سلسله 2 از مونوگراف "پایان نامه" مدیریت توسعه و چالشهای آن در افغانستان
بخش سوم:
=============================================================
پیشگفتار
ارآئه و تهیه این مونوگراف (مدیریت توسعه و چالیشهای آن در افغانستان) که از جمله سلسله مونوگراف های دانشکده اقتصاد، دانشگاه کابل میباشد و یکی از شرایط اساسی گامی بسوی پیشرفت و تحول در عرصه نوین و توسعه اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، دینی و ... برای محصلین و نسل آگاه بشمار میرود بنابر این من محمدرضا "واصل" هم این وظیفه مهم و با اهمیت را به نحوی شایسته و درست به همکاری استادان مجرب و آگاه ودیگر منابع عصر امروزی انجام دادم. باشد تا گامی بسوی عصر توسعه و آگاهی محرک خوبی برای نسل فردا بحساب بیاید.
بجاست که از استادان محترم بخصوص استاد رهنمائی محترمم جناب پوهنیار سیف الدین "سیحون" در راستای تکمیل نمودن با همکاریش این اثر با ارزش را توانستم تهیه نمایم، صمیمانه اظهار قدردانی مینمایم و امید وارم در آینده نیز همچنین فرصت های خوب و با اهمیت بوجود بیاید تا بتوانم از آگاهی و از اندیشه والای شان برخوردار بشوم.تا بتوانم مصدر خدمت مردم کشور عزیزم در راستای چرخه محر ک توسعه اندیشوی و اقصادی بشوم.
و باید تذکر داد که این اثر با ارزش نیز با همکاری در قسمت چگونگی تهیه وترتیب آن که به تنهایی برایم مشکل بنظر میرسید را با همکاری با ارزش استاد محترم پوهنمل عبدالکبیر(کریمی)، صمیمانه تشکر و قدردانی مینمایم و همچنین در آینده نیز به امید همکاری بی ریائ شان نیازمندم.
و در نتیجه چیزی را که اضافه مینمایم اینست که از دوست خوبم محترم پوهیالی استاد محمدرضا "فرزام" که با هم از همکاریش تشکر مینمایم و موفقیت را در زندگی این جوان با احساس و آگاه از شرایط مشکلات عصری امروز میخواهم و چشم توقع ارتباط صمیمانه تر از همیشه در آینده به رسیدن اهداف بلند محرک میباشم. و هم چنان از محترم رئیس دانشکده اقتصاد پوهاند داکتر اشرف (یادگاری) و دیگر تمام استادان محترمم و کارمندان محترم این اداره که نتوانستم تمام شان را در این جا ذکر نمایم نهایت تشکر مینمایم و به امید توسعه اقتصادی و آگاهی فکری اندیشوی شان میباشم تا باشد مصدر خدمت بیشتر این مردم ستمدیده و دور از تکنولوژی عصر و دانش قرار گیرد.
بااحترام
محمد رضا واصل
فارغ التحصیل سال 1386 هـ. ش، بخش روزانه،
دانشکده اقتصاد، دانشگاه کابل
-------------------------------------------------------------------------------------------
بخش چهارم
=============================================================
مقدمه:
مدیریت توسعه اقتصادی پروسه و هم چنین هدفی است آرمانی برای غالب کشورها، همه کشورهای عقب مانده تمایل دارند برظرفیت وتوان مادی، انسانی ومعنوی کشورخود افزوده واقتصاد قدرتمند داشته باشند.
داشتن افراد سالم ومتخصص، مدیر و پرتلاش به همراه طیف گسترده ای ازصنایع زیربنایی، راههای ارتباطی، ترانزیت، وسایل ترانسپورتی مجهز، صنعت گردشگری، امکانات صحی وآموزشی نوین هم سطح باجهان صنعتی و نظایر آن هدف مطلوب و آرمانی برای کشورهای درحال توسعه است.
در حال حاضر کشور ما یکی از فقیرترین کشور های جهان به حساب می آید.
صندوق وجهی جهانی تولید ناخالص داخلی افغانستان را در سال گذشته 11 میلیارد دالر امریکایی برآورد کرده است.
عاید سرانه افغانستان از سوی" د افغانستان بانک" حدود 500 دالر امریکایی تخمین شده است که نشان دهنده زندگی زیر خط فقر می باشد.
امروزه جامعه افغانستان با روان خسته از آشوبهای درونی و فلاکتهای گذشته، در تلاش است تا آینده روشنی را برای خود رقم زند. ولی آیا در واقع این امکان برای چنین کشوری فراهم خواهد شد تا خود را از زیر ویرانههای عقب ماندگی، فقر، و تشنجات قومی، مذهبی و گروهی رها ساخته و با گامهای استوار به سوی ترقی و پیشرفت حرکت نماید؟ واضح است که در پیمودن این مسیر عواملی متعدد مدیریت توسعه، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و روانی نقش دارند. شاید به حکم آیه شریفه: «ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم»(رعد،13/11 ). که به تغییرات روحی روانی اشاره دارد، بتوان گفت که نقش عوامل روانی و مدیریت در این عرصه خیلی پر رنگ است. یکی از فاکتورهای مدیریت که جامعهای را به سوی پیشرفت جهت میدهد عامل مدیریت انگیزه پیشرفت (Motivation for achievement) آنهم با توجه به ساختار مدیریت توسعه اقتصادی در این کشور است. مونوگراف که در فعلاً در دسترس میباشد در زمینه مدیریت که یكی از مهمترین متغیرها و عوامل كلیدی در روند رشد و توسعه هر جامعه ای است كه در پرتو آن استفاده بهینه از منابع مادی و انسانی صورت گرفته و بهره وری مطلوبی را به دنبال خواهد داشت تهیه مینمایم امید است که با همکاری استاد محترمم استاد پوهانیار سیف الدین "سیحون" و به همیاری خدای ج متعال منبع باشد برای هموطنان عزیزم تا باشد در زمینه رشد و شگوفایی وطن عزیز مان این نسل جوان و آگاه، با دانش و تکنالوژی عصر امروز قدم های بعدی را با مدیریت توسعه اقتصادی فراتر برداریم.
در فصل اول با در نظر داشت اهمیت مدیریت مروری بر مدیریت توسعه و چگونگی شاخصهای اقتصادی آن در افغانستان که در این جا بر سیستهای توسعه اقتصادی و سیر تاریخی و اندیشه هایس نخستین توسعه و مدیریت و هم چنین بری روشنی و اهمین بارز آن تعریف از مدیران شاخصه های مثبت و منفی مدیریت و مدیران که مدیریت توسعه اقتصادی را در کشور به عهده دارد را در نظر گرفته ام که البته در زمینه بیشتر در عمق موضوع نوشتار در فصل های بعدی و بخصوص در فصل سوم به تحلیل آمده است. چون مدیریت توسعه اقتصادی یک کشور همچون افغانستان که در موج بحران مدیریت و بحران اقتصادی قرار دارد لازم است منبع که با آن میشود این کشور بر مبنای مدیریت درست با استفاده از توسعه سازمان ها که در افغانستان نقش بارز را بازی مینماید و تحول سازمانی، امر فوق العاده پیچیده ای است در کشورهای عقب مانده و جهان سوم همچون افغانستان.در این کشور ها صد ها متغیر وجود که به صورت قابل توجهی در اثر بخشی سازمان مؤثر واقع می شوند و شاید صدها متغیر دیگر نیز در موارد خاص در آن مؤثر باشند. این پیچیدگی با استفاده از چهار چوبی سیستمی که چگونگی مدیریت توسعه اقتصادی را با در نظر داشت امکانات و منابع نیروی بشری و دیگر منابع مورد ضروری نزدیک به اهداف مدیریت توسعوی، استراتژیهای تحول سازمانی را با اهداف مطلوب، امکانات در دسترس و ویژگیهای منحصر به فرد محیط مربوط می سازد، قابل بررسی است. با طبقه بندی این متغیرها به منزلۀ ارکان سیستم سازمانی و تعیین چگونگی مشارکت آنها در دستیابی به اهداف، چهار چوبی منطقی برای تحلیل روند توسعه سازمان فراهم می گردد.در فصل دوم مورد تحلیل قرار میدهیم در این فصل تعریف از سازمان ها و چگونگی تحول ومدیریت در کشور (در کارآفريني سازماني و در مديريت کارآفرينانه درست از همان چيزي که بدمان مي آيد اغتشاش، بي نظمي و بي برنامگي همانها منابع اوليه خلاقيت و کارآفريني است. چيزي که مديريت از آن دوري مي کند. چيزهايي که ما از آنها مي ترسيم مثل; نوسان، افت و خيز دايمي در سازمان، اغتشاش، ناآرامي، عدم تعادل مهم ترين منابع کارآفريني و خلاقيت هستند. اين چيزهايي که در سازمان تا به حال از آنها پرهيز مي کرديم و نگرانش بوديم در این کشور وجود دارد)و مراحل تغیر سازمان ها (مراحل چرخه حیات یک سازمان عبارتند از:
1. مرحله كارآفريني.
2. مرحله اشتراك مساعي(همكاري گروهي).
3. مرحله رسمي شدن سازمان.
4. مرحله تدبيرانديشي.
را در نظر گرفته ام و در نتیجه نهایی این فصل نقش سازمان ها (نقش سازمان ملل و دیگر سازمان ها در تحولات افغانستان در طول چند دهه اخير، نقش فعال اما غيرسازنده بوده و در موارد متعدد نيز به مشاهده رسيده كه اين سازمان به جاي اينكه به حل معضلات موجود كمك كند، بحرانها و چالشهاي جديدي را خلق كرده است. در نگاهي به عملكرد سازمان ملل و به خصوص شوراي امنيت اين سازمان تا قبل از فروپاشي امارت طالبان، به خوبي نقش آن در تداوم بحرانها و چالشهاي داخلي و بيروني، هويدا است) و شناخت سازمان های که در افغانستان فعالیت مینماید مورد تحلیل قرار داده ایم این که سازمان های بین المللی تا چه اندازه صلاحیت دارد و مراحل و و ظایف و تفاوت های سازمان های بین المللی و نهادهای دولتی را نیز مورد کاوش قرار گرفته.و آنچه که با اهمیت میباشد در فصل سوم تحلیل در مورد چالیشها و راه حل ها مدیریت توسعه اقتصادی در افغانستان در نظر گرفته ایم.در این فصل در آغاز از شرایط توان ها و اولویت قتصادی و آشنای با منابع با اهمیت توسعه اقتصادی همچون در افغانستان بر مبنای مدیریت توسعه این که :
شرايط و ويژگيهاي خاص وتواناييهاي ويژه و بالقوه اقتصادي افغانستان چيست؟
در مجموعه كلان بازسازي، چه پروژهها و طرحهايي ارائه گشته است؟
براي رسيدن به رشد و توسعه اقتصادي کدام پروژهها اولويت بيشتري دارند؟
و در اخیر بازهم از استاد گرامی ام جناب پوهانیار استاد سیف الدین سیحون نهایت تشکری و قدر دانی مینمایم که در این زمینه مرا همواره همکاری نموده است و هم چنین در راستای تشویق رشد و شگوفایی که در طول سالهای دوره دروس همواره رهنمایی ما شده است ابراز قدردانی مینمایم و هم چنین از تمام استادان دانشکده اقتصاد دانشگاه کابل و هم از وزارت تحصیلات عالی که زمینه درس را برای همه بطور شفاف در اختیار ما میگذارد قدردانی مینمایم.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
مطالب مشابه :
نمونه هايي از تقديم و تشكر براي صفحه تقديم پايان نامه
صفحه تقديم / تشكر در پايان نامه يكي از این پایان نامه را ضمن تشکر و از همکلاسی، دوست
نمونه هايي از تقديم و تشكر براي صفحه تقديم پايان نامه
تقدیر و تشکر از همسر و فرزند در پایان نامه با تشکر از بر خود لازم می دانم از دوست و
تشکر نامه
دیدن دوست شده از این پایان نامه در قالب گروههای زیر تشکر و
سلسله 2 از مونوگراف "پایان نامه" مدیریت توسعه و چالشهای آن در افغانستان
سلسله 2 از مونوگراف "پایان نامه که از دوست خوبم تر از همیشه در آینده
تشکر و تقدیر
از بچگی دوست داشتم از همه است از پایان نامه ام به ویژه در جلسه ی دفاع، تشکر و
استاندارد جهانی پایان نامه
وبلاگی متفاوت از دوست که پایان نامه در آن پایان نامه ۲) پیشگفتار و تشکر و
برچسب :
تشکر از دوست در پایان نامه