظرتان در شهری که زندگی میکنید نباشد). شما ممکن است ابتدا با کاریاب مصاحبه کنید (به خصوص در شرکتهای بزرگتر).
ولی مستقل از این همه، سوالاتی که با آن مواجه میشوید در بخش مصاحبه آورده شده است و مصاحبه کنندهها و طریق مصاحبه فقط نوع سوالات را عوض میکند. هر کس راجع به مسئله مربوط به خود از شما سوال میپرسد.
۷- نتیجه
پس از اتمام همه مصاحبهها به احتمال قوی با شما تماس میگیرند و نتیجه را به شما اعلام میدارند. اگر تماس نگرفتند حتما خودتان با آنها تماس بگیرید.
در صورتی که شما پیشنهاد کار (job offer) را گرفتید:با توجه به مهلتی که برای جواب مثبت یا منفی دادن دارید و با توجه به بقیه پیشنهادات در نامه یا تماسی شغل مورد نظر را قبول کنید و قرارداد را امضا کنید و یا مودبانه آن را رد کنید.
در صورتی که شما را نپذیرفتند:حتما بازخورد بگیرید و دلایل رد شدنتان را متوجه شوید. این به شما کمک میکند در مصاحبههای بعدی بهتر ظاهر شوید و یا شغل مناسبتری برای تقاضا انتخاب کنید.
مطالب مشابه :
دانشجویان علوم پزشکی و تقاضا برای کار حین تحصیل در دانشگاه
دانشجویان علوم پزشکی و تقاضا برای کار وي در ادامه افزود: دانشگاهها نامه در پر
پیدا کردن کار در کانادا
دانشجویان ایرانی دانشگاه نامه تقاضا. برای تقاضا : پیدا کردن کار در کانادا شدنیتر
آیا زندگی در تورنتو بهتر از مونترال است ؟
نمونه تقاضا نامه کار دانشگاه مک گیل بهترین دانشگاه در کل کانادا و رتبه 17 در دنیا
پذیرش بدون آزمون دانشجویان ممتاز در مقطع دکتری دانشگاه صنعتی شاهرود
پذیرش بدون آزمون دانشجویان ممتاز در مقطع دکتری دانشگاه در دوره کار در زمان تقاضا
آشنایی با دانشگاه بریتیش کلمبیا UBC
نمونه تقاضا نامه کار ادامه کار و بهره علاوه بر این، این دانشگاه در ساختمانهای
پیدا کردن کار در کانادا
پیدا کردن کار در ۳- نوشتن نامه تقاضا; اساتید دانشگاه معمولا در بازار کار آشنا
تقاضا نامه های شغلی
تقاضا نامه باید راهکارهایی برای مدیریت تعارض در محل کار. 7000 پایان نامه رایگان دانشگاه
برچسب :
تقاضا نامه کار در دانشگاه